Debra Messing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Debra Messing
Debra Messing vuonna 2009
Debra Messing vuonna 2009
Henkilötiedot
Syntynyt15. elokuuta 1968 (ikä 55)
Brooklyn, New York, Yhdysvallat
Ammatti Näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1994 -
Merkittävät roolit Grace Adler sarjassa Will & Grace
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Debra Lynn Messing (s. 15. elokuuta 1968) on yhdysvaltalainen Emmy-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Grace Adlerina tv-sarjassa Will & Grace.

Messing syntyi 15. elokuuta vuonna 1968 Brooklynin kaupunginosassa New York Cityssä. Hänen vanhempansa olivat juutalaisia. Kouluikäisenä Messing alkoi ottaa laulu-, tanssi- ja draamatunteja. Hänen vanhempansa olivat hyvin kannustavia ja tukivat Messingin aietta ryhtyä näyttelijäksi, mutta vaativat häntä myös suorittamaan opintonsa loppuun ennen näyttelijänuran aloittamista. Messing ilmoittautuikin Brandeisin yliopistoon Massachusettsiin. Hän valmistui vuonna 1990 ja palasi kotiinsa New Yorkiin, jossa hän pääsi New Yorkin yliopiston draamaopetukseen.

Uransa alkuaikoina Messing näytteli muutamassa näytelmässä ennen pääsyään tv-sarjaan NYPD Blue, johon hän suoritti vierailuja usean jakson verran. Hänen ensimmäinen elokuvansa oli Rakkauden pilvitarha. Se valmistui vuonna 1995. Elokuva toi Messingille näkyvyyttä ja sen avulla hän sai toisen pääosan sarjasta Ned and Stacey. Sarjaa tehtiin kahden tuotantokauden verran vuosina 1995–1997. Tuona aikana Messing myös vieraili muun muassa suositussa tv-sarjassa Seinfeld.

Vuonna 1998 Messing sai osan Grace Adlerina NBC:n uudessa komediasarjassa Will & Grace. Sarjasta tuli suuri hitti ja se toi vuosien varrella Messingille useita palkintoja ja ehdokkuuksia. Hän oli kuusi kertaa parhaan naispääosan Golden Globe -ehdokkaana ja viisi kertaa parhaan naispääosan Emmy-ehdokkaana. Golden Globea Messing ei voittanut kertaakaan, mutta Emmyn hän sai vuonna 2003. Will & Grace lopetettiin vuonna 2006, jonka jälkeen Messing on jatkanut uraansa valkokankaan puolella.

Vuonna 2012 Messing näytteli Smash-televisiosarjassa merkittävää sivuosaa.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Messing on ollut naimisissa näyttelijä-käsikirjoittaja Daniel Zelmanin kanssa vuodesta 2000 lähtien. Heillä on yksi lapsi (s.2004). Pari muutti erilleen ja haki avioeroa vuonna 2011. Se myönnettiin kesäkuussa 2012. Messing alkoi seurustelemaan Smash-vastanäyttelijänsä Will Chasen kanssa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]