Karvinen herää todellisuuteen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karvinen herää todellisuuteen
Garfield Gets Real
Ohjaaja Mark A.Z. Dippé
Kyung Ho Lee
Käsikirjoittaja Jim Davis
Tuottaja Daniel Chuba
Mark A.Z. Dippé
Young-ki Lee
Ash R. Shah
Ash R. Shah
Jim Davis
Brian Manis
Säveltäjä Kenneth Burgomaster
Leikkaaja Rob Neal
Pääosat Frank Welker
Gregg Berger
Wally Wingert
Audrey Wasilewski
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Animation Picture Company
Davis Entertainment
Paws, Inc.
Levittäjä 20th Century Studios Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 1. lokakuuta 2007
Suomi 7. maaliskuuta 2008
Kesto 73 minuuttia
Alkuperäiskieli Englanti
Seuraaja Karvisen riemujuhla
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Karvinen herää todellisuuteen (Garfield Gets Real) on vuonna 2007 DVD:nä julkaistu tietokoneanimaatioelokuva, jonka ovat ohjanneet Mark A.Z. Dippé ja Kyung Ho Lee. Elokuvan on käsikirjoittanut Jim Davis ja nimiroolissa ääninäyttelee Frank Welker.

Karvinen on töissä sarjakuvamaailmassa sijaitsevalla sarjakuvatehtaalla. Toisin kuin ihmiset luulevat, sarjakuvia ei piirretä. Ne valokuvataan, muokataan ja lähetetään oikean maailman sanomalehtiin. Tehtaalla on myös töissä omissa sarjakuvissaan, Billy-karhu ja Randy-kani sekä pitkänenäinen Bonita ja hänen miehensä Valtteri, joka on ammatiltaan keksijä. Eräänä maanantaiaamuna Karvinen, Esko, Osku, Arlene ja Misu matkaavat töihin sarjakuvatehtaalle. Kahvihuoneessa Valtteri esittelee Karviselle haitarin, jolla sieppaa salaa Bonitan keksin. Betty tulee kahvihuoneeseen ja jakaa kaikille käsikirjoitukset päivän sarjakuvastrippejä varten.

Karvinen istuu aulan sohvalla tympääntyneenä sarjakuvamaailman elämään ja kaipaa jotain vaihtelua. Sarjakuvien tekeminen alkaa valokuvausstudiossa. Oskulla on päivän sarjakuvassa luu, johon hän kiintyy. Rekvisiittahoitaja eli järjestäjä ottaa Oskulta luun, mutta Osku varastaa luun häneltä ja etsii sille piilopaikkaa.

Sarjakuvien väki on seuraamassa oikean maailman tapahtumia valkokankaalta. Osku löytää studion verhojen takaa läpän joka vie oikeaan maailmaan. Hän päättää sujauttaa luun sinne piiloon järjestäjältä. Hälytyskellot alkavat soida, koska läppä avattiin. Koneenkäyttäjä Elias avaa verhot ja Osku yrittää avata läppää, jotta saisi luun takaisin. Elias käskee Oskun pois ja selittää kaikille, että läppä vie oikeaan maailman, eikä sieltä pääse takaisin, jos sinne menee. Karvinen ei kuuntele, koska näkee oikeassa maailmassa hot dogeja. Karvinen pujahtaa niiden perässä oikeaan maailmaan. Kaikki järkyttyvät, kun näkevät Karvisen kankaalla.

Kaikki päättävät seurata Karvisen touhuja oikeassa maailmassa. Osku näkee hänen piilottamansa luun puiston polulla ja menee itsekin oikeaan maailmaan. Karvinen on juuri julistanut, että hänellä on edessään ihana, uusi elämä ilman typerää koiraa, kun Osku putkahtaa sanomalehdestä hänen viereensä. Karvinen yrittää heittää Oskun takaisin sarjakuvamaailmaan. Hän luulee, että oikeasta maailmasta pääsee takaisin, kun ei kuunnellut Eliasta. Karvinen järkyttyy, kun Osku kimpoaakin takaisin. Hänen on pakko jatkaa elämää typerän koiran kanssa.

Puistossa kaksikko tapaa Sepi-kissan, joka ei usko Karvisen ja Oskun olevan sarjakuvamaailmasta. Yhtäkkiä noin kymmenen chihuahuaa äkkäävät Oskun suussa olevan luun ja lähtevät sen perään. Karvinen kuitenkin hoitaa ne pois pelistä. Seuraavan päivän lehdestä Karvinen saa tietää, että hänen sarjakuvansa lopetetaan ja että tilalle etsitään uutta sarjakuvaa. Karvinen ja Osku menevät lehden toimitukseen, missä he yrittävät vakuuttaa tuomariston siitä, että he ovat oikeasti Karvinen ja Osku. Heille tulee kuitenkin vastustajia. Halle ja Hakki ovat ehdokkaina Karvisen korvaavaksi sarjakuvaksi. Yksi tuomareista uskoo Karvisen ja Oskun olevan todella lehdestä tuttu parivaljakko. Hän sanoo, että jos Karvisen sarjakuva ei huomenna ilmesty lehdessä, uusi paikka on Hallella ja Hakilla.

Karvinen murehtii miten hän ja Osku pääsisivät takaisin sarjakuvamaailmaan. Hän keksii haitaria soittavasta tytöstä pääsytien takaisin sarjakuvamaailmaan. Arlene on lähettänyt aiemmin Karviselle läpästä viestin, että sarjakuvamaailman väki seuraa hänen tekemisiään. Karvinen pyytää Valtteria katsomaan ja kertoo tälle haitarimaisesta laitteesta joka työnnetään valkokankaan läpi, samanlaisesta jolla hän varasti Bonitan keksin. Sen avulla he voivat päästä takaisin. Kaikki sarjakuvamaailmassa ryhtyvät heti rakentamaan kyseistä laitetta.

Karvinen, Osku ja Sepi nukkuvat vanhassa hylätyssä Muncie-hotellissa ja odottavat laitteen valmistumista. Sepi ei tahdo vieläkään uskoa, että Karvinen ja Osku ovat todella Karvinen ja Osku. Yhtäkkiä Halle ja Hakki saapuvat ja sitovat heidät roikkumaan katosta. Hallen ja Hakin poistuessa kynttilä kaatuu sanomalehden päälle ja koko hotelli syttyy tuleen. Elias on studiossa katselemassa miten Karvinen voi ja näkee Karvisen, Oskun ja Sepin roikkumassa pää alaspäin katosta. Hän ilmoittaa kaikille asiasta ja Valtteri viimeistelee keksintönsä. Sen jälkeen he työntävät Bonitaattoriksi nimetyn laitteen valkokankaan läpi. Sarjakuvamaailma on paineistettu, joten studiossa tulee kauhea imu, joka kuitenkin saadaan tyyntymään ilmastointiteipillä.

Esko, Valtteri ja Billy-karhu saapuvat Muncie-hotelliin ja vapauttavat Karvisen, Oskun ja Sepin. Silloin Sepi tajuaa, että Karvinen ja Osku olivat oikeasti sarjakuvahahmoja. He ottavat vanhan kaivosvaunun, mutta Oskun luu puuttuu. Osku hakee palavasta huoneesta luutaan ja päätyy roikkumaan kattokruunusta. Karvinen, Esko, Sepi, Valtteri ja Billy-karhu yrittävät pelastaa Oskun, mutta Osku vetääkin Karvisen mukanaan kattokruunuun. Karvinen tarttuu Eskoa kädestä ja vetää koko kaivosvaunun toisen kerroksen portaikosta. Silloin kattokruunu irtoaa katosta ja he lentävät hotellin oven läpi kadulle ja takaisin sarjakuvamaailmaan. Kaikki on taas hyvin. Halle ja Hakki syyttävät toisiaan, miksei heidän sarjakuvansa tullut lehteen ja päätyvät nyrkkitappeluun. Sarjakuvamaailmassa Oskulla on yhä järjestäjän luu. Lopussa selviää, että Bonitaattorin mukana ovat tulleet kaikki chihuahuat, jotka havittelivat Oskun luuta.

Äänirooleissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Frank Welker  Karvinen, Keith, järjestäjä, nörtti, kaksipäinen mies, goottipoika, Halle  
 Gregg Berger  Osku, Sepi, Hakki  
 Wally Wingert  Esko, Mike  
 Audrey Wasilewski  Arlene, Zelda, Betty, Ashley  
 Jason Marsden  Misu  
 Fred Tatasciore  Billy, Waldo, Eric  
 Stephen Stanton  Randy Kani  
 Jennifer Darling  Bonita, Bobby, Rusty, äiti  
 Neil Ross  Valtteri, Charles  
 Greg Eagles  Elias  
 Pat Fraley  Sid, lähetti tonttu  
 Rajia Baroudi  Sheila, tyttö puistossa  
 Stephen Stanton  Randy, isä  
 Harold Perrineau  aviomies  
 David Michie  nauhanpitäjä  

Suomenkieliset äänet

Tomas Nyberg ...Karvinen

Jenni Sivonen ...Arlene, sivuäänet

Jukka Rasila ...Misu, Hakki, sivuäänet

Juha Varis ...Esko, Valtteri Stegman, sivuäänet

Pasi Ruohonen ...Pietu-karhu, Kille, Valtteri-koira, Sedu, Halli, sivuäänet

Antti Pääkkönen ...Kani, Sepi, sivuäänet

Ulla Renko ...Bonita Stegman, Irma, Puppe, sivuäänet

Vesa Hämes ...Sarjakuvaohjaaja Charles, Eerik, sivuäänet

Aku Laitinen ...Elias, Mikke, sivuäänet

Katja Sirkiä ...Betty, Seela, sivuäänet

Ralf Öhberg ...sivuäänet

Werne Walla ...sivuäänet