Jim Davis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee sarjakuvan tekijää. Samannimisestä näyttelijästä katso Jim Davis (näyttelijä).
Jim Davis vuonna 2010.

James Robert ”Jim” Davis (s. 28. heinäkuuta 1945 Marion, Indiana) on yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä, joka loi sarjakuvakissa Karvisen. Karvisen ensimmäinen sarjakuva ilmestyi 19. kesäkuuta 1978.

Lapsena Davis asui vanhempiensa maatilalla Fairmountissa, Indianassa. Vanhemmat olivat maanviljelijöitä, ja Davisien kotimaatilalla oli noin 25 kissaa. Jim sairastui lapsena astmaan, jonka takia hän ei voinut itse tehdä maanviljelijän töitä, joten aikansa kuluksi hän alkoi piirtää. Hänen mielestään piirrokset olivat huonoja, mutta hän huomasi, että jos niihin liitti tekstin, se teki niistä parempia.[1] Ennen Karvisen luomista Davis muun muassa avusti Tom K. Ryania Tumbleweeds-sarjakuvan piirtämisessä.

Davis piirsi aluksi Gnorm Gnat -nimistä sarjakuvaa ötököistä. Kun hän vei sarjakuvia painoon, hänelle sanottiin: ”Hyönteisiä? Kuka samaistuu hyönteisiin?”[1] Davis keksi Karvisen vuonna 1978, ja 19. kesäkuuta 1978 sarjakuvaa alettiin julkaista lehdissä. Nykyään Karvista julkaistaan yli 2 500 sanomalehdessä, ja myös omana lehtenään. Jim Davis on luonut myös muita sarjakuvia, kuten Orsonin, joka kertoo maatilalla elävästä possusta ja hänen kavereistaan. Orsonia on julkaistu muun muassa Karvinen-lehden välissä 1990-luvulla.

Davis asuu tällä hetkellämilloin? Munciessa, Indianassa.lähde? Jimillä itsellään ei ole ollut kissaa, koska hänen entinen vaimonsa Carolyn oli allerginen kissoille.lähde?

  1. a b Karvisen kalenteri 2006tarvitaan parempi lähde
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Jim Davis (cartoonist)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.