Karvisen riemujuhla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karvisen riemujuhla
Garfield’s Fun Fest
Ohjaaja
Käsikirjoittaja Jim Davis
Tuottaja Jim Davis
John Davis
Säveltäjä Kenneth Burgomaster
Leikkaaja Aaron Seelman
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä 20th Century Studios Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 5. elokuuta 2008
Kesto 80 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Karvinen herää todellisuuteen
Seuraaja Super-Karvinen
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Karvisen riemujuhla (engl. Garfield’s Fun Fest) on vuonna 2008 suoraan DVD:lle julkaistu tietokoneanimaatioelokuva, jonka on ohjannut Mark A. Z. Dippé. Elokuvan käsikirjoitti Jim Davis ja nimiroolissa ääninäytteli Frank Welker. Elokuva esitettiin Suomessa ensi kerran 4. joulukuuta 2011 MTV3-kanavalla.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen lukee Oskulle kirjaa huumorin syntymisestä. Kirjan mukaan maailman ensimmäinen oikeasti hauska tyyppi oli sammakko nimeltä Freddy. Hän oli juonut vettä hupilähteestä ja muuttunut hauskaksi. Freddyn kotimetsän muutkin asukkaat kuulivat asiasta ja joivat myös tästä lähteestä. Niin koko metsästä tuli hauska ja se nimettiin Taikametsäksi.

On jokavuotisen Riemujuhlan (eng. Fun Fest) aika. Ne järjestetään jo 30. kerran. Esko aikoo esittää diskotanssin, jonka on esittänyt jo ensimmäisestä kerrasta asti. Karvinen ja Arlene aikovat esittää tangoa, mutta Karvinen ei halua pukea hassun näköistä asua päälleen. Niinpä Arlene pyytää hurmurikissa Ramonea parikseen ja tämä suostuu. Karvinen tulee mustasukkaiseksi ja päättää, että hän ja Osku tekevät vielä paremman esityksen juhliin.

Riemujuhlan harjoitukset alkavat ja Karvinen ja Osku yrittävät pitää jonkinlaista esitystä, mutta harjoituksia seuraava yleisö vain tylsistyy. Silloin Karvinen tajuaa, että hänen huumorintajunsa on kadonnut. Osku löytää heidän aiemmin lukemansa kirjan välistä kirjekuoren. He avaavat sen ja sieltä löytyy kartta hupilähteelle. Kaverukset päättävät lähteä sinne, että Karvinen saisi huumorintajunsa takaisin ennen juhlia.

Matkalla Karvinen ja Osku kohtaavat esteitä, jotka he selvittävät kunnialla. Kun he pääsevät hupilähteelle, Karvinen hörppii innoissaan vettä ja polskii siinä. Silloin kuuluisa, huomattavasti vanhentunut Freddy-sammakko saapuu paikalle ja kertoo että hupilähteen paikkaa on siirretty, ja että Karvinen hörppii jätevettä.

Freddy alkaa kouluttaa Karvista opettamalla hänelle ensin perusjuttuja. Lopuksi Karvisen ja Oskun pitää ylittää Totuuden virta, jotta Freddy voi kertoa heille missä hupilähde nykyisin sijaitsee.

Karvinen ja Osku joutuvat nyt kiipeämään jyrkän vuoren huipulle, koska hupilähde on siellä. Heillä alkaa olla kiire, koska Riemujuhla on alkamaisillaan. Vuoren huipulla Freddy odottaa heitä. Nyt Karvinen pääsee uimaan oikeassa hupilähteessä. Hän ottaa vettä mukaan ja lähtee Oskun kanssa riippuliitimellä takaisin sarjakuvatehtaalle.

Riemujuhlaa juontaa Ramone. Hän ilmoittaa, että Karvinen ja Osku ovat estyneitä ja yleisö pettyy. Silloin koneenkäyttäjä Elias ilmoittaa, että Karvinen ja Osku ovat saapuneet paikalle, ja että he esittävät toisen ohjelmanumeron. Yleisö riemastuu. Karvinen aikoo hörpätä hupilähteen vettä ennen esitystä, mutta pullo on hajonnut ja vesi valunut pois. Karvinen pettyy, kun katsoo Ramonen hurmaamisia Arlenea kohtaan ja rikkoutunutta pulloa. Hän poistuu takapihalle.

Takapihalla ollessaan Karvinen tapaa Freddyn, joka kertoo, että hupilähteen vesi on oikeasti tavallista vettä. Kun ihmiset luulevat juovansa ihmevettä, he tuntevat, että heistä tulee yhtäkkiä hupiveikkoja, ja että huumori on oikeasti jokaisen sisimmässä. Karvinen päättää, että hän tanssii sittenkin tangoa.

Ramonen ja Arlenen tanssiesitys keskeytyy, kun Karvinen pelmahtaa tangoasussaan paikalle. Hän kiskaisee Ramonea kädestä, mutta käsi irtoaa ja paljastuu, että Ramone onkin kone. Seuraavaksi Karvinen kiskoo Ramonesta muitakin raajoja, kunnes jäljellä on vain pää ja rinta. Karvinen irrottaa pään ja käy ilmi että Misu ohjasi Ramonea. Karvinen ja Arlene järkyttyvät ja Misu poistuu paikalta. Parivaljakko jatkaa tanssia ja he saavat täydet pisteet.

Viittaukset edeltävään Karvinen herää todellisuuteen - elokuvaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sisältää viittauksia elokuvaan Karvinen herää todellisuuteen. Riemujuhlan harjoituksissa edellisen elokuvan lopussa sarjakuvamaailmaan tulleet chihuahuat esittävät esityksen. Myös kulkukissa Sepi kulkeutui sarjakuvamaailmaan ja hän esitti saman laulun harjoituksissa, minkä esitti aidalla aiemmassa elokuvassa.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Frank Welker  Karvinen  
 Gregg Berger  Osku, Sepi  
 Wally Wingert  Esko  
 Audrey Wasilewski  Arlene  
 Jason Marsden  Misu, Ramone  
 Fred Tatasciore  Billy-karhu, Junior-karhu  
 Stephen Stanton  Randy Kani  
 Jennifer Darling  Bonita, Betty, Bonnie-karhu  
 Neil Ross  Valtteri  
 Greg Eagles  Elias  
 Tim Conway  Freddy