Osku (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Osku (engl. Odie) on koira Jim Davisin Karvinen-sarjakuvissa.

Osku on väriltään keltainen ja ruskeakorvainen koira, joka esiintyy tavallisesti kielellään läähättäen ja häntäänsä heiluttaen. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui 8. elokuuta 1978, jolloin sarjakuva oli ilmestynyt vajaat kaksi kuukautta. Oskun alkuperäiseksi omistajaksi ilmoitetaan Viiksi (joissain suomennoksissa Pentti), jolta koira kuitenkin siirtyi sen nykyisen omistajan Eskon hoiviin Viiksen lähdettyä sarjasta. Toinen esitetty versio tarinasta on, että Esko osti Oskun samasta kaupasta kuin kissansa Karvisen. Karvinen-elokuvassa Esko saa Oskun Karvisen eläinlääkäriltä, Liisalta.

Oskulla on pitkä ja märkä kieli, ja koiran runsas kuolaneritys onkin monissa stripeissä pääteema. Oskun äiti oli beagle ja isä tiiliskivi. On myös yhdessä karvisessa vuonna 1984 että hänen vanhempansa olivat beagleja.selvennä

Osku on Karvisen Teddy-karhun ohella sarjan harvoja hahmoja, jotka eivät kommunikoi lainkaan. Karvinen pitää Oskua typeränä. Kissa tekeekin tälle mielellään erilaista kiusaa, kuten potkii alas pöydältä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.