Juha Arikoski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juha Tapio Arikoski (s. 10. maaliskuuta 1965 Kuopio) on psykologi (PsL), johdon ja esimiesten työnohjaaja STOry ja tietokirjailija.

Työura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Psykologian opintojen ohessa Juha Arikoski työskenteli mielisairaanhoitajan sijaisena Niuvanniemen kriminaalimielisairaalassa (nyk. Niuvanniemen sairaala), jossa hän teki psykologisia mielentilatutkimuksia. Valmistuttuaan Arikoski opetti Jyväskylän yliopiston psykologian ja biologian laitoksella muun muassa biologista psykologiaa ja aivohistologiaa. Suomen Akatemian rahoittamana hän tutki oppimisen ja muistin hermostollista perustaa Etelä-Kalifornian yliopistossa (University of Southern California, Los Angeles) Yhdysvalloissa.

Vuonna 1999 Arikoski siirtyi Johtamistaidon Opistoon, jossa hän toimi johtajana (Leadership Development) JTO | Management Institute of Finland MIF Oy. Maaliskuusta 2017 tammikuuhun 2021 Arikoski toimi johtajana Ramboll Management Consultingissa, jossa hän vastasi Johtaminen ja työyhteisöt palveluliiketoiminnasta.

Tammikuusta 2021 alkaen Juha Arikoski on toiminut perustamansa ProArtum Oy:n nimissä. ProArtum viittaa latinan sanaan artum, särkymätön. ProArtum Oy toimii johtoryhmien, työyhteisöjen ja johtamisen eheyden puolesta, särkymistä vastaan.

Muu toiminta ja yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Arikoski oli 2010-2015 Sukuseurojen keskusliitto SSK ry:n hallituksen puheenjohtaja.[1] Hän kuuluu 1953 perustettuun Hoffrénien sukuyhdistykseen.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n ja Puolustusvoimien kertausharjoituksissa Arikoski on kouluttanut reserviläisjohtajia vuodesta 2009.

1970-luvulla hän opiskeli Kuopion konservatoriossa instrumenttinaan vetopasuuna, jota hän soitti kuopiolaisen nuorisopuhallinorkesteri Rajalan Puhaltajien lisäksi jazz-, rock- ja tanssiorkesterikokoonpanoissa. Arikoski on 1986 perustetun, raskasta melodista rockia esittävän pohjoissavolaisen Exception To The Rule (ETTR) -yhtyeen vokalisti[2][3][4] ja laulaja-rumpali mm. Deep Purplen, Led Zeppelinin ja Sladen musiikkia esittävässä helsinkiläisessä Massive Fergussons -yhtyeessä. Arikoski kutsuttiin The Voice of Finland -ohjelman toisen tuotantokauden Villi kortti -vaiheeseen, jossa hän karsiutui.[5]

Arikoski sai vuonna 1995 Suomen nuorisoteattereiden liiton huomionosoituksen Olavin nimiroolista Jyväskylän Survo-Korpelan Kulissi -teatterin musiikkinäytelmässä Laulu tulipunaisesta kukasta. Samana vuonna hän pelasi amerikkalaista jalkapalloa hyökkäyksen (OT) ja puolustuksen (DT) linjamiehenä Jyväskylän Rangersissa (nykyisin Jyväskylän seudun Jaguaarit).

Juha Arikoskella on SM-mitaleja muun muassa opiskelijoiden karate- (kumite) ja erätaitokilpailusta sekä Reserviläisurheiluliiton 40-vuotisjotoksen sotilas- ja maastotaitokilpailujen Sandels-sarjan voitto vuodelta 2010.

Hänellä on kaksi sisarusta: konserttipianisti (MuM), swingtanssin opettaja Kati Arikoski ja lastentautien (gastroenterologia sekä nefrologia) erikoislääkäri (LT) Pekka Arikoski. Arikoskella on kaksi aikuista poikaa (1997 ja 2000). Vuosina 2006–2010 hän oli naimisissa iskelmälaulaja Virve Rostin kanssa.[6]

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]