Kuopion konservatorio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuopion konservatorion logo

Kuopion konservatorio on vuonna 1954 perustettu musiikkioppilaitos, joka antaa sekä musiikin ja tanssin perusopetusta että musiikkialan ammatillista koulutusta. Kooltaan konservatorio on yksi Suomen suurimmista.[1] Sillä on sivutoimipisteet Juankoskella (ml. Kaavi ja Tuusniemi, 1983), Lapinlahdella, Nilsiässä (ml. Rautavaara ja Varpaisjärvi, 1976), Siilinjärvellä (1973) ja Suonenjoella (ml. naapurikunnat, 1973)[1]. Konservatorion rehtorina toimii Anna-Elina Lavaste[2].

Pääosa konservatoriosta toimii vuonna 1985 valmistuneessa Kuopion musiikkikeskuksessa, johon ovat sijoittuneet myös Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia, Sibelius-Akatemian Kuopion osasto ja Kuopion kaupunginorkesteri[1]. Samassa talossa on mahdollista opiskella musiikkia ja tanssia varhaislapsuudesta korkeimpiin ammattitutkintoihin saakka.

Musiikkikeskuksessa toimivilla oppilaitoksilla on monia yhteisiä tai vuorovetoisia toimintoja. Esimerkiksi kirjastopalveluista vastaa Sibelius-Akatemia[3] ja toimistopalveluista konservatorio. Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia vastaa puolestaan vuosittaisesta E5 Musiikin Kesäakatemiasta, joka tunnetaan erityisesti korkeatasoisesta Jorma Panulan vetämästä kapellimestarikurssista[4]. Musike-ohjelmapalvelut on oppilaitosten yhteinen konsertti- ja tanssiesityksiä tuottava toimisto[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Esittely 2008. Kuopion konservatorio. Viitattu 19.1.2015.
  2. Hallinto Kuopion konservatorio. Viitattu 22.7.2008.
  3. Kirjasto Kuopion konservatorio. Viitattu 22.7.2008.
  4. E5 Musiikin Kesäakatemia Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia. Viitattu 22.7.2008.
  5. Musike-ohjelmapalvelut Kuopion konservatorio. Viitattu 22.7.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.