Henkka T. Blacksmith

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Henkka T. Blacksmith

Henkka Seppälä - Ilosaarirock 2009.jpg
Henkka T. Blacksmith Ilosaarirockissa vuonna 2009.

Syntynyt 7. heinäkuuta 1980 (ikä 37)
Kotoisin Espoo, Suomi
Aktiivisena 1993
Tyylilajit black metal
death metal
speed metal
Ammatit muusikko
Soittimet basso
Yhtyeet Children of Bodom (1996–)
Aivokasvain (1993–1996)
Levy-yhtiöt Spinefarm Records
MusicBrainz

Henkka T. Blacksmith (oik. Henri Samuli Seppälä,[1] s. 7. heinäkuuta 1980 Espoo) on suomalaisen Children of Bodom -yhtyeen basisti.

Seppälä aloitti kitaransoiton 13-vuotiaana. Kitara vaihtui bassoon 15-vuotiaana hänen liityttyään vuonna 1996 Children of Bodomia edeltäneeseen Inearthediin. Inearthedin (Children Of Bodom) alkuperäinen basisti Samuli Miettinen oli eronnut yhtyeestä ja yhtye tarvitsi jonkun korvaamaan hänet. Seppälä osoittautui pian olevan oikea mies tähän tehtävään. Tätä ennen Henkka oli soittanut kolme vuotta rumpuja yhtyeessä nimeltä Aivokasvain.

Seppälällä on yhteistyösopimus ESP:n kanssa, jonka 4- ja 5-kielisiä bassoja hän käyttää. Bassonsoittamisen lisäksi Seppälä laulaa Children of Bodomissa taustalauluja sekä levyllä että livenä. Hänellä ei ole yhtyeen lisäksi muita projekteja, toisin kuin muilla jäsenillä.

Yhtyeen toiminnan ulkopuolella Seppälä opiskelee kehitysmaatutkimusta ja poliittista historiaa sekä harrastaa jalkapalloa. Lempiyhtyeikseen hän on maininnut Down My Throatin, The Gatheringin, Slayerin, Faith No Moren, Suicidal Tendenciesin, Cannibal Corpsen ja Sepulturan.

T-kirjain Seppälän taiteilijanimessä tulee sanasta torso. Keikoilla Seppälä soittaa usein ilman paitaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.