Eniro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eniro AB
Osake OMXS: ENRO
Perustettu 2000
Toimitusjohtaja Magdalena Bonde
Puheenjohtaja Arne Myhrman
Kotipaikka Solna, Ruotsi
Kotisivu www.enirogroup.com

Eniro AB on ruotsalainen yhteystietojen hakupalveluja tarjoava yritys. Yrityksen palveluita ovat puhelinluettelot, numeropalvelut sekä internet- ja mobiilipalvelut. Sillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Se perustettiin vuonna 2000, kun ruotsalaisen teleoperaattorin Telian tytäryhtiö Telia InfoMedia eriytettiin omaksi yhtiökseen.

Eniron palveluksessa on noin 4 650 työntekijää sen ydinmarkkina-alueilla Pohjoismaissa ja Puolassa. Vuonna 2009 Eniron liikevaihto oli 6 581 miljoonaa Ruotsin kruunua ja liiketulos (EBITDA) 1 807 miljoonaa Ruotsin kruunua. Eniro on listautunut Tukholman pörssiin.lähde?

Eniro Finland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys myi Yritystele-internethakupalvelu joulukuussa 2010 annetun ilmoituksensa eli vain osan toiminnasta Suomessa siten, että jäljelle jäi numeropalvelutoimintaa harjoittava Eniro Sentraali (Oy Eniro Finland Ab). [1] Sillä on nelisen sataa työntekijää.[2] Suomessa Eniro toimi kuudella paikkakunnalla – Espoossa, Turussa, Joensuussa, Raumalla, Kajaanissa, Porissa ja Tampereella – ja työllisti parhaimmillaan noin 600 henkilöä. Eniron tuotteita olivat muun muassa Eniro Puhelinluettelot, eniro.fi, Eniro 0 100 100 Numeropalvelu, Eniro Kaupunki-info, Suomi24 ja Yritystele.

Eniro myi Yritystele-internethakupalvelun Bisnode Ab:lle 8. lokakuuta 2010.

Yritys julkaisi 30 puhelinluetteloa, mutta lopetti puhelinluetteloiden tekemisen syksyllä 2010, jolloin Fonecta Oy osti Eniro Finland Oy:n Helsingin Seudun ja Pirkanmaan Puhelinluettelot. Fonectalle siirtyi kaupan mukana myös Keltaiset Sivut -tavaramerkki ja Eniro.fi-domainosoite. Nykyään Eniro toimii 0100100.fi - tavaramerkin alla.[1]

Eniro.fi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fonectan ostettua Eniro.fi:n se jatkoi itsenäisenä palveluna Fonecta.fi:n rinnalla.[3] Eniro.fi oli Suomen suosituimpia verkkomedioita[4] ja suosituin valtakunnallinen yhteystieto- ja karttahakupalvelu.[5]

Eniro.fi:n karttapalvelu lanseerasi marraskuussa 2007 ensimmäisenä Suomessa viistoilmakuvat pääkaupunkiseudusta, Turusta ja Tampereesta. Eniro.fi-sivusto uudistui syksyllä 2011, ja se tarjosi yhteystietojen lisäksi muun muassa veneilykarttoja ja mahdollisuuden lähettää tekstiviestejä. Eniro.fi-palvelua käytti viikoittain keskimäärin 700 000 eri käyttäjää.[5] Henkilöt-hausta oli voinut hakea nimiä, puhelinnumeroita ja osoitteita kertaluontoista maksua vastaan. Nykyään samat tiedot löytyvät 0100100.fi - palvelusta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]