Eniro

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eniro logo 2010.svg

Eniro AB on pohjoismaalainen yhteystietoyritys. Yrityksen palveluita ovat puhelinluettelot, numeropalvelut sekä internet- ja mobiilipalvelut. Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Se perustettiin vuonna 2000, kun ruotsalaisen teleoperaattorin Telian tytäryhtiö Telia InfoMedia eriytettiin omaksi yhtiökseen.

Eniron palveluksessa on noin 4 650 työntekijää sen ydinmarkkina-alueilla Pohjoismaissa ja Puolassa. Vuonna 2009 Eniron liikevaihto oli 6 581 miljoonaa Ruotsin kruunua ja liiketulos (EBITDA) 1 807 miljoonaa Ruotsin kruunua. Eniro on listautunut Tukholman pörssiin. Yritys on pohjoismaiden suurin yhteystietoyritys.lähde?

Eniro Finland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys lopetti joulukuussa 2010 annetun ilmoituksensa mukaan toiminnot Suomessa siten, että jäljelle jää lähinnä numeropalvelutoimintaa harjoittava Eniro Sentraali (Oy Eniro Finland Ab). Irtisanomisia oli ollut jo aiemmin ja yrityksen viime vaiheissa työpaikkoja hävisi 480.[1]

Suomessa Eniro toimi kuudella paikkakunnalla: Espoossa, Turussa, Joensuussa, Raumalla, Kajaanissa, Porissa ja Tampereella ja työllisti parhaimmillaan noin 600 henkilöä. Eniron tuotteita olivat muun muassa Eniro Puhelinluettelot, eniro.fi, Eniro 0 100 100 Numeropalvelu, Eniro Kaupunki-info, Suomi24.fi ja Yritystele.

Eniro myi Yritystele.fi online-hakupalvelun Bisnode Ab:lle 8.10.2010.

Yritys julkaisi 30 puhelinluetteloa, mutta lopetti puhelinluetteloiden tekemisen syksyllä 2010, jolloin Fonecta Oy osti Eniro Finland Oy:n Helsingin Seudun ja Pirkanmaan Puhelinluettelot. Fonectalle siirtyi kaupan mukana myös Keltaiset Sivut -tavaramerkki ja Eniro.fi-internetpalvelu.[1]

Eniro.fi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fonectan ostettua Eniro.fi:n, se jatkoi itsenäisenä palveluna Fonecta.fi:n rinnalla.[2] Eniro.fi oli Suomen suosituimpia verkkomedioita [3] ja suosituin valtakunnallinen yhteystieto- ja karttahakupalvelu [4].

Eniro.fi:n karttapalvelu lanseerasi marraskuussa 2007 ensimmäisenä Suomessa viistoilmakuvat pääkaupunkiseudusta, Turusta ja Tampereesta. Eniro.fi-sivusto uudistui syksyllä 2011, ja se tarjosi yhteystietojen lisäksi muun muassa veneilykarttoja ja mahdollisuuden lähettää tekstiviestejä. Eniro.fi-palvelua käytti viikoittain keskimäärin 700 000 eri käyttäjää. [5] Henkilöt-hausta oli voinut hakea nimiä, puhelinnumeroita ja osoitteita kertaluontoista maksua vastaan. Verkkotunnus eniro.fi ohjaa nykyisin Fonectan kotisivuille.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.