Eniro

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eniro logo 2010.svg

Eniro AB on pohjoismaalainen yhteystietoyritys. Yrityksen palveluita ovat puhelinluettelot, numeropalvelut sekä internet- ja mobiilipalvelut. Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Se perustettiin vuonna 2000, kun ruotsalaisen teleoperaattorin Telian tytäryhtiö Telia InfoMedia eriytettiin omaksi yhtiökseen.

Eniron palveluksessa on noin 4 650 työntekijää sen ydinmarkkina-alueilla Pohjoismaissa ja Puolassa. Vuonna 2009 Eniron liikevaihto oli 6 581 miljoonaa Ruotsin kruunua ja liiketulos (EBITDA) 1 807 miljoonaa Ruotsin kruunua. Eniro on listautunut Tukholman pörssiin. Yritys on pohjoismaiden suurin yhteystietoyritys.lähde?

Eniro Finland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys lopetti joulukuussa 2010 annetun ilmoituksen mukaan toimintansa Suomessa niin että jäljelle jäi vain muun muassa numeropalvelutoimintaa harjoittava Eniro Sentraali. Työpaikkoja vähennettiin jo aiemmin, ja viime vaiheissa niitä hävisi 480.[1]

Suomessa Eniro toimi kuudella paikkakunnalla: Espoossa, Turussa, Joensuussa, Raumalla, Suomussalmella, Porissa ja Tampereella ja työllisti parhaimmillaan noin 600 henkilöä. Eniron tuotteita olivat muun muassa Eniro Puhelinluettelot, eniro.fi, Eniro 0 100 100 Numeropalvelu, Eniro Kaupunki-info, Suomi24.fi ja Yritystele.

Eniro myi Yritystele.fi online-hakupalvelun Bisnode Ab:lle 8.10.2010.

Yritys julkaisi 30 puhelinluetteloa, mutta lopetti puhelinluetteloiden tekemisen syksyllä 2010, jolloin Fonecta Oy osti Eniro Finland Oy:n Helsingin Seudun ja Pirkanmaan Puhelinluettelot. Fonectalle siirtyi kaupan mukana myös Keltaiset Sivut -tavaramerkki ja Eniro.fi-internetpalvelu.[1]

Eniro.fi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fonectan ostettua Eniro.fi:n, se jatkoi itsenäisenä palveluna Fonecta.fi:n rinnalla.[2] Eniro.fi oli Suomen suosituimpia verkkomedioita [3] ja suosituin valtakunnallinen yhteystieto- ja karttahakupalvelu [4].

Eniro.fi:n karttapalvelu lanseerasi marraskuussa 2007 ensimmäisenä Suomessa viistoilmakuvat pääkaupunkiseudusta, Turusta ja Tampereesta. Eniro.fi-sivusto uudistui syksyllä 2011, ja se tarjosi yhteystietojen lisäksi muun muassa veneilykarttoja ja mahdollisuuden lähettää tekstiviestejä. Eniro.fi-palvelua käytti viikoittain keskimäärin 700 000 eri käyttäjää. [5] Henkilöt-hausta oli voinut hakea nimiä, puhelinnumeroita ja osoitteita kertaluontoista maksua vastaan. Verkkotunnus eniro.fi ohjaa nykyisin Fonectan kotisivuille.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.