Elina Hirvonen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Elina Hirvonen Joutsenon Taidekesässä 2011 heinäkuussa.

Elina Hirvonen (s. 20. huhtikuuta 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä.

Elina Hirvonen on opiskellut kirjoittamista Oriveden opistossa, yleistä kirjallisuustiedettä Turun yliopistossa ja dokumenttielokuvan ohjaamista Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Hän on työskennellyt toimittajana ja tuottajana, kolumnistina Ylioppilaslehdessä sekä päätoimittajana Tulvassa. Hän pitää blogia Vihreä Lanka -lehden verkkosivuilla.

Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman (Avain 2005) oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Se on käännetty seitsemälle kielelle. Toukokuussa 2009 romaani nostettiin New York Times Book Review’n kanteen, mikä on harvinaista esikoisromaanille.[1] Romaanin englanninkielinen nimi on When I Forgot.

Hirvosen dokumentti Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa kertoo Afrikan siirtolaisista. Se palkittiin Jyväskylässä vuonna 2007 Arktisen upeeta -festivaaleilla. Amsterdamin kansainvälisillä dokumenttielokuvien festivaalilla (IDFA) Hirvonen voitti opiskelijaelokuvien pääpalkinnon.

Hirvosen toinen romaani on Kauimpana kuolemasta (Avain 2010). Romaani palkittiin Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2010. Romaanin käännösoikeudet on myyty kuuteen maahan.

Syyskuussa 2011 hän sai Taiteen keskustoimikunnan kolmivuotisen taiteilija-apurahan.[2]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]