Elävät kivet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kuorosta, elävät kivet ovat myös jääruohokasveihin kuuluva kasvisuku

Elävät kivet on Helsingin Evankelisten opiskelijoiden kuoro. Kuoro perustettiin vuonna 1992 ja on siitä asti toiminut keskeytyksettä. Ohjelmisto koostuu suurimmaksi osaksi omasta materiaalista, jota on kirjoittanut kuoron johtajat tai kuorolaiset, mutta mukana on myös muun muassa suomalaisten gospel-muusikoiden kuten Jaakko Löytyn ja Pekka Simojoen kappaleita, sekä esimerkiksi negrospirituaaleja. Esiintymisiä on vuosittain noin kymmenkunta, joista osa jumalanpalvelusten yhteydessä, ja esiintymismatkat ulottuvat toisinaan ulkomaille asti, muun muassa Ruotsiin, Unkariin ja Venäjälle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoro perustettiin[1] vuonna 1992 ja sen ensimmäisenä johtajana toimi Päivi Pohjola (os. Vuorinen). Vuonna 1997 kuoro julkaisi ensimmäisen levynsä, joka kantoi kuoron omaa nimeä, ja kävi kesällä Ruotsissa esiintymässä. Samana vuonna kuoro sai uuden johtajan, kun Outi Selin otti vetovastuun itselleen.

Vuonna 1998 Elävät kivet esiintyi Yle TV2:n Credo-ohjelmassa ja vuonna 1999 koki toisen johtajavaihdoksen, kun Selin antoi johtotehtävät Eila Rantaselle. Samana kesänä kuoro esiintyi Ruotsin valtakunnallisilla evankeliumijuhlilla.

Uusi vuosituhat alkoi levynteolla: Riemulähteellä ilmestyi vuonna 2000. Saman vuoden marraskuussa Elävät kivet lauloi Turussa Maata näkyvissä -festarien juhlajumalanpalveluksessa. Seuraavana vuonna ryhtyi kuoroa johtamaan sen historian neljäs johtaja, musiikkikasvatuksen opiskelija Selma Seppänen (os. Vähäkangas). Kuoro konsertoi jälleen kesällä Ruotsissa evankeliumijuhlilla.

Vuosi 2002 oli Eläville kiville juhlavuosi, sillä kuoron perustamisesta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Tätä virstanpylvästä juhlistettiin muun muassa juhlakonsertilla, joka pidettiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa 23. marraskuuta.

Vuonna 2003 kuoro esiintyi jälleen Maata näkyvissä -festareilla. Kolmas levy Suuri Hän on! äänitettiin ja julkaistiin vuonna 2004. Keväällä 2005 kuoro teki konserttikiertueen Unkarissa ja keväällä 2006 Venäjällä.

Vuonna 2007 kuoro juhlisti 15-vuotista taivaltaan konsertilla Temppeliaukion kirkossa 15. toukokuuta. Kuoron neljäs levy Joulu julkaistiin 27. marraskuuta 2007.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoron vahvuus on joitakin kymmeniä laulajia sekä bändi. Kuorolaiset ovat eri alojen opiskelijoita pääkaupunkiseudun eri yliopistoista ja muista oppilaitoksista, jotka haluavat laulun ja soiton avulla viedä eteenpäin sanomaa Jeesuksesta. Tämä näkyy ja kuuluu kuoron esiintymisissä, joille on ominaista vahva eläytyminen laulujen sanomaan.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elävät kivet (1997)
  • Riemulähteellä (2000)
  • Suuri Hän on! (2004)
  • Joulu (2007)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]