Eeva-Leena Pokela

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eeva-Leena Pokela

Eeva-Leena (Eveliina) Marjatta Pokela, ent. Sariola, (s. 1954) on laulaja, säveltäjä, juontaja ja näyttelijä, joka on aikoinaan esiintynyt monissa lastenohjelmissa (muun muassa Sirkus Papukaijassa). Hän aloitti esiintymisensä lapsitähtenä vanhempiensa Marjatta ja Martti Pokelan kanssa.[1] Hän on Sibelius-Akatemian lehtori.

Pokela on tehnyt yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa dvd:n Viito ja viserrä Eeva-Leenan kanssa, jolla on sekä vanhoja lastenlauluja että Pokelan varta vasten sille tekemiä sävellyksiä. Hän on ollut mukana tekemässä koulun laulukirjoja ja koonnut Pikku kakkosen laulukirjan.

Eeva-Leena Pokela oli naimisissa sellotaiteilija Raimo Sariolan kanssa. Naimisissa ollessaan hän käytti nimeä Eeva-Leena Sariola. Heidän lapsiaan ovat kitaristi Petteri Sariola[2], tuottaja ja rumpali Jyri Sariola, muusikko Soila Sariola[3], ja myös tytär Meri Sariola on levyttänyt.

Vuonna 1982 Pokela juonsi radiossa musiikkiohjelmaa Virtasesta Vivaldiksi − Musiikinteorian kuntokoulu yhdessä Timo von Creutleinin ja Jukka Louhivuoren kanssa. Ohjelma koostui kaikkiaan 32 jaksosta, joista kukin oli noin 20 minuutin pituinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FIMIC
  2. Stenroth sukuseuran jäsenlehti stenroth.net. Viitattu 30.10.2007.
  3. Etno.net etno.net. Viitattu 30.10.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.