Eeva-Leena Pokela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eeva-Leena Pokela

Eeva-Leena (Eveliina) Marjatta Pokela (ent. Sariola; s. 5. kesäkuuta 1954[1] Helsinki) on suomalainen laulaja, säveltäjä, juontaja ja näyttelijä, joka on aikoinaan esiintynyt monissa lastenohjelmissa (muun muassa Sirkus Papukaijassa). Hän aloitti esiintymisensä lapsitähtenä vanhempiensa Marjatta ja Martti Pokelan kanssa.[2] Hän on Sibelius-Akatemian lehtori.

Pokela on tehnyt yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa DVD:n Viito ja viserrä Eeva-Leenan kanssa, jolla on sekä vanhoja lastenlauluja että Pokelan varta vasten tekemiä sävellyksiä. Hän on ollut mukana tekemässä koulun laulukirjoja ja koonnut Pikku kakkosen laulukirjan.

Eeva-Leena Pokela oli naimisissa sellotaiteilija Raimo Sariolan kanssa. Naimisissa ollessaan hän käytti nimeä Eeva-Leena Sariola. Heidän lapsiaan ovat kitaristi Petteri Sariola,[3] tuottaja ja rumpali Jyri Sariola, muusikko Soila Sariola,[4] ja myös tytär Meri Sariola on levyttänyt.

Vuonna 1982 Pokela juonsi radiossa musiikkiohjelmaa Virtasesta Vivaldiksi: Musiikinteorian kuntokoulu yhdessä Timo von Creutleinin ja Jukka Louhivuoren kanssa. Ohjelma koostui kaikkiaan 32 jaksosta, joista kukin oli noin 20 minuutin pituinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aaltonen, Mikko: Musiikkisuvun matriarkka. (60-vuotishaastattelu.) Helsingin Sanomat 5.6.2014.
  2. FIMIC
  3. Stenroth-sukuseuran jäsenlehti stenrothsukuseura.net. Viitattu 30.10.2007.
  4. Etno.net etno.net. Viitattu 30.10.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.