Crankcase

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crankcase
Ensiesiintyminen The Transformers (1988)
Henkilötiedot
Koko nimi Crankcase
Ryhmäsidokset Decepticonit, Triggerconit, Dreadit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Jeep Wrangler
Chevrolet Suburban

Crankcase on Hasbron luoma Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon, joka esiintyi ensimmäistä kertaa Marvelin The Transformers-sarjakuvassa vuonna 1988.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä Transformersissa Crankcase on yksi kolmesta Triggerconista Windsweeperin ja Ruckusin ohella ja he palvelivat Mega-Pretender Thunderwingiä.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers (2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crankcase julkaistiin vuoden 2007 Transformers-elokuvan lelusarjaan uudelleenväritettynä version Transformers: Cybertronin Red Alertista.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Crankcase esitetään Dreadeiksi kutsutun Decepticonryhmän johtajana. Romaani- ja sarjakuvaversioissa hän oli piiloutunut Kuuhun alaistensa, Hatchetin ja Crowbarin, kanssa. Kun Optimus Prime ja Ratchet saapuivat kuuhun tutkimaan Arkkia ja noutamaan Sentinel Primea, Dreadit havahtuivat ja salaa piiloutuivat Autobottien alukseen ja pääsivät maahan.

Elokuvaversiossa heidät nähtiin ainoastaan jahtaamassa Autobotteja valtatiellä heidän viedessä Sentineliä NESTin tukikohtaan ja taistelun aikana Dino ja Bumblebee tappoivat Hatchetin. Crankcase ja Crowbar selviytyvät ja myöhemmin taistelussa Ironhidea ja Sideswipea vastaan Ironhide tappaa Crowbarin ampumalla tätä päähän, lävistää Crankcasen tämän omalla keihäällä. Ironhide paiskaa lopuksi Crankcasen kohti autokauppaa, jonka räjähdys tappaa tämän.

Crankcase muuntautuu Chevrolet Suburban -hälytysajoneuvoksi.

Transformers: Viimeinen ritari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Viimeinen ritari esiintyy Decpticon nimeltä Berserker, jolla on lähes identtinen ulkomuoto Crankcasen kanssa. Lisäksi elokuvassa esiintyy myös Decepticon nimeltä Dreadbot, joka muistuttaa muuten Crowbaria, mutta muuntautuu ruosteiseksi vihreäksi Volkswagen Transporter T2 -pakettiautoksi. Megatron lupasi Transformer Reaction Forcen sotilaille tappavansa Autobotit, jos saisi avukseen muutaman vankeudesta vapautetun Decepticonin. Dreadbot päästetään vapaaksi, mutta arvaattoman luonteensa vuoksi Berserker pysyy vangittuna. Dreadbot itse joutuu Cade Yeagerin ja Autobottien kimppuun tehdyn hyökkäyksen aikana Grimlockin syömäksi.

Dreadbot ei puhu, eikä Berserkerin ääninäyttelijää ole kreditoitu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]