Chrysalis Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chrysalis Records
Emoyhtiö EMI
Perustettu 1969
Perustajat Chris Wright ja Terry Ellis
Tyylilajit Useita
Kotimaa  Yhdistynyt kuningaskunta

Chrysalis Records oli brittiläinen levy-yhtiö, jonka perustivat vuonna 1969 Chris Wright ja Terry Ellis. Levymerkki toimi aluksi nimellä Ellis-Wright Agency, kunnes perustajat keksivät toisen etunimestä ja toisen sukunimestä muodostuvan, perhosen koteloa tarkoittavan nimen Chrysalis.[1] Levy-yhtiö syntyi perustajien mukaan siksi, ettei Jethro Tull -yhtyeelle tahdottu löytää kunnon levy-yhtiötä. Yhtyeen ensilevyn, huonosti menestyneen ”Sunshine Day” -singlen, tuottanut yhtiö oli jopa kirjoittanut yhtyeen nimen väärin: levyetiketissä luki Jethro Toe.[2]

Chrysalisilla oli jakeluyhteistyösopimus Island Recordsin kanssa vuoteen 1976 asti, jolloin se alkoi hoitaa jakelunsa itse.

Vuonna 1979 Chrysalis osti yhdysvaltalaisen folk-levymerkin Takoma Records ja teki sen johtajasta Denny Brucesta Chrysalisin johtajan.[3] later becoming Director of Marketing of Chrysalis Records.

1980-luvulla Chrysalisin menestys oli suurimmillaan, kun sen artisteihin lukeutuivat Ultravox, Spandau Ballet, Billy Idol, Pat Benatar, Blondie sekä Huey Lewis and the News.

Chrysalis-levymerkki myytiin vuonna 1990 EMI-yhtiölle, joka siirsi merkin artistit muille merkeilleen ja lopetti Chrysalisin. Kun Universal Music Group osti EMIn, monien EMI:n levymerkkien katalogit laitettiin myyntiin, ja Chrysalis-katalogi päätyi Warner Music Groupin haltuun.

Chrysalisille levyttäneitä artisteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chrysalis Discogs.com, viitattu 23.12.2013.
  2. 20 Years of Jethro Tull (video), 1988
  3. (1979-06-02) Billboard - Google Books. Books.google.com. Viitattu 2013-03-01. 
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.