Midge Ure

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Midge Ure

Midge Ure (s. 10. lokakuuta 1953), oikealta nimeltään James Ure, on skotlantilainen kitaristi ja laulaja. Suurimmassa suosiossa hän oli 80-luvun alkupuolella jolloin hän oli mm. yhtyeessä Ultravox. Hän sanoitti ja sävelsi yhdessä Bob Geldofin kanssa jättimenestyksen saavuttaneen hyväntekeväisyyshitin "Do They Know It's Christmas?". Ultravoxin hajottua hän jatkoi soolouraansa aina 90-luvulle asti. Ainoastaan "Breathe" oli kansainvälinen hittisingle, muuten menestys jäi varsin vaisuksi uran alkuvuosiin verrattuna.

Vuonna 2005 Ure järjesti Bob Geldofin kanssa Live 8 -hyväntekeväisyyskonsertit ja sai samana vuonna Brittiläisen imperiumin ritarikunnan OBE-arvonimen (Officer of the Order of the British Empire) työstään musiikin ja hyväntekeväisyyden parissa.

Ure on ollut naimisissa kahdesti. Ensimmäinen avioliitto oli näyttelijä-kirjailija Annabel Gilesin kanssa. Heillä on liitosta yksi tytär, Molly. Toinen avioliitto Sheridan Uren kanssa, josta heillä on kolme tytärtä, Kitty, Ruby ja Flossie.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.