Casimir Ehrnrooth

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo vuorineuvos Casimir Ehrnroothista. Sotilaasta ja Bulgarian pääministeristä kertoo artikkeli Johan Casimir Ehrnrooth

Casimir Ehrnrooth (s. 6. huhtikuuta 1931 Helsinki) on suomalainen liike-elämän vaikuttaja ja vuorineuvos. Työuransa aikana Ehrnrooth toimi useissa liike-elämän johtotehtävissä, kuten Nokian hallituksen puheenjohtajana ja UPM-Kymmenen ja Nordean (Merita-Nordbanken) edeltäjien hallituksissa.

Casimir Ehrnrooth on Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankki Oy) entisen pääjohtajan Göran Ehrnroothin poika. Koulutukseltaan hän on lainopin kandidaatti.

Hän pääsi ensimmäisen pörssiyhtiön hallitukseen jo 1950-luvulla, mutta vuonna 1962 hän siirtyi Helsingistä Lauritsalan kauppalaan Kaukaan paperitehtaan johtajaksi.

Kaukas ja Kymi-Strömberg yhdistyivät vuonna 1985 Kymmene Oy:ksi, josta tuli Suomen suurin metsäteollisuusyhtiö.

Vuonna 1991 Ehrnrooth erosi protestina Teollisuuden keskusliiton TKL:n hallituksen puheenjohtajan paikalta, koska vastusti Ahon ja Holkerin hallituksen kovan markan politiikkaa. Pian tämän jälkeen markka päästettiin kellumaan.[1]

Vuonna 2013 paljastui, että Ehrnrooth on kiertänyt veroja avaamalla liechtensteinilaiseen LGT-pankkiin tilin, jolle oli talletettu yli kymmenen miljoonaa euroa[2].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valtonen, Kari: Ehrnrooth käski erottaa Ojalan mutta erosikin itse. Turun Sanomat, 17.10.2007. Turun Sanomat. Artikkelin verkkoversio Viitattu 15.4.2008.
  2. Ehrnroothille miljoona­mätkyt veroparatiisitilistä. Jyri Hänninen. Helsingin Sanomat 21.9.2013. http://www.hs.fi/talous/a1379663916607

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.