Triforce

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee videopelihahmoa. Artikkeli pelihallilaitteesta, katso Triforce (pelihalli).
Triforce

Triforce (myös The Golden Power tai The Golden Triforce, aiemmin suom. Kolmivoima tai Triovoima) on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjassa esiintyvä, kolmen jumalattaren luoma pyhä esine. Triforce koostuu kolmesta osasta, jotka voidaan erottaa toisistaan: Voiman Triforce, Viisauden Triforce ja Rohkeuden Triforce. Kolme osaa yhdessä muodostaa Hyrulen maailman mahtavimman taikaesineen. Esineellä on keskeinen osa monissa Zelda-sarjan peleissä.

Triforce on kolmen kolmion muodostama, kyljellään seisova kolmio. Kolmiulotteinen versio Triforcesta muodostuu kolmesta pyramidista. Triforcen muoto tulee japanilaisesta kulttuuriperinteestä ja toteuttaa Sierpinskin kolmion.


Luominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme jumalatarta, Din, Nayru ja Farore, loivat Hyrulen maan, kasvit ja eläimet ja fysiikan lait. Jumalattaret nousivat taivaaseen ja jättivät jälkeensä kolme kultaista kolmiota. Din antoi kolmiolle Voiman, Nayru Viisauden ja Farore Rohkeuden. Voima liittyy punaiseen väriin, Viisaus siniseen ja Rohkeus vihreään väriin. Yhdessä kolmiot ovat kultainen entiteetti, joka edustaa kaikkea Hyrulessa esiintyvää voimaa, viisautta, rohkeutta ja magiaa. Triforce sijaitsee ulottuvuudessa, joka tunnetaan nimellä Golden Land, Kultainen maa tai Sacred Realm, Pyhä valtakunta.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peleissä The Legend of Zelda: A Link to the Past ja The Legend of Zelda: The Wind Waker kerrotaan, että (yhdistettyyn) Triforceen koskevan henkilön toiveet toteutuvat. Triforce heijastaa koskettavan henkilön sydämessä olevia tunteita, olivatpa ne hyviä tai pahoja. A Link to the Pastissa Ganon muuttaa Triforcen avulla Kultaisen maan Pimeyden valtakunnaksi. The Wind Wakerissa Hyrulen kuningas Daphnes Nohansen Hyrule koskettaa Triforcea ja antaa Linkille ja Zeldalle voiman Ganonin voittamiseen.

Zelda II: The Adventure of Linkissä Link etsii Rohkeuden Triforcen, yhdistää sen kahteen muuhun osaan ja herättää yhdistetyn Triforcen avulla Zeldan maagisesta unesta.

A Link to the Past antaa ymmärtää, että Triforce olisi elävä olento. The Adventure of Linkissa Linkiä seikkailun alussa rohkaiseva maaginen viesti saattaa olla Triforcen lähettämä. Muissa peleissä Triforce näyttäytyy elottomana, joskin voimakkaasti maagisena esineenä.

Triforcen esiintyminen eri peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]