Tapio Suominen (urheilutoimittaja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee urheilutoimittajaa. Muista samannimisiä henkilöitä on täsmennyssivulla.
Tapio Suominen
Wikiquote-logo-en.svg
Wikisitaateissa on kokoelma Tapio Suominen -sitaatteja.

Tapio ”Tapsa” Suominen (s. 20. helmikuuta 1964[1] Turku) on suomalainen urheilutoimittaja, joka työskentee Yleisradion Yle Urheilussa.

Ura

Suominen kävi koulunsa Raisiossa. 1980-luvulla hän aloitti opinnot Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Suominen työskenteli opiskelunsa ohessa paikallisradiossa ja -televisiossa. Hän haki Yleisradioon aluksi kesätöihin ja päätyi tätä tietä nykyiseen ammattiinsa.

Suominen on selostanut muun muassa jalkapalloa, koripalloa ja taitoluistelua. Yleisurheilun MM-kisoissa Osakassa 2007 ja Pekingin olympialaisissa 2008 Suominen selosti myös yleisurheilua yhdessä Antero Mertarannan kanssa. Suominen on tehnyt myös usein urheilun tapahtumapaikkojen reunalla urheilijoiden haastatteluja ja toiminut arvokisojen yhteydessä kisastudion juontajana.[2]

Suominen selosti myös Formula 1 -osakilpailuja Ylellä vuonna 1993, kommentaattorina hänen kanssaan toimi Mika Sohlberg, kun vielä Yleisradio vuorotteli F1-lähetyksistä yhdessä MTV3:n kanssa. Hän on kirjoittanut Tapsan takahuone -blogia Yleisradion urheilusivustolla Vancouverin olympialaisista lähtien. Blogitekstit on myös julkaistu kirjana nimellä Tapsan takahuoneessa. Marraskuussa 2008 Suominen palkittiin Suomen Olympiakomitean ansiomitalilla.

Suominen myös juonsi vuonna 2008 Yle TV1:llä esitettyä tietokilpailua Kuudes aisti.[3] Vuonna 2013 Suominen joutui pitkälle sairauslomalle masennuksen vuoksi. [4]

Yksityiselämä

Suominen asuu Charlotte Keron (Ann Ruuska) kanssa Lohjalla[5]. Hänellä on entisestä avioliitostaan tytär.[6]

Kirjat

Lähteet

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.