Nelonen Media

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nelonen Media
Yritysmuoto liiketoimintayksikkö
Avainhenkilöt Kari Laakso, liiketoimintajohtaja
Kotipaikka Helsinki
Toimiala sähköinen media
Emoyhtiö Sanoma Media Finland
Omistaja Sanoma
Kotisivu www.nelonenmedia.fi

Nelonen Media on Sanoma-konserniin kuuluvan Sanoma Media Finland Oy:n liiketoimintayksikkö. Nelonen Media on viihdetalo, jonka mediaportfolio pitää sisällään niin video-, ääni-, kuin myös tapahtumatuotantoja.

Nelonen Median suurin yksittäinen osa on valtakunnallinen televisiokanava Nelonen, joka tavoittaa 24–55-vuotiaasta väestöstä 86 prosenttia. Viikoittain Nelosta katsoo 3,5 miljoonaa katsojaa. Nelonen on Suomen yleisöä tavoittavin kaupallinen televisiokanava.lähde?

Nelonen Median televisiokanavat ovat Nelonen, Liv, Jim ja Hero. Nelonen Median suoratoistopalvelu on Ruutu. Nelonen Median radiokanavat ovat Radio Suomipop, Radio Rock, Easy Hits, Classic Hits, Loop, Helmiradio, Aito Iskelmä, HitMix, Groove FM ja Kantriradio. Suomipopin Aamulypsyssä toimivat juontajina Tuukka Ritokoski ja Anni Ihamäki (äitiyslomasijaisena Janni Hussi). Suomipopin iltapäiviä juontavat Juuso Mäkilähde ja Tinni Wikström. Radio Rockin arkiaamuissa on Harri Moision, Kim Sainion ja Tytti Junnan Korporaatio. Muita Nelonen Median radiotaajuuksilta tuttuja ääniä ovat muun muassa Janne Saarinen, Juho Keskitalo, Juha Perälä, Elina Kottonen, Jone Nikula, Marce Rendic, Laura Vähähyyppä, Jussi69, Klaus Flaming, Ida-Liina Huurtela, Alina Kangasluoma, Jenni Alexandrova, Jussi Ridanpää, Karoliina Tuominen, Kimmo Vehviläinen, Suvi Hartlin, Sami Kuronen, Joonas Vuorela, Oku Luukkainen ja Sara Forsberg.lähde?

Nelonen Median Supla on äänikirja-, podcast- ja radiopalvelu. Suplaa käyttää kuukausittain yli 400 000 eri käyttäjää. Sisältöjä toistetaan kuukauden aikana 7 miljoonaa kertaa. Suplasta löytyy kahdeksan radiokanavan nettiradiot, yli 300 podcast-sarjaa ja satoja luettuja lehtiartikkeleita. Maaliskuussa 2020 palvelun valikoima laajentui äänikirjoihin.

Kaikki Sanoman videosisällöt TV-ohjelmista uutisiin ja urheiluun, lifestyle-aiheista peleihin, löytyvät Ruutu-videoverkostosta. Videoverkostoon kuuluvat Ruutu, IS, HS, Nelonen Median radiot, Sanoma Lifestyle sekä Pelikone- ja Älypää-sivustot.lähde?

Nelonen Media Live järjestää vuosittain neljätoista festivaalia ympäri Suomen. Se tuottaa myös useita musiikki- ja viihdetapahtumia megaluokan stadionkonserteista intiimepiin konserttisaleihin, sekä kaupallisessa yhteistyössä räätälöityjä risteilyjä kuten Goom-risteily ja Abiristelyt.

Nelonen Media omistaa osuuden Kaiku Entertainment-nimisestä levy-yhtiöstä, jonka artisteihin kuuluu muun muassa Maija Vilkkumaa, Anssi Kela, Juha Tapio, Laura Voutilainen, Tuure Boelius, Jukka Poika ja Mariska.[1]

Nelonen Median festivaaleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nelonen Median viestinkanavia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TV:

  • Valtakunnallinen televisiokanava Nelonen
  • Nelosen rinnakkaiskanava Nelonen HD
  • Valtakunnallinen televisiokanava Jim
  • Valtakunnallinen televisiokanava Liv
  • Valtakunnallinen televisiokanava Hero

Radio:

Audio:

  • Suoratoistopalvelu Ruutu
  • Audiosisältöpalvelu Supla

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2010 Radio Gaalassa myyntijohtaja Erkka Jaakkola palkittiin kategoriassa vuoden radioammattilainen.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nelonen Median omistukseen siirtyivät 1.6.2012 Metroradio Finland Oy ja sen hallinnoimat kanavat Metro FM, Groove FM ja Radio Suomipop.[2]

Nelonen Media ilmoitti heinäkuussa 2018 lopettavansa maksu-tv-toimintansa, jonka taival kesti 11 vuotta.[3]

Elokuussa 2019 Sanoma Media Finland ilmoitti ostavansa Business FM:n ja Kevyt Kanava Oy:n. Radiokanavat siirtyivät osaksi Nelonen Mediaa syyskuun 2019 alussa.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]