Köchelin luettelo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Köchelin luettelo (saks. Köchelverzeichnis) on Ludwig von Köchelin laatima kronologinen luettelo Wolfgang Amadeus Mozartin teoksista. Köchelin luettelomerkintä koostuu kirjaimista KV ja juoksevasta numerosta. Köchel luetteloi Mozartilta kaikkiaan 626 teosta, joten Mozartin viimeisen teoksen Requiem d-molli tunnus Köchelin luettelossa on KV 626.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mozartin kuolemaa seuranneina vuosikymmeninä oli useita yrityksiä luetteloida hänen teoksensa, mutta vasta 1862 Ludwig von Köchel onnistui tehtävässä. Hänen 551-sivuisen kirjansa oli otsikoitu Chronologisch - thematisches Verzeichnis sämtlicher Tonwerke Wolfgang Amadé Mozarts (Kronologis-temaattinen luettelo kaikista Wolfgang Amadeus Mozartin sävellyksistä). Luettelo sisälsi myös alkutahdit jokaisesta teoksesta (ns. Incipit)

Köchel yritti järjestää teokset kronologiseen järjestykseen, mutta useiden ennen vuotta 1784 sävellettyjen kappaleiden ajoitus oli arvailujen varassa. Köchelin jälkeen on löydetty monia uusia teoksia ja uudelleenajoitettu vanhoja teoksia, ja käsitykset eräiden teosten tekijöistä ovat muuttuneet. Eräät luettelon uudemmat laitokset kuten Alfred Einsteinin kolmas laitos (1937) ja Franz Gieglingin, Gerd Sieversin ja Alexander Weinmannin kuudes laitos (1964) sisälsivät useita korjauksia.

Teoksen Köchel-numeron perusteella voi silti päätellä karkeasti milloin Mozart kirjoitti jonkin teoksen: Kun n > 100, saadaan laskutoimituksella Kn ÷ 25 + 10 arvio Mozartin iästä sävellyshetkenä, ja lisäämällä tulokseen Mozartin synnyinvuosi 1756 saadaan arvio sävellysajankohdasta.

Luetteloa uudistettaessa on säilytetty mahdollisimman paljon Köchelin alkuperäistä numerointia lisäämällä uusiin numeroihin kirjaimia tarkenteiksi. Seuraavassa luettelossa on Köchelin alkuperäinen numerointi (K1) ja kuudes laitos (K6).

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K1 K6 Teos Aika Paikka
  1a Andante C-duuri pianolle 1761 alku Salzburg
  1b Allegro C-duuri pianolle 1761 alku Salzburg
  1c Allegro F-duuri pianolle 11. joulukuuta 1761 Salzburg
  1d Menuetti F-duuri pianolle 16. joulukuuta 1761 Salzburg
1 1e Menuetti G-duuri pianolle joulukuu 1761 - tammikuu 1762 Salzburg
1 1f Menuetti C-duuri pianolle joulukuu 1761 - tammikuu 1762 Salzburg
6 6 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle 1762 - 1764 Salzburg tai Pariisi
7 7 Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle 1762 - 1764 Salzburg tai Pariisi
2 2 Menuetti F-duuri pianolle tammikuu 1762 Salzburg
3 3 Allegro B-duuri pianolle 4. maaliskuuta 1762 Salzburg
4 4 Menuetti F-duuri pianolle 11. toukokuuta 1762 Salzburg
5 5 Menuetti F-duuri pianolle 5. heinäkuuta 1762 Salzburg
  5a Allegro C-duuri pianolle kesä 1763  
8 8 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1763 - 1764 Pariisi
9 9 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle 1763 - 1764 Pariisi
10 10 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
11 11 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
12 12 Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
13 13 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
14 14 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
15 15 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
16 16 Sinfonia Es-duuri, nro 1 1764 Lontoo
19 19 Sinfonia D-duuri, nro 4 1765 Lontoo
223 19a Sinfonia F-duuri ca. 1765 Lontoo?
21 19c Aaria tenorille, "Va, dal furor portata" 1765 Lontoo
  15a - 15ss 44 nimetöntä teosta, "Lontoon luonnoskirja" 1765 Lontoo
  19d Sonaatti C-duuri pianolle nelikätisesti toukokuu 1765 Lontoo
20 20 Motetti g-molli, "God is Our Refuge" heinäkuu 1765 Lontoo
23 23 Aaria sopraanolle "Conservati fedele" lokakuu 1765 Haag
22 22 Sinfonia B-duuri, nro 5 joulukuu 1765 Haag
Anh. 220 16a Sinfonia a-molli, "Odense" 1760-luvun loppu Salzburg?
78 73b Aaria sopraanolle, "Per pieta, bell' idol mio" ca. 1766  
79 73d Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "O temerario Arbace" ca. 1766  
24 24 8 muunnelmaa G-duuri "Laat ons Juichen" tammikuu 1766 Haag
Anh. 221 45a Sinfonia G-duuri, "Lambach" 1765 loppu - 1766 alku Haag
25 25 7 muunnelmaa D-duuri "Willem van Nassau" helmikuu 1766 Amsterdam
26 26 Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
27 27 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
28 28 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
29 29 Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
30 30 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
31 31 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle helmikuu 1766 Haag
32 32 Gallimathias Musicum (Quodlibet) maaliskuu 1766 Haag
33 33 Kyrie F-duuri 12. kesäkuuta 1766 Pariisi
  33B Kappale F-duuri pianolle lokakuu 1766 Zürich
36 33i Resitatiivi ja aaria tenorille, "Or che il dover" joulukuu 1766 Salzburg
70 61c Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "A Berenice" ca. joulukuu 1766 Salzburg
76 42a Sinfonia F-duuri, "nro 43" ca. 1767 Wien
43 43 Sinfonia F-duuri, nro 6 1767 Wien
62 62 Marssi D-duuri 1767 Salzburg
34 34 Offertorium C-duuri, "Scandi coeli limina" 1767 alku  
35 35 Die Schuldigkeit des ersten Gebots 1767 alku Salzburg
42 35a Grabmusik 1767 Salzburg
37 37 Konsertto F-duuri pianolle, nro 1 huhtikuu 1767 Salzburg
38 38 Apollo et Hyacinthus 13. toukokuuta 1767 Salzburg
39 39 Konsertto B-duuri pianolle, nro 2 kesäkuu 1767 Salzburg
40 40 Konsertto D-duuri pianolle, nro 3 heinäkuu 1767 Salzburg
41 41 Konsertto G-duuri pianolle, nro 4 heinäkuu 1767 Salzburg
Anh. 214 45b Sinfonia B-duuri, "nro 55" ca. 1768 Wien?
45 45 Sinfonia D-duuri, nro 7 16. tammikuuta 1768 Wien
47 47 Veni Sancte Spiritus C-duuri syksy 1768 Wien
139 47a Missa solemnis c-molli, "Waisenhaus" syksy 1768 Wien
53 47e Laulu, An die Freude syksy 1768 Wien
  46d Sonaatti C-duuri viululle 1. syyskuuta 1768 Wien
  46e Sonaatti F-duuri viululle 1. syyskuuta 1768 Wien
50 46b Bastien und Bastienne Syys-lokakuu 1768 Wien
49 47b Missa brevis G-duuri Loka-marraskuu 1768 Wien
48 48 Sinfonia D-duuri, nro 8 13. joulukuuta 1768 Wien
100 62a Kassaatio D-duuri 1769 Salzburg
63 63 Kassaatio G-duuri 1769 Salzburg
99 63a Kassaatio B-duuri 1769 Salzburg
117 66a Offertorium C-duuri, "Benedictus sit Deus" 1769 Salzburg
Anh. 215 66c Sinfonia D-duuri ca. 1769 Salzburg?
Anh. 217 66d Sinfonia B-duuri ca. 1769 Salzburg?
Anh. 218 66e Sinfonia B-duuri ca. 1769 Salzburg?
94 73h Menuetti D-duuri 1769 Salzburg
65 61a Missa brevis d-molli 14. tammikuuta 1769 Salzburg
  61b 7 menuettia 26. tammikuuta 1769 Salzburg
51 46a La finta semplice 1. toukokuuta 1769 Wien
66 66 Missa C-duuri, "Dominicus" lokakuu 1769 Salzburg
141 66b Te Deum C-duuri 1769 loppu Salzburg
84 73q Sinfonia D-duuri, nro 11 1770 Milano tai Bologna
74 74 Sinfonia G-duuri, nro 10 1770 Milano
  61g 2 menuettia 1770 alku Salzburg
88 73c Aaria sopraanolle, "Fra cento affanni" Helmi-maaliskuu 1770 Milano
77 73e Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Misero me" maaliskuu 1770 Milano
80 73f Kvartetto G-duuri jousille 15. maaliskuuta 1770 Lodi
81 73 Sinfonia D-duuri, "nro 44" huhtikuu 1770 Rooma
97 73m Sinfonia D-duuri, "nro 47" huhtikuu 1770 Rooma
95 73n Sinfonia D-duuri, "nro 45" huhtikuu 1770 Rooma
123 73g Contredanse B-duuri 13.-14. huhtikuuta 1770 Rooma
82 73o Aaria sopraanolle, "Se ardire, e speranza" 25. huhtikuuta 1770 Rooma
83 73p Aaria sopraanolle, "Se tutti i mali miei" Huhti-toukokuu 1770 Rooma
85 73s Miserere a-molli Heinä-elokuu 1770 Bologna
122 73t Menuetti Es-duuri ca. elokuu 1770 Bologna
86 73v Antifoni d-molli, "Quaerite primum regnum Dei" 9. lokakuuta 1770 Bologna
87 74a Mitridate, re di Ponto 26. joulukuuta 1770 Bologna ja Milano
104 61e 6 menuettia 1770 loppu - 1771 alku Salzburg
  74b Aaria sopraanolle, "Non curo l'affetto" 1771 alku Milano tai Pavia
75 75 Sinfonia F-duuri, "nro 42" 1771 Salzburg
108 74d Regina Coeli C-duuri toukokuu 1771 Salzburg
109 74e Litaniae Lauretanae BVM B-duuri toukokuu 1771 Salzburg
72 74f Offertorium G-duuri, "Inter natos mulierum" touko-kesäkuu 1771 Salzburg
118 74c La Betulia liberata maalis-heinäkuu 1771 Italia ja Salzburg
110 75b Sinfonia G-duuri, nro 12 heinäkuu 1771 Salzburg
96 111b Sinfonia C-duuri, nro 46 lokakuu - marraskuu 1771 Milano
111 111 Ascanio in Alba 17. lokakuuta 1771 Milano
120 111a Sinfonia D-duuri, finaali ("Ascanio in Alba") Loka-marraskuu 1771 Milano
113 113 Divertimento Es-duuri marraskuu 1771 Milano
112 112 Sinfonia F-duuri, nro 13 2. marraskuuta 1771 Milano
114 114 Sinfonia A-duuri, nro 14 30. joulukuuta 1771 Salzburg
  73i Kaanon A-duuri viidelle äänelle 1772  
89 73k Kyrie G-duuri viidelle äänelle 1772 Rooma?
  73r Vier Rätselkanons 1772  
  73x 14 Kanonische Studien 1772  
107 107 3 konserttoa pianolle J.C. Bachin mukaan 1772 Salzburg
67 41h Kirkkosonaatti Es-duuri 1772 Salzburg
68 41i Kirkkosonaatti B-duuri 1772 Salzburg
69 41k Kirkkosonaatti D-duuri 1772 Salzburg
136 125a Divertimento D-duuri 1772 alku Salzburg
137 125b Divertimento B-duuri 1772 alku Salzburg
138 125c Divertimento F-duuri 1772 alku Salzburg
124 124 Sinfonia G-duuri, nro 15 21. helmikuuta 1772 Salzburg
125 125 Litaniae de venerabili altaris sacramento B-duuri maaliskuu 1772 Salzburg
103 61d 19 menuettia kevät - kesä 1772 Salzburg
126 126 Il sogno di Scipione toukokuu 1772 Salzburg
127 127 Regina coeli B-duuri toukokuu 1772 Salzburg
128 128 Sinfonia C-duuri, nro 16 toukokuu 1772 Salzburg
129 129 Sinfonia G-duuri, nro 17 toukokuu 1772 Salzburg
130 130 Sinfonia F-duuri, nro 18 toukokuu 1772 Salzburg
73 73 Sinfonia C-duuri, nro 9 alkukesä 1772 Salzburg
381 123a Sonaatti D-duuri pianolle nelikätisesti 1772 puoliväli Salzburg
164 130a 6 menuettia kesäkuu 1772 Salzburg
131 131 Divertimento D-duuri kesäkuu 1772 Salzburg
290 167AB maaliskuu D-duuri kesä 1772 Salzburg
132 132 Sinfonia Es-duuri, nro 19 heinäkuu 1772 Salzburg
133 133 Sinfonia D-duuri, nro 20 heinäkuu 1772 Salzburg
134 134 Sinfonia A-duuri, nro 21 elokuu 1772 Salzburg
155 134a Kvartetto (Divertimento) D-duuri jousille lokakuu - marraskuu 1772 Bozen - Bolzano ja Verona
156 134b Kvartetto G-duuri jousille 1772 loppu Milano
135 135 Lucio Silla 26. joulukuuta 1772 Salzburg ja Milano
140 Anh. C1.12 Missa brevis G-duuri ca. 1773 Salzburg?
205 167a Divertimento D-duuri ca. 1773 Salzburg
157 157 Kvartetto C-duuri jousille 1772 loppu - 1773 alku Milano
158 158 Kvartetto (Divertimento) F-duuri jousille 1772 loppu - 1773 alku Milano
165 158a Motetti F-duuri sopraanolle, "Exsultate, jubilate" tammikuu 1773 Milano
159 159 Kvartetto (Divertimento) B-duuri jousille 1773 alku Milano
160 159a Kvartetto Es-duuri jousille 1773 alku Milano
186 159a Divertimento B-duuri maaliskuu 1773 Milano
166 159d Divertimento Es-duuri 24. maaliskuuta 1773 Salzburg
184 161a Sinfonia Es-duuri, nro 26 30. maaliskuuta 1773 Salzburg
199 161b Sinfonia G-duuri, nro 27 10. huhtikuuta 1773 Salzburg
162 162 Sinfonia C-duuri, nro 22 19. huhtikuuta 1773 Salzburg
181 162b Sinfonia D-duuri, nro 23 19. toukokuuta 1773 Salzburg
167 167 Missa C-duuri, "Trinitatis" kesäkuu 1773 Salzburg
188 240b Divertimento C-duuri 1773 keskivaiheilla Salzburg
185 167a Serenaadi D-duuri, "Andretter" heinä-elokuu 1773 Wien
189 167b Marssi D-duuri heinä-elokuu 1773 Wien
168 168 Kvartetto F-duuri jousille elokuu 1773 Wien
169 169 Kvartetto A-duuri jousille elokuu 1773 Wien
170 170 Kvartetto C-duuri jousille elokuu 1773 Wien
171 171 Kvartetto Es-duuri jousille elokuu 1773 Wien
172 172 Kvartetto B-duuri jousille ca. syyskuu 1773 Wien
173 173 Kvartetto d-molli jousille syyskuu 1773 Wien
180 173c 6 muunnelmaa G-duuri "Mio caro Adone" syksy 1773 Wien
182 173dA Sinfonia B-duuri, nro 24 3. lokakuuta 1773 Salzburg
183 173dB Sinfonia g-molli, nro 25 5. lokakuuta 1773 Salzburg
143 73a Motetti sopraanolle G-duuri, "Ergo interest" 1773 loppu Salzburg
174 174 Quintet B-duuri jousille joulukuu 1773 Salzburg
175 175 Konsertto D-duuri pianolle, nro 5 joulukuu 1773 Salzburg
176 176 16 menuettia joulukuu 1773 Salzburg
  315g 8 menuettia 1773 loppu Salzburg
144 124a Kirkkosonaatti D-duuri 1774 Salzburg
145 124b Kirkkosonaatti F-duuri 1774 Salzburg
161/163 141a Sinfonia D-duuri, "nro 50" 1773 - 74 Salzburg
258 186c Sonaatti B-duuri pianolle nelikätisesti 1773 loppu - 1774 alku Salzburg
201 186a Sinfonia A-duuri, nro 29 6. huhtikuuta 1774 Salzburg
195 186d Litaniae Lauretanae BVM D-duuri toukokuu 1774 Salzburg
202 186b Sinfonia D-duuri, nro 30 5. toukokuuta 1774 Salzburg
190 186E Konserttone C-duuri 31. toukokuuta 1774 Salzburg
179 189a 12 muunnelmaa C-duuri Fischerin menuetista kesä 1774 Salzburg
191 186e Konsertto B-duuri fagotille 4. kesäkuuta 1774 Salzburg
192 186f Missa brevis F-duuri 24. kesäkuuta 1774 Salzburg
193 186g Dixit Dominus, Magnificat C-duuri heinäkuu 1774 Salzburg
203 189b Serenaadi D-duuri, "Colloredo" elokuu 1774 Salzburg
237 189c Marssi D-duuri elokuu 1774 Salzburg
194 186h Missa brevis D-duuri 8. elokuuta 1774 Salzburg
200 189k Sinfonia C-duuri, nro 28 17. marraskuuta (tai 12.) 1774 (tai 1773) Salzburg
121 207a Sinfonian finaali ("La finta giardiniera") 1774 loppu - 1775 alku Salzburg
220 196b Missa brevis C-duuri, "Spatzen"' 1775 - 1776  
279 189d Sonaatti C-duuri pianolle 1775 alku München
280 189e Sonaatti F-duuri pianolle 1775 alku München
281 189f Sonaatti B-duuri pianolle 1775 alku München
282 189g Sonaatti Es-duuri pianolle 1775 alku München
283 189h Sonaatti G-duuri pianolle 1775 alku München
292 196c Duo B-duuri fagotille ja sellolle 1775 alku München
222 205a Offertorium d-molli, "Misericordias Domini" 1775 alku München
196 196 La finta giardiniera 13. tammikuuta 1775 Salzburg
284 205b Sonaatti D-duuri pianolle, "Durnitz" helmi-maaliskuu 1775 München
207 207 Konsertto B-duuri viululle 14. huhtikuuta 1775 Salzburg
208 208 Il rè pastore 23. huhtikuuta 1775 Salzburg
210 210 Aaria tenorille, "Con ossequio, con rispetto" toukokuu 1775 Salzburg
209 209 Aaria tenorille, "Si mostra la sorte" 19. toukokuuta 1775 Salzburg
262 246a Missa longa C-duuri kesäkuu tai heinäkuu 1775 Salzburg
211 211 Konsertto D-duuri viululle 14. kesäkuuta 1775 Salzburg
212 212 Kirkkosonaatti B-duuri heinäkuu 1775 Salzburg
213 213 Divertimento F-duuri heinäkuu 1775 Salzburg
215 213b maaliskuu D-duuri elokuu 1775 Salzburg
102 213c Sinfonian finaali C-duuri ("Il rè pastore") huhtikuu ja elokuu 1775 Salzburg
204 213a Serenaadi D-duuri 5. elokuuta 1775 Salzburg
214 214 maaliskuu C-duuri 20. elokuuta 1775 Salzburg
216 216 Konsertto G-duuri viululle, "Strassburg" 12. syyskuuta 1775 Salzburg
218 218 Konsertto viululle D-duuri lokakuu 1775 Salzburg
217 217 Aaria sopraanolle, "Voi avete un cor fedele" 26. lokakuuta 1775 Salzburg
258 258 Missa brevis C-duuri, "Spaur" joulukuu 1775 Salzburg
259 259 Missa brevis C-duuri, "Urkusoolo" joulukuu 1775 tai 1776 Salzburg
219 219 Konsertto viululle A-duuri, "Turkkilainen" 20. joulukuuta 1775 Salzburg
147 125g Laulu, "Wie unglucklich bin ich nit" ca. 1775 - 1776 Salzburg
148 125h Laulu, Lobegesang auf die feierliche Johannisloge ca. 1775 - 1776 Salzburg
261 261 Adagio E-duuri viululle 1776 Salzburg
269 261a Rondo B-duuri viululle 1776 Salzburg
238 238 Konsertto B-duuri pianolle, nro 6 tammikuu 1776 Salzburg
239 239 Serenata notturna D-duuri tammikuu 1776 Salzburg
240 240 Divertimento B-duuri tammikuu 1776 Salzburg
252 240a Divertimento Es-duuri 1776 alku Salzburg
241 241 Kirkkosonaatti G-duuri tammikuu 1776 Salzburg
101 250a 4 kontratanssia, "Serenaadi" ca. 1776 alku Salzburg
  269b 4 kontratanssia ca. 1776 alku Salzburg
242 242 Konsertto F-duuri kolmelle pianolle, nro 7, "Lodron" helmikuu 1776 Salzburg
243 243 Litaniae de venerabili altaris sacramento Es-duuri maaliskuu 1776 Salzburg
244 244 Kirkkosonaatti F-duuri huhtikuu 1776 Salzburg
245 245 Kirkkosonaatti D-duuri huhtikuu 1776 Salzburg
246 246 Konsertto C-duuri pianolle, nro 8, "Lutzow" huhtikuu 1776 Salzburg
247 247 Divertimento F-duuri, "Lodron" kesäkuu 1776 Salzburg
248 248 Marssi F-duuri kesäkuu 1776 Salzburg
260 248a Offertorium D-duuri, "Venite populi" 1776 puoliväli Salzburg
250 248b Serenadi D-duuri, "Haffner" kesäkuu 1776 Salzburg
251 251 Divertimento D-duuri heinäkuu 1776 Salzburg
249 249 Marssi D-duuri, "Haffner" 20. heinäkuuta 1776 Salzburg
253 253 Divertimento F-duuri elokuu 1776 Salzburg
254 254 Divertimento (Trio) B-duuri elokuu 1776 Salzburg
255 255 Resitatiivi ja aaria altolle, "Ombra felice" syyskuu 1776 Salzburg
256 256 Aaria tenorille, "Clarice cara mia sposa" syyskuu 1776 Salzburg
257 257 Messu C-duuri, "Credo" marraskuu 1776 Salzburg
263 263 Kirkkosonaatti C-duuri joulukuu 1776 Salzburg
274 271d Kirkkosonaatti G-duuri 1777 Salzburg
289 271g Divertimento Es-duuri ca. 1777 Salzburg?
277 272a Offertorium F-duuri, "Alma Dei creatoris" 1777 Salzburg
286 269a Notturno D-duuri neljälle orkesterille joulukuu 1776 - tammikuu 1777 Salzburg
270 270 Divertimento B-duuri tammikuu 1777 Salzburg
271 271 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 9, "Jeunehomme" tammikuu 1777 Salzburg
267 271c 4 kontratanssia 1777 alku Salzburg
266 271f Trio B-duuri 1777 alku Salzburg
278 271e Kirkkosonaatti C-duuri maalis-huhtikuu 1777 Salzburg
287 271H Divertimento B-duuri, "Lodron" kesäkuu 1777 Salzburg
272 272 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Ah, lo previdi" elokuu 1777 Salzburg
273 273 Graduaali F-duuri, "Sancta Maria, mater Dei" 9. syyskuuta 1777 Salzburg
275 272b Missa brevis B-duuri 1777 loppu Salzburg
395 300g Capriccio C-duuri pianolle lokakuu 1777 München
309 284b Sonaatti C-duuri pianolle loka-marraskuu 1777 Mannheim
311 284c Sonaatti D-duuri pianolle marraskuu 1777 Mannheim
285 285 Kvartetto D-duuri huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle 25. joulukuuta 1777 Mannheim
307 284d Arietta C-duuri, "Oiseaux, si tous les ans" talvi 1777 - 1778 Mannheim
313 285c Konsertto G-duuri huilulle 1778 alku Mannheim
314 285d Konsertto D-duuri huilulle (oboelle?) 1778 alku Mannheim
301 293a Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle 1778 alku Mannheim
302 293b Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle 1778 alku Mannheim
303 293c Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle 1778 alku Mannheim
305 293d Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle 1778 alku Mannheim
308 295b Arietta, "Dans un bois solitaire" talvi 1777 - 1778 Mannheim
  285a Kvartetto G-duuri for huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle tammi-helmikuu 1778 Mannheim
294 294 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Alcandro, lo confesso" 24. helmikuuta 1778 Mannheim
295 295 Aaria tenorille, "Se al labbro mio non credi" 27. helmikuuta 1778 Mannheim
  295a Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Basta, vincesti" 27. helmikuuta 1778 Mannheim
296 296 Sonaatti viululle ja pianolle C-duuri 11. maaliskuuta 1778 Mannheim
354 299a 12 muunnelmaa pianolle "Je suis Lindor" 1778 alku Pariisi
300 300 Gavotte ca. 1778 alku Pariisi
299 297c Konsertto huilulle ja harpulle C-duuri huhtikuu 1778 Pariisi
Anh. 10 299b Baletti, Les petits riens touko-kesäkuu 1778 Pariisi
297 300a Sinfonia D-duuri, nro 31, "Pariisilainen" kesäkuu 1778 Pariisi
304 300c Sonaatti e-molli viululle ja pianolle alkukesä 1778 Pariisi
310 300d Sonaatti a-molli pianolle kesä 1778 Pariisi
306 300l Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle kesä 1778 Pariisi
316 300b Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Popoli di Tessaglia" heinäkuu 1778 Pariisi
264 315d 9 muunnelmaa C-duuri "Lison dormait" loppukesä 1778 Pariisi
365 316a Konsertto Es-duuri kahdelle pianolle, nro 10 1779 Salzburg
364 320d Sinfonia Concertante Es-duuri viululle ja alttoviululle 1779 Salzburg
321 321 Vesperae de Dominica C-duuri 1779 Salzburg
276 321b Regina Coeli C-duuri ca. 1779 Salzburg?
345 336a Musiikkia kuorolle ja kamariorkesterille näytelmään Thamos: König in Aegypten 1779 Salzburg
378 317d Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1779 tai 1781 alku Salzburg tai Wien
329 317a Kirkkosonaatti C-duuri ca. maaliskuu 1779 Salzburg
328 317c Kirkkosonaatti C-duuri ca. 1779 alku Salzburg
317 317 Messu C-duuri, "Kruunajaismessu" 23. maaliskuuta 1779 Salzburg
146 317b Aaria sopraanolle B-duuri, "Kommet her, ihr frechen Sünder" ca. maalis-huhtikuu 1779 Salzburg
318 318 Sinfonia G-duuri, nro 32 26. huhtikuuta 1779 Salzburg
319 319 Sinfonia B-duuri, nro 33 9. heinäkuuta 1779 Salzburg
335 320a Kaksi marssia D-duuri elokuu 1779 Salzburg
320 320 Serenaadi D-duuri, "Postitorvi" 3. elokuuta 1779 Salzburg
315 285e Andante C-duuri huilulle ca. 1779 - 1780 Salzburg?
334 320b Divertimento D-duuri 1779 - 1780 Salzburg
344 336b Zaide 1779 - 1780 Salzburg
339 339 Vesperae solennes de confessore C-duuri 1780 Salzburg
368 368 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Ma che vi fece" 1779 - 1780 Salzburg
224 241a Kirkkosonaatti F-duuri 1780 alku Salzburg
225 241b Kirkkosonaatti A-duuri 1780 alku Salzburg
336 336d Kirkkosonaatti C-duuri maaliskuu 1780 Salzburg
337 337 Missa solemnis C-duuri maaliskuu 1780 Salzburg
445 320c maaliskuu D-duuri kesä 1780 Salzburg
338 338 Sinfonia C-duuri, nro 34 29. elokuuta 1780 Salzburg
349 367a Laulu, Die Zufriedenheit talvi 1780 - 1781 München
351 367b Laulu, "Komm, liebe Zither" talvi 1780 - 1781 München
  562a Kaanon B-duuri for 4 voices in 1 1780-luku  ?Wien
Anh. 191 562c Kaanon C-duuri for 4 voices in 1 ca. 1780-luku Wien?
330 300h Sonaatti C-duuri pianolle 1781 - 1783 München tai Wien
331 300i Sonaatti A-duuri pianolle 1781 - 1783 München tai Wien
332 300k Sonaatti F-duuri pianolle 1781 - 1783 München tai Wien
361 370a Serenaadi B-duuri puhaltimille, "Gran Partita" vain 1781, tai 1784 asti Wien
366 366 Idomeneo, rè di Creta 29. tammikuuta 1781 Salzburg ja München
367 367 Baletti Idomeneoon 29. tammikuuta 1781 Salzburg ja München
341 368a Kyrie d-molli ca. marraskuu 1780 - maaliskuu 1781  ?München
370 368b Kvartetto F-duuri oboelle, viululle, alttoviululle ja sellolle 1781 alku München
369 369 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Misera, dove son!" 8. maaliskuuta 1781 München
371 371 Rondo Es-duuri käyrätorvelle ~maaliskuu 1781
372 372 Allegro B-duuri viululle ja pianolle 24. maaliskuuta 1781 Wien
379 373a Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle huhtikuu 1781 Wien
374 374 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "A questo seno deh vieni" huhtikuu 1781 Wien
373 373 Rondo C-duuri viululle 2. huhtikuuta 1781 Wien
359 374a 12 muunnelmaa G-duuri "La Bergere Celimene" kesäkuu 1781 Wien
360 374b 6 muunnelmaa G-duuri "Helas, j'ai perdu" kesäkuu 1781 Wien
352 374c 8 muunnelmaa F-duuri "Dieu d'amour" kesäkuu 1781 Wien
376 374d Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle kesä 1781 Wien
377 374e Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle kesä 1781 Wien
380 374f Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle kesä 1781 Wien
375 375 Serenaadi Es-duuri puhaltimille lokakuu 1781 Wien
448 375a Sonaatti D-duuri kahdelle pianolle marraskuu 1781 Wien
Anh. 171 285b Kvartetto C-duuri huilulle 1781 - 1782 Wien?
265 300e 12 muunnelmaa C-duuri "Ah vous dirai - je" 1781 - 1782 Wien
353 300f 12 muunnelmaa Es-duuri "La belle Francoise" 1781 - 1782 Wien
392 340a Laulu, "Verdankt sei es dem Glanz" 1781 - 1782 Wien
391 340b Laulu, An die Einsamkeit 1781 - 1782 Wien
390 340c Laulu, An die Hoffnung 1781 - 1782 Wien
363 363 3 menuettia ca. 1782 - 1783 Wien?
386 386 Rondo pianolle A-duuri 1782 - 1783 Wien
413 387a Konsertto F-duuri pianolle, nro 11 1782 - 1783 Wien
415 387b Konsertto C-duuri pianolle, nro 13 1782 - 1783 Wien
229 382a Kaanon c-molli 3 äänelle ca. 1782  ?Wien
230 382b Kaanon c-molli kahdelle äänelle ca. 1782 Wien?
231 382c Kaanon B-duuri kuudelle äänelle, "Leck mich im Arsch" ca. 1782 Wien?
233 382d Kaanon B-duuri kolmelle äänelle, "Leck mir den Arsch" ca. 1782 Wien?
234 384e Kaanon G-duuri kolmelle äänelle, "Bei der Hitz' em Sommer ess ich" ca. 1782 Wien?
347 382f Kaanon D-duuri kuudelle äänelle ca. 1782 Wien?
348 382g Kaanon G-duuri 12 äänelle, "V'amo di core teneramente" ca. 1782 Wien?
119 382h Aaria sopraanolle, "Der Liebe himmlisches Gefühl" ca. 1782 Wien?
408a 383e Marssi C-duuri 1782 Wien
408c 383f Marssi C-duuri 1782 Wien
408b 385a Marssi D-duuri 1782 Wien
414 385p Konsertto pianolle A-duuri, nro 12 1782 Wien
  404a Sovitukset kuudesta J.S. ja W.F. Bachin preludista ja fuugasta 1782 Wien
405 405 Sovitukset viidestä J.S. Bachin fuugasta 1782 Wien
394 383a Preludi ja fuuga C-duuri pianolle 1782 alku Wien
382 382 Rondo D-duuri pianolle maaliskuu 1782 Wien
383 383 Aaria sopraanolle, "Nehmt meinen Dank, ihr holden Gönner!" 10. huhtikuuta 1782 Wien
409 383f Sinfoninen menuetti C-duuri  ?toukokuu 1782  ?Wien
388 384a Serenaadi c-molli puhaltimille  ?heinäkuu 1782 tai 1783 loppu Wien
385a 385a Sinfonia D-duuri, nro 35, "Haffner" heinäkuu 1782 Wien
384 384 Die Entführung aus dem Serail 16. heinäkuuta 1782 Wien
393 385b Solfeesit lauluäänelle ca. elokuu 1782 Wien
407 386c Kvintetto käyrätorvelle ja jousille Es-duuri 1782 loppu Wien
387 387 Kvartetto G-duuri jousille 31. joulukuuta 1782 Wien
435 416b Aaria tenorille, "Mußt' ich auch durch tausend Drachen" ca. 1783 Wien?
432 421a Resitatiivi ja aaria for Bass, "Così dunque tradisci" ca. 1783 Wien?
333 315c Sonaatti B-duuri pianolle, "Linz" 1783 - 1784 Linz ja Wien
436 436 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Ecco quel fiero" ca. 1783 - 1786 Wien?
437 437 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Mi lagnero" ca. 1783 - 1786 Wien?
438 438 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Se lontan" ca. 1783 - 1786 Wien?
439 439 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Due pupille" ca. 1783 - 1786 Wien?
346 439a Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Luci care, luci belle" ca. 1783 - 1786 Wien?
  439b 5 Divertimentoa B-duuri ca. 1783 tai myöhemmin Wien
441 441 Trio sopraanolle, tenorille ja bassolle, "Liebes Mandel, wo is's Bandel?" ca. 1783 Wien
416 416 Scena ja Rondo sopraanolle, "Mia speranza adorata" 8. tammikuuta 1783 Wien
398 416e 6 muunnelmaa "Salve tu, Domine" maaliskuu 1783 Wien
417 417 Konsertto Es-duuri käyrätorvelle 27. toukokuuta 1783 Wien
421 417b Kvartetto d-molli jousille kesäkuu 1783 Wien
178 417e Aaria sopraanolle, "Ah, spiegarti, oh Dio" ca. kesäkuu 1783 Wien?
419 419 Aaria sopraanolle, "No, no, che non sei capace" kesäkuu 1783 Wien
423 423 Duo G-duuri viululle ja alttoviululle ca. kesä 1783 Salzburg?
424 424 Duo B-duuri viululle ja alttoviululle ca. kesä 1783 Salzburg?
418 418 Aaria sopraanolle, "Vorrei spiegarvi, oh Dio" 20. kesäkuuta 1783 Wien
420 420 Aaria tenorille, "Per pietà, non ricercate" 21. kesäkuuta 1783 Wien
428 421b Kvartetto Es-duuri jousille kesä-heinäkuu 1783 Wien
427 417a Missa c-molli heinäkuu 1782 - lokakuu 1783 Wien
422 422 L'oca del Cairo 1783 loppu Salzburg ja Wien
430 424a Lo sposo deluso 1783 loppu Salzburg ja Wien
425 425 Sinfonia C-duuri, nro 36, "Linziläinen" loka-marraskuu 1783 Linz
431 425b Resitatiivi ja aaria tenorille, "Misero! O sogno!" joulukuu 1783 Wien?
426 426 Fuuga c-molli kahdelle pianolle 29. joulukuuta 1783 Wien
444 425a Johdanto Michael Haydnin sinfoniaan 1783 loppu tai 1784 Wien
447 447 Konsertto käyrätorvelle Es-duuri ca. 1784 - 1787 Wien
  453a Hautajaismarssi c-molli pianolle 1784 Wien
461 448a 6 menuettia 1784 alku Wien
462 448b 6 kontratanssia tammikuu 1784 Wien
463 448c 2 menuettia 1784 alku Wien
449 449 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 14 9. helmikuuta 1784 Wien
450 450 Konsertto B-duuri pianolle, nro 15 15. maaliskuuta 1784 Wien
451 451 Konsertto D-duuri pianolle, nro 16 22. maaliskuuta 1784 Wien
452 452 Kvintetto Es-duuri pianolle ja puhaltimille 30. maaliskuuta 1784 Wien
453 453 Konsertto G-duuri pianolle, nro 17 12. huhtikuuta 1784 Wien
  453b Harjoituskirja Barbara Ployerille    
454 454 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle, "Strinasacchi" 21. huhtikuuta 1784 Wien
460 454a 8 muunnelmaa on "Come un agnello" ca. kesäkuu 1784 Wien
455 455 10 muunnelmaa G-duuri on "Unser dummer Pöbel meint" 25. elokuuta 1784 Wien
456 456 Konsertto B-duuri pianolle, nro 18, "Paratiisi" 30. syyskuuta 1784 Wien
457 457 Sonaatti c-molli pianolle 14. lokakuuta 1784 Wien
458 458 Kvartetto B-duuri jousille, "Metsästys" 9. marraskuuta 1784 Wien
459 459 Konsertto F-duuri pianolle, nro 19 11. joulukuuta 1784 Wien
410 484d Adagio F-duuri kahdelle basettitorvelle ja fagotille ca. 1785 loppu Wien?
  506a Harjoitusvihko Thomas Attwoodille 1785 - 1786 Wien
464 464 Kvartetto A-duuri jousille 10. tammikuuta 1785 Wien
465 465 Kvartetto C-duuri jousille 14. tammikuuta 1785 Wien
466 466 Konsertto d-molli pianolle, nro 20 10. helmikuuta 1785 Wien
469 469 Davidde penitente maaliskuu 1785 Wien
467 467 Konsertto C-duuri pianolle, nro 21 9. maaliskuuta 1785 Wien
468 468 Laulu, Lied zur Gesellenreise 26. maaliskuuta 1785 Wien
  470a Trumpetti- ja patarumpuosuuksia G.B. Viottin viulukonerttoon nro 16 huhtikuu 1785 Wien
471 471 Kantaatti, Die Mauererfreude 20. huhtikuuta 1785 Wien
472 472 Laulu, Der Zauberer 7. toukokuuta 1785 Wien
473 473 Laulu, Die Zufriedenheit 7. toukokuuta 1785 Wien
474 474 Laulu, Die betrogene Welt 7. toukokuuta 1785 Wien
475 475 Fantasia pianolle c-molli 20. toukokuuta 1785 Wien
476 476 Laulu, Das Veilchen 8. kesäkuuta 1785 Wien
478 478 Kvartetto g-molli pianolle ja jousille 16. lokakuuta 1785 Wien
477 479a Maurerische Trauermusik marraskuu 1785 Wien
479 479 Kvartetto sopraanolle, tenorille ja kahdelle bassolle, "Dite almeno" 5. marraskuuta 1785 Wien
480 480 Trio sopraanolle, tenorille ja bassolle, "Mandina amabile" 21. marraskuuta 1785 Wien
483 483 Laulu mieskuorolle ja uruille, "Zerfließet heut" 1785 loppu Wien
484 484 Laulu mieskuorolle ja uruille, "Ihr unsre neuen Leiter" End 1785 Wien
411 484a Adagio B-duuri kahdelle klarinetille ja kolmelle basettitorvelle 1785 loppu Wien?
506 506 Laulu, Lied der Freiheit 1785 loppu Wien
481 481 Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle 12. joulukuuta 1785 Wien
482 482 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 22 16. joulukuuta 1785 Wien
355 576b Menuetti D-duuri pianolle ca. 1786 - 1787 Wien
485 485 Rondo D-duuri pianolle 10. tammikuuta 1786 Wien
486 486 Der Schauspieldirektor 7. helmikuuta 1786 Wien
488 488 Konsertto A-duuri pianolle, nro 23 2. maaliskuuta 1786 Wien
489 489 Duetto sopraanolle ja tenorille, "Spiegarti no poss' io" 10. maaliskuuta 1786 Wien
490 490 Scène ja rondo sopraanolle, "Non più, tutto ascoltai" 10. maaliskuuta 1786 Wien
491 491 Konsertto c-molli pianolle, nro 24 24. maaliskuuta 1786 Wien
492 492 Figaron häät 1. toukokuuta 1786 Wien
493 493 Kvartetto pianolle ja jousille Es-duuri 3. kesäkuuta 1786 Wien
507 507 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle 3. kesäkuuta 1786 jälkeen Wien
508 508 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle 3. kesäkuuta 1786 jälkeen Wien
  508A Kaanon C-duuri for kolmelle äänelle 3. kesäkuuta 1786 jälkeen Wien
  508a 2 kaanonia F-duuri kolmelle äänelle, 14 kaanonia F-duuri kahdelle äänelle 3. kesäkuuta 1786 Wien
494 494 Rondo F-duuri pianolle 10. kesäkuuta 1786 Wien
495 495 Konsertto Es-duuri käyrätorvelle 26. kesäkuuta 1786 Wien
496 496 Trio G-duuri pianolle, viululle ja sellolle 8. heinäkuuta 1786 Wien
487 496a 12 duoa basettitorville 27. heinäkuuta 1786 Wien
497 497 Sonaatti F-duuri pianolle nelikätisesti 1. elokuuta 1786 Wien
498 498 Trio Es-duuri pianolle, klarinetille ja alttoviululle, "Kegelstatt" 5. elokuuta 1786 Wien
499 499 Kvartetto D-duuri jousille, "Hoffmeister" 19. elokuuta 1786 Wien
500 500 12 muunnelmaa B-duuri 12. syyskuuta 1786 Wien
501 501 5 muunnelmaa G-duuri 4. marraskuuta 1786 Wien
502 502 Trio B-duuri pianolle, viululle ja sellolle 18. marraskuuta 1786 Wien
503 503 Konsertto C-duuri pianolle, nro 25 4. joulukuuta 1786 Wien
504 504 Sinfonia D-duuri, nro 38, "Prahalainen" 6. joulukuuta 1786 Wien
505 505 Scène ja Rondo sopraanolle, "Ch'io mi scordi di te?" 26. joulukuuta 1786 Wien
298 298 Kvartetto huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle A-duuri 1786 - 1787 Wien
  516f Musikalisches Würfelspiel C-duuri 1787 Wien
343 336c Zwei deutsche Kirchenlieder 1787 alku Praha tai Wien
509 509 6 saksalaista tanssia 6. helmikuuta 1787 Praha
511 511 Rondo pianolle a-molli 11. maaliskuuta 1787 Wien
512 512 Resitatiivi ja aaria bassolle, "Alcandro, lo confesso" 19. maaliskuuta 1787 Wien
513 513 Aaria bassolle, "Mentre ti lascio" 23. maaliskuuta 1787 Wien
515 515 Kvintetto C-duuri jousille 19. huhtikuuta 1787 Wien
228 515b Kaksoiskaanon F-duuri neljälle äänelle 24. huhtikuuta 1787 Wien
516 516 Kvintetto jousille g-molli 16. toukokuuta 1787 Wien
517 517 Laulu, Die Alte 18. toukokuuta 1787 Wien
518 518 Laulu, Die Verschweigung 20. toukokuuta 1787 Wien
519 519 Laulu, Das Lied der Trennung 23. toukokuuta 1787 Wien
520 520 Laulu, Als Luise die Briefe 25. toukokuuta 1787 Wien
521 521 Sonaatti C-duuri pianolle nelikätisesti 29. toukokuuta 1787 Wien
522 522 Ein musikalischer Spaß 14. kesäkuuta 1787 Wien
523 523 Laulu, Abendempfindung 24. kesäkuuta 1787 Wien
524 524 Laulu, An Chloe 24. kesäkuuta 1787 Wien
232 509a Kaanon G-duuri neljälle äänelle, "Lieber Freistadtler, lieber Gaulimauli" 4. heinäkuuta 1787 jälkeen Wien
525 525 Eine kleine Nachtmusik 10. elokuuta 1787 Wien
526 526 Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle 24. elokuuta 1787 Wien
527 527 Don Giovanni 29. elokuuta 1787 Praha
528 528 Scène sopraanolle, "Bella mia fiamma" 3. marraskuuta 1787 Praha
529 529 Laulu, Des kleinen Friedrichs Geburtstag 6. marraskuuta 1787 Praha
530 530 Laulu, Das Traumbild 6. marraskuuta 1787 Praha
531 531 Laulu, Die kleine Spinnerin 11. joulukuuta 1787 Wien
406 516b Kvintetto c-molli jousille 1788 Wien
  535a 3 kontratanssia ca. 1788 alku Wien
533 533 Allegro ja Andante F-duuri pianolle 3. tammikuuta 1788 Wien
534 534 Kontratanssi, "Das Donnerwetter" 14. tammikuuta 1788 Wien
535 535 Kontratanssi, "La Bataille" 23. tammikuuta 1788 Wien
536 536 6 saksalaista tanssia 27. tammikuuta 1788 Wien
  537d Sovitus Carl Philipp Emanuel Bachin tenoriaariasta helmikuu 1788 Wien
537 537 Konsertto D-duuri pianolle, nro 26 24. helmikuuta 1788 Wien
538 538 Aaria sopraanolle, "Ah se in ciel" 4. maaliskuuta 1788 Wien
539 539 Laulu, Ein deutsches Kriegslied 5. maaliskuuta 1788 Wien
540 540 Adagio h-molli pianolle 19. maaliskuuta 1788 Wien
  540a Aaria tenorille, "Dalla sua pace" 24. huhtikuuta 1788 Wien
  540b Duetto sopraanolle ja bassolle, "Per queste tue manine" 28. huhtikuuta 1788 Wien
  540c Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "In quali eccesi" 30. huhtikuuta 1788 Wien
541 541 Arietta bassolle, "Un bacio di mano" toukokuu 1788 Wien
Anh. 135 547a Sonaatti F-duuri pianolle ca. kesä 1788 Wien?
545 545 Sonaatti pianolle C-duuri, "Aloittelijoille" 16. kesäkuuta 1788 Wien
542 542 Trio E-duuri pianolle, viululle ja sellolle 22. kesäkuuta 1788 Wien
543 543 Sinfonia Es-duuri, nro 39 26. kesäkuuta 1788 Wien
546 546 Adagio ja fuuga jousille c-molli 26. kesäkuuta 1788 Wien
54 547b 5 (6?) muunnelmaa F-duuri pianolle heinäkuu 1788 Wien
547 547 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle 10. heinäkuuta 1788 Wien
548 548 Trio C-duuri pianolle, viululle ja sellolle 14. heinäkuuta 1788 Wien
549 549 Canzonetta kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Piu non si trovano" 16. heinäkuuta 1788 Wien?
550 550 Sinfonia g-molli, nro 40 25. heinäkuuta 1788 Wien
551 551 Sinfonia C-duuri, nro 41, "Jupiter" 10. elokuuta 1788 Wien
552 552 Laulu, Beim Auszug in das Feld 11. elokuuta 1788 Wien
553 553 Kaanon C-duuri kolmelle äänelle, "Alleluia" 2. syyskuuta 1788 Wien
554 554 Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "Ave Maria" 2. syyskuuta 1788 Wien
555 555 Kaanon a-molli neljälle äänelle, "Lacrimoso" 2. syyskuuta 1788 Wien
556 556 Kaanon G-duuri neljälle äänelle, "G'rechtelt's enk" 2. syyskuuta 1788 Wien
557 557 Kaanon f-molli neljälle äänelle, "Nascoso e il mio sol" 2. syyskuuta 1788 Wien
558 558 Kaanon B-duuri neljälle äänelle, "Gehen wir im Prater" 2. syyskuuta 1788 Wien
559 559 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle, "Difficile lectu mihi Mars" 2. syyskuuta 1788 Wien
560a 559a Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "O du eselhafter Peierl" 2. syyskuuta 1788 Wien
560b 560 Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "O du eselhafter Martin" 2. syyskuuta 1788 Wien
561 561 Kaanon A-duuri neljälle äänelle, "Bona nox, bist a rechta Ox" 2. syyskuuta 1788 Wien
562 562 Kaanon A-duuri kolmelle äänelle, "Caro bell'idol mio" 2. syyskuuta 1788 Wien
563 563 Divertimento Es-duuri 27. syyskuuta 1788 Wien
564 564 Trio pianolle, viululle ja sellolle G-duuri 27. lokakuuta 1788 Wien
566 566 Sovitus Händelin teoksesta Acis und Galathea marraskuu 1788 Wien
567 567 6 saksalaista tanssia 6. joulukuuta 1788 Wien
568 568 12 menuettia 24. joulukuuta 1788 Wien
Anh. 5 571a Kvartetto sopraanolle, kahdelle tenorille ja bassolle, "Caro mio Druck und Schluck" ca. 1789 Wien?
570 570 Sonaatti B-duuri pianolle helmikuu 1789 Wien
571 571 6 saksalaista tanssia orkesterille 21. helmikuuta 1789 Wien
572 572 Sovitus Händelin Messiaasta maaliskuu 1789 Wien
573 573 9 muunnelmaa D-duuri 29. huhtikuuta 1789 Potsdam
574 574 Kleine Gigue G-duuri pianolle 16. toukokuuta 1789 Leipzig
575 575 Kvartetto D-duuri jousille, "Preussilainen" kesäkuu 1789 Wien
576 576 Sonaatti D-duuri pianolle heinäkuu 1789 Wien
577 577 Rondo sopraanolle, "Al desio, di chi t'adora" heinäkuu 1789 Wien
578 578 Aaria sopraanolle, "Alma grande e nobil core" elokuu 1789 Wien
579 579 Aaria sopraanolle, "Un moto di gioia mi sento" elokuu 1789 Wien
580 580 Aaria sopraanolle, "Schon lacht der holde Frühling" 17. syyskuuta 1789 Wien
581 581 Kvintetto klarinetille ja jousille A-duuri 29. syyskuuta 1789 Wien
582 582 Aaria sopraanolle, "Chi sà, chi sà, qual sia" lokakuu 1789 Wien
583 583 Aaria sopraanolle, "Vado, ma dove? -- oh Dei!" lokakuu 1789 Wien
584 584 Aaria bassolle, "Rivolgete a lui lo sguardo" joulukuu 1789 Wien
585 585 12 menuettia joulukuu 1789 Wien
586 586 12 saksalaista tanssia joulukuu 1789 Wien
587 587 Kontratanssi C-duuri, "Der Sieg vom Helden Koburg" joulukuu 1789 Wien
236 588b Andantino Es-duuri pianolle ca. 1790 Wien
106 588a Alkusoitto ja 3 kontratanssia tammikuu 1790 Wien
588 588 Così fan tutte 26. tammikuuta 1790 Wien
589 589 Kvartetto B-duuri jousille, "Preussilainen" toukokuu 1790 Wien
590 590 Kvartetto F-duuri jousille, "Preussilainen" kesäkuu 1790 Wien
591 591 Sovitus Händelin teoksesta Alexander's Feast heinäkuu 1790 Wien
592 592 Sovitus Händelin teoksesta Ode to Saint Cæcelia heinäkuu 1790 Wien
625 592a Koominen duetto sopraanolle ja bassolle, "Nun, liebes Weibchen" elokuu 1790  
593 593 Kvintetto D-duuri jousille joulukuu 1790 Wien
594 594 Adagio ja allegro f-molli mekaanisille uruille loka-joulukuu 1790 Wien ja ?
412/514 386b Konsertto käyrätorvelle D-duuri 1791 Wien
609 609 5 kontratanssia 1791 Wien
595 595 Konsertto B-duuri pianolle, nro 27 noin 1788 - 5. tammikuuta 1791 Wien
596 596 Laulu, Sehnsucht nach dem Frühling 14. tammikuuta 1791 Wien
597 597 Laulu, Im Frülingsanfang 14. tammikuuta 1791 Wien
598 598 Laulu, Das Kinderspiel 14. tammikuuta 1791 Wien
599 599 6 menuettia 23. tammikuuta 1791 Wien
600 600 6 saksalaista tanssia 29. tammikuuta 1791 Wien
601 601 4 menuettia 5. helmikuuta 1791 Wien
602 602 4 saksalaista tanssia 5. helmikuuta 1791 Wien
603 603 2 kontratanssia 5. helmikuuta 1791 Wien
604 604 2 menuettia 12. helmikuuta 1791 Wien
605 605 3 saksalaista tanssia 12. helmikuuta 1791 Wien
607 605a Kontratanssi, "Il Triofo delle Donne" 28. helmikuuta 1791 Wien
606 606 6 Ländleriä 28. helmikuuta 1791 Wien
613 613 8 muunnelmaa F-duuri "Ein Weib ist das herrlichste Ding" maaliskuu 1791 Wien
608 608 Fantasia f-molli mekaanisille uruille 3. maaliskuuta 1791 Wien
610 610 Kontratanssi, "Les filles malicieuses" 6. maaliskuuta 1791 Wien
611 611 Saksalainen tanssi 6. maaliskuuta 1791 Wien
612 612 Aaria bassolle, "Per questa bella mano" 8. maaliskuuta 1791 Wien
614 614 Kvintetto Es-duuri jousille 12. huhtikuuta 1791 Wien
616 616 Andante F-duuri pienille mekaanisille uruille 4. toukokuuta 1791 Wien
617 617 Adagio ja rondo lasiharmonikalle, huilulle, oboelle, alttoviululle ja sellolle toukokuu 23 1791 Wien
356 617a Adagio C-duuri lasiharmonikalle 1791 Wien
618 618 Motetti D-duuri, "Ave verum corpus" 17. kesäkuuta 1791 Baden
619 619 Kantaatti, "Die ihr des unermeßlichen Weltalls" heinäkuu 1791 Wien
Anh. 78 620b Kontrapunktiharjoitus ca. syyskuu 1791 Wien
Anh. 245 621a Aaria bassolle, "Io ti lascio, o cara, addio" ca. syyskuu 1791 Praha?
620 620 Taikahuilu 30. syyskuuta 1791 Wien
621 621 La clemenza di Tito 6. lokakuuta 1791 Praha
622 622 Konsertto A-duuri klarinetille lokakuu 1791 Wien
623 623 Freimaurerkantate 15. marraskuuta 1791 Wien
624 626a Kadensseja ja katkelmia pianokonsertoista    
626 626 Requiem d-molli 1791 loppu Wien

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]