Hugo Strange

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hugo Strange

HugoStrange.jpg
Hugo Strange, yksi Batmanin vanhimmista vastustajista

Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics-lehden numerossa 36 (helmikuu 1940[1]
Luojat Bob Kane
Bill Finger
Tiedot
Oikea nimi Hugo Strange
Status Hyvin korkeasti koulutettu ja älykäs psykiatri
Pituus
Paino
Ryhmäsidokset The Society
Edelliset ryhmäsidokset
Tunnetut henkilöllisyydet
Tunnetut sukulaiset Eli Strange (poika)
Tunnetut voimat huikean älykäs
mestarillinen psykologi

Hugo Strange on DC Comics-sarjakuvakustantamon sarjakuvissa, erityisesti supersankari Batmaniin keskittyvissä tarinoissa, esiintyvä superrikollinen. Bob Kanen ja Bill Fingerin luoma Strange teki ensiesiintymisensä Detective Comics-lehden numerossa 36 helmikuussa 1940[2]

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hugo Strange esitettiin sarjakuvadebyytissään alun perin tiedemiehenä, joka käytti salaperäistä ja rakentamaansa konetta jolla loi joka ilta sumuverhon Gotham Cityn ympärille ja laittoi tämän turvin rikollisjoukkonsa ryöväämään kaupungin pankkeja.

Strangella on pakkomielle Batmaniin ja tutkiskeleekin tätä hyvin tarkkaan, tietäen tämän henkilöllisyyden. Batman: Arkham Cityssa Strange toimi yhtenä päävihollisista teljeten Arkham Citya vastustaneen Bruce Waynen vankilaansa. Hugolla on pelissä vakava pakkomielle Batmaniin ja hän käyttää brutaaleja psykiatrisia metodeja vankejensa henkiseen murtamiseen. Myös joskus lobotomoi vankejaan, ellei jopa Tygerkaarttinsa jäseniä. Pelissä hän tekee yhteistyötä Ra's Al Ghulin kanssa.

Strange poistui Batman-sarjakuvista muutaman esiintymisen jälkeen, ja DC Comics antoi ymmärtää hahmon menehtyneen. Hän kuitenkin palasi 70-luvulla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]