Harley Quinn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harley Quinn, Harleen Quinzel
Harley Quinn animaatiosarjassa Batman.
Harley Quinn animaatiosarjassa Batman.
Luoja(t) Paul Dini (animaatiosarja)
Bruce Timm (sarjakuva)
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Batman-animaatiosarjan jaksossa ”Jokerin palvelus”
Henkilötiedot
Oikea nimi Dr. Harleen Quinzel
Status aktiivinen
Pituus 173
Paino 61 kg
Ryhmäsidokset Jokeri
Myrkkymuratti
Suicide Squad
Gotham City Sirens

Harley Quinn oikealta nimeltään Dr. Harleen Frances Quinzel on fiktiivinen rikollinen Batman-animaatiosarjassa ja myöhemmin myös DC Comicsin sarjakuvamaailmassa. Hänen ensiesiintymisensä oli Batman-animaatiosarjan jaksossa ”Jokerin palvelus” (”Joker's Favor”) 11 syyskuuta 1992 ja hänet loi animaatiosarjaan Paul Dini. Hahmon ensimmäinen sarjakuvaesiintyminen tapahtui The Batman Adventures #12 numerossa syyskuussa 1993. Harley Quinn oli pitkään Batmanin vihollinen, mutta myöhemmin kun hän kehittyi antisankariksi, hänestä tuli tämän liittolainen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Harleen Quinzel työskenteli rikollisten psykiatrina Arkhamin mielisairaalassa Gotham Cityssä. Myöhemmin Quinzel kiinnostui Jokerista ja pian tästä tuli hänelle pakkomielle. Pitkään Jokeria tutkittuaan Quinzel menetti todellisuudentajunsa hypätessään happoa täynnä olevaan sammioon. Pakkomielle potilastaan kohtaan sai Quinzelin auttamaan Jokerin ulos Arkhamista. Hän liittyi Jokerin matkaan rikollisuuden alalle ja vaihtoi nimekseen Harley Quinn. Hänen lempiaseensa on pilailupyssy ja pesäpallomaila, mutta hän on käyttänyt myös valtavaa nuijaa aseenaan. Animaatiosarjassa Harleylla on ollut Bud and Lou nimiset lemmikkihyeenat apulaisinaan.

Lopulta Harley eroaa Jokerista ja hänestä tulee itsenäinen rikollinen muodostaen rikollisjoukon nimeltä Kvintetit. Kvintetin hajoamisen jälkeen Harley Quinn muuttaa Metropolisiin parhaan ystävänsä Myrkkymuratin kanssa, missä hän työskentelee rakkauskolumnistina Daily Planetissa käyttäen salanimeä Holly Chance. Myöhemmin hän muuttaa takaisin Gotham Cityyn, missä hän vangitsee itsensä vapaaehtoisesti Arkhamiin. Harley Quinn hakee sitten vuoden ajan ehdonalaiseen vapauteen, mutta Bruce Wayne, Arkhamin lääketieteellisen komission maallikkojäsen, hylkäsi järjestelmällisesti hänen pyyntönsä. Myöhemmin Harleyn autettua Batmania ja James Gordonia nappaamaan uuden Vatsastapuhujan, Bruce Wayne on vaikuttunut Harleyn ponnisteluista uudistumiseen ja suostuu myöntämään hänelle ehdonalaisen vapauden. Tämän jälkeen Harley liittyy hetkeksi Secret Sixiin ja päättää sitten erota ryhmästä. Harley myöhemmin yhdessä Kissanaisen ja Myrkkymuratin kanssa perustivat Gotham City Sirens ryhmän.

The New 52 sarjakuvissa hahmon ulkonäköä muutettiin radikaalisti. Hänen värimotiivinsa muutettiin punaiseksi ja siniseksi, hänen jester-asunsa korvattiin paljastavalla korsetilla ja pikkuhousuista koostuvalla kokonaisuudella, hänen ihonsa valkaistiin valkoiseksi ja hänen aiemmin vaaleat hiuksensa muutettiin puoliksi sinisiksi ja puoliksi punaisiksi.

Injustice: Gods Among Us -maailmaan pohjautuvissa sarjakuvissa kerrotaan, että Harleylla on Delia-niminen sisar, jolle hän antoi tyttärensä Lucyn kasvatettavaksi. Myöhemmin Harley Quinn sarjakuvissa kerrotaan, että Harleyn vanhemmat Sharon Quinzel ja Nick Quinzel asuivat Brooklynissa Coney Islandilla ja heillä on Frankie ja Ezzie ja Barry nimiset lapset hänen lisäkseen sekä Nicky ja Jenny nimiset lapsenlapset. He muuttivat myöhemmin asumaan Floridaan. Harleyn äiti kuoli myöhemmin keuhkosyöpään. Harleylla oli myös Louie niminen setä ja Alice niminen täti.

Harley Quinnin ensimmäinen merkittävä esiintyminen Batman-animaatiomaailman ulkopuolella oli Elseworlds-minisarjassa Thrillkiller. Tämä Harley-versio on koulutyttö nimeltä Hayley Fitzpatrick, joka luo itselleen asun auttaakseen Jokerin naisversiota nimeltä Bianca Steeplechase. Kun Lepakkotyttö tappaa Biancan, Harleyn esitetään tappavan oman perheensä kostotarkoituksena tarinan viimeisissä kehyksissä.

Elseworld-tarinassa Batman: White Knightissa paljastetaan, että oli olemassa kaksi eri Harley Quinnia koko ajan. Ensimmäinen Harley Quinn, Harleen Quinzel, erosi Jokerista, kun Jokeri vangitsi ja kidutti Robinia (Jason Todd), ja hänet korvattiin toisella tytöllä, Marian Drewsilla, Jokerin edes tajuamatta sitä. Kun Jokeri parantui hulluudestaan, hän ehdottaa naimisiin menoa Harleylle, joka lyö häntä ja pilkkaa häntä "normaalin" käyttäytymisen vuoksi. Alkuperäinen Harley Quinn ilmestyy myöhemmin, iskee "vale Harleyn" tajuttomaksi ja paljastaa Jack Napierille (Jokerin todellinen henkilöllisyys tässä jatkuvuudessa), että oli kaksi Harleya koko ajan. Kun Harleen rakasti Jokeria "puutteistaan ​​huolimatta", Marian rakasti Jokeria "puutteistaan". Hän hyväksyy hänen avioliittoehdotuksensa ja liittyy hänen pyrkimyksiinsä päästä eroon Gotham Cityn Batmanista. Drews ottaa sitten Jokerin viitan itselleen "kunnes todellinen Jokeri palaa", kutsuu itseään Neo Jokeriksi ja aloittaa myöhemmin romanssin Myrkkymuratin kanssa. Myöhemmin oikea Harley Quinn sai Jokerin kanssa kaksi lasta Jackien ja Brycen.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cosplayaaja esittämässä Harley Quinnia.

Harley Quinn on monin tavoin naispuolinen vastine Jokerin kaltaiselle koomiselle hahmolle. Hän on mielipuolinen mutta henkisesti lähinnä teinitytön tasolla. Jokerin viitataan usein olevan pihkassa Harley Quinniin, mutta tästä huolimatta tämä on erittäin epäkohtelias ja joskus jopa väkivaltainen Harleyta kohtaan, esimerkiksi silloin kuin tämä heitti Harleyn ikkunasta ulos kun Harley kertoi huonon vitsin. Kaikesta huolimatta Harley on vastaavasti kiintynyt Jokeriin eikä siedä sitä, että joku loukkaa tätä. Harley on myös pahoillaan, kun Jokeri "kuolee" kaikkien silmien edessä elokuvassa Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri. Kaksikon suhteesta huolimatta Harley on joskus suuttunut Jokerille ja jopa vannonut tappavansa tämän: esim. animaatiosarjan jaksossa, jossa Jokeri etsii uutta tyttöapulaista Harleyn jouduttua vankilaan.

Huolimatta siitä, että Harley on henkisesti epävakaa ja joskus hajamielinen, hän on erittäin älykäs. Hänen älynsä ulottuu hänen psykologisiin, taktisiin ja petoskykyihinsä, mutta hän ei erotu erityisistä strategisista tai tieteellisistä taidoista ja pysyy usein Jokerin alisteisena, joka näiden kahden välillä on nero ja keksijä. Harleen Quinzel suoritti kandidaatin tutkinnon psykologiassa ja entisenä Arkhamin mielisairaalan psykiatrina oli erittäin pätevä psykoanalyysissä, kriminologiassa ja oikeuspsykiatriassa. Vaikka hän ei olekaan Jokerin tasolla, hän on silti erinomainen taktikko, huiputtaja ja kahlekuningas, ja hänellä on silti jälkiä psykologisesta kokemuksestaan. Harley Quinn on Jokerin lisäksi ainoa henkilö, joka on keksinyt Joker Venomin, Jokerin tunnusaseen, ja hänen on osoitettu kääntäneen sen kaavan ja kehittäneen sille vastamyrkyn. Hänellä on myös lannistumaton patologinen tahto. Toisin kuin Jokeri, hän pystyy simuloimaan järkeä ja siten teeskennellä olevansa "normaali" ihminen.

Nykyään Harley on suhteessa Myrkkymuratin kanssa, joka on hänen paras ystävänsä. Injustice 2 sarjakuvassa kerrottiin, että Harley Quinn ja Myrkkymuratti menivät naimisiin Las Vegasissa, mutta heidän avioliitto jäi lyhytaikaiseksi. Harley on myös uusimmissa tarinoissa toiminut säännöllisesti Suicide Squadin jäsenenä ja myöhemmin hänet hyväksyttiin myös BatFamilyn avustavaksi jäseneksi.

Siirtyessään DC:n pääkanoniin vuonna 1999, Harley Quinnilla todettiin olevan immuniteetti myrkkyjä vastaan ​​ja parannettua voimaa, ketteryyttä, kestävyyttä ja refleksejä, jotka hän sai sen jälkeen, kun häneen oli ruiskutettu Myrkkymuratin valmistamaa seerumia.

Erottuaan Jokerista ja vakiinnutettua jäsenyytensä Suicide Squadissa Harley Quinn jättää Gotham Cityn ja muuttaa takaisin kotikaupunkiinsa Brooklyniin ja asuu Coney Islandilla. Myöhemmin Harley Quinn muuttaa takaisin Gotham Cityyn yrittääkseen vakiinnuttaa itsensä sankariksi, auttaa Batman-perhettä ja yrittää hyvittää menneisyytensä "jossa Jokeri usein käytti häntä hyväkseen".

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjat ja animaatioelokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teräsmies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley ja Jokeri esiintyivät Teräsmies- animaatiosarjan kolmiosaisessa World's Finest jatkosarjassa, joka julkaistiin myös pitkänä elokuvana, Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri.

Harleyn äänen alkuperäiseen versioon teki Arleen Sorkin ja suomenkieliseen jälkiäänitykseen Rinna Paatso.

The New Batman Adventures[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiselle sarjalle jatkoa olevassa The New Batman Adventures -animaatiosarjassa Harleyn äänenä toimi Arleen Sorkin, joka oli hahmon ääni myös ensimmäisessä sarjassa.

Tässä sarjassa Harleyn ja Jokerin välille alkaa kertyä eripuraa, eikä kaksikkoa nähdä enää yhtä sovussa kuin ennen. Sarjan jaksossa Mad Love myös kerrotaan Harleyn aiemmista vuosista ja tutustumisesta Jokeriin.

Batman of the Future: Return of the Joker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi lyhyesti animaatioelokuvassa Batman of the Future: Return of the Joker, jossa häntä ääninäytteli Arleen Sorkin. Elokuvan takaumakohtauksessa Harley Quinn putosi silminnähden omaan kuolemaansa taistellessaan Lepakkotyttöä vastaan, mutta elokuvan lopussa paljastuu, että hän oli selvinnyt hengissä ja Dee Dee kaksostytöt olivat hänen lapsenlapsiaan.

The Batman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi The Batman -animaatiosarjassa, kolmannelta tuotantokaudelta eteenpäin. Sarjassa hahmon äänenä toimi Hynden Walch.

Harley Quinn oli kutakuinkin samanlainen kuin alkuperäisessä sarjassa, mutta tässä sarjassa hän oli entinen televisiossa esiintynyt psykiatri ja esiintyi vähemmän ja toimi enemmänkin Jokerin rikoskumppanina kuin naisystävänä.

Justice League: The New Frontier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi cameo-roolissa animaatioelokuvassa Justice League: The New Frontier John F. Kennedyn pitämän puheen aikana.

Batman - pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi Batman: The Brave and the Bold animaatiosarjan jaksossa Emperor Joker, jossa häntä ääninäytteli Meghan Strange. Myöhemmin tämä versio Harley Quinnista esiintyi animaatioelokuvassa Scooby-Doo! & Batman: The Brave and the Bold, jossa häntä ääninäytteli Tara Strong.

Justice League: The Flashpoint Paradox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi lyhyesti animaatioelokuvassa Justice League: The Flashpoint Paradox, jossa häntä ääninäytteli Hynden Walch. Elokuvassa Harley Quinn toimi kyseisen universumin Jokerin apulaisena käyttäen itsestään nimeä Yo-Yo. Thomas Wayne, joka oli kyseisen universumin Batman heitti hänet alas katolta hänen oltua kykenemätön kertomaan Jokerin olinpaikkaa, mutta Kyborgi pelasti hänet.

Teen Titans Go![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyy lukuisissa cameo-esiintymisissä Teen Titans Go! animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäyttelee Tara Strong.

Justice League: Gods and Monsters Chronicles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn teki pienen roolin animaatioelokuvaan Justice League: Gods and Monsters pohjautuvassa nettisarjassa Justice League: Gods and Monsters Chronicles, jossa häntä ääninäytteli Tara Strong. Tämä versio hahmosta sieppasi ja silpoi tuntemattoman määrän ihmisiä ja teki heidän ruumiista leluja ja nukkeja. Myöhemmin taistelun aikana Kirk Langstrom, joka oli kyseisen universumin Batman tappoi Harley Quinnin puremalla tätä kaulaan ja juomalla hänen verensä.

Batman: Assault on Arkham[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi animaatioelokuvassa Batman: Assault on Arkham, jossa häntä ääninäytteli Hynden Walch.

DC Super Hero Girls[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäinen versio Harley Quinnista esiintyy vuoden 2015 nettisarjassa DC Super Hero Girls, jossa häntä ääninäyttelee Tara Strong. Sarjassa Harley Quinn esitetään supersankarikoulun oppilaana, joka on Ihmenaisen huonekaveri ja tekee usein piloja ja kepposia muille, mutta auttaa usein ystäviään sankarillisesti. Vuoden 2019 DC Super Hero Girls sarjassa Harley Quinn on Jokerin suuri ihailija ja Barbara Gordonin paras ystävä, joka myöhemmin muuttaa Gothamista Metropolisiin opiskelemaan. Hän myöhemmin liittyy Kissanaisen perustamaan rikollisryhmään. Harleyn saatua tietää Barbaran olevan Lepakkotyttö hän järkyttyy ja karkaa Jokerin kanssa. Animaatioelokuvassa Teen Titans Go! & DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiverse Harley Quinn liittyy Tuomion Legioonan jäseneksi, mutta oltuaan eri mieltä Lex Luthorin ja muiden Legioonan jäsenten aikeista hän myöhemmin kääntyy sankareiden puolelle auttaen Ihmenaista pakenemaan ja sankareita kukistamaan Cythonnan ja muut Legioonan jäsenet. Elokuvan lopussa Harley korjaa ystävyytensä Barbaran kanssa ja hänet hyväksytään Supersankarityttöjen seitsemänneksi jäseneksi.

Justice League Action[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi Justice League Action animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäyttelee Tara Strong.

Lego DC Comics Super Heroes: Justice League: Gotham City Breakout[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi animaatioelokuvassa Lego DC Comics Super Heroes: Justice League: Gotham City Breakout, jossa häntä ääninäytteli Tara Strong.

Batman vs. Two-Face[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr. Harleen Quinzel esiintyi animaatioelokuvassa Batman vs. Two-Face, jossa häntä ääninäytteli Sirena Irwin. Tämä versio on Hugo Strangen assistentti, joka vastaa Jokerin flirttailuihin. Elokuvan Blu-ray-bonuskohtauksessa Harley Quinniksi pukeutunut Quinzel vapauttaa Jokerin vankilasta.

Batman and Harley Quinn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyy yhtenä päähahmoista animaatioelokuvassa Batman and Harley Quinn, jossa häntä ääninäyttelee Melissa Rauch. Elokuvassa Harley Quinn on eronnut Jokerista ja yrittää elää normaalia elämää työskennellen tarjoilijana. Myöhemmin Harley joutuu vastahakoisesti auttamaan Batmania ja Nightwingia Myrkkymuratin pysäyttämisessä. Elokuvan lopussa Harley palaa takaisin vanhaan työhönsä psykiatrina.

The Lego Batman Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi The Lego Batman Movie animaatioelokuvassa, jossa häntä ääninäytteli Jenny Slate.

DC Super Heroes vs. Eagle Talon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyy japanilaisessa animaatioelokuvassa DC Super Heroes vs. Eagle Talon, jossa häntä ääninäyttelee Kang Ji-young.

Batman Ninja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanilainen versio Harley Quinnista esiintyi anime-elokuvassa Batman Ninja, jossa häntä ääninäytteli Rie Kugimiya japaninkielisessä versiossa ja Tara Strong englanninkielisessä versiossa.

Suicide Squad: Hell to Pay[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esintyi animaatioelokuvassa Suicide Squad: Hell to Pay, jossa häntä ääninäytteli Tara Strong.

Batman: Hush[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi animaatioelokuvassa Batman: Hush, jossa häntä ääninäytteli Hynden Walch.

Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinnilla oli pieni rooli animaatioelokuvassa Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles, jossa häntä ääninäytteli Tara Strong. Elokuvassa Harley Quinn muuttui mutageenin avulla hyeenaa muistuttavaksi olennoksi.

Harley Quinn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyy päähahmona animaatiosarjassa Harley Quinn, jossa häntä ääninäyttelee Kaley Cuoco. Sarjan avausjaksossa Harley Quinn tajuaa viimein Myrkkymuratin ansiosta, ettei Jokeri koskaan rakastanut häntä oikeasti ja jätti tämän ryhtyen itsenäiselle rikollisuralle. Sarjan aikana Harley alkaa tuntea vahvaa rakkautta Myrkkymurattia kohtaan ja kerää itselleen oman rikollistiimin, johon kuuluvat Myrkkymuratin lisäksi Savinaama, King Shark ja väliaikaisesti myös Dr Psycho. Sarjan kolmannen kauden päätösjaksossa Harley Quinn liittyy BatFamilyn jäseneksi. Sarjassa esitetään myös lyhyesti Harleyn vanhemmat Sharon Quinzel ja Nick Quinzel ja nuorempi edesmennyt veli Barry.

Justice League Dark: Apokolips War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi animaatioelokuvassa Justice League Dark: Apokolips War, jossa häntä ääninäytteli Hynden Walch. Elokuvassa Harley Quinnista oli tullut Suicide Squadin uusi johtaja Amanda Wallerin kuoltua syöpään. Myöhemmin Harley ja hänen tiiminsä saivat surmansa Paradoomien hyökkäyksen ja pommin räjähtämisen seurauksena.

Injustice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyi animaatioelokuvassa Injustice, jossa häntä ääninäytteli Gillian Jacobs.

Scooby-Doo! and Krypto, Too![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harley Quinn esiintyy animaatioelokuvassa Scooby-Doo! and Krypto, Too!, jossa häntä ääninäyttelee Tara Strong.

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Harley Quinn esiintyi pääroistona televisiosarjassa Batmanin tytär, jossa häntä esitti Mia Sara. Sarjassa Harleen Quinzel käyttää päivätyötään psykologina ottaakseen New Gothamin kaupungin hallintaansa. Hän ei käytä pukua, vaikka hän käyttää asua, joka muistuttaa hänen sarjakuva-asuaan sarjan "Devil's Eyes" päätösjaksossa.
  • Harley Quinn esiintyi cameo-roolissa Arrow -televisiosarjan jaksossa "Suicide Squad", jossa häntä esitti Cassidy Alexa ja Tara Strong tuotti hahmon äänen. Harley Quinn mainittiin myös Batwoman sarjan jaksossa "Broken Toys".
  • Harley Quinniin pohjautuva hahmo nimeltään Ecco esiintyi Gotham televisiosarjan neljännellä ja viidennellä kaudella, joissa häntä esitti Francesca Root-Dodson aikuisena ja Meggie Vilcina lapsena. Kuten Quinn, Ecco käyttää mustaa ja punaista asua, pellemeikkiä ja rullaluistimia, kutsuu muita hahmoja sanalla "Puddin" (suom. mussukka) ja on täysin omistautunut ja ihastunut Jeremiah Valeskaan. Eccon kuoleman jälkeen jaksossa "The Beginning..." Jeremiah toteaa, että "meressä on aina muita kaloja".

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DC Extended Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Margot Robbie näyttelee Harleen Quinzelia / Harley Quinnia DC Extended Universen elokuvissa:
    • Hahmo teki ensiesiintymisensä elokuvassa Suicide Squad (2016),[1] jonka alussa kerrotaan kuinka Harleen Quiznel oli aikoinaan ollut psykiatrina Arkhamin mielisairaalassa ja kuinka hän oli rakastunut Jokeriin tämän ollessa siellä potilaana. Vapautettuaan hänet hän antoi itsensä vapaaehtoisesti altistua sähköhoidolle ja lopulta hän hyppäsi samoihin Ace Chemicalsin kemikaaleihin, jotka olivat vastuussa Jokerin omasta ulkomuodosta, muuttuen Harley Quinniksi. Harley auttoi Jokeria tappamaan Batmanin apurin, Robinin, ennen kuin erään takaa-ajon päätteeksi Batman pidätti hänet ja toimitti Belle Reven vankilaan, Jokerin päästessä pakoon. Harley Quinn värvättiin osaksi Iskuryhmä X:ää ja hän yritti näille annetun tehtävän aikana paeta Jokerin kätyreineen sabotoidessa varusteita, joilla Amanda Waller piti iskuryhmäläisiä otteessaan. Wallerin kätyreiden ammuttua Jokerin kaappaaman helikopterin alas ja estettyä paon, Harley päätti auttaa Rick Flagiä pelastamaan Wallerin ja pysäyttämään Lumoojattaren. Harley palautetaan Belle Reveen, missä hänen tuomiotaan on vähennetty 10 vuodella, mutta lopussa Jokeri paljastaa olevansa elossa ja vapauttaa Harleyn.
    • Robbie palaa rooliinsa elokuvissa Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020) ja The Suicide Squad: Suicide Mission (2021).
    • Lady Gaga esittää Harley Quinnia vuoden 2024 elokuvassa Joker: Folie à Deux.
    • Harley Quinnin oli tarkoitus esiintyä Batman-elokuvasarjan viidennessä elokuvassa Batman Unchained, jossa hänen kerrottiin olevan Jokerin tytär, joka liittoutui Linnunpelättimen kanssa aikeenaan kostaa Batmanille isänsä kuoleman, mutta elokuva peruutettiin neljännen elokuvan Batman & Robin flopattua pahasti.
    • Harley Quinn esiintyi cameo-roolissa elokuvassa Ready Player One. Tämä versio muistutti Batman: Arkham-peleissä esiintynyttä hahmoversiota.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1992–1994
1997–2000
2003
2009
Arleen Sorkin Batman
The New Batman Adventures
Teräsmies
Gotham Girls
Static Shock
Justice League
Batman of the Future: Return of the Joker Batman Vengeance
Batman: Arkham Asylum
2002-2003 Mia Sara Batmanin tytär
2007 Hynden Walch Batman Justice League: The Flashpoint Paradox
Batman: Hush
Batman: Assault on Arkham
Justice League Dark: Apokolips War
2011
2013
2015
2017
Tara Strong DC Super Hero Girls
Justice League Action
Teen Titans Go!
Justice League: Gods and Monsters Chronicles
Suicide Squad: Hell to Pay
Batman Ninja
Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles
Lego DC Comics Super Heroes: Justice League: Gotham City Breakout
Batman: Arkham City
Injustice: Gods Among Us
Injustice 2
Batman: Arkham Origins
Batman: Arkham Knight
2016
2020–2021
Margot Robbie Suicide Squad
Birds of Prey
The Suicide Squad: Suicide Mission
2017 Jenny Slate Lego Batman Elokuva
2017 Melissa Rauch Batman and Harley Quinn
2019 Margot Rubin Lego elokuva 2
2019– Kaley Cuoco Harley Quinn
2024 Lady Gaga Joker: Folie à Deux

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Suicide Squad': First Cast Photo Revealed Variety. 25.7.2015. Viitattu 14.12.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.