Solomon Grundy

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Solomon Grundy
Luojat Alfred Bester
Paul Reinman
Tiedot
Oikea nimi Cyrus Gold
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Injustice League

Solomon Grundy on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Alfred Besterin ja Paul Reinmanin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1944 All-American Comics -sarjakuvalehden numerossa 61.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solomon Grundy on yli-inhimilliset voimat omaava zombie, joka oli ennen gangsteri, joka tapettiin ja heitettiin suolle. Hän kuitenkin heräsi mystisesti henkiin zombiena, mutta ei muistanut entisestä elämästä mitään. Ensimmäiset kaksi ihmistä, jotka olivat kaksi karannutta rikollista, Grundy tappoi ja varasti heidän vaatteensa. Grundy on toiminut pääosin Vihreän Lyhdyn vihollisena, mutta on ollut myös useiden muiden DC Comicsin sankareiden vihollisena, joista mainittakoon Teräsmies ja Batman. Grundy ei ole kovin älykäs, joten hän toimii yleensä jonkun alaisuudessa tai ryhmässä. Hän myös työskentelee yksin, mutta usein rikokset rajautuvat pankkiryöstöihin. Kerran kun Grundy luuli tappaneensa Vihreän Lyhdyn ensimmäisen taistelunsa jälkeen, hän näki vihreän välähdyksen: josta hän piti ja aloitti murha-aallon toivoakseen nähdä välähdyksen aina, kun tämä tappaa jonkun.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superystävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grundy esiintyi vuonna 1978 Superystävissä, jossa hahmon äänenä toimi Jimmy Weldon. Grundy oli yksi Lex Luthorin alaisista johtamassa Tuomion Legioonassa. Grundy oli sarjakuvaansa nähden älykkäämpi versio.

Superman/Batman: Public Enemies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grundylla oli pienirooli elokuvassa Superman/Batman: Public Enemies, jossa hahmon äänenä oli Corey Burton. Se oli Gorilla Groddin mielenhallinnassa ja yritti hukuttaa Batmanin hengiltä.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]