Kellokuningas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kellokuningas (eng. Clock King) on nimi kolmelle superpahikselle, jotka esiintyvät DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Ensimmäinen Kellokuningas debytoi World's Finest Comicsin numerossa #111, ja sen ovat luoneet France Herron ja Lee Elias. Hahmo on toiminut sekä Vihreän Nuolen että Batmanin vastustajana.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Kellokuningas William Tockman vietti varhaisvuotensa hoitaessaan vammaista siskoaan. Yhden päivän aikana hän saa selville lääkärikäynniltä, ​​että hänellä itsellään on enää kuusi kuukautta elinaikaa. Epätoivoisena sisarensa tulevaisuuden suhteen hän tarkkailee paikallisen pankin holvin ajoitusta ryöstääkseen sen toivoen, että rahat riittäisivät sisarelleen hänen poissaolon jälkeen. Hänen yrityksensä olisi onnistunut, ellei hän olisi laukaissut äänetöntä hälytintä ja jäänyt Vihreän nuolen kiinniottamaksi.

Kun hän on vangittuna, hänen sisarensa kuolee yksin. Jatkuvassa ironiassa Tockman huomaa, ettei hän todellakaan ole parantumattomasti sairas; hänen lääkärinsä oli vahingossa vaihtanut hänen paperinsa toisen potilaan papereihin. Raivostuneena hän pakenee ja yrittää myöhemmin turhaan kostaa sekä Vihreälle Nuolelle että epäpätevälle lääkärille. Hänellä on yllään kellonaamari, viitta ja sininen puku, jossa on kellopiirroksia. Hän on mestarisuunnittelija ja käyttää joskus kelloteemaisia ​​vempaimia. Hän on toiminut myös Suicide Squad ryhmän jäsenenä muutamaan otteeseen.

Toinen Kellokuningas nimeltä Tem esiintyi Teen Titans #56 tarinassa Terror Titans ryhmän jäsenenä. Hän pystyy näkemään useita sekunteja tulevaisuuteen, jolloin hän voi ennakoida vastustajan jokaisen liikkeen. Hän on myös teknologinen nero, joka luo laitteita, kuten teleportaattoreita, viestintähäiriölaitteita ja jopa antigravitaatioalustan, jotka kaikki on mallinnettu kellojen mukaan. Hänen pukunsa on samanlainen kuin Batman animaatiosarjassa nähdyn Kellokuninkaan puku, vaikka kellotaulut ovat solmiossa ja käänteessä sekä lasien linssissä. Silmälasien alla hänen silmänsä ovat täysin mustat.

The New 52 sarjakuvissa Kellokuningas oli Billy Tockman, afroamerikkalainen rikospomo Seattlessa. Tockman omistaa yökerhon nimeltä Midnight Lounge ja vintage-kellokorjaamon nimeltä Clock King, jota hän käyttää toimintojensa etupuolena. Kun Vihreä Nuoli ei ole tekemisissä The Outsidersin kanssa, Diggle, Naomi Singh ja Henry Fyff, käskevät Tockmanin tuhoamaan Richard Dragonin, mihin hän suostuu. Kun he tapaavat kaataakseen lohikäärmeen, Tockman pettää heidät väittäen, että Dragon teki paremman tarjouksen. Kun Vihreä Nuoli palaa ja kohtaa Dragonin, hän pidättelee Naomia ja Fyffiä aseella Dragonin käskystä ja päätyy ampumaan Fyffiä, minkä jälkeen Emiko Queen kukisti ja tyrmäsi hänet.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]