Damian Wayne

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Damian Wayne
Damian Wayne as Robin.jpg
Damian Wayne Robinina vuonna 2009
Luojat Grant Morrison
Andy Kubert
Tiedot
Oikea nimi Damian Wayne
Status Elossa
Pituus 163 cm
Paino 64 kg
Sukulaiset Talia al Ghul (äiti)
Batman (isä)
Ra’s Al Ghul (isoisä)
Thomas Wayne (isoisä)
Martha Wayne (isoäiti)
Simon Hurt (esi-isä)
Voimat erinomainen kamppailulajeissa, koulutettu salamurhaamisessa

Damian Wayne on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo, jonka loivat Grant Morrison ja Andy Kubert. Se teki ensi esiintymisensä Batman-sarjakuvan numerossa 655 vuonna 2006. Damian on Talia al Ghulin väittämän mukaan Batmanin poika, joka Batman & Son sarjakuvan mukaan syntyi keinotekoisessa kohdussa. Hahmosta tuli Batman R.I.P. ja Batman: Battle for the Cowl sarjakuvien tarinoiden jälkeisten tapahtumien myötä uusin ja samalla viides Robinin nimeä kantanut hahmo. Damian seikkaili Dick Graysonin parina, joka kantoi Batmanin roolia.

Samankaltainen perillinen esiintyi Mike W. Barrin novellissa Batman: Son of the Demon vuonna 1987. Kyseisessä versiossa Talian ja Batmanin poika tunnetaan nimellä Ibn al Xu’ffasch, joka puolestaan on Batmanin geneettinen poika.

Damian Wayne kuoli 2013 Batman Inc. lehden numerossa #8, kun hänen klooninsa Heretic lävisti hänet miekalla. Damian kuitenkin herätettiin eloon Batman and Robin- lehdessä joulukuussa 2014.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman & Son[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman & Son sarjakuvassa ensi esiintymisensä tehnyt Damian Wayne luotiin geneettisesti kehiteltynä ja kasvatettuna keinotekoisessa kohdussa. Hänestä oli tarkoitus luoda varteenotettava soturi. Damianin kasvatti Talia ja salamurhaajien liitto, joiden avulla hänestä tuli taitava kamppailulajien taitaja. Talia päättää paljastaa Batmanille Damianin olemassa olon, pojan ollessa esiteini ja jättää hänet Batmanin huostaan häiritäkseen sankarin työtä.

Varhaiskypsä, hemmoteltu ja väkivaltainen Damian taistelee Tim Drakea vastaan, tullakseen uudeksi Robiniksi. Damian voittaa tappelun vilppikeinoin ja joutuu siitä hyvästä arestiin. Hän kuitenkin pakenee ja pukee ylleen hivenen muunneltun edesmenneen Jason Toddin Robin asun. Lisäksi Damian ottaa valikoidusti salamurhaajien liiton käyttämiä välineitä ja hakeutuu Spookin kanssa tappeluun, jolta hän katkaisee kaulan. Harhaanjohdettuneisuudestaan ja vihamielisyydestään huolimatta Damian pyrkii aidosti auttamaan Batmania taistelemaan rikollisuutta vastaan pitäessään itseään tämän poikana.[1]

Resurrection of Ra’s al Ghul[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damian joutui pakenemaan kuolleista noussutta isoisäänsä, Ra’s al Ghulia, joka tarvitsi uuden kehon itselleen.

Batman R.I.P.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damian ja hänen äitinsä, Talia, vaistosivat hänen isänsä, Batmanin, olleen kansainvälisten rikollisjärjestö Blac Gloven metsästettävänä. He onnistuivat auttamaan, mutta Batman kuoli viikkoja myöhemmin ristitulessa Darkseidia vastaan.

Battle for the Cowl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isänsä kuoltua Damian muutti velipuoliensa, Dick Graysonin ja Tim Draken, luo Gothamiin auttaakseen kaupungin suojelussa rikollisilta, jotka olivat hyödyntäneet Batmanin katoamista. Lopulta Damianista tuli viides Robin Batmaniksi lopulta ryhtyneen Dick Graysonin rinnalle, Tim Draken lähtiessä etsimään todisteita siitä, että Bruce Wayne oli yhä elossa.

Batman & Robin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uutena voimakaksikkona Dick ja Damian kohtaavat uusia rikollisia, kuten professori Pyg ja salamurhaaja Flamingo, jonka kohtaamisen jälkeen Damian tarvitsee uuden selkärangan, sekä saavat lisää haastetta rikolliseksi kääntyneeltä velipuoleltaan, Jason Toddilta, joka yllyttää heitä laskemaan Bruce Waynen ruumiin Lazaruksen altaseen, joka oli aiemmin tuonut hänet takaisin elävien kirjoihin. Damianin ollessa selkärankaleikkauksessa, Dick laskee Bruce Waynen ruumiin Lazaruksen altaaseen Britanniassa ja saa selville, ettei kyseessä olekaan Bruce Wayne, vaan Darkseidin tiedemiesten jalostama klooni.

Return of Bruce Wayne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Totuuden paljastuttua Dick ja Damian alkavat tutkia Tim Draken heille lähettämiä löytöjään sekä Wayne-kartanon pohjapiirrustuksia ja Wayne-perheen sukupuuta, päätyen johtopäätökseen ettei Darkseid tappanutkaan Batmania vaan lähetti hänet menneisyyteen. Heidän joutuessa samalla Black Gloven ja professori Pygin saalistettaviksi, he saavat odottamattoman liittolaisen Jokerista, jota ei ole näkynyt Batmanin katoamisen jälkeen. Black Gloven johtaja Simon Hurt paljastaa itsensä 1800-luvulla eläneeksi Thomas Wayneksi, joka oli saanut pidennetyn elämän joltain, minkä hän uskoi paholaiseksi. Todellisuudessa kyseessä oli Darkseidin Batmainin perään lähettämä Hyber-Adaptor, jonka oli tarkoitus auttaa Batmania pääsemmään helpommin takaisin nykyaikaan ja samalla tappaa kaikki odottamattomana iskuna, mutta oli matkalla eksynyt Hurtin luo ja Bruce Wayne onnistui palaamaan takaisin vaarantamatta ketään ja onnistui pelastamaan perheensä Black Glovelta, Jokerin myöhemmin haudattua Hurtin elävältä. Damian onnistui saamaan isältään siunauksen toimia Robinina ja todisti myöhemmin kun tämä julisti koko maailmalle toimineensa vuosien ajan Batmanin sponsorina ja kuinka Batmanin toiminta tuli jatkossa laajenemaan maailman laajuiseksi.

Batman Inc.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talia Al Ghulin luoma, aikuiseksi kasvatettu klooni Damianista, joka tunnetaan nimellä Heretic, tappaa Damianin lävistämällä tämän miekallaan.

Batman and Robin vol2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyään Damian työskentelee Robinina Batman & Robinissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Batman #665 Viitattu 10.7.2009