Haltialan kotieläintila

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hereford-emolehmä Haltialan tilalla jouluna 2004

Haltialan kotieläintila on Helsingin kaupungin omistama kaupunkilaisten virkistys- ja opetuskäyttöön tarkoitettu maatila. Tila sijaitsee Tuomarinkylän Haltialassa, Vantaan Kartanonkoskesta katsoen toisella puolella Vantaanjokea. Tilan varsinainen tehtävä on pitää vuosisatoja viljellyt pellot edelleen viljelykäytössä. Tilalla on historiaa 1500-luvulta asti. 1800-luvulta alkaen kartanomaisen tilan omisti maanviljelysneuvos Jakob Kavaleff. Kaksikerroksinen päärakennus tuhoutui tulipalossa 1950-luvulla, mutta sen kivijalka on yhä nähtävissä.

Toiminnat tilalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haltialan maatilalla voi tutustua maksutta yleisiin kotieläimiin kulttuurimaisemassa. Tilalla on lehmiä, lampaita, sikoja, vuohia, hevosia, kalkkunoita ja kanoja. Siellä viljellään myös perinnekasveja. Maatilalla järjestetään erilaisia tapahtumia, muun muassa joulun aikaan läheinen koulu on pitänyt lampolassa joulukuvaelmaa. Tilalla on ollut myös rekiajelua ja kesätapahtumia, kuten rivitanssi-iltoja. Alueella on myös ravintola ja leikkipuisto.

Piharakennuksessa toimi kahvila-ravintola Wanha Pehtoori.

Tilan alueella järjestetään syksyisin country-musiikkiaiheiset countryfestivaalit, jossa osallistujat pukeutuvat aiheen mukaisesti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koordinaatit: 60°16.53′N, 24°57.20′E