Sea Life Helsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sea Life Helsinki
Sijainti Helsinki Suomi
Perustettu 2002
Toimintakausi Ympäri vuoden
Eläinlajeja 100
Eläimiä 3 000
Kävijämäärä 155 000 / vuosi
Organisaatio
Organisaatiomuoto Osakeyhtiö
Virallinen nimi SeaLife Helsinki Oy
Omistaja Merlin Entertainments Ltd
Jäsenyydet Suomen eläintarhayhdistys
Aiheesta muualla
Verkkosivut
Sea Life Helsingin entinen tunnus

Sea Life Helsinki on osa Merlin Entertainmentsin omistamaa Euroopan-laajuista Sea Life -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaarioketju.

Suomen Sea Life -akvaariokeskus on Helsingin Alppilassa Linnanmäen huvipuiston yhteydessä. Keskuksen omistaa Merlin Entertainment Group. Helsingin Sea Life aloitti toimintansa vuonna 2002.[1]

Helsingin Sea Life koostuu noin 50 akvaariosta, joiden koot vaihtelevat noin sadasta litrasta suuren valtamerialtaan 250 000 litraan. Keskuksen tarkoituksena on esitellä maailman merten merieläimiä, tarjota kävijöille elämyksiä sekä jakaa tietoa merten suojelusta.

Mustekala Helsingin Sea Lifessa.

Sea Lifessa on sekä pysyvä kokoelma että vaihtuvia näyttelyitä. Pysyvä kokoelma jakautuu maantieteellisesti jaettuihin osioihin, joita ovat igapó-sademetsä, tropiikki koralliriuttoineen ja meriruohoniittyineen, valtameriallas sekä Itämeri ja Pohjanmeri ja Suomen makeat vedet. Lisäksi muutamilla merieläimillä on oma osastonsa: näitä ovat muun muassa meduusat ja merihevoset. Suurimmat altaat ovat seeprahain kotina toimiva valtameriallas sekä rauskujen ja turskien asuttama kylmän veden allas. Valtamerialtaan alitse kulkee kymmenmetrinen tunneli. Yksi uutuuksista on Elämysallasalue, joka avautui tammikuussa 2017.

Sea Life -keskukseen kuuluu myös vuosittain, tyypillisesti keväällä, vaihtuva näyttely. Vuoden 2016 vaihtuva näyttely oli nimeltään "Saksiniekat", jonka aikana esiteltiin erilaisia rapuja.[2] Näyttely oli Sea Lifessa vuoden 2016 loppuun saakka, jonka jälkeen näyttely vaihtui jälleen.[2]

Aikaisemmin näyttelyn teemana on ollut esimerkiksi "VAARA", ja se sisälsi myrkyllisiä merieläimiä lattapyrstökäärmeistä kivikalaan. Vuonna 2006–2007 tilapäisvieraina olivat mustekalat ja sitä aiemmin muun muassa piraijat, ravut ja merihevoset. Vaihtuvien näyttelyjen asukeista osa löytyy nyttemmin pysyvästä näyttelystä. Vuonna 2009 Sea Lifeen ei tullut uutta vaihtuvaa näyttelyä, vaan sen sijaan keskukseen rakennettiin uusi pysyvä osasto, joka esittelee muinaisia merieläimiä. Vuoden 2011 näyttelyssä oli rapuja ja vuoden 2012 näyttelyssä meduusoita.[1][3][4]

Yhteensä Merimaailma Sea Lifessa on yli sata eläinlajia ja lähemmäs kolmetuhatta yksilöä. Kalojen lisäksi mukana on muun muassa reevesinsuokilpikonnia ja mustaevähai.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b SEA LIFE Helsinki 10 vuotta! Uutiset & Tapahtumat. Sea Life Helsinki. Arkistoitu 22.2.2013. Viitattu 22.12.2016.
  2. a b Mikkonen, Mikael: Jättiläistaskurapu saattaa kasvaa jopa nelimetriseksi Kotimaa. 15.2.2016. Yle Uutiset. Viitattu 22.1.2019.
  3. Ravut valtaavat SEA LIFEn Tiedote. 18.2.2011. STT Info. Viitattu 22.1.2019.
  4. Meduusat tanssivat Sea Lifessa Kotimaa. 18.1.2012. Yle Uutiset. Viitattu 22.1.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sea Life Helsinki.