David Lindley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David Lindley
David Lindley Norjassa vuonna 1981.
David Lindley Norjassa vuonna 1981.
Henkilötiedot
Syntynyt21. marraskuuta 1944
Kuollut3. maaliskuuta 2023 (78 vuotta)
Ammatti laulaja-lauluntekijä, muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1966–
Tyylilajit rock, country, etno
Soittimet laulu, kielisoittimet
Yhtyeet Kaleidoscope, El Rayo-X
Levy-yhtiöt Asylum, Atlantic, Epic, RCA Victor, Shanachie
Aiheesta muualla
Kotisivut

David Perry Lindley (21. marraskuuta 19443. maaliskuuta 2023[1]) oli yhdysvaltalainen muusikko. Hän työskenteli monien tunnettujen artistien kanssa, kuten Jackson Browne, Warren Zevon, Curtis Mayfield ja Dolly Parton. Hän oli multi-instrumentalisti, joka soitti muun muassa kitaraa, sähköbassoa, kontrabassoa, viulua, banjoa, Steel-kitaraa, mandoliinia, hardingfele-viulua, bouzoukia, sisteriä, sazia, Yaylı tanburia, charangoa, cümbüşia, udia, sitraa ja ukulelea.

Teini-iässä Lindley alkoi soittaa banjoa ja viulua sekä voitti myöhemmin viisi kertaa Topangan banjo- ja viulukilpailun. Vuosina 19661970 hän oli perustajajäsen Kaleidoscope-nimisessä bändissä, joka soitti psykedeelistä musiikkia. Bändi julkaisi neljä albumia Epic Records -levymerkille.

Kaleidoscopen hajottua Lindley lähti Englantiin ja soitti Terry Reidin bändissä muutaman vuoden. Vuonna 1972 hän ryhtyi yhteistyöhön Jackson Brownen kanssa ja soitti tämän bändissä vuoteen 1980. 1970-luvulla hän kävi kiertueilla myös muiden artistien, kuten Crosby-Nash, Linda Ronstadt ja James Taylor, kanssa.

Vuonna 1981 Lindley perusti oman bändinsä, El Rayo-X:n. Jackson Browne tuotti heidän ensimmäisen albuminsa. Heidän viimeinen esiintymisensä ennen hajoamista tapahtui 31. joulukuuta 1989. Sen jälkeen Lindley teki kiertueita soolo-artistina ja myös duona Hani Naserin ja myöhemmin Wally Ingramin kanssa. Hän soitti myös lukemattomissa studio-sessioissa. Kiertueiden ja studiotöiden välissä hän opetteli soittamaan uusia instrumentteja.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta David Lindley.