Yle Areena

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta YLE Areena)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yle Areena
Yle Areena logo.png
Kotisivu http://areena.yle.fi/
Tyyppi videopalvelu
Rekisteröinti vaihtoehtoinen
Kielet suomi ja ruotsi
Omistaja Yleisradio
Avattu 15. kesäkuuta 2007
Nykyinen tila toiminnassa

Yle Areena (ruots. Yle Arenan) on Yleisradion tarjoama verovaroin rahoitettu verkkopalvelu. Se on Suomen suurin netti-tv ja radio.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, jotka on esitetty aiemmin radiossa tai televisiossa sekä ainoastaan Areenaan hankittuja ohjelmia. Areenan kautta voi myös seurata lähetyksiä reaaliajassa.

Palvelun kautta voi kuunnella Ylen 34 eri radiokanavaa, mukaan lukien Radio Suomen ja Radio Vegan maakuntaradiot, sekä katsoa mm. YLE TV2:n, YLE Teeman YLE FEM:n ohjelmia reaaliajassa tai myöhemmin. Areenasta voi tilata myös podcast-ohjelmia.

Videon kuvakoko on 1280 × 720 pikseliä ja korkein bittinopeus on 2.8 Mb/s. Audiot ovat mp3-muodossa 128 kb/s bittinopeudella ja joissain suorissa lähetyksissä on käytössä korkeampi 192 kb/s bittinopeus.[1]

Osa ohjelmista on tekijänoikeussyistä seurattavissa vain Suomessa. Esitysoikeussopimusten perusteella ohjelmat on seurattavissa Areenassa viikon, kuukauden tai jopa vuoden ajan. Jotkut Ylen itse tekemät ohjelmat saattavat olla seurattavissa jopa rajoittamattoman ajan.

Radio- ja tv-sisällöt on eritelty omiksi osioikseen ja ohjelmat ryhmitelty selkeisiin kokonaisuuksiin.

Yle Areena -sovelluksen saa Android, Windows ja iPhone/iPad -mobiililaitteisiin[2] sekä erilaisille äly-tv-laitteille ja Sonyn PlayStation 3- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille.[3] Myöhemmin julkaistiin mobiililaitteille sopiva YLE Lasten Areena -sovellus, joka sisältää pelkät lastenohjelmat ja lapsille sopivat ohjelmat.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. huhtikuuta 2013, Yle aloitti tv-kanaviensa suoran verkkojakelun Areenassa. Kanavia voi katsella tv:n lisäksi tietokoneilla, taulutietokoneilla ja älypuhelimilla.[4]

Yle Areena oli Taloustutkimuksen vuonna 2012 tekemän selvityksen mukaan Suomen viidenneksi arvostetuin verkkobrändi Googlen, HelMet-kirjaston, HSL Reittioppaan ja Ilmatieteen laitoksen jälkeen.[5] Vuonna 2013 tehdyn selvityksen mukaan se oli Suomen toiseksi arvostetuin Googlen jälkeen.[6] Vuonna 2014 tehdyn selvityksen mukaan Yle Areena oli Suomen arvostetuin suomalainen verkkobrändi.[7]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]