Abitreenit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Abitreenit on Yleisradion tarjoama internet-palvelu lukiolaisille ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille. Sivusto kuuluu Yle Oppiminen ja ympäristö palveluun. Internetsivusto avattiin vuonna 2000.

Abitreenit oli myös tv-ohjelma, jossa Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat kokelaiden kysymyksiin suorassa lähetyksessä Yle Teema -kanavalla. Televisio-ohjelma tunnettiin aiemmin nimillä Älliä vai ei ja Abifarmi.

Abitreenit-sivustolla on tarjolla audiovisuaalista harjoittelumateriaalia lukion eri oppiaineisiin. Materiaalit on jaoteltu lukion kurssien mukaan, vieraissa kielissä kielenhallinnan osa-alueen ja taitotason mukaan. Kevään ja syksyn ylioppilaskirjoitusten aikaan Abitreenien sivuilla julkaistaan uudet ylioppilaskokeet ja monivalintatehtävien oikeat vastaukset. Tarjolla on myös Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijoiden vastauspalvelu valikoituihin oppiaineisiin.

Abitreenien keskustelupalstalla keskustellaan lukio-opiskeluun, ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin liittyvistä asioista.

Abitreenit-palvelulle myönnettiin koulutusrahasto KOURAn Lapset ja nuoret -sarjan kunniamaininta vuonna 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.