Vesa Kääpä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vesa Kääpä (s. 1961 Helsinki) on suomalainen kitaristi/laulaja joka soittanut aiemmin myös bassokitaraa. Hän on soittanut useissa yhtyeissä ja lukuisien artistien taustalla, kuten Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Sleepy Sleepers, Geir Rönning &The Lovehandles, Veeti Kallio Duo, Trio ja Band, Tipe Johnson & Vesa Kääpä Duo, The Sensational Savusauna Orchestra joka on säestänyt esimerkiksi Niko Ahvosta, Pave Maijasta, Sami Saarta ja muita.

Hän on soittanut myös useiden yhtyeiden äänitteillä, kuten aiemmin mainittu Guitar Slingers, sekä Timo Turpeinen, Kimmo Helistö, Leningrad Cowboys, Remu ja joitakin yksittäisiä kappaleita useilla levytyksillä. Hän on soittanut myös joidenkin elokuvien taustalla, muun muassa Leijat Helsingin yllä (elokuva) (Peter Lindholm) ja Highway Society (Mika Kaurismäki) LA Without a Map (Mika Kaurismäki) joiden musiikista vastasi Mauri Sumen.

Nykyisin hän esiintyy omassa yhtyeessään Doc Fungus & Medicine Men laulaja/kitaristina, sekä osaltaan Dan Baird vaikutteisessa The Helsinki Satellites yhtyeessä, kitaristi/laulajana. Hän soittaa myös nykyisin harvakseltaan esiintyvässä legendaarisessa suomalaisessa rock-yhtyeessä The Ronski Gang

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.