Jay Kortehisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jay Kortehisto Leningrad Cowboysissa.

Juha Jay Kortehisto (28. joulukuuta 1972) on suomalainen muusikko, laulaja ja sovittaja. Hänen instrumentteinaan on pasuuna ja didgeridoo.

Juha Kortehisto on kotoisin Seinäjoelta. Vuonna 1994 hän muutti Helsinkiin ja aloitti opiskelunsa Oulunkylän Pop & Jazz konservatoriossa. Kortehisto toimii 1950-luvun rhythm and bluesia soittavan Screaming Jay & The Bonesin yhtyeen laulajana ja pasunistina.[1] Pasunistina hän on soittanut muun muassa yhtyeissä Ricky Tick Big Band, Dallapé, Boston Promenade, Nu Spirit Helsinki, Jean S., Sunrise Avenue ja Leningrad Cowboys sekä Sami Saaren ja Jimi Tenorin yhtyeissä.

Hän on myös paljon käytetty studiomuusikko ja hän on soittanut yli 200 albumillalähde?.

Vuonna 2018 hän julkaisi sooloalbumin Jay Kortehisto. Levyn kappaleet on sävelletty yhdessä saksofonisti Pope Puolitaipaleen kanssa. Jay Kortehisto -bändin muusikkoina toimivat: Jay Kortehisto laulu ja pasuuna, Pope Puolitaival saksofoni, Mikael jakobsson piano, Antti lötjönen basso sekä Jaska Lukkarinen rummut. Albumin kappaleet ovat jazzia suomeksi laulettuna.

Hän on tehnyt sovituksia muun muassa albumeille Nu Spirit Helsinki ja Nicole Willis / Be it sekä musikaaliin Smokkijätkät.

Hänen ääntänsä voi kuulla muun muassa sarjassa Paavo Pesusieni (Jalmari Kalmari ja ranskalainen kertoja) sekä sivurooleina elokuvassa Kaksin karkuteillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kallionpää, Katri: Helsingissä soi taas jazz Helsingin sanomat. 30.1.2013. Viitattu 4.2.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.