Jay Kortehisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jay Kortehisto Leningrad Cowboysissa.

Juha Jay Kortehisto (28. joulukuuta 1972) on suomalainen muusikko, laulaja ja sovittaja. Hänen instrumentteinaan on pasuuna ja didgeridoo.

Pasunistina hän on soittanut muun muassa yhtyeissä Ricky Tick Big Band, Pope Puolitaival United, Dallapé, Boston Promenade, Nu Spirit Helsinki, Jean S., Sunrise Avenue ja Leningrad Cowboys sekä Sami Saaren ja Jimi Tenorin yhtyeissä. Hän on myös paljon käytetty studiomuusikko ja on soittanut lähes 200 albumilla. Kortehisto toimii 50-luvun rhythm and bluesia soittavan Screaming Jay & The Bonesin yhtyeen laulajana ja pasunistina.[1]

Hän on tehnyt sovituksia muun muassa albumeille Nu Spirit Helsinki / Nu Spirit Helsinki ja Nicole WIllis / Be it sekä musikaaliin Smokkijätkät.

Hänen ääntänsä voi kuulla muun muassa sarjassa Paavo Pesusieni (Jalmari Kalmari ja Ranskalainen kertoja) sekä sivurooleina elokuvassa Kaksin karkuteillä.

Juha Kortehisto on kotoisin Seinäjoelta. Vuonna 1994 hän muutti Helsinkiin ja aloitti opiskelunsa Oulunkylän Pop & Jazz konservatoriossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kallionpää, Katri: Helsingissä soi taas jazz Helsingin sanomat. 30.1.2013. Viitattu 4.2.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.