Teijo Erkinharju

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erkinharju Los Bastardos Finlandesesin rumpalina Lahdessa 5. toukokuuta 2007

Teijo Tapani ”Twist Twist” Erkinharju (s. 24. tammikuuta 1962[1] Kuusankoski) on suomalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Peer Güntin pitkäaikaisimpana rumpalina, jona hän oli vuosina 1981–2005. Erkinharjun muita yhtyeitä ovat olleet muun muassa Leningrad Cowboys, Los Bastardos Finlandeses, Road Crew, Daavid & Goljat, Daltons, Devil’s Milk sekä MegaSnake. Tällä hetkellä Erkinharju soittaa The Zönk! -yhtyeessä[2]. Hän on toiminut myös sessiomuusikkona.

Erkinharju tunnetaan räväkästä ja nopeasta soittotyylistään. 1980-luvulla hän käytti enimmäkseen Pearl-merkkisiä rumpusettejä, jotka sisälsivät kaksi bassorumpua ja muun muassa neljä octobania. Nykyisin Erkinharju soittaa Drum Workshopin rummuilla ja käyttää pääasiassa vain yhtä bassorumpua. Paiste-merkkisiä symbaaleja hän on käyttänyt lähes koko uransa.lähde?

Erkinharjulle ollaan pystyttämässä patsasta Kouvolan keskustaan. Patsaan tekee kouvolalainen taiteilija Jonne Pitkänen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsingin Sanomat 24.1.2012, s. C5, Teijo Erkinharjun merkkipäiväilmoitus
  2. THE ZÖNK! Zonk. Viitattu 14.7.2021.
  3. Mikael Mattila: KS: Leningrad Cowboysin rumpali saa oman patsaan Kouvolan keskustaan – ”Kyllähän tällainen ikämiehen itsetuntoa hivelee” Ilta-Sanomat. 6.2.2023. Viitattu 6.2.2023.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.