Vanuvuori

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vanuvuori
Korkeus 212 m
Sijaintitiedot
Sijainti Hiltulanlahti, Kuopio
Geologia
Tyyppi mäki
Vanuvuori
Kaupunki Kuopio
Kaupunginosa nro 39
Vanuvuori on mäki ja Kuopion 39. kaupunginosa kaupungin eteläosassa noin 13 kilometriä keskustasta etelään. Näkymä vanhalta viitostieltä, etualan rakennus ja puut ovat Hiltulanlahden puolella.

Vanuvuori on mäki Kuopion kaupungin eteläosissa noin 13 kilometriä keskustasta etelään. Mäen korkeus on 212 metriä joten se on Kuopion neljänneksi korkein mäki. Vanuvuori kohoaa Kallaveden pinnasta 130 metriä, ja se sijaitsee Hiltulanlahden rannalla.

Kuopion 39. kaupunginosana Vanuvuori sijaitsee Hiltulanlahden kaupunginosan itäpuolella ja Pirtin kaupunginosan eteläpuolella. Se on veden rajaama kolmesta ilmansuunnasta: idässä se rajoittuu Kallaveden Mustalahteen, pohjoisessa Koiraveteen ja lännessä (Koiraveden) Hiltulanlahteen.[1] Vanuvuorelle aiotaan rakentaa vuoden 2015 jälkeen asuinalue. Vanuvuorella sijaitsee yksi Kuopion suurimmista luonnonsuojelualueista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuopion karttapalvelu (Aluejaot-kohdasta tehdään valinta Kaupunginosat) Kuopion kaupunki, kuopio.fi. Viitattu 31.8.2016.
Tämä vuoriin, vuoristoihin tai muihin maankohoumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.