Keskustelu käyttäjästä:Jukka Kolppanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Äänitteiden kannet[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Lisääthän äänitteiden kansikuviin tiedot Lisää tiedosto -sivulla neuvotaan. -Samulili 1. elokuuta 2006 kello 14.20 (UTC)

Kiitos huomautuksesta, lisään tiedot. --Jukka Kolppanen 1. elokuuta 2006 kello 15.06 (UTC)

Kiitoksia tiedosta Zacke 25. maaliskuuta 2007 kello 17.33 (UTC)

Kiitokset vastauksesta Kahvihuoneessa sekä automaattiseulojaoikeuksista. Nelisormimangusti (keskustelu) 5. tammikuuta 2013 kello 15.01 (EET)[vastaa]

Maks Luburić[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos Maks Luburic artikkelin uudelleen linkityksestä. Henkilö herättää edelleen niin paljon intohimoja, että linkit katkeilevat. C.Colérus

Ei kestä kiittää :) Mielenkiintoinen henkilö on todellakin kyseessä..--Jukka Kolppanen 5. toukokuuta 2007 kello 13.51 (UTC)

Ei se mikään moka ollut[muokkaa wikitekstiä]

Niin, kuten sanoin, ei se mikään moka ollut, kaikille sattuu pieniä epätarkkuuksia, itselleni tosi usein. Mutta pitäisikö luoda tuollaisille henkilöille, eli Aleksanterin yliopison professoreille oma luokkansa? Onhan heitä tosi paljon ja merkitäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Itse en taida moista luokan luontia hallita, joten toivon...? --Alexius Manfelt 14. kesäkuuta 2007 kello 18.11 (UTC)

No joo, sattuuhan näitä kyllä. Varsinkin kun muokkaa sellaisia artikkeleita joissa ei ole omimmalla alueellaan. Mutta tuo luokka, olen samaa mieltä kanssasi sen tarpeellisuudesta, joten eiköhän me saada sellainen luotua! --Jukka Kolppanen 14. kesäkuuta 2007 kello 21.12 (UTC)
Nyt on kiitoksen paikka. Hienosti sen toteutit, sen luokan. Onneksi täällä wikissä voi aina törmätä itseään fiksumpiin. Eli kiitos vielä kerran. --Alexius Manfelt 15. kesäkuuta 2007 kello 05.14 (UTC)
Ole hyvä vain, mukavaa että pystyin auttamaan! Laitoin luokkaan muutaman herran malliksi, siitä voitte te aiheeseen minua paremmin perehtyneet jatkaa. --Jukka Kolppanen 15. kesäkuuta 2007 kello 05.55 (UTC)

Kiitos vinkistäsi[muokkaa wikitekstiä]

Omalta sivultani voit katsoa tarkemmin, mutta anna palaa muutosehdotuksesi mukaisesti. Janis 18. kesäkuuta 2007 kello 20.15 (UTC)

Olet pohtinut ilmavoimien sotienaikaista erottamisongelmaa. Olen ratkaissut vastaavan ongelman sotien aikaisten maavoimien osalta lisäämällä artikkelin varsinaiseen nimeen viittauksen sotaan. Ehdottaisin samaa menetelmää käytettävän myös ilmavoimien artikkeleissa (artikkelin varsinainen nimi olisi esim. Lentolaivue 44 (talvisota). Jos tarkasti katsot ja pysäytät hiiren aloittamani artikkelin talvisodan LeR 4:ssä sen on mainitsemaani muotoa. Tekstissähän sitten viittaukset muihin artikkeleihin tulevat hieman hankaliksi, mutta toimiviksi. Eli tekstissä viittaus menisi siten, että ( tupla[Lentorykmentti 4 (talvisota)|Lentorykmentti 4] tuplana). Oliko tämä vastaus esittämääsi ongelmaan? Janis 21. kesäkuuta 2007 kello 13.36 (UTC)

No tämä sivuaa sitä, ja alun perinkin pisti miettimään asiaa aika perusteellisesti. Mielestäni erottamista sotien mukaan ei kannata Ilmavoimien yksiköiden kohdalla tehdä. Perusteluni: Kysehän on ei vain samannimisestä (kuten maavoimissa, joissa tuo ratkaisusi toimii erinomaisesti) vaan samasta yksiköstä. Esimerkiksi jostakin lentorykmentistä/laivueesta kertovan artikkelin nimeäminen sotien mukaan tuo mukanaan ongelmia; useampi samaa aihetta käsittelevää artikkelia tuo mukanaan aikamoisen "sillisalaatin" luokittelussa, lisäksi itse yksikköön viittaaminen muista artikkeleista tulee mahdottomaksi (linkityksen kohteesta on monta artikkelia). Juuri tuo useimpien Ilmavoimien yksiköiden "jatkuvuus" rauhan ajasta ja sodasta toiseen aiheutti tässä sen ongelman, joka ratkeaa mielestäni sillä, että Ilmavoimien yksiköt nimetään ja luokitellaan maavoimista poiketen hieman laveammin (ilman viittausta sotaan, kuten PLeLv 46). Tähän perustuen minulla on (Ilmavoimat käsittävä) luokittelusysteemi valmiina. Mitäpä olet mieltä edelläolevasta? --Jukka Kolppanen 21. kesäkuuta 2007 kello 22.38 (UTC)

Hello Jukka, Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://fi.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 26. kesäkuuta 2007 kello 22.14 (UTC)

Kiitokset Teistinen realismi -artikkelin linkin korjauksesta![muokkaa wikitekstiä]

--Vocatio 4. heinäkuuta 2007 kello 08.00 (UTC)

Kiitos kiitoksista, mukavaa että tällainen taustalla tapahtuva työkin huomataan. --Jukka Kolppanen 4. heinäkuuta 2007 kello 08.25 (UTC)
(Ja tämän voit tietysti siirtää käyttäjäsivullesi.) -tKahkonen 6. heinäkuuta 2007 kello 20.15 (UTC)

Ilmavoimien historiaan liittyvien sivujen järjestely[muokkaa wikitekstiä]

Heippa vaan taas. Huomasin, että olit päätynyt (ymmärrän logiikan ja pidän sitä hyvänä) melko pitkiin luokkanimiin. Voisiko ajatella, että uudet luokat liitettäisiin myös Jatko/Talvisodan suomalainen ilmapuolustus - luokkaan? (Jatkossa myös ehkä Lapin sotaankin). Kumpiko olisi parempi liitettävä : ...historialliset joukko-osastot..., vai ...joukko-osastot ja yksiköt toisessa...? Jälkimmäinen olisi ehkä parempi.

Ainoana pienenä ongelmana pidän sitä, että sotien aikaan ilmatorjuntajoukot kuuluivat ilmavoimiin eikä maavoimiin niinkuin nykyään. Pitäisikö luokittelu ilmapuolustus edelleenkin pitää jaettuna ilmavoimiin (=tuolloiset lentojoukot) ja ilmatorjuntaan? Vaiko poistaa koko jako ja lisätä myös ilmatorjunta jo aiemmin mainittuihin kehittelemiisi luokkiin? Janis 6. heinäkuuta 2007 kello 20.01 (UTC)

Voisi ajatella, ja suunnitelma olikin alun perin tuo ehdottamasi. Jälkimmäinen on parempi, pitääpä miettiä vielä hieman miten luokat saadaan istutettua toisiinsa, mietin asiaa. Tuo tekemäsi ilmapuolustukseen perustuva luokittelu pitää kuitenkin mielestäni säilyttää. Ainut puute on mielestäni se, että varsinaisista it-yksiköistä meillä ei ole oikeastaan yhtään artikkelia. Toivottavasti joku käärii hihansa, itselläni on kädet täynnä kirjoittaessani (tänne tulevaa) materiaalia näistä lentojoukkojen yksiköistä. --Jukka Kolppanen 7. heinäkuuta 2007 kello 10.34 (UTC)
Kävin tuossa lisäilemässä LeLv 46:n sivuille tappiot ja ilmavoitot kone koneelta, mutta tajusin tänään, että itse artikkeliin liitettäväksi kyseiset luettelot ovat aivan liian pitkiä varsinkin hävittäjälaivueiden osalta. Ajattelin, että kyseiset luettelot vaativat aivan oman alaluokkansa ja omat artikkelinsa... mielestäni tarpeellisia/kiinnostavia, mitä mieltä olet?
Ajattelinkin ehdottaa, että laatisit mainituista aiheista oman alaluokan ja tarvittavat artikkelipohjat niin ak voisi osallistua tietojen syöttämiseen esim. Keskinen-Stenman - kirjojen pohjalta, joita saan tarvittaessa käyttööni. Itse tarvitsisin lähinnä esimerkin miten tietoja syötetään (=mitkä tiedot?). Työmäärä on huomattava, joten aikaa sille tulee varata. It:n osalta ajattelin itse alkaa laatia aiheeseen liittyviä lyhyitä artikkeleita.Janis 9. heinäkuuta 2007 kello 19.07 (UTC)
Olet ihan oikeassa, tietoa on aivan hillittömästi, ja kaikki toki tarpeellista minunkin mielestäni. Itse pääartikkelissa voisi mielestäni mainita merkittävimmät ilmataistelut/pommitustehtävät leipätekstin seassa ja tappiot/voitot sitten taulukoida tarkemmin artikkelin loppuun. Ja kun tietoa sitten tulee paljon, kuten joidenkin yksiköiden sadat ilmavoitot, niille voisi tehdä oman artikkelinsa. Mutta pääsääntöisesti nuo voi mielestäni lisätä itse pääartikkelin loppuun, kuten tuohon LeLv 46:een. Teen neljäkuutosen artikkeliin illemmalla vähän taulukkopohjaa tappioista/voitoista, niin näet mitä tarkoitan. --Jukka Kolppanen 10. heinäkuuta 2007 kello 10.43 (UTC)
Tuossa nakuttelin niitä LeLv28:n ilmavoittoja. Työ kulkee hyvän lähteen ansiosta melko nopeasti, joten arvelen saavani ne kirjattua huomenna / ylihuomenna. Jahka aikasi riittää niin laitteletko jonkin toisen laivueen "pohjat" valmiiksi niin voin rutiinityötä (=kirjoittamista) tehdä aikani kuluksi? Itselläni ei tuo ymmärrys/taito oikein riitä luettelon perustamiseen. Janis 4. elokuuta 2007 kello 19.57 (UTC)
Varmaan huomasit LeLv 28:n ilmavoittoluettelon valmiiksi kun kävit siellä tappiotkin lisäilemässä. Nyt voisin jatkaa jonkun toisen laivueen ilmavoitto / sotatappio luetteloa. Perusteletko nakuttelutyötä varten jonkin toisen laivueen vastaavan artikkelin (ensimäinenkin ilmavoitto riittäisi niin osaisin siitä varmaan jatkaa)? Vai yritänkö itse "viitoittamallasi tiellä" vaikka ak:n tekninen taito hieman kyseenalainen? Onnistuuko muuten kopiointi siten, että avaa vain uuden artikkelin, jonne liittää oleelliset osat taulukosta?Janis 6. elokuuta 2007 kello 18.22 (UTC)
Jep, ja hyvää työtä olitkin tehnyt! Minulla olis tuossa pohja valmiina (laivueartikkeli tosin vielä työn alla), jossa on vähän enemmän tekemistä.. Laitan sen sinulle valmiiksi hetkosen päästä. Voithan sinä tehdä sen itsekin jatkossa, ei ole vaikeaa, eli juuri mainitsemallasi tavalla, uusi artikkeli ja kopioit sinne sopivilta osin taulukon ja täytät sen. Eipä tuo ole minullekaan iso vaiva pistää alulle, ihan miten vaan haluat. --Jukka Kolppanen 6. elokuuta 2007 kello 18.36 (UTC)
Meneehän tuossa 24:ssa pikkasen enemmän aikaa, mutta huomenna (tai viimeistään ylihuomenna) alkaisi olla valmista. Helpointa lienee jos aikasi salliessa laittelet taas seuraavan laivueen "pohjat" valmiiksi niin jatkan taas siitä. Molemmissa luetteloartikkeleissa muuten yleisenä ongelmana etunimet, jotka eivät ole ak:n tiedossa (lisäiletkö niitä mikäli tiedossasi?).Janis 12. elokuuta 2007 kello 21.26 (UTC)
Tehdään näin. Lisäilen loput etunimet läpi kun ehdin, mulla on ne "arkistossa" tuolla jossakin... Pistän sulle pohjat kun pääsen oman koneen ääreen (~tänään illalla), vedä nyt henkeä vähän, olet tehnyt hienon työn tähän asti! --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2007 kello 15.49 (UTC)
24:n luettelo on mielestäni valmis. Ainoa asia joka jäi itseäni askarruttamaan oli, että Hasse Windin haavoittuminen (joka näkyi myös tilaston loppuosassa) ei ollut sotatoimitappioissa. Milläkähän koneella lensi? Joku muuhan "särki" nimikkokoneen kaatuen itse. No, laittele seuraava pohja valmiiksi niin jatkan siitä (ollaan vissiin noin puolivälissä).

Etunimistä ainakin osan voin laittaa minäkin, jos laitat alkupuolelle tietoja keitä ovat mm. M. Alho, V. Lakio, L. Ahokas, E. Halonen ja E.Nukarinen. Etunimet mielestäni kuitenkin tärkeitä. Janis 13. elokuuta 2007 kello 21.15 (UTC)

Hasse lensi haavoittuessaan (28. kesäkuuta) MT-439:llä, mies ja kone saivat kolhuja, mutta tappioksihan tuota ei laskettu kun molemmat selvisivät kotiin. Ahti Laitinen ammuttiin sitten seuraavana päivänä alas lentäessään samalla koneella. Laittelen alkua seuraavaan ja vähän nimiä tuohon 24:ään niin saat jatkaa. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2007 kello 21.45 (UTC)
26:n luettelo valmistuikin hieman yllättävästi. Liekö lentäjien vanhentuneella kalustolla tekemistä asian kanssa? Kun kerran hommaan on ryhtynyt niin menköön se samantien loppuunkin eli laitteletko seuraavan "pohjat" valmiiksi (tai vaikka loputkin). Jäljellä ei enää vissiin kuin 32 ja 34 (sekä ehkä 30) vai kuinka?Janis 17. elokuuta 2007 kello 20.39 (UTC)
Heippa taas! Nyt kävi valitettavasti sillä tavalla, että 32:n osalta en saanutkaan toista lähdettä käyttööni (edes kirjastosta ei ollut tähän hätään apua), joten se jääpi näillä näkymin keskeneräiseksi ellet itse sitä naputtele (voin toki vielä etsiskellä lähdettä). Laitteletko sitten joutaessasi vaikka 34:n pohjia valmiiksi, niin jatkan siitä? Janis 20. elokuuta 2007 kello 17.29 (UTC)
Ei mitään paniikkia, voin lopetella tuon kun ehdin, minulla on lähde tuossa hyllyssä. Laittelen uuden valmiiksi tässä illan/yön aikana, tässähän ollan jo loppusuoralla :). --Jukka Kolppanen 20. elokuuta 2007 kello 17.38 (UTC)
Tulihan se 34:kin viimein valmiiksi työ- ja siviilikiireiden ohessa. Luettelosta puuttuu vielä jonkinverran etunimiä, jotka sinne lisännet jahka joudat. Vieläkös näitä listoja on tarpeen tehdä vai riittävätkö nämä? Janis 26. elokuuta 2007 kello 11.23 (UTC)
Unohdinkin kysyä, kun lähteessä oli ak:n epäilyksen mukaan yksi melko "iso" virhe. 1. heinäkuuta 1944 Nils Katajaisen saavuttama voitto on merkitty 34:lle vaikka eikös Nisse ollutkin 24:n väkeä. Onko tietoa, että olisi ollut "lainassa" tai vastaavaa¨? Janis 26. elokuuta 2007 kello 11.27 (UTC)
Olet tehnyt mahtavan työn, iso kiitos siitä! Lisäilen nuo loput nimet kun ehdin. Uskoisin että nämä olivat tässä, loput saa liitettyä laivueartikkeleihin joita minulla on tuossa työn alla. Tuo Nissen voitto... se on merkitty rykmentin tiliin todistamattomana, joten olettaisin että hän oli Portinhoikassa pommikoneiden saattokeikalla 34:n mukana jolloin voitto olisi mennyt 34:n kautta rykmentin tiliin. Ainakin kolme lähdettä vahvistaa tämän, mutta hutkitaan lisää. --Jukka Kolppanen 26. elokuuta 2007 kello 11.51 (UTC)

Moro Jukkis! Sä oot hyvä äijä!!! --Darkssongs 3. lokakuuta 2007 kello 19.49 (UTC)

Pointsit Jukkikselle. --194.251.240.114 14. joulukuuta 2007 kello 21.38 (UTC)

Poistetuista linkeistä[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olet poistellut paljon toimimattomia linkkejä. Toivottavasti et ole poistanut sellaisia joissa on päivämäärä, sillä niiden sen hetkisen sisällön löytää Internet Archivesta, ja siksi kai päivämäärä niihin tuleekin. --Ulrika 17. tammikuuta 2008 kello 10.56 (UTC)

Heipä hei! Kiitos huomautuksesta, mukavaa että olet tarkkana :). Niin, itse asiaan; linkkiprojektin "sääntöihin" (jotka itse muokkasin linkkien poiston ja korjauksen osalta nykykuosiin) kuuluu, että lähteenä käytettyä linkkiä ei poisteta koskaan, vaikka se ei enää toimisikaan. Aiheesta muualla -linkkejäkin poistan vain siinä tapauksessa että niitä ei löydy archive.orgista tai en löydä korvaavaa linkkiä. Toki perusteellisena immeisenä yritän korjata/korvata vastaavalla myös nämä "ei-lähde" -linkit, joskus se vain on mahdotonta, jolloin linkin joutuu poistamaan. Viimeksi linkkejä korjatessani jouduin, kuten huomasit, poistamaan useita linkkejä kokonaan, mutta yleensä saan korjattua/korvattua lähes kaikki rikkinäiset. Joten ollos huoleti tämän suhteen ;) --Jukka Kolppanen 17. tammikuuta 2008 kello 15.07 (UTC)
Loistojuttu. En tiennytkään että olet linkkiprojektissa. Jos olisin tiennyt, olisin arvannut että asia on kunnossa. Oon huoleti. --Ulrika 17. tammikuuta 2008 kello 15.10 (UTC)

Höyhenikäs ilmailija[muokkaa wikitekstiä]

Tervehdys. Ohessa siivekäs kiitokseksi ilmailua koskevista artikkeleistasi. Siirtänet käyttäjäsivullesi haluamaasi paikkaan, jos kiinnostaa. Hyvää jatkoa yläilmoissa. Terv. --Riisipuuro 9. kesäkuuta 2008 kello 21.35 (UTC)--

Vandalismitorjunnasta[muokkaa wikitekstiä]

Terve! Kun poistat vandalismia, niin muista huomauttaa vandaalia. Lisäsin nyt T1:n tuon IP:n keskustelusivulle. Terv. --Riisipuuro 3. syyskuuta 2008 kello 08.30 (EEST)--[vastaa]

Morjens! Kiitos huomautuksesta. Jäin arpomaan että laittaisinko T1 vai V1 (kun tuosta AdaL:in laittamasta tuliaisesta oli jo aikaa), ja sittenhän se pahus unohtui kokonaan ;). --Jukka Kolppanen 3. syyskuuta 2008 kello 11.12 (EEST)[vastaa]
Itsekin vähän mietin, pistin kuitenkin ykkösen, se kai tätä verta selvissäkin tapauksissa pitäisi tuonne pohjaksi heittää. --Riisipuuro 3. syyskuuta 2008 kello 12.41 (EEST)--[vastaa]
Juuri näinhän se menee, itseäni hämäsi tuo AdaL:in laittamaan viriteltyyn TT-mallineeseen ympätty T1. Yhtä kaikki, hyvä että olit heti aamusta valppaana, kiitos siitä! --Jukka Kolppanen 3. syyskuuta 2008 kello 13.08 (EEST)[vastaa]

Luokka:Liitokoneet >Purjelentokoneet[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistin liitokoneet-luokan purjelentokoneisiin. Liitokoneissa oli kyllä lähinnä sotilaallisia kuljetuskoneita (paitsi yksi harjoituskone), mutta eiväthän nuo noin rakenteellisina tyyppinä poikkea harrastepurjekoneista: molemmissa halutaan mennä mahdollisimman pitkälle, eikä moottoria ole (olkoonkin että joku PIK oli vähän nätimpi kuin ME 321). Terv. --Riisipuuro 9. syyskuuta 2008 kello 08.56 (EEST)--[vastaa]

Oikea ratkaisu, samoja kapistuksiahan nuo ovat. En osaa näin äkkiseltään sanoa miksi loin tuon luokan, ehkä erottelemaan siviili- ja sotilaskoneita tms. Joka tapauksessa, samaan luokkaanhan nuo rumat ja kauniit siivekkäät istuvat hyvin :) --Jukka Kolppanen 9. syyskuuta 2008 kello 09.30 (EEST)[vastaa]

Hoi! How are you? Could you please help with adding two or three sentences to the translation of this original English-language article for the Finnish version of the article linked here? Thanks so very much, Meniminantria 17. syyskuuta 2008 kello 08.23 (EEST)[vastaa]

Mitä tein väärin?[muokkaa wikitekstiä]

Mitä tein väärin? Kommentin jätti Antero Vähäjärvi (keskustelu – muokkaukset).

Pilkut meni vähän vääriin paikkoihin. --Jukka Kolppanen 26. syyskuuta 2008 kello 01.46 (EEST)[vastaa]

Tavuviivan paikka[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin viikonlopun aikana suuren joukon Helsingin yliopiston professoreja luokkaan Luokka:Keisarillisen Aleksanterin-Yliopiston professorit mutta tänään vasta huomasin tarkistaa sivulta http://www.helsinki.fi/yliopistonhistoria/ miten nimi kirjoitetaan. Eli siellä se on ainakin ilman tavuviivaa. (Niin kuin se nykykieliopin mukaan varmasti onkin.) Eli tervetuloa luokan aloittajana tavuviivatalkoisiin joskus jos aikaa on. Tai osaisikohan joku teettää työn botilla?--Urjanhai 1. joulukuuta 2008 kello 21.24 (EET)[vastaa]

Vai saako luokkaan uudelleenohjauksen?--Urjanhai 1. joulukuuta 2008 kello 21.34 (EET)[vastaa]
Kiitos kutsusta, tulen mielelläni talkoisiin kunhan elämä antaa mahdollisuuden palata näihin haalarihommiin ;) Vastailinkin aiheesta tuonne luokan keskustelusivulle, paljastaen tietämättömyyteni aiheesta, mutta lue sieltä tarkemmin. Nimiasiasta voisit kysäistä kahvihuoneen kielenhuollon ammattilaisilta, sieltä löytyy varmasti parempaa tietoa. Luokan uudelleenohjaus taas ei onnistu (ainakaan muistaakseni), joten kyllä ne pitää siirrellä käsin (tahi botilla jos niitä aivan tolkuttomasti on). --Jukka Kolppanen 3. joulukuuta 2008 kello 00.29 (EET)[vastaa]

Kiitoksia artikkelin Kärppä viitteiden korjaamisesta! EtäKärppä 4. tammikuuta 2009 kello 04.40 (EET)[vastaa]

Eipä kestä.. Noita viitteitä kun on tullut linkkiprojektissa näprättyä niin jotenkin ottaa silmään jos on täydennettävää. Toivottavasti artikkeli yltää hyväksi :) --Jukka Kolppanen 4. tammikuuta 2009 kello 04.47 (EET)[vastaa]
Toivotaan... on vain tuo yksi inhottava lähdepyyntö, johon ei tahdo löytyä lähdettä. EtäKärppä 4. tammikuuta 2009 kello 05.06 (EET)[vastaa]

Morjens. Nuo sivun Käyttäjä:Jukka Kolppanen/Editcounter loitsut kannattaa pistää erillisille riveille, jotta ne toimisivat (esimerkki). –Ejs-80 15. tammikuuta 2009 kello 02.41 (EET)[vastaa]

Moi! Hokasin saman just äsken... Kiitos kun vahvistit asian, sinä se jaksat olla valppaana :) (ilmeinen déjà vu, olen tainnut ennenkin kehua sinua samasta asiasta..) --Jukka Kolppanen 15. tammikuuta 2009 kello 02.45 (EET)[vastaa]
Aloin hieman pelätä, että olen jossain jaellut turhan helposti virheellisesti tulkittavia aiheeseen liittyviä ohjeita. Kenties näin kävi Agonyn keskustelusivulla, jonne kaikki Wikipediassa käytävät keskustelut nähtävästi ennemmin tai myöhemmin johtavat. –Ejs-80 15. tammikuuta 2009 kello 02.53 (EET)[vastaa]
Minä en ole huomannut moista, sinulta tulevat ohjeet on kyllä aina selkeitä. Ja Agonyn keskustelusivu, no, sehän on Wikipedian Rooma. --Jukka Kolppanen 15. tammikuuta 2009 kello 03.11 (EET)[vastaa]
Saa nähdä, milloin vandaalit hyökkäävät sinnekin. –Ejs-80 15. tammikuuta 2009 kello 03.18 (EET)[vastaa]
Sitä odotellessa ;)--Jukka Kolppanen 15. tammikuuta 2009 kello 03.20 (EET)[vastaa]

Hei! Kun kumoat käyttäjän sotkua, muistathan huomauttaa siitä kyseiselle käyttäjälle. Crimson CherryBlossom 11. huhtikuuta 2009 kello 23.58 (EEST)[vastaa]

Hei vain. Onhan noita huomautuksia tullut "jokunen" reilun neljän vuoden aikana laitettua, nytkin oli jo sormi liipaisimella mutta joku tuli väliin.. Kiitos huomautuksesta kuitenkin. --Jukka Kolppanen 12. huhtikuuta 2009 kello 00.03 (EEST)[vastaa]
Kiitos sinulle, että kumminkin vastasit (vaikka tiesit homman), toisin kuin Samulili, joka valikoi, kenelle vastailee. Crimson CherryBlossom 12. huhtikuuta 2009 kello 00.08 (EEST)[vastaa]
Ollos hyvä vain :) --Jukka Kolppanen 12. huhtikuuta 2009 kello 00.19 (EEST)[vastaa]

Kysynpä vain[muokkaa wikitekstiä]

19. heinäkuuta 2009 Stay 19. heinäkuuta 2009 kello 20.03 (EEST) Miksi ihmeessä kumosit miun korjaukset Avril Lavignesta? Avril ei työskentele Lil Waynen kanssa ja eräs teksti oli kirjoitettu kahteen kertaan, joten en tehnyt mitään väärin.[vastaa]

Voi pahus, anteeksi! En huomannut tekstin olevan kahteen kertaan.. Et tehnyt mitään väärin, pahoitteluni. Otin sen ylimääräisen pätkän pois. --Jukka Kolppanen 19. heinäkuuta 2009 kello 20.36 (EEST)[vastaa]

Ylioppilasmatrikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos linkkien korjaamisesta ylioppilasmatrikkeliin. Vielä parempi olisi kuitenkin käyttää mallinetta {{Ylioppilasmatrikkeli}}. -- Petri Krohn 25. tammikuuta 2010 kello 10.45 (EET)[vastaa]

Eipä kestä, sattui kohdalle niin korjailin. Kiitos vinkistä, pitää käyttää tuota mallinetta jatkossa. --Jukka Kolppanen 25. tammikuuta 2010 kello 10.52 (EET)[vastaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa wikitekstiä]

Moikka Jukka! Lisäilet uutterasti noita viitteitä, mutta oletko huomannut, että ulkoisiin linkkeihin kannattaa aina lisätä selite osa. Siitä on hyötyä tulevaisuudessa etsittäessä kadonneelle linkille korvaavaa ja helpottaa lukemista sekä on hyvä lisä tulosteissa, joissa näin toimien saa jonkinlaisen käsityksen mitä linkin takaa löytyy, kun yleensä pelkästä linkistä ei ilmene sen takaa löytyvän sivun sisällöstä juurikaan mitään.Vesteri 14. kesäkuuta 2010 kello 02.42 (EEST)[vastaa]

Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että tuli kirjotettua väärälle henkilölle. Piti kirjottaa Paanasen Mikolle. Anteeksi kauhiasti.Vesteri 14. kesäkuuta 2010 kello 02.46 (EEST)[vastaa]
Hei Vesteri! Eipä mitään hätää, en kerennyt vielä vastailemaankaan edes. Ihmettelinkin kyllä hetken, kun mietin kylmän ringin päällä istuen tekosiani, että en ole tainnut urani aikana lisätä ainuttakaan viitettä ilman viitemallinetta tahi vähintään selitystä... onneksi asia selvisi. Mutta kiitos viestistä kuitenkin, mukava saada postia joskus tällekin sivulle. Yst. --Jukka Kolppanen 14. kesäkuuta 2010 kello 02.57 (EEST)[vastaa]

Kysyin sinulta kysymyksen.-195.237.90.72 30. kesäkuuta 2010 kello 11.31 (EEST)[vastaa]

Vastasin keskustelusivullasi. --Jukka Kolppanen 30. kesäkuuta 2010 kello 11.33 (EEST)[vastaa]

Ylläpitäjäksi?[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olisiko sinulla kiinnostusta lähteä ehdolle ylläpitäjäksi? Mielestäni sopisit hommaan oikein hyvin. Jos suostut, toivon, että mahdollinen valinta ei tee Wikipedia-työskentelystäsi epämieluisampaa, mutta sitä en voi tietenkään taata (esim.). –Ejs-80 6. heinäkuuta 2010 kello 18.58 (EEST)[vastaa]

Hei! No huh, tämähän tuli puun takaa, ajattelin jo hetken että nyt on helle pistänyt Jukka-pojan pään sekaisin.. Mutta, vakavasti ottaen, ensimmäinen reaktio oli että eihän mua kukaan edes tiedä täällä, kun olen tällainen ”taustatoimija”, en osallistu juuri ollenkaan keskusteluihin jne. No, kuitenkin vähän aikaa asiaa pureskeltuani ajatus ei enää tuntunut niin mahdottomalta. Jos tehdään niin, että mietiskelen asiaa vaikka huomisiltaan, eipä tule tehtyä mitään harkitsematonta päätöstä :) Kiitos kuitenkin jo nyt luottamuksesta! --Jukka Kolppanen 6. heinäkuuta 2010 kello 23.55 (EEST)[vastaa]
Joo, mieti vain kaikessa rauhassa. –Ejs-80 7. heinäkuuta 2010 kello 02.05 (EEST)[vastaa]
Okei, kokeillaan, eipä se minun maailmaa kaada jos ei valituksi tulekaan. Ja jokuhan sanoi täällä joskus aika osuvasti, että jos Herra antaa tehtävän, hän antaa myös järjen sen suorittamiseen. Siihen luottaen... --Jukka Kolppanen 8. heinäkuuta 2010 kello 00.10 (EEST)[vastaa]
Laitoin äänestyksen pystyyn: Wikipedia:Ylläpitäjät/Jukka Kolppanen. Ennen sivun luomista ohjelmisto muuten kysyi: ”Tarkoititko: Wikipedia:Ylläpitäjät/Jukka Tolppanen?” Muistathan käydä vastaamassa kysymyksiin. –Ejs-80 8. heinäkuuta 2010 kello 00.22 (EEST)[vastaa]
Asia vilpitön, ja kyllähän tuolla Tolppasellakin olisi pärjätty.. Joo, vastailen parhaani mukaan. --Jukka Kolppanen 8. heinäkuuta 2010 kello 00.30 (EEST)[vastaa]

Onnitteluni, sait 100 prossan kannatuksen ja sinut hyväksyttiin ylläpitoon. Olen iloinen puolestasi. Crimson Cherry Blossom™ 22. heinäkuuta 2010 kello 00.31 (EEST)[vastaa]

Kannatusta tosiaan riitti mukavasti, ja ylläpito-oikeudetkin on nyt annettu. Onnea matkaan! Tässä vielä mainio lukupaketti: Wikipedia:Ylläpitäjien käytäntöjä & Wikipedia:Ylläpitäjän opas. –Ejs-80 22. heinäkuuta 2010 kello 00.37 (EEST)[vastaa]
Kiitoksia, kiitoksia vain molemmille. Kyllähän tuo kannatus hieman yllätti, tätä pitää nyt sulatella hetken aikaa. Ja kiitokset iltalukemisesta, pitää lueskella nuo ajatuksella läpi, ennen kuin alkaa säätämään mitään. --Jukka Kolppanen 22. heinäkuuta 2010 kello 00.50 (EEST)[vastaa]
Sinulla saattaa olla tämä jo tiedossa, mutta voit halutessasi laittaa käyttäjäsivullesi Malline:Käyttäjä_Ylläpitäjä - mallineen ja myös poistaa palauttaja-mallineen. Onnittelut vielä minunkin puolestani! :) --Olli keskustelu 22. heinäkuuta 2010 kello 10.33 (EEST)[vastaa]
Juuh, kyllä tuo oli tiedossa, pitänee modifioida hiukkasen tuota käyttäjäsivua kun ehtii. Kaunis kiitos kuitenkin vinkistä ja onnitteluista! :) --Jukka Kolppanen 22. heinäkuuta 2010 kello 11.47 (EEST)[vastaa]

<tunnustus siirretty> <mitali siirretty>

Huomasin että olet työn sankari ainakin tämän laskurin perusteella, joten tässä maininta siitä. Mutta ajattelin että kun olet ollut täällä niin mahdottoman kauan, eikä sinulla ole noita palkintoja kuin kolme, niin tässä olisi toinen tunnustus näiden viiden vuoden uurastuksen johdosta! =) Crimson Cherry Blossom™ 22. heinäkuuta 2010 kello 12.23 (EEST)[vastaa]

Hupsista, tuollainenkin rajapyykki on tullut ohitettua, mukaan saattaa siis sopia joitain järkeviäkin muokkauksia ;) Ja vaikka en tätä hommaa palkintojen toivossa teekään, ne kuitenkin lämmittävät ja kannustavat, joten oikein lämpimät kiitokset Sinulle! Siirtelen nuo käyttäjäsivulleni kun ehdin, nyt leipätyöt kutsuu. --Jukka Kolppanen 22. heinäkuuta 2010 kello 12.53 (EEST)[vastaa]

Onnittelut uudelle ylläpitäjälle minunkin puolestani, ja toivotan voimia tähän joskus epäkiitolliseenkin tehtävään.--Tanár 22. heinäkuuta 2010 kello 23.06 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia! Voimia varmasti tarvitaan, sen verran epäkiitolliselta tämä virka joskus näyttikin tuolta käyttäjän näkökulmasta. Mutta eiköhän tämä tästä, pienin askelin eteenpäin. --Jukka Kolppanen 22. heinäkuuta 2010 kello 23.22 (EEST)[vastaa]

Lähdetalkoot -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

<palkinto siirretty>

Palkinto Heinäkuun lähdetalkoisiin osallisumisesta, ole hyvä! :) Pääsit lopulta lähteistettyjen artikkelien määrässä hopealle heti EtäKärpän jälkeen.-Henswick- Äänestä! 1. elokuuta 2010 kello 00.15 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia! Nyt on takki hetken aikaa aika tyhjä, mutta sen verran kommentoin, että isoimmat kiitokset kuuluu kyllä ihan sulle, kun polkaisit tämän projektin liikkeelle. Ja omasta tuloksesta sen verran, että vaikka taktiikkaa ei ollut eikä voitontavoittelua, niin kyllähän tuo mun suoritus muistuttaa maratonjuoksua... ja vaikka en insinööri olekaan, jotain tuossa on sellaista ratakiskon tyyppistä ;) --Jukka Kolppanen 1. elokuuta 2010 kello 00.31 (EEST)[vastaa]

Ja minulta erikoismaininta siitä, että ainoana osallistujana todellakin joka päivä sait lisättyä lähteen! Itsellä oli tuo yksi lomapäivä... onnittelut! – EtäKärppä13 1. elokuuta 2010 kello 00.16 (EEST)[vastaa]

Kiitosta vain, ja onnittelut takaisin, kyllä vaan oli aika kova temppu tuo sun 200 artikkelia..! --Jukka Kolppanen 1. elokuuta 2010 kello 00.31 (EEST)[vastaa]
No kovempi suoritus on kyllä sinun 5 per päivä ja se, että tarkastat nuo lukemat. Pitääkin nyt tarkistaa kaikista omista taulukoistani nuo lukemat. – EtäKärppä13 1. elokuuta 2010 kello 00.50 (EEST)[vastaa]

olet paska käyttäjä.voiko äänestää sinut pois ylläpitäjän virasta Kommentin jätti 84.250.81.128 (keskustelu – muokkaukset)

Mielipiteesi on rekisteröity. --Jukka Kolppanen 1. elokuuta 2010 kello 20.52 (EEST)[vastaa]

Maahanmuuttaja kuvasta vielä[muokkaa wikitekstiä]

Voisitko palauttaa keskustelusivun Maahanmuuttajaperhe.jpg tiedostosta.D100a 12. elokuuta 2010 kello 23.30 (EEST)[vastaa]

Juu, palautan, sattui näköjään vihreälle ylläpitäjälle virkavirhe, pahoittelen. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2010 kello 00.05 (EEST)[vastaa]
Siis mikä virhe? Poistettujen kuvien keskustelusivut kuuluu myös poistaa. --Otrfan 13. elokuuta 2010 kello 00.07 (EEST)[vastaa]
Tuolla roskan poistokriteereissä on maininta: Tiedostojen keskustelusivut voidaan poistaa vain, jos tiedostoa ei ole olemassa suomenkielisessä Wikipediassa eikä Wikimedia Commonsissa.. En tiedä sitten onko tuo enää voimassa, tai sitten ymmärsin tuon kertakaikkisen väärin, sekin on hyvin mahdollista.. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2010 kello 00.13 (EEST)[vastaa]
Tiedosto on Commonsissa eri nimellä, eli keskustelusivu on orpo. Ei tuota ole mieltä siirtää oikein Commonsinkaan nimelle, sillä sielläkin kuva saatetaan nimetä uudelleen. En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi paikallisissa wikeissä pitäisi käydä keskustelua Commons-kuvista. Edit: pistin keskustelun alkuun: Keskustelu_Wikipediasta:Roska#Commonsiin_siirrettyjen_kuvien_keskustelusivut --Otrfan 13. elokuuta 2010 kello 00.19 (EEST)[vastaa]
No joo, kieltämättä kuulostaa aika hullulta säilyttää orpoa sivua täällä. Uudelleen poistosta; jos katsotaan mitä kansa on aloittamassasi keskustelussa mieltä, ehtiihän tuon poistamaan myöhemminkin? --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2010 kello 00.42 (EEST)[vastaa]
Mistä sinä tiedät että kuva saatetaan nimetä toiselle nimelle? Minusta Jukka teki oikein. Tosin kuva ladattiin ensin tänne silloin kuvasta voi hyvin käydä keskustelua myös täällä. D100a 13. elokuuta 2010 kello 00.34 (EEST)[vastaa]
Ongelma on se, että kukaan ei tiedä varmuudella etteikö sitä nimetä jossain vaiheessa uudestaan. Tuskin mikään botti paikallisia keskustelusivuja perässä siirtää. --Otrfan 13. elokuuta 2010 kello 00.38 (EEST)[vastaa]
Minusta siinä ole mitään väärää. Sivusto voidan siirtää takaisin uudestaan? D100a 13. elokuuta 2010 kello 00.40 (EEST)[vastaa]
Tässä ei nyt ole kyse yhdestä kuvasta, vaan jokaisesta Commonsiin siirretystä kuvasta, jolla on täällä keskustelusivu. --Otrfan 13. elokuuta 2010 kello 00.47 (EEST)[vastaa]
Eipä tolle keskustelulle löydy mitään järkevää säilytyspaikkaa tai -perustetta, koska kuvaa ei käytetä missään artikkelissa. Lisäksi keskustelussa ei ole keskusteltu yhtään mistään järkevästä wikipedian tai yksittäisen artikkelin kehittämisen kannalta. Suoraan vaan roskiin ko. keskustelu ja kaikki vastaavat kuvakeskustelut. Gopase+f 13. elokuuta 2010 kello 18.17 (EEST)[vastaa]
Eihän sitä käytetää artikkeleissa jos käytetään niin sen voin laittaa commonssin kautta tänne. Laitan kuvan omalle käyttäjäsivustolle näkyviin..D100a 13. elokuuta 2010 kello 19.18 (EEST)[vastaa]

Välityslautakuntaehdokkaaksi?[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Tämänvuotisen välityslautakunnan vaalin ehdokasmäärä näyttäisi olevan tällä hetkellä hyvin alhainen (jos ehdokasmäärä jää nykyiseen, kymmeneen, tarkoittaisi se, että seuraavalla lautakunnalla olisi vain neljä varajäsentä), joten päätinpä kysyä, voisiko sinut asettaa ehdolle? Olet ollut jo pitkään, noin viiden vuoden ajan, aktiivinen käyttäjä, et ole ollut missään vaiheessa osallisena Wikipedian sisäisissä tappeluissa ja hiljattain sinut valittiin ylläpitäjäksi täydellä sadan prosentin kannatuksella. Olisit mielestäni hyvä ehdokas, ja uskoisin kyllä (päätellen tuon vain parin kuukauden takaisen ylläpitäjyysäänestyksen 45–0 tuloksesta), että moni muu käyttäjä on samaa mieltä. --Nironen 17. syyskuuta 2010 kello 00.53 (EEST)[vastaa]

Tervehdys! Niinpä, olen itsekin huomannut että edellisten vuosien kaltaista tunkua ei tällä kerralla ole lautakuntaan ollut. Kun kerran noin nätisti kysytään, ja tarvetta ehdokkaille on, niin mikäpä ettei, aseta vain ehdolle. Enköhän minä sovi siihen joukon jatkoksi, parhaani ainakin yritän. Niin, ja kiitos luottamuksesta. --Jukka Kolppanen 17. syyskuuta 2010 kello 07.05 (EEST)[vastaa]
Hyvä homma. Lisäsin nimesi ehdokassivulle. --Nironen 17. syyskuuta 2010 kello 07.51 (EEST)[vastaa]
Okei, vastailen noihin kysymyksiin vielä illan aikana. --Jukka Kolppanen 17. syyskuuta 2010 kello 16.51 (EEST)[vastaa]

Hei, jos sulla riittää aikaa niin veisin Kyösti Karhilan lupaava artikkeli arviointiin. Kahdesta kohtaa puuttuu viite,muuten artikkelin pitäis mennä läpi. Löytyykö sulta intoa hankkia puuttuvat viitteet? Gopase+f 19. syyskuuta 2010 kello 12.33 (EEST)[vastaa]

Löytyy toki. Katselen tuossa iltasella viitteet puuttuviin kohtiin, ja jos jotain jää auki niin viimeistään huomenna onnistuu. --Jukka Kolppanen 19. syyskuuta 2010 kello 13.05 (EEST)[vastaa]
BTW: Karhilassa vois harkita tietolaatikko-mallineeksi myös sotilashenkilö-mallinetta. Gopase+f 20. syyskuuta 2010 kello 14.10 (EEST)[vastaa]
Niin kyllä vois, meinasin jo laittaakin, mutta kun Karhila ei ollut ammattisotilas niin pelasin varman päälle. Pitänee harkita vaihtoa, onhan tuo sh-malline loppujen lopuksi sopivampi. Muuten artikkelissa on nyt viitteet mun puolesta kunnossa. --Jukka Kolppanen 20. syyskuuta 2010 kello 14.25 (EEST)[vastaa]
Laitoin ehdolle lupaavaksi ennen kuin unohdan. Kiitti artikkeliin käyttämästäsi ajasta. Gopase+f 2. lokakuuta 2010 kello 08.24 (EEST)[vastaa]
Eipä mitään, kiitos itsellesi. Tulipa tuonkin lähteistys viimeisteltyä, jäi multa kirjoittaessa vähän vaiheeseen. --Jukka Kolppanen 2. lokakuuta 2010 kello 12.11 (EEST)[vastaa]

Lentolaivueista lupaavia[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Kiva nähdä, että tekemäsi lentolaivue-artikkelit ovat lupaavia, tai hyvin lähellä sitä. Muutama on jo käynyt läpi arvioinnin. Luokasta Luokka:Suomen ilmavoimien historialliset lentolaivueet löytyy muitakin lupaavien tasoa olevia. Haluatko itse ehdottaa sieltä jo valittuja vastaavia? Sinähän olet osallistunut aktiivisesti artikkelien parantamissen arvioinnin yhteydessä, joten arvioinnin oikea ajankohta on kiinni omasta ajankäytöstäsi. :) (Ei ole mikään ongelma vaikka laittaisit kaikki yhtäaikaa arviointiin) Gopase+f 30. marraskuuta 2010 kello 11.42 (EET)[vastaa]

Moi. Joo, yllättävän hyvin ovat käyneet kaupaksi. :) Niin, ajattelin että kun noissa mun tekeleissä on helmasyntinä köyhät johdannot, voitaisiin tehdä niin, että laajentelisin/fiksailisin vähän niitä ja pistäisin sitten sitä mukaa arviointiin? Viime aikoina on ollut vähän muita aktiviteetteja, mutta kun niiltä joudan niin käyn töihin. --Jukka Kolppanen 30. marraskuuta 2010 kello 13.26 (EET)[vastaa]
Toimitaan tämän suunnitelman mukaan. :) Gopase+f 30. marraskuuta 2010 kello 14.18 (EET)[vastaa]

About French writer and philosopher[muokkaa wikitekstiä]

Good evening. I haven't used any machine-translation, but only my limited brain, who has a few difficulties in finnish language. Please help my small contribution about Maxence Caron with a few corrections that i can't make myself. Don't erase the page, this a faw lines but a long work. Thank you very much. --Olfanso2 2. lokakuuta 2010 kello 00.40 (EEST)[vastaa]

Good evening. Okay, i can see your point, but like user Ochs, i didn't understand your text, so i deleted the article. I think it's better if we wait until someone here in finnish WP writes an article of Maxence Caron, or what do you think? Best regards, --Jukka Kolppanen 2. lokakuuta 2010 kello 01.57 (EEST)[vastaa]

Yes, i do agree. It will be better. Thank you. Sincerely, --Olfanso2 2. lokakuuta 2010 kello 16.10 (EEST)[vastaa]

Hei! Lähetin sinulle sähköpostia vlk-valintaasi liittyen. Tervetuloa mukaan. –Ejs-80 2. lokakuuta 2010 kello 21.54 (EEST)[vastaa]

Moi! Asia selvä, ja kiitokset sinulle! --Jukka Kolppanen 2. lokakuuta 2010 kello 23.53 (EEST)[vastaa]

Moi ; Miksi poistit sivun Esa Maunula . Hän on yksi Suomen tunnetuimpia Jääkiekkohuoltajia ja tilillään yli 300 maaottelua enemmän kuin kellään muulla huoltajalla Suomen maassa Kommentin jätti 91.153.238.95 (keskustelu)

Hei! Poistin artikkelin aiheesta käydyn merkittävyyskeskustelun perusteella. Artikkeli todettiin ko. keskustelun aikana epämerkittäväksi, siksi poisto. Terv. --Jukka Kolppanen 11. helmikuuta 2011 kello 15.43 (EET)[vastaa]
No , eikös se voi olla luokassa Suomalaiset Jääkiekkohuoltajat kun siellä on muitakin merkittäviä suomalaisia jääkiekkohuoltajia ???? Kommentin jätti 91.153.238.95 (keskustelu)
Tuossa luokassa olevat henkilöt on käsittääkseni katsottu merkittäviksi Jääkiekkoleijonaksi aateloinnin myötä. Luokka olisi sinänsä aivan oikea, siihen Maunulakin kuuluu jos/kun hänet aikanaan aateloidaan tai merkittävyys hänen kohdallaan muuttuu jollain muulla tavalla. --Jukka Kolppanen 11. helmikuuta 2011 kello 19.40 (EET)[vastaa]
Eivätkös nuo maaottelutkin ole nuorten maaotteluita? --Lax 11. helmikuuta 2011 kello 19.43 (EET)[vastaa]
joo onhan niistä suurin osa ja siinä taitaa olla Esalla maukana 7 mm-kisat joista 1 hopea ja 1 pronssi mitalli , mut jos toi on niin vaikeeta niin antaa olla. Kyllä se aatelointi tälle kaverille tulee ennemmin tai myöhemmin. Kommentin jätti 91.153.238.95 (keskustelu)

Wikipedia:Kommenttipyyntö/Jatkuva riitely[muokkaa wikitekstiä]

Avoinna olevasta kommenttipyynnöstä: tarkistaisitko tekemäni pienen muutoksen ratkaisuehdotukseeni, toivottavasti olet yhä ehdotuksen kannalla. Terv. --Riisipuuro 22. maaliskuuta 2011 kello 05.58 (EET)--[vastaa]

Mukana ollaan edelleen. --Jukka Kolppanen 23. maaliskuuta 2011 kello 00.50 (EET)[vastaa]

Miksi Kinko poistettiin?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Kinko poistettiin perustelemalla, että Goole ei sitä löydä? Kyseessä on kovin suosittu kortti peli eri urheilujoukkueiden keskuudessa. Myös Google tästä löysi keskustelun, jossa mainitaan: "kinkoporukka

Kinko on Piivon käyttämä virallinen korttipeli) Osasinpa. :D"

Lisäsin Kinko-säännöt juuri sen vuoksi Wikipediaan, että viralliset säännöt olisivat yhdessä paikassa.

Bearcat123 6. huhtikuuta 2011 kello 22.44 (EEST) Janne[vastaa]

Hei. Poistin artikkelin, koska yksittäinen keskustelupalstakommentti ei vielä riitä todistamaan pelin olemassaoloa. Jos aiheesta löytyy luotettava lähde/lähteitä, artikkeli on toki mahdollista palauttaa. Terv. --Jukka Kolppanen 7. huhtikuuta 2011 kello 03.23 (EEST)[vastaa]
Moi. Olisi todella ystävällistä jos palauttaisit artikkelin. Et ilmeisesti kovin hyvin tunne korttipelejä. Kinkosta käytetään myös nimeä Kingi, riippuen vähän lähteistä. Tämä tietenkin hyvä lisätä Kinkon artikkeliin. Katos [1]

Bearcat123 7. huhtikuuta 2011 kello 07.37 (EEST) Janne[vastaa]

Totta on, että en ole korttipelien asiantuntija. Yritetään katsella jos Kinko-nimelle löytyisi lähteitä, jos ei, niin artikkelinhan voi nimetä Kingi-nimellä, siihenhän lähde löytyy. --Jukka Kolppanen 8. huhtikuuta 2011 kello 02.08 (EEST)[vastaa]
Lisäsin artittelin takaisin ja laitoin linkin Kingi-sivulle. Bearcat123 8. huhtikuuta 2011 kello 18.50 (EEST) Janne[vastaa]
Tämä selvä, vaikkakin tarkoitin että artikkelin nimeksi olisi tullut tuo Kingi, johon löytyy lähdekin. Artikkelin merkittävyys tuolla Kinko-nimellä on näköjään kyseenalaistettu, joten jatketaan aiheesta sen keskustelusivulla. --Jukka Kolppanen 9. huhtikuuta 2011 kello 02.49 (EEST)[vastaa]

Jos se tosiaan oli tekijänoikeusrikkomus, niin olisin mielelläni tiennyt siitä ennen poistoa, jotta olisi voinut muokata sen toisenlaiseksi mutta samat faktat sisältäväksi. Aiheen merkittävyyttä ei kuitenkaan kukaan kiistänyt Nirosen kaivettua lähteitäkin esille. Iivarius 19. huhtikuuta 2011 kello 08.25 (EEST)[vastaa]

Hei! Kyllä se oli aivan suoraa kopiota, ja koska tekijänoikeusasioissa ei voi koskaan olla liian varovainen, päätin poistaa artikkelin heti (siitäkin huolimatta että itse aihe oli keskustelusivulla todettu merkittäväksi). Artikkelin voi nyt kuitenkin luoda uudestaan puhtaalta pöydältä, ja mikäli merkittävyydestä tulee uudelleen sanomista, voidaan tarvittaessa viitata tuohon jo käytyyn merkittävyyskeskusteluun. --Jukka Kolppanen 19. huhtikuuta 2011 kello 14.34 (EEST)[vastaa]

Pikku kysymys...[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä oisitko tämmöistä tänne halunnut, mutta kvoisitko auttaa minua; miten viitelista tehdään? St. Oinas(Ùlý ►) 29. kesäkuuta 2011 kello 21.34 (EEST)[vastaa]

-Pahoitettelen tätä, huomasin, että artikkelin alareunassa lukee miten se tehdään. St. Oinas(Ùlý ►) 29. kesäkuuta 2011 kello 21.47 (EEST)[vastaa]

Ei haittaa yhtään, aina voi kysyä. Jos tarvitset lisätietoa lähteiden merkitsemisestä, niin sitä löydät tuolta. --Jukka Kolppanen 29. kesäkuuta 2011 kello 22.02 (EEST)[vastaa]

Lähdetalkoot -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

<palkinto siirretty>

Kiitokset osallistumisestasi ja tervetuloa mukaan myös ensi vuonna!-Henswick 5. elokuuta 2011 kello 09.50 (EEST)[vastaa]

Kiitos itsellesi! Ihan hyvinhän me vedettiin tänäkin vuonna, ja ilman muuta ensi vuonna uusiksi. --Jukka Kolppanen 5. elokuuta 2011 kello 10.51 (EEST)[vastaa]

Kuvitustalkoot kiittää[muokkaa wikitekstiä]

<palkinto siirretty>

Kiitokset kuvitustalkoisiin osallistumisesta ! Syysterveisin --Tappinen 1. syyskuuta 2011 kello 18.27 (EEST)[vastaa]

Kiitokset vain, oli oikein mukavat talkoot. --Jukka Kolppanen 2. syyskuuta 2011 kello 02.19 (EEST)[vastaa]

mitä hittoa[muokkaa wikitekstiä]

miksi poistit muokkaukseni PPP sivulla. vastaa?!! Kommentin jätti 93.106.179.26 (keskustelu)

Moi. Sinänsä asiallinen muokkauksesi kohdistui tekstiin, joka ei kuulunut ko. sivulle, siksi palautus, pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa. --Jukka Kolppanen 14. syyskuuta 2011 kello 11.28 (EEST)[vastaa]

Nimiviittaus[muokkaa wikitekstiä]

Jukka, pidätkö ihmisten oikeat nimet pois internetistä. kiitos.

Terveisin, Raimo Kommentin jätti Olari21 (keskustelu – muokkaukset)

Sinulle jo näköjään vastattiinkin omalla keskustelusivullasi. --Jukka Kolppanen 19. tammikuuta 2012 kello 10.54 (EET)[vastaa]

Aika assburger[muokkaa wikitekstiä]

Huumorintaju on täällä näköjään kielletty. Eikö muka ole parempaa tekemistä kuin kumota ihmisten muokkauksia kellon ympäri? Kommentin jätti 88.115.12.73 (keskustelu)

No eihän se kielletty ole, mutta artikkelin keskustelusivulle ei kommenttisi kuitenkaan kuulunut. Muistathan allekirjoittaa kommenttisi. --Jukka Kolppanen 15. helmikuuta 2012 kello 00.19 (EET)[vastaa]

Nobots, kiitos[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos artikkelin Ъ nobots-lisäyksestä, jota en tuntenut. Olen tarkastanut suuren osan linkeisä, ja ne ovat kohdallaan. Artikkelilla on eri kielissä hyvin erilaisia nimiä, ja jossakin muualla on omituisia linkkejä. --Surfo 24. helmikuuta 2012 kello 09.14 (EET)[vastaa]

Eipä kestä, lisäsin tuon kun ”avunhuutosi” sattui silmään. :) --Jukka Kolppanen 24. helmikuuta 2012 kello 21.44 (EET)[vastaa]

Siis mitä ihmeen sekoilua oikein harrastat: Merkitty poistettavaksi?[muokkaa wikitekstiä]

Mikä ihmeen "kokeilusi on nyt kumottu, poistettu tai merkitty poistettavaksi välittömästi."? Täyttä asiaa se kommenttini oli Atomimiehet-dokumenttiin ja sanasta sanaan juuri noin nettidigiboksin kovalevyllä. Mitä ihmeen sekoilua tämä oikein on Wikipedian taholta? --89.27.66.96 24. maaliskuuta 2012 kello 00.07 (EET)[vastaa]

En ole puuttunut millään lailla kommentteihisi dokumentin tiimoilta. Samasta IP-osoitteesta josta kommenttisi kirjoitit, tehtiin kaksi roska-artikkelia jotka poistin ja jätin huomautuksen keskustelusivulle, ihan normaalin käytännön mukaan. Tällaisia sattuu rekisteröitymättömien käyttäjien kohdalle silloin tällöin, koska samaa osoitetta saattaa käyttää useampi henkilö. Jos aiheettomat viestit ärsyttävät, suosittelen käyttäjätunnuksen rekisteröimistä. Terv. --Jukka Kolppanen 24. maaliskuuta 2012 kello 00.52 (EET)[vastaa]
Missä ne roska-artikkelit näkyvät, kun eivät näy käyttäjähistoriassa? Jokainen tästä IP:stä tehty kommentti on asiallinen. --89.27.66.96 24. maaliskuuta 2012 kello 11.28 (EET)[vastaa]
Ne on poistettu, ja silloin eivät näy käyttäjän muokkaushistoriassa. --Anr (keskustelu) 24. maaliskuuta 2012 kello 11.32 (EET)[vastaa]

oot silli poistat AINA muokkaukset ja SIT BÄNNIT, mutta onnex voin vaihtaa ip:een <3  –Kommentin jätti 80.186.163.207 (keskustelu)

Niin kauan kuin muokkaukset pysyvät asiattomina, ne myös kumotaan (ja tarvittaessa rajoitetaan muokkausoikeutta). Muistathan allekirjoittaa kommenttisi. --Jukka Kolppanen 22. toukokuuta 2012 kello 22.51 (EEST)[vastaa]

Helikopteri-vandaali[muokkaa wikitekstiä]

Sama mostarilainen ip näkyy poistelevan noita samoja linkkejä muistakin wikeistä. Esim. http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamow_Ka-52&action=history --J (keskustelu) 9. kesäkuuta 2012 kello 22.03 (EEST)[vastaa]

Niinpäs näkyy, mikähän lie riivaa... Pidetään silmällä. --Jukka Kolppanen 9. kesäkuuta 2012 kello 22.18 (EEST)[vastaa]

Kumosit muokkauksiani artikkelissa rauta. Tietääkseni yksittäisellä virkkeellä ei ole tekijänoikeussuojaa vai olenko väärässä ? Tietääkseni on olemassa myös mahdollisuus lainata yksittäisiä virkkeitä esim. sitaattioikeus. Muokkasin virkettä hieman ja laitoin aiheesta muualla osioon tiedon lähteestä. Jos sinua häiritsi liika samankaltaisuus yksittäisisessä virkkeessä niin olisit voinut ystävällisesti muokata sitä sinua tyydyttävään muotoon. Mielestäni tämän projektin kannalta olisi rakentavampaa yrittää kehittää asiallisen tiedon sisältöä kuin vain poistaa sitä. On liian helppo ratkaisu vain väittää subjektiivisesti jotain liian samankaltaiseksi ja poistaa se. Jos et pystynyt antamaan lisäarvoa asiaan niin mielestäni olisi ollut parempi kuin et olisi mennyt ollenkaan peukaloimaan ko artikkelia. Ei tämä wikipedia sillä jalostu että vain poistetaan tekstiä. Oletko nyt ylpeä aikaansaannoksestasi ? Toivoisin, että palautat sisällön ja jalostat sitä eteenpäin. Ystävällisin terveisin 94.22.126.85 24. kesäkuuta 2012 kello 11.52 (EEST)[vastaa]

Hei, ja kiitokset asiallisesta palautteesta. Kyllä yksittäinen virkekin on tekijänoikeudella suojattua materiaalia, ja Wikipedian aihetta koskevassa käytännössäkin puhutaan "tekstinpätkästä". Tällaiset suorat kopioinnit on käytännössä poistettu tai kirjoitettu uudelleen omin sanoin. Itselläni on ollut tapana kirjoittaa kopiotekstejä uusiksi vain siinä tapauksessa että tunnen aihetta tarpeeksi, tässä tapauksessa näin ei ollut joten päädyin kumoamiseen. Oikeus siteerata on toki olemassa, mutta sitaatin sisältämällä tekstillä ei kuitenkaan saisi korvata omaa tekstiä, vaan käyttää sitä esimerkiksi omaa tekstiä havainnollistavana välineenä. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että pelkällä tekstin poistamisella ei Wikipedia jalostu, mutta sitäkin keinoa on välillä käytettävä. Tämä kaikki tapahtuu kuitenkin yhteisön määrittelemien käytäntöjen eikä esimerkiksi allekirjoittaneen henkilökohtaisten tuntemusten pohjalta. Terv. --Jukka Kolppanen 25. kesäkuuta 2012 kello 04.01 (EEST)[vastaa]
Olen edelleen eri mieltä tulkinnastasi, että yksittäinen virke pitkässä kirjoitelmassa nauttisi tekijänoikeussuojaa. Tekijänoikeus on määritelty tekijän lakisääteiseksi oikeudeksi kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa. Kirjoitelman yksittäinen virke ei nauti tekijänoikeussuojaa, sillä se ei ylitä teoskynnystä. Teoskynnys tarkoittaa, että teoksen on ylitettävä tietyt vaatimukset eli oltava riittävän itsenäinen ja omaperäinen saadakseen tekijänoikeudellisen suojan. Yksittäinen virke kirjoitelmassa ei ole riittävän itsenäinen ja omaperäinen. Muodostaako yksittäinen virke sinun mielestäsi tässä tapauksessa teoksen ? Mielestäni ei ole kovin järkevää tulkita tekijänoikeuksia wikipediassa liian jyrkästi. Näen sen lähinnä negatiivisena toimintana "olla paavillisempi kuin paavi itse" ja myös haitallisena toimintana tälle projektille.
Toivon edelleen, että palautat sisällön ja jopa jalostaisit artikkelia eteenpäin. Ystävällisin terveisin 94.22.126.85 25. kesäkuuta 2012 kello 22.20 (EEST)[vastaa]
Saattaa olla että olen tulkinnut yksittäisen virkkeen tekijänoikeussuojaa ja teoskynnystä liian jyrkästi, mutta olen edelleenkin sitä mieltä että Wikipedian sisältö tulisi tuottaa omin sanoin silloin kun se on mahdollista, tämähän lukee käytännössäkin. Kyseessä oleva lisäys oli toki lyhyt, mutta kuitenkin korvattavissa omalla tekstillä. Jos se on kuitenkin mahdotonta, sisällön palauttaminen onnistuu keneltä vain. Artikkelin eteenpäin viemisestä; en tunne aihetta riittävästi jalostaakseni sitä sisällön osalta, joten se jääköön asiaa tuntevan tehtäväksi. Terv. --Jukka Kolppanen 27. kesäkuuta 2012 kello 13.32 (EEST)[vastaa]
Olisi varsin reilua ja miehekästä käydä palauttamassa kumottu sisältö artikkeliin, koska olemme mielestäni päätyneet yhteiseen päätelmään, että tekijänoikeusrikkomusta ei ole tapahtunut. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että omakohtainen teksti on tavoiteltavaa. Tiivis virke asiatekstissä ei usein kuitenkaan sisällöllisesti sillä parane, että tehdään muodollisia muutoksia näön vuoksi tekstiin. Jos käyt palauttamassa tekstin niin samalla saataisiin palautettua "Aiheesta muualla"-osiossa mainittu asiallinen viitedokumentti Klaus T. Olkkola, Pertti J. Neuvonen ja Erkki Elonen, Tärkeimmät lääkeainemyrkytykset: Rautalääkkeet. Hyvää jatkoa wikipedian parissa. Ystävällisin terveisin 94.22.126.85 27. kesäkuuta 2012 kello 23.54 (EEST)[vastaa]
Palautin sisällön hieman muotoiltuna ja innostuin samalla vähän laajentamaan, toivottavasti tekemäni ratkaisu kelpaa. Tuo poistamani linkki on myös palautettu, se meni kumouksessa ns. pesuveden mukana. Hyvää jatkoa sinullekin. Terv. --Jukka Kolppanen 28. kesäkuuta 2012 kello 16.31 (EEST)[vastaa]

Terve! Voitko ladata jostakin rakennusyhtiö Hartelan logo ja lisätä sen kyseiseen artikkeliin?--82.128.219.1 28. kesäkuuta 2012 kello 23.18 (EEST)[vastaa]

Hei! Katsotaan, jos löytyy sopiva niin lisään. Terv. --Jukka Kolppanen 29. kesäkuuta 2012 kello 03.19 (EEST)[vastaa]

Lehtihaastattelua kaipaavat[muokkaa wikitekstiä]

Ellei sun silmiin ole vielä osunut, niin kahvihuoneessa joku toimittaja on kysellyt Kokkola-lehteen Wikipedistia haastateltavaksi Kokkolan alueelta. En tiedä kuinka lähellä Kokkolaa asut, mutta koska olet luokan Luokka:Keskipohjalaiset wikipedistit ainoa jäsen, niin ajattelin vinkata ;)-Henswick 8. heinäkuuta 2012 kello 19.00 (EEST)[vastaa]

Katos vaan, en ollut vielä huomannut. Kiitos vinkistä; jos joku muu ei ole ehtinyt, mun täytyy varmaan sitten "uhrautua"... :) --Jukka Kolppanen 8. heinäkuuta 2012 kello 20.17 (EEST)[vastaa]
Pyydä samalla toimittajaa julkaisemaan kyseinen haastattelu CC-BY-SA-lisenssillä, niin julkaisemme sen myös Wikipediassa mediaosastolla. Tämä tuskin onnistuu, mutta wiki-hengessä kannattaa edes kysyä. --Pxos (keskustelu) 8. heinäkuuta 2012 kello 20.33 (EEST)[vastaa]
Toki kysyn, yrittänyttähän ei laiteta. --Jukka Kolppanen 8. heinäkuuta 2012 kello 21.05 (EEST)[vastaa]
Kysyin asiasta, ja periaatteessa tuo olisi ollut ehkä mahdollista, mutta keskustelun lopputulemana todettiin kuitenkin yksissä tuumin, että linkitys suoraan haastattelusta tehtyyn lehtiartikkeliin on ”pienemmän riesan tie”. Linkki olikin jo lisätty Medianäkyvyys-sivulle. --Jukka Kolppanen 11. heinäkuuta 2012 kello 23.12 (EEST)[vastaa]

Miten poistamasi Poets of the Fall kuvat rikkoivat tekijänoikeuksia? --BladeJ 11. heinäkuuta 2012 kello 21.44 (EEST)[vastaa]

Tiedostoista kävi ilmi että ne oli kopioitu internetistä, eikä niissä ollut tarvittavia tietoja käyttöoikeudesta, joten katsoin poistoon johtaneet merkinnät aiheellisiksi. Jos sinulla on mahdollisuus saada tiedostoihin OTRS-lupa, ne voi toki palauttaa. --Jukka Kolppanen 11. heinäkuuta 2012 kello 22.13 (EEST)[vastaa]

miten niin Tekijänoikeusrikkomus: Suora kopio lähteestä:[muokkaa wikitekstiä]

Tekijänoikeusrikkomus: Suora kopio lähteestä: http://www.keikari.com/blogi/kari-voutilainen/)

siis mitä vi#### etkö osaa lukea vai missä vika ei tosiaan ollut suora kopio sieltä.

olin rakentanut sen sieltä kerättyjen tietojen pohjalta joten pyydän sinua tarkastamaan aiheen uudelleen ja vertaamaan lähteeseen

kiitos Tubax (keskustelu) 19. heinäkuuta 2012 kello 00.58 (EEST)tubaxTubax (keskustelu) 19. heinäkuuta 2012 kello 00.58 (EEST)[vastaa]

Hei. Minä en poista koskaan artikkeleita tarkistamatta ensin mistä on kysymys. Tarkistin toisenkin kerran, ja artikkeli oli muutamaa sanaa lukuun ottamatta kopioitu suoraan mainitusta lähteestä, joten poisto oli aivan aiheellinen. Wikipediaan tuotettava materiaali tulisi kirjoittaa omin sanoin, eikä muualta kopioimalla. Terv. --Jukka Kolppanen 19. heinäkuuta 2012 kello 01.25 (EEST)[vastaa]
Vilkaisinpa tuota poistettua sivua äsken minäkin ja olen samaa mieltä: selvä tekijänoikeusrike. –Ejs-80 19. heinäkuuta 2012 kello 01.36 (EEST)[vastaa]

tein uudestaan aiheen mutta nyt olin tarkempi että ei ihan suoraa ole kopioitu toivottavasti kelpaa nyt. Tubax (keskustelu) 19. heinäkuuta 2012 kello 14.01 (EEST)tubaxTubax (keskustelu) 19. heinäkuuta 2012 kello 14.01 (EEST)[vastaa]

Hei. Nyt tuo näyttää jo paljon paremmalta. Omin sanoin kun kirjoittaa (vaikka tiedot olisivatkin samoja) niin ei tule ongelmia. Terv. --Jukka Kolppanen 19. heinäkuuta 2012 kello 14.13 (EEST)[vastaa]

Mikä ihmeen kiire poistaa[muokkaa wikitekstiä]

Mikä kumman kiire sinulla oli poistaa tekemäni MG Rover Group-logo ? Perusteena "käyttämätön" on aika heppoinen, koko luokka sitten tyhjäksi, koska kaikkihan ne on jo nyt käyttämättömiä. Onko todella tarkoitus urakoida artikkeleita putkeen, vailla isomapaa laatua, ettei joku kiiruhda tekemään omapäisiä poistoja vailla selkeää näkemystä siitä mitä joku aikoo tehdä.--Rantaaki (keskustelu) 3. elokuuta 2012 kello 19.51 (EEST)[vastaa]

Tervehdys. Eipä minulla sen kummempaa kiirettä ollut tuota poistaa; tiedosto oli merkitty roskaksi ja poistin sen rutiinitoimenpiteenä poistokäytännön mukaisesti. Eli tiedostot, joilla ei ole vapaata lisenssiä ja jotka eivät ole käytössä missään artikkelissa, voidaan poistaa. Peruste "käyttämätön sitaattikuva", jolla logo poistettiin, on nimenomaan jutun pihvi: koska kyseessä ei ollut vapaa kuva, sen olisi pitänyt olla käytössä jossakin artikkelissa. Tarkoitus ei siis ollut hankaloittaa tai ohjata kenenkään artikkelien luontia mihinkään suuntaan. Jatkossa kannattaa kuitenkin luoda ensin artikkeli ja sen jälkeen ladata artikkeliin liittyvä kuvamateriaali, niin tällaisilta vältytään. Terv. --Jukka Kolppanen 3. elokuuta 2012 kello 20.53 (EEST)[vastaa]

Nonniin, nyt on artikkelin "MG Rover Group" työstäminen alettu. Sensuuripäälliköitten ylipäällikkönä tehtäväsi on palauttaa poistamasi logo. Voinet viedä sen myös ko. artikkelin tietolaatikkoon, ettei joku taas sitä roskaksi merkkaa. BTW, sen verran reklamoin, että jos poistat koodilla T5, siitä on näemmä järjestettävä äänestys, se on demokratiaa. Jos omavaltaisesti poistat tuolla koodilla olevia, se on despotismia ja diktatuuria. Olkoonkin että joku on jotain roskaksi merkinnyt, tapaukset on syytä tutkia kokonaisuuksina. --Rantaaki (keskustelu) 4. elokuuta 2012 kello 10.44 (EEST)[vastaa]

Käyttämättömien sitaattikuvien poistosta ei äänestetä. Asialla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa, vaan tekijänoikeuksien. Jos käyttöoikeudeltaan ei-vapaata kuvaa ei Wikipediassa käytetä, niin ei sitä myöskään täällä säilytetä. --Otrfan (keskustelu) 4. elokuuta 2012 kello 10.50 (EEST)[vastaa]
Hei taas. Otrfan jo tuossa yllä ystävällisesti selvensikin miten käyttämättömien sitaattikuvien suhteen toimitaan. Minä en poistamaani tiedostoa palauta, vaan homma toimii niin, että kun saat artikkelin aloitettua, tallennat tiedoston uudestaan. Tiedostojen käyttösääntöjen mukaista ja käytössä olevaa sitaattikuvaa ei kukaan poista. Terv. --Jukka Kolppanen 4. elokuuta 2012 kello 12.42 (EEST)[vastaa]

Heinäkuun lähdetalkoot -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

<palkinto siirretty>

Tulipahan tässä vain mieleen, etten ole muistanut jakaa Heinäkuun lähdetalkoiden osallistujapalkintoja kenellekkään. Tässä joka tapauksessa palkintosi, toivottavasti "pieni" myöhästyminen ei haittaa :)-Henswick 5. elokuuta 2012 kello 22.53 (EEST)[vastaa]

Kiitän ja kumarran. --Jukka Kolppanen 5. elokuuta 2012 kello 23.19 (EEST)[vastaa]

VLK-ehdokkaaksi?[muokkaa wikitekstiä]

Lieneekö sinulla halukkuutta toistaa kahden vuoden takainen ja asettua nytkin ehdolle välityslautakuntaan? Muistan sinut jäsenenä, jonka myötävaikutuksella asiat etenivät, joten ilman muuta olisin sinut suostumuksellasi valmis ehdolle asettamaan. –Ejs-80 3. syyskuuta 2012 kello 18.52 (EEST)[vastaa]

No nyt kun tietää minkälainen työmaa on mahdollisesti tarjolla, ja tietää pärjäävänsä niissä kinkereissä, on helpompi antaa myöntävä vastaus kuin viimeksi. Kiitokset luottamuksesta. --Jukka Kolppanen 3. syyskuuta 2012 kello 23.39 (EEST)[vastaa]

VLK-tulosseuranta[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Pieni huomautus: Olit päivittänyt tulosseurantasivulla tuloksia [2]. Tasapistetilanteissa käyttäjänimet laitetaan aakkostuksen mukaan, tässä tapauksessa Lax tulee ennen Nedergardia. Eipä muuta, ainakin itselläsi tämän hetkisten tulosten mukaan näyttää ihan hyvältä :-) Terv. --Ville Siliämaa (keskustelu) 28. syyskuuta 2012 kello 17.40 (EEST)[vastaa]

Moi! Joo, muistin itsekin unohtaneeni tuon aakkostuksen, hyvä että olit tarkkana ja korjasit, kiitos siitä! Katsellaan miten tilanne kehittyy, eikös rapakon takanakin sanota että it ain't over till the fat lady sings :) --Jukka Kolppanen 28. syyskuuta 2012 kello 18.28 (EEST)[vastaa]

Auringonkukkamerkki kiitoksena ahkerasta seulonnasta[muokkaa wikitekstiä]

<kukkanen siirretty> Hei, retrospektiivisesti jaetaan auringonkukkamerkkejä ahkerimmille seulojille. Tällä hetkellä puolet artikkeleista on merkitty ensiarvioiduiksi ja tuoreiden muutosten seuranta sujuu hyvin. Kiitokset siitä, tämä ei olisi mahdollista ilman sinua :) --Zache (keskustelu) 16. tammikuuta 2013 kello 14.09 (EET)[vastaa]

Kiitokset, vaikka pidän itseäni kyllä aika laiskana seulojana.. :) No, pääasia on että systeemi on saatu näinkin hyvin toimimaan, siitä heitän kiitokset takaisin sinun ja Pxosin suuntaan. --Jukka Kolppanen 16. tammikuuta 2013 kello 23.08 (EET)[vastaa]

Lisäykset sivulle[muokkaa wikitekstiä]

Moi

Lisäyksesi "Karjalan kirkko" -sivulle sisältävät merkittävästi asiavirheitä. En tiedä mikä tietolähteesi on, mutta suosittelen tarkistamaan lähteet esim. Ottamalla yhteyttä suoraan Rune Fantiin Mustasaaresta. Hän toimii Karjalan kirkossa Lahdenpohjan seurakunnan kirkkoherrana, sekä kirkkohallituksen asessorina. Tein tunnuksen vastatakseni sinulle, enkä käytä wikipediaa tai tätä tunnusta jatkossa kuin satunnaisesti. Tullen kuitenkin poistamaan myös jatkossa asiavirheisen tekstin.  –Kommentin jätti Nihilisti (keskustelu – muokkaukset) 16. kesäkuuta 2013 kello 15.17‎

Kommentoin näin ulkopuolisena, että Kolppanen ei ollut alun perin lisännyt mainitsemiasi tekstejä vaan ainoastaan palautti ne, koska niiden poistoa ei oltu perusteltu yhteenvedossa. Yhteenvetoa kannattaa käyttää, jotta muutkin Wikipedian käyttäjät ymmärtävät syyn muokkaukselle. Tuo kyseessä oleva Karjalan kirkko -artikkeli näyttää olevan siinä mielessä ongelmallinen, että siinä ei mainita lähteitä ollenkaan. –Ejs-80 16. kesäkuuta 2013 kello 18.18 (EEST)[vastaa]
Hei. Tuossa yllä tulikin jo tyhjentävä vastaus (kiitos Ejs-80). Jatkossa kannattaa aina mainita yhteenvedossa miksi tekstiä poistaa, koska se helpottaa muokkausten tarpeellisuuden arvioimista. Tietenkin hyvin lähteistetty artikkeli parantaisi tilannetta entisestään. Terv. --Jukka Kolppanen 17. kesäkuuta 2013 kello 01.40 (EEST)[vastaa]

Kiitos kun poistit turhan alasivun. --HenriHa (keskustelu) 23. heinäkuuta 2013 kello 18.12 (EEST)[vastaa]

Eipä kestä :) --Jukka Kolppanen 23. heinäkuuta 2013 kello 18.29 (EEST)[vastaa]

Ja samoin, sivu "Avoinelainen" oli tullut vahingossa artikkeliksi. Joten hyvä, kun poistit. Hei, olen nyt saanut sivun "Avoine" paremmaksi, mutta pelkään vielä, että sen joku poistaa minun tietämättäni ja saamatta mahdollisuutta sitä korjata oikeaan suuntaan. Voitko auttaa, miten saisin pois tuon "Merkittävyys" huomautuksen, kun olen nyt sitä korjannut moneen kertaan jo paremmaksi ja mielestäni alkaisi täyttämään kriteerit.  –Kommentin jätti Avoinelainen (keskustelu – muokkaukset)

Hei. Artikkelin kohtalo selviää vasta kun merkittävyyskeskustelu on käyty loppuun, eli tänään klo 17 jälkeen. Tuohon ajankohtaan asti artikkeliin on mahdollista lisätä sen merkittävyyden osoittavia, riippumattomia ja luotettavia, lähteitä. Terv. --Jukka Kolppanen 3. marraskuuta 2013 kello 13.10 (EET)[vastaa]

Artikkelin aikaisempi poisto ja sen uudelleenlisäys[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

olen aikaisemmin luonut tänne artikkelin Melusaaste (yhtye) ja se on poistettu niillä perustein, ettei sen merkittävyyttä ole osoitettu 3 vuorokauden aikana luomisesta. Tein kontribuutioni syvällisesti perehtymättä Wikipedian muokkaussäädöksiin, joten en tiennyt tätä käytäntöä enkä päässyt esittämään perusteluita. Olenkin valmis luomaan artikkelin uudelleen perusteluineen, mutta haluan varmistaa ettei sitä pikapoisteta saman tien. Varmasti useamman aikaisemmankin artikkelin kohdalla on käynyt näin, ja ne ovat osoittautuneet relevanteiksi. Haluaisin myös tietää, mikä punk/rockyhtyeen kohdalla on se merkittävyyden mittapuu ja miksi toiset yhtyeet ansaitsevat artikkelin ja toiset eivät. - 188.67.2.105 24. heinäkuuta 2013 kello 10.16‎ (EEST)  –Kommentin jätti 188.67.2.105 (keskustelu)

Tervehdys. Artikkelin voi toki luoda uudestaan, mikäli aiheen merkittävyys on oleellisesti muuttunut. Noin pintapuolisesti katsottuna muutosta ei merkittävyyden suhteen kuitenkaan ole tapahtunut, joten mitään "takuuta" ei voi antaa etteikö artikkelia poistettaisi uudestaan. Merkittävyyskriteereistä sen verran, että pääsääntöisesti yhtyeet ja artistit, jotka ovat julkaisseet albumin tunnetun levy-yhtiön kautta, on katsottu merkittäviksi. Yleisiä merkittävyyssuuntaviivoja voi tarkastella tuolla. Terv. --Jukka Kolppanen 24. heinäkuuta 2013 kello 13.59 (EEST)[vastaa]

Heinäkuun lähdetalkoot 2013 -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

~ Linnea (keskustelu) 1. elokuuta 2013 kello 19.58 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia! --Jukka Kolppanen 1. elokuuta 2013 kello 22.03 (EEST)[vastaa]

Kuvitustalkoot-palkinto[muokkaa wikitekstiä]

<palkinto siirretty>

Kiitokset osallistumisestasi kuvitustalkoisiin! Terveisin --Zache (keskustelu) 15. syyskuuta 2013 kello 01.49 (EEST)[vastaa]

Kiitos! --Jukka Kolppanen 15. syyskuuta 2013 kello 20.28 (EEST)[vastaa]

Heikki Kärpänen[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Laajensin artikkelia Heikki Kärpänen. Lisäsin rykmenttejä, joissa hän palveli. Koska rykmenttien nimissä on sijapäätteet niiden wikilinkit eivät toimi. Miten nuo sijapäätteet pitäisi merkitä, jotta wikilinkit toimivat?Knuutson273 (keskustelu) 21. lokakuuta 2013 kello 19.08 (EEST)[vastaa]

Hei! Tuossa artikkelissa oli ongelmana se, että rykmenttejä oli samalla nimellä sekä talvi- että jatkosodassa; tästä taas seuraa se, että ne on erotettu wikimaailmassa toisistaan tarkenteella. Esimerkiksi jatkosodan aikaiseen Jalkaväkirykmentti 49:ään viitataan nimellä Jalkaväkirykmentti 49 (jatkosota). Tämän takia wikilinkit eivät toimineet. Korjasin nuo saman tien, joten mallia jatkoa ajatellen voit ihmetellä ko. artikkelista. Terv. --Jukka Kolppanen 21. lokakuuta 2013 kello 21.09 (EEST)[vastaa]
OK! KiitosKnuutson273 (keskustelu) 22. lokakuuta 2013 kello 12.36 (EEST)[vastaa]

Auringonkukkamerkki seulonnasta 2013[muokkaa wikitekstiä]

(kukkanen siirretty)
Palkinto hyvin ahkerasta odottavien muutosten arvioinnista vuoden 2013 aikana. --Pxos (keskustelu) 15. tammikuuta 2014 kello 04.37 (EET)[vastaa]

Kiitos! Otteeni seulontakirveen varresta on tosin viime aikoina ”hieman” löystynyt, mutta mukavaa että ylivuotisesta työnsadostakin muistetaan. Pitänee palata seulontasavottaan(kin) kun Sen Oikean Elämän murheet helpottavat. --Jukka Kolppanen 15. tammikuuta 2014 kello 23.50 (EET)[vastaa]

Eero Melasniemen koko nimi[muokkaa wikitekstiä]

Olin muuttanut näyttelijä Eero Melasniemestä kertovaa artikkelia sen verran, että olin lisännyt hänen toiseksi etunimekseen Antero. Tämä kyllä kerrotaan Internet Movie Databasessa. Jokin siinä sitten meni pieleen, kun muutit artikkelin takaisin siihen versioon, jollainen se oli ennen tekemääni muutosta. Ja yritin äskenkin vielä muuttaa sitä, mutta tuo lähteiden merkitseminen tuntuu monimutkaiselta. En ole kamalan aktiivinen Wikipedian kirjoittaja. Ensimmäiset muokkaukseni tein joskus viime kesänä. Omitti86 (keskustelu) 11. maaliskuuta 2014 kello 08.25 (EET)[vastaa]

Hei, ja kiitokset palautteesta. Varsinkin elävien henkilöiden kohdalla on oltu tarkkana siitä että artikkeliin lisättävä tieto olisi lähteistetty luotettavalla lähteellä. Tuossa sinun muokkauksessasi ei mennyt periaatteessa muuta pieleen kuin se, että lähteeksi ilmoitettiin IMDb, jota ei ole pidetty aivan luotettavimpana lähteenä. Minun virheeni oli se, että en tuonut tätä selvemmin muokkausyhteenvedossa esille. Tuo koko nimi saatetaan mainita artikkelissa lähteenä käytetyssä kirjassa, mutta lisäsin silti nimelle lähdepyynnön kunnes asia selviää. --Jukka Kolppanen 11. maaliskuuta 2014 kello 14.57 (EET)[vastaa]

Palautteestasi[muokkaa wikitekstiä]

Aa, ok. --87.93.165.76 15. maaliskuuta 2014 kello 20.30 (EET)[vastaa]

Piilottamisen syyhuomio[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Tässä on kyseessä pikemminkin piilotuskäytännöstä "räikeästi hyökkäävä materiaali". Vandalismi tarkoittaa lähinnä haittakoodeja tai viruksia kuten piilotuskäytännössä yritetään huonosti sanoa. --Pxos (keskustelu) 1. huhtikuuta 2014 kello 10.55 (EEST)[vastaa]

Hei, ja kiitokset huomiosta. Tuossa tapauksessa on ollut kyseessä räikeästi hyökkäävän alasvetovalikon ja (yleensä) huolellisen käyttäjän uinahtamisen yhdistelmä, joka on muuttanut tarkoitetun piilotussyyn aivan muuksi. Toiminee piilottamista harrastaville esimerkkinä siitä miten ei pidä toimia. --Jukka Kolppanen 1. huhtikuuta 2014 kello 12.35 (EEST)[vastaa]
Nyt on asioita mielestäni selkeytetty: [3] muuttamalla tekstiä. Mahdolliset valitukset tuttuun osoitteeseen: Poste restante, Laatokka. --Pxos (keskustelu) 25. elokuuta 2014 kello 12.13 (EEST)[vastaa]
Hyvä, nythän tuo on varsin selkeä entiseen verrattuna. Tarpeellinen muutos jopa käytännön sisäistänyttä ylläpitäjää silmällä pitäen. --Jukka Kolppanen 26. elokuuta 2014 kello 09.11 (EEST)[vastaa]

Välityspyyntö toukokuussa 2014[muokkaa wikitekstiä]

Hei, VLK:lle jätettiin tänään välityspyyntö: Wikipedia:Välityspyyntö#Hartz ja Pxos. –MediaWiki message delivery (keskustelu) 1. toukokuuta 2014 kello 13.39 (EEST)[vastaa]

Kuten kuvasta näkyy, kokeilin toimintoa Lähetä joukkoviesti. Toiminnon suorittamiseksi täytettävän lomakkeen kohtaan ”Sivu, joka sisältää luettelon niistä sivuista, joihin viesti halutaan” merkitsin käyttäjäsivuni alasivun VLK-jäsenet, jossa oli (toiminnon vaatimassa muodossa) lueteltuna niiden VLK:n jäsenten keskustelusivut, jotka eivät vielä viestin lähettämisen aikoihin olleet kommentoineet välityspyyntöä (alasivun silloinen sisältö). –Ejs-80 1. toukokuuta 2014 kello 13.52 (EEST)[vastaa]
Hei. Tuo toiminto näköjään toimii aivan kuten pitääkin, joten pistetään korvan taakse vastaisen varalle. Kiitos ilmoituksista! Terv. --Jukka Kolppanen 1. toukokuuta 2014 kello 16.39 (EEST)[vastaa]

Neuvostoliiton mies- ja panssarivahvuus talvisodassa[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

Löytyisikö sinulta keinoja tarkistaa Neuvostoliiton mies- ja panssarivahvuudet talvisodassa. Nyt luvut ovat kovasti eriävät verrattuna en-wikiin, jossa niille löytyy lähteet olen jättänyt asiasta viestin sivulle Keskustelu:Talvisota, mutta siellä kukaan ei vastannut joten ajattelin ottaa yhteyttä päteväksi havaittuun sota-artikkelien kehittäjään. Esim yhteistyömme artikkelissa Heikki Kärpänen Knuutson273 (keskustelu) 2. elokuuta 2014 kello 12.36 (EEST)[vastaa]

Tervehdys, ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Niin, taidan olla väärä henkilö ottamaan tuohon asiaan kovin jyrkkää kantaa, koska olen perehtynyt lähinnä ilmailuhistoriaan. Ilmailun ulkopuolista lähdekirjallisuutta minulla on aika niukasti, mutta kirjastossa käymällä asia varmasti selkenisi. Ihan luotettavilta nuo en-wikin lähteet kyllä minusta näyttävät, mutta tarkistaahan nekin toki pitää. Voin vilkaista kun saan itseni hilattua kirjastoon. Terv. --Jukka Kolppanen 3. elokuuta 2014 kello 22.32 (EEST)[vastaa]

Lähdetalkoot 2014 -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

(palkinto siirretty)
Kiitos osallistumisestasi tämän vuoden lähdetalkoisiin ja tervetuloa mukaan taas ensi vuonna! --Stryn (keskustelu) 2. elokuuta 2014 kello 12.41 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Jukka Kolppanen 3. elokuuta 2014 kello 23.32 (EEST)[vastaa]

Apua kaivataan![muokkaa wikitekstiä]

Hei!

Tässä untuvikko uusi käyttäjä yrittää ottaa yhteyttä ylläpitäjään. Onnistuin luomaan alkutäpinöissäni käyttäjätunnuksen, jota en oikeasti halua käyttää. Voiko asian jotenkin korjata, joko vaihtamalla käyttäjätunnuksen toimivampaan tai poistamalla tämän tynkäprofiilini jotta uuden luominen onnistuisi? Hyvät neuvot ovat siis tarpeen...

Kiitos jo etukäteen vaivannäöstäsi!!

Katinka Kayhko (keskustelu) 13. elokuuta 2014 kello 19.11 (EEST)[vastaa]

En ole Jukka Kolppanen mutta ylläpitäjä kuitenkin, mutta kirjoitan ohjeita keskustelusivullesi. --Pxos (keskustelu) 13. elokuuta 2014 kello 20.15 (EEST)[vastaa]
Heipähei. Pxos jo ystävällisesti opastikin sinua miten toimitaan, joten keskustelusivultasi löytyvin ohjein vain eteenpäin. Terv. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2014 kello 22.38 (EEST)[vastaa]

VLK-ehdokkuus 2014?[muokkaa wikitekstiä]

Kautesi VLK:ssa on päättymässä noin kuukauden päästä. Olisitko halukas asettumaan ehdolle tänä vuonna? –Ejs-80 2. syyskuuta 2014 kello 22.15 (EEST)[vastaa]

Kiitos kysymästä, kyllähän se käy. Jukka Kolppanen 3. syyskuuta 2014 kello 22.38 (EEST)[vastaa]
Hyvä, lisäsin sinut ehdokasluetteloon. –Ejs-80 4. syyskuuta 2014 kello 04.51 (EEST)[vastaa]

Elokuun kuvitustalkoot[muokkaa wikitekstiä]

(palkinto siirretty)
Kiitos osallistumisesta kuvitustalkoisiin 2014! --PtG (keskustelu) 23. syyskuuta 2014 kello 19.14 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia! --Jukka Kolppanen 27. syyskuuta 2014 kello 22.31 (EEST)[vastaa]

Ilmailuprojektin artikkelipohja[muokkaa wikitekstiä]

Hei, ehtisitkö osallistumaan Ilmaluprojektin artikkelipohjan kehittämiseen sen projekti- ja keskustelusivulla? --Msaynevirta (keskustelu) 18. lokakuuta 2014 kello 23.12 (EEST)[vastaa]

Hei! Joo, osallistun toki, hyvä että tuokin asia menee eteenpäin. --Jukka Kolppanen 19. lokakuuta 2014 kello 16.55 (EEST)[vastaa]

Auringonkukkamerkki seulonnasta vuodelta 2014[muokkaa wikitekstiä]

(palkinto siirretty)

Vähän pienempää silmää tällä kertaa, kun tuhat ei mennyt rikki vuonna 2014 mutta kun seulot vuodesta toiseen ahkerasti, niin saat siitä ilosta auringonkukkamerkin kuitenkin. --Pxos (keskustelu) 16. tammikuuta 2015 kello 23.55 (EET)[vastaa]

Kiitos! Eipä tuolla silmäkoolla ole väliä kunhan homma etenee. Valoa kohti tapellessa auringonkukka piristää kuitenkin kummasti. :) --Jukka Kolppanen 29. tammikuuta 2015 kello 22.16 (EET)[vastaa]

Invitation to Medical Translation[muokkaa wikitekstiä]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Luokka:Kuuluisat ilma-alukset[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Luokka:Kuuluisat ilma-alukset merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Msaynevirta (k · m) 6. helmikuuta 2015 kello 19.47 (EET)[vastaa]

Gleichschaltung[muokkaa wikitekstiä]

Gleichschaltung sivulta voisi poistaa lisäämäni lauseen keskustelu-sivulta, koska se perustui väärinymmärrykseen.  –Kommentin jätti 85.76.11.59 (keskustelu)

Vaikka keskustelusivuja ei yleensä poisteta, tein nyt sääntöä vahvistavan poikkeuksen ja poistin koko sivun. --Jukka Kolppanen 15. heinäkuuta 2015 kello 05.21 (EEST)[vastaa]

Greetings.

Could you create a long and detailed article about the prominent Turkish economist Dani Rodrik in Finnish?

Thank you.  –Kommentin jätti 31.200.12.204 (keskustelu)

Hi. I'm sorry, but right now I don't have enough time to do something like that. Thanks for asking though. --Jukka Kolppanen 27. heinäkuuta 2015 kello 11.51 (EEST)[vastaa]

Heinäkuun lähdetalkoot 2015 -palkinto[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Hyvää työtä! --Zache (keskustelu) 5. elokuuta 2015 kello 10.19 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia. --Jukka Kolppanen 5. elokuuta 2015 kello 22.04 (EEST)[vastaa]

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olit poistanut pikapoistomerkinnän tallentamastani Ada Airin logosta. Ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä, näkyykö se koneellasi ihan oikeasti? Minulla se nimittäin ei näy lainkaan, ei omalla sivullaan eikä artikkelissa Ada Air. Selaimen vaihtaminen ei myöskään auta. Jos näkyy oikein, hyvä näin, mutta vähän ihmetyttää. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. elokuuta 2015 kello 09.22 (EEST)[vastaa]

No hei! Joo, menin poistamaan koska minulla se näkyi ihan niin kuin pitääkin. Varmistin asian vielä ennen poistoa eri laitteilla/selaimilla, ja kaikissa logo näkyi. Kokeilitko päivittää välimuistin? Terv. --Jukka Kolppanen 16. elokuuta 2015 kello 09.35 (EEST)[vastaa]
Enpä ollut kokeillut. Nyt sen tein, ja nythän se logo näkyy vallan mainiosti. Mikä lie sitten mennyt tallennusprosessissa pieleen, mutta tärkeintä, että toimii. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. elokuuta 2015 kello 10.59 (EEST)[vastaa]

Luontoilta ja muukin kiitos[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos, että palautit artikkeliin Luontoilta siitä vahingossa poistamani kappaleen. Kiitos myös siitä, että sinä, toisin kuin useimmat muut wikipedistit, kerrot oman nimesi. Jaalei (keskustelu) 22. elokuuta 2015 kello 05.12 (EEST)[vastaa]

Eipä kestä, sattuuhan näitä. Oman nimen käyttämisestä taas ei mielestäni tarvitse erikseen kiitellä; tietosanakirjaahan me kaikki ollaan yksissä tuumin tekemässä, oli käyttäjätunnuksena sitten oma nimi, "nimi" tai nimimerkki. --Jukka Kolppanen 24. elokuuta 2015 kello 11.47 (EEST)[vastaa]

Elokuun kuvitustalkoot 2015[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitos osallistumisesta! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. syyskuuta 2015 kello 19.06 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Jukka Kolppanen 19. syyskuuta 2015 kello 08.38 (EEST)[vastaa]

Greetings! Will you back me up in deletion request? I could really use your help. This file is hanging here just because of one man's stubbornness. But I am sure we have enough expertise to fight this stubbornness. The cause is just. Sincerely, --Kwasura (keskustelu) 18:01, 29 November 2015 (UTC)

Hei, tein pientä viilaamista artikkeliin Iljušin Il-62 muutoksesi jälkeen. Tekniset tiedot -malline käyttää tosiaan useimmissa parametreissä Nts-mallinetta (taulukko parametreistä löytyy mallineen sivulta), joka muotoilee numerot oikein ilman sitovan välilyönnin käyttöä (esim. 65427, ei 65&nbsp;427). Nts-malline vaatii tosin pisteen käyttöä desimaalipilkun sijasta, sillä muuten desimaalipilkku näkyy vain välinä (ks. esim. Toiminnot:Permalink/15535397#Tekniset tiedot, kohdat "pituus" ja "kärkiväli"). Tekniset tiedot -mallineessa on myös oma ref-parametri lähdeviitteille, mitä käyttämällä viitteet tulevat siististi osion alkuun. --Msaynevirta (k · m) 17. helmikuuta 2016 kello 00.17 (EET)[vastaa]

Hei vaan hei, ja kiitokset viilailuista. Nim. Olishan mun nuo pitänyt muistaa... :) --Jukka Kolppanen 17. helmikuuta 2016 kello 17.44 (EET)[vastaa]

Jose Rafael Cordero Sanchez[muokkaa wikitekstiä]

Moi Jukka. Could you tell me which IP or named account created Jose Rafael Cordero Sanchez this time, please? We are trying to keep track of his creations in a centralized LTA file. Thanks, Sam Sailor (keskustelu) 3. heinäkuuta 2016 kello 22.01 (EEST) Please ping[vastaa]

Hello Sam Sailor. IP that create that article this time was 186.95.189.226. You're welcome! :o) --Jukka Kolppanen 4. heinäkuuta 2016 kello 02.47 (EEST)[vastaa]
Thanks for the info. Best, Sam Sailor (keskustelu) 4. heinäkuuta 2016 kello 14.37 (EEST)[vastaa]
Jukka, I notice you did not creation protect the title. You may want to do that, Jose will return sooner or later, if it is not protected. Sam Sailor (keskustelu) 4. heinäkuuta 2016 kello 15.04 (EEST)[vastaa]
I did it now, thanks for the tip. --Jukka Kolppanen 4. heinäkuuta 2016 kello 17.34 (EEST)[vastaa]

(Palkinto siirretty) Kiitos osallistumisesta tämän vuoden lähdetalkoisiin! Voit lisätä tämän palkinnon käyttäjäsivullesi koodilla {{Lähdetalkoot2016}}.-Henswick (keskustelu) 1. elokuuta 2016 kello 15.38 (EEST)[vastaa]

Kiitoksia! --Jukka Kolppanen 8. elokuuta 2016 kello 22.52 (EEST)[vastaa]

Elokuun kuvitustalkoot 2016[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty) Erinomaisesti kuvitettu ja kiitokset aktiivisesta osallistumisesta! --Zache (keskustelu) 3. syyskuuta 2016 kello 14.56 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Jukka Kolppanen 10. syyskuuta 2016 kello 12.48 (EEST)[vastaa]

VLK-ehdokkuus 2016?[muokkaa wikitekstiä]

Hei, kautesi VLK:ssa on päättymässä. Miten on, olisitko halukas ryhtymään ehdokkaaksi tällä kertaa? Olet ollut köörissä aktiivinen jäsen ja kokemustakin sinulla on pian yhtä pitkältä ajalta kuin Riisipuurolla, joten hyvän mausteen toisit ehdokasluetteloon. Mutta pakota en toki. –Ejs-80 10. syyskuuta 2016 kello 01.10 (EEST)[vastaa]

Hei, ja kiitos luottamuksesta. Ehdin jo mietiskelemään mitä vastaisin jos joku sattuu kysymään vielä ehdolle; pohdiskelin muun muassa että onko naama jo liian kulunut ja sen sellaista. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen että eiköhän fiksu yhteisö osaa olla äänestämättä jos tuumivat että tuo äijä on niin nähty. Joten pistä vaan ehdolle, menen ainakin kirittämään kaimaa jos ei muuta. :) --Jukka Kolppanen 10. syyskuuta 2016 kello 12.48 (EEST)[vastaa]
Hyvä, lisäsin nimesi mukaan. On tuolla hyvä olla vaihtoehtona ”vanhoista nimistä” ainakin yksi. –Ejs-80 10. syyskuuta 2016 kello 13.29 (EEST)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[muokkaa wikitekstiä]

Viitteet
  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[muokkaa wikitekstiä]

(Sorry to write in English)

(Palkinto siirretty)

Kiitokset jälleen kerran aktiivisesta osallistumisestasi heinäkuun lähdetalkoisiin! Voit lisätä tämän palkinnon käyttäjäsivullesi koodilla {{Lähdetalkoot2017}}.-Henswick (keskustelu) 1. elokuuta 2017 kello 19.30 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Jukka Kolppanen 5. elokuuta 2017 kello 09.38 (EEST)[vastaa]

(Palkinto siirretty)

Kiitos ahkerasta työstäsi kuvitustalkoissa! --4shadoww (keskustelu) 8. syyskuuta 2017 kello 13.01 (EEST)[vastaa]

No mutta kiitos! --Jukka Kolppanen 8. syyskuuta 2017 kello 17.11 (EEST)[vastaa]

Hei. Ehdolle välityslautakuntaan? Ettei mene ihan sopuvaaliksi. Varamiehiäkin tarvitaan riittävästi. --Jmk (keskustelu) 10. syyskuuta 2017 kello 14.22 (EEST)[vastaa]

Hei. Kiitos kysymästä, voinhan mä lähteä joukon jatkoksi. --Jukka Kolppanen 10. syyskuuta 2017 kello 16.15 (EEST)[vastaa]
Hienoa. Siellä on jotain kysymyksiä kaikille ehdokkaille, joihin kai odotetaan vastauksiakin. --Jmk (keskustelu) 10. syyskuuta 2017 kello 17.19 (EEST)[vastaa]
Jep, käyn vastailemassa. --Jukka Kolppanen 10. syyskuuta 2017 kello 18.44 (EEST)[vastaa]

VLK-asiaa kesäkuussa 2018[muokkaa wikitekstiä]

Hei, viime syksynä päädyit välityslautakunnan 1. varajäseneksi. Koska Tanár on nyt jättänyt ylläpito- ja VLK-touhut (ks. Toiminnot:Ero/17361819, 17361842), olisit nousemassa reilun kahdeksan kuukauden tauon jälkeen taas varsinaiseksi jäseneksi. Oletko valmis ko. rooliin jälleen astumaan? (Jos olet, lähetäthän minulle varmuuden vuoksi sähköpostin välityksellä email-osoitteesi, jotta saadaan se sähköpostilistalle takuuvarmasti ja ajantasaisesti oikein.) –Ejs-80 10. kesäkuuta 2018 kello 17.15 (EEST)[vastaa]

Olen valmis, laitoin postia. --Jukka Kolppanen 10. kesäkuuta 2018 kello 18.05 (EEST)[vastaa]

Lähdetalkoot 2018[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitoksia osallistumisesta, toivottavasti nähdään lähdetalkoiden parissa taas ensi vuonna!-Henswick (keskustelu) 2. elokuuta 2018 kello 01.09 (EEST)[vastaa]

Eipä kestä, ja kiitokset sinulle. Nähdään toki, mehän aletaan olemaan jo lähdetalkooveteraaneja. :-) --Jukka Kolppanen 2. elokuuta 2018 kello 20.31 (EEST)[vastaa]

Hei taas – sama asia kuin viimeksi, käytkö ehdolle? Viimeksi pääsit varasijalle, josta jouduit kuitenkin hommiin. --Jmk (keskustelu) 3. syyskuuta 2018 kello 15.06 (EEST)[vastaa]

Hei vaan, voisihan tuota vielä käydä. --Jukka Kolppanen 6. syyskuuta 2018 kello 05.01 (EEST)[vastaa]
Hienoa. Panin ehdolle. Siellä näkyy olevan jo yksi yleinen kysymyskin ehdokkaille. --Jmk (keskustelu) 6. syyskuuta 2018 kello 07.46 (EEST)[vastaa]

Kuvitustalkoot 2018[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitoksia ahkerasta kuvittamisesta ja tervetuloa talkoisiin taas ensi vuonna! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 3. syyskuuta 2018 kello 20.30 (EEST)[vastaa]

Kiitokset. --Jukka Kolppanen 6. syyskuuta 2018 kello 05.01 (EEST)[vastaa]

(Palkinto siirretty)

Kiitokset osallistumisestasi tämän vuoden lähdetalkoisiin!--Henswick (keskustelu) 1. elokuuta 2019 kello 15.51 (EEST)[vastaa]

Kiitos! --Jukka Kolppanen 4. elokuuta 2019 kello 08.52 (EEST)[vastaa]

Syksy saa ja välityslautakuntavaalit taas. Viimeksi pääsit/jouduit 1. varasijalle, eli läheltä liippasi. Lähtisitkö taas riskeeraamaan? Sekin riski siinä toki on, että tulee valituksi. --Jmk (keskustelu) 6. syyskuuta 2019 kello 08.49 (EEST)[vastaa]

Sorry! Katsoin väärää vuotta. Sinuthan valittiin 2018 varsinaiseksi jäseneksi eli kausi jatkuu! Ei aihetta toimenpiteisiin tänä vuonna. --Jmk (keskustelu) 6. syyskuuta 2019 kello 08.52 (EEST)[vastaa]

Eipä mitään, sattuuhan näitä. Satuin vielä olemaan töissä niin en ehtinyt edes ihmetellä asiaa. Hatunnosto sille että jaksat haravoida mahdollisia ehdokkaita läpi. --Jukka Kolppanen 6. syyskuuta 2019 kello 16.51 (EEST) EDIT: Huomasin toisaalta että olet itsekin lähdössä hakemaan jatkoa, hyvä! --Jukka Kolppanen 6. syyskuuta 2019 kello 16.55 (EEST)[vastaa]

Elokuun kuvitustalkoot 2019[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitos osallistumisestasi elokuun kuvitustalkoisiin 2019! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 18. syyskuuta 2019 kello 12.25 (EEST)[vastaa]

Kiitos. --Jukka Kolppanen 2. syyskuuta 2020 kello 11.26 (EEST)[vastaa]

Heinäkuun lähdetalkoot 2020[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitoksia osallistumisesta ja tervetuloa talkoohommiin taas ensi vuonna! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 1. elokuuta 2020 kello 14.03 (EEST)[vastaa]

Kiitos. --Jukka Kolppanen 2. syyskuuta 2020 kello 11.26 (EEST)[vastaa]

Elokuun kuvitustalkoot 2020[muokkaa wikitekstiä]

(Palkinto siirretty)

Kiitos osallistumisesta ja tervetuloa mukaan taas ensi vuonna! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 2. syyskuuta 2020 kello 00.09 (EEST)[vastaa]

Kiitos tästä ja edellisistäkin! Palataan asiaan. --Jukka Kolppanen 2. syyskuuta 2020 kello 11.26 (EEST)[vastaa]

No nyt uusi yritys (vrt. yllä VLK 2019). Lähtisitkö vielä ehdolle jatkokaudelle? Ehdokkaita ei ole toistaiseksi järin paljon löydetty. --Jmk (keskustelu) 14. syyskuuta 2020 kello 16.18 (EEST)[vastaa]

Kiitos kysymästä, taas. Lähden mukaan. --Jukka Kolppanen 15. syyskuuta 2020 kello 08.36 (EEST)[vastaa]
Mainiota. (Nyt olemme saaneet ehdokkaita jo saman verran kuin on paikkoja jaossa!) Pari kysymystä on jo esitetty kaikille ehdokkaille, käyhän vastailemassa! --Jmk (keskustelu) 15. syyskuuta 2020 kello 09.42 (EEST)[vastaa]

(Palkinto siirretty)

Kiitokset jälleen kerran osallistumisesta!--Henswick (keskustelu) 1. elokuuta 2021 kello 22.55 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Jukka Kolppanen 7. elokuuta 2021 kello 09.43 (EEST)[vastaa]

Hei, kollegiaalinen kiitos kahdesta lautakuntavuodesta. Tällä kertaa meille ei juuri käsiteltäviä asioita tullut, vaikka jotain pohdintaa jouduimmekin tekemään. Haluaisitko lähteä tämän vuoden vaaleissa jälleen ehdolle? Terkuin Iivarius (keskustelu) 7. syyskuuta 2022 kello 20.04 (EEST)[vastaa]

Hei! Kiitos kiitoksista (jotka saanen tässä pyöräyttää myös sinun suuntaasi) ja kiitos kun kysyit. Itselläni on muokkaaminen jäänyt viimeisen vuoden aikana elämän jalkoihin, vaikka olen toki keskusteluja ja ilmapiiriä säännöllisesti nuuhkinutkin. Minäpä mietin muutaman päivän ettei tule tehtyä mitään hätiköityä. ;-) Terv. --Jukka Kolppanen 8. syyskuuta 2022 kello 20.17 (EEST)[vastaa]
Venyipäs hieman, mutta voisin lähteä vielä mukaan, jos ei muuten niin saadaan ainakin vaihtoehtoja joista valita :-) @Iivarius: --Jukka Kolppanen 14. syyskuuta 2022 kello 12.51 (EEST)[vastaa]

Tulisitko kommentoimaan[muokkaa wikitekstiä]

Jos huomaat tämän ajoissa, niin tulisitko kommentoimaan tätä keskustelua? Luurankosoturi(­­­­­­­­-=≡~≈) 21. helmikuuta 2023 kello 17.14 (EET)[vastaa]

Hei, ja kiitos kun pingasit. Kävin kommentoimassa. --Jukka Kolppanen 22. helmikuuta 2023 kello 20.24 (EET)[vastaa]