Wikipedia:OTRS

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
OTRS

OTRS tulee sanoista ”Open-source Ticket Request System”. Wikimedian projekteissa se tarkoittaa järjestelmää, jossa vapaaehtoiset vastaavat Wikimedialle lähetettyihin viesteihin. Wikipedian kuvien yhteydessä ”OTRS” tarkoittaa yleensä sitä, että vapaaehtoiset tarkastavat kuvien käyttöön saatuja lupia.

Wikipedian ja muiden Wikimedian projektien tukitiimi koostuu ryhmästä vapaaehtoisia, jotka hoitavat tulleita sähköpostiviestejä. Tukitiimi vastaa Wikimedian OTRS-järjestelmään tulleisiin pyyntöihin ja toimii tukipalveluna.

Kuinka ottaa yhteyttä[muokkaa wikitekstiä]

Yleiset asiat

Suomenkielistä Wikipediaa tai muissa suomenkielisissä Wikimedia-projekteja koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä osoitteeseen info-fi@wikimedia.org. Kuvien käyttöoikeusasioita ei tulisi hoitaa tämän osoitteen kautta.

Kuvien ja tekstien jakaminen

Kuvien ja tekstien lupia vastaanottaa permissions-fi@wikimedia.org. Kuvien lupiin vaaditaan kirjepohjan käyttöä tai siinä mainittujen asioiden mainitsemista viestissä.

Virheellisten, harhaanjohtavien, kyseenalaisten, arkaluontoisten ja yksityisyyttä loukkaavien tietojen ilmoittaminen

Katso sivu artikkelien ongelmista.

Mediatiedustelut

Katso sivu lehdistölle.

Vastausaika[muokkaa wikitekstiä]

Koska tiimi koostuu vapaaehtoisista, vastausaika saattaa vaihdella tapauksesta riippuen muutamasta päivästä kuukauteen. Mikäli kuva ehditään poistaa Commonsista ennen kuin OTRS-lupa on käsitelty, niin kuvaa ei tarvitse lähettää uudestaan vaan ylläpitäjät pystyvät palauttamaan sen OTRS-luvan hyväksymisen jälkeen.

Saatat haluta ottaa yhteyttä myös suoraan OTRS-käyttäjiin, katso luettelo vapaaehtoisista. Vapaaehtoisten ei ole pakko ilmoittaa jäsenyyttään, joten luettelo on vajaa.