Wikipedia:VRTS

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VRTS
VRTS

VRTS-sähköpostitiimi (engl. Volunteer Response Team System) koostuu ryhmästä vapaaehtoisia käyttäjiä, jotka vastaavat sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Tiimi käsittelee myös muun muassa valokuvien käyttölupa-asiat.

Ennen huhtikuuta 2021 tiimi käytti viestien käsittelyyn OTRS-järjestelmää (Open-source Ticket System).

Kuinka ottaa yhteyttä

[muokkaa wikitekstiä]

Yleiset asiat

[muokkaa wikitekstiä]

Suomenkielistä Wikipediaa tai muissa suomenkielisissä Wikimedia-projekteja koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä osoitteeseen info-fi@wikimedia.org. Kuvien käyttöoikeusasioita ei tulisi hoitaa tämän osoitteen kautta.

Kuvien ja tekstien jakaminen

[muokkaa wikitekstiä]

Kuvien ja tekstien lupia vastaanottaa permissions-fi@wikimedia.org. Kuvien lupiin vaaditaan kirjepohjan käyttöä tai siinä mainittujen asioiden mainitsemista viestissä.

Koska vastaustiimi koostuu vapaaehtoisista, voi vastausaika olla pitkäkin. Mikäli kuva ehditään poistaa ennen kuin VRTS-lupa on käsitelty, pystyvät ylläpitäjät palauttamaan sen kun lupa on käsitelty, eikä kuvaa siis tarvitse tallentaa uudelleen.

Virheelliset, arkaluontoiset tai yksityisyyttä loukkaavat tiedot

[muokkaa wikitekstiä]

Katso sivu artikkelien ongelmista.

Mediatiedustelut

[muokkaa wikitekstiä]

Katso sivu lehdistölle.

Vapaaehtoiseksi ryhtyminen

[muokkaa wikitekstiä]

VRTS-vapaaehtoiseksi voi hakea sivulla meta:VRT/Volunteering.

Kaikkien Wikimedian projektien VRTS-vapaaehtoiset näet luettelosta, jota päivitetään kerran kuussa. Suomenkielisen Wikipedian VRTS-vapaaehtoisia saattaa olla luokassa VRTS-käyttäjät.