Tämä projektisivu on osittain suojattu muutoksilta.

Wikipedia:Ylläpitäjän opas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä opas ylläpitäjille sisältää ohjeita ylläpitäjien tehtäviä varten. Opas sisältää ohjeita myös tehtäviin, joita voivat tehdä kaikki käyttäjät; ainoastaan sellaiset tehtävät, jotka vaativat vain ylläpitäjien käytössä olevia työkaluja (esimerkiksi sivun poisto) on varattu yksinomaan ylläpitäjille.

Ylläpitäjän käyttöliittymä

Ylläpitäjän käyttöliittymässä saattavat esiintyä seuraavat linkit (suluissa toimintosivut joilla linkki esiintyy):

 1. estä: siirtyy estosivulle jossa on valmiina käyttäjätunnus tai IP-osoite jonka vierestä "estä"-linkkiä painettiin (Toiminnot:Tuoreet muutokset, Toiminnot:Muokkaukset)
 2. Poistetut muokkaukset: siirtyy käyttäjän poistettuihin muokkauksiin (Toiminnot:Muokkaukset)
 3. palauta: siirtyy sivun palautukseen (Toiminnot:Loki/delete)
 4. poista esto: siirtyy eston poistosivulle (Toiminnot:Loki/block)
 5. muuta estoa: siirtyy eston muuttamissivulle (Toiminnot:Loki/block)

Ylläpitäjän välilehdet

Ylläpitäjillä on jokaisella sivulla kaksi välilehteä joita tavallisilla käyttäjillä ei ole:

 1. poista sivun poistamiseksi
 2. suojaa sivun suojaamiseksi

Ylläpitäjän painikkeet

Riippuen nimiavaruudesta, ylläpitäjällä on seuraavia painikkeita käytössä muokkaustilan alaosassa alasvetovalikon "Ylläpitäjät" alla (edellyttää selaimelta JavaScript-tukea):

 1. Kaikki nimiavaruudet:
  1. Suojattu joka merkitsee sivun suojatuksi
  2. Suojattu osittain joka merkitsee sivun osittain suojatuksi
 2. Keskustelu käyttäjästä:
  1. Avoin proxy jolla merkitään avoimina proxyina estetyt IP-osoitteet
  2. Esto vapaamuotoisen eston ilmoittamiseen
  3. 1 vrk, 3 vrk, 1 vko, 2 vko, 1 kk ja 3 kk pituuden mukaisen eston (vandalismista) ilmoittamiseen
  4. HH henkilökohtaisista hyökkäyksistä estämisen ilmoittamiseksi
  5. 3RR muokkaussodasta estämisen ilmoittamiseksi
  6. Häiriköinti häiriköinnistä estämisen ilmoittamiseksi
  7. Sukkanukke sukkanukkena estämisen ilmoittamiseksi (suositeltavaa on että vain osoitepaljastinoikeuksilla varustetut käyttäisivät tätä)
  8. Oikeustoimi oikeustoimilla uhkailun vuoksi estämisen ilmoittamiseksi
 3. Wikipediasivut:
  1. KV: Käyttäjänimi käyttäjänimen vaihtopyyntö hylätty käyttäjänimen takia
  2. KV: Ei vapaa käyttäjänimen vaihtopyyntö hylätty koska pyydetty tunnus ei ole vapaa
  3. KV: Todistuspyyntö käyttäjänimen vaihtopyyntö keskeytetty kunnes käyttäjä voi todistaa käyttäjänimen kuuluvan pyytäjälle itselleen (tapauksissa joissa toisessa Wikipediassa käyttäjänimellä on tehty lukuisia muokkauksia)
  4. KV: Tehty käyttäjänimen vaihtopyyntö käsitelty (suositeltavaa että tätä painiketta käyttäisi vain järjestelmänlaajuinen nimeäjä)

Ylläpitäjän malline- ja muut automatisoidut linkit

Wikipedian mallineisiin sekä muihin ylläpitäjän toimintaa kaipaaviin kohtiin voidaan monesti upottaa toimintolinkkejä joita ylläpitäjät voivat käyttää nopeuttaakseen ja helpottaakseen toimintaa. Tällaisia linkkejä on muun muassa:

 1. poistoa: Ylläpitäjille suunnattu poistolinkki mallineissa {{Pikapoisto}} (entinen Malline:Roskaa), {{Kopio}}, {{Merkittävyys}} (72 tunnin kuluttua merkittävyyskeskustelun alkamisesta), {{Hauki on kala}} (24 tunnin kuluttua laajennospyynnön asettamisesta) ja {{Poistoarkisto}} (kun äänestys on päättynyt poistoon)
 2. Palauta sivu *: {{Palautusarkisto}} linkki kun palautusäänestyksen lopputulos on "palautettava"
 3. myönnä: Wikipedia:Palauttajat pikalinkki palautusoikeuksien myöntämiseksi

On suositeltavaa että ylläpitäjät käyttävät näitä linkkejä, koska tällöin muun muassa mallineen {{Pikapoisto}} laittaneen käyttäjän mahdollinen kommentti sekä poistosyy periytyy automaattisesti poistolomakkeelle (ja sitä kautta myös poistolokiin).

Mainososoitteiden pysyvä estäminen

Wikipediassa on mahdollista estää yksittäisiä www-osoitteita kahdella tavalla: kun mainostaminen on useissa Wikimediasäätiön wikeissä tapahtuvaa, tulee osoitteen estämispyyntö lisätä metan spam blacklist-pyyntöihin tai jos mainostaminen tapahtuu vain suomenkielisessä Wikipediassa, osoite voidaan lisätä Järjestelmäviesti:Spam-blacklist alle.

Meta-Wikin kautta estetyn mainososoitteen eston purkaminen

Mikäli Meta-Wiki on estänyt jonkin osoitteen mainososoitteena, mutta osoitteella todetaan olevan käyttöarvoa suomenkielisessä Wikipediassa (esimerkiksi lähteenä tai osiossa ”Aiheesta muualla” selkeästi hyväksyttävänä linkkinä), voidaan osoitteen esto purkaa lisäämällä osoite järjestelmäviestiin Spam-whitelist.

Käyttäjän estäminen

Katso myös: Wikipedia:Esto
Estonäppäin Tuoreissa muutoksissa

Ylläpitäjä voi estää käyttäjän kahdella tavalla:

 • Suoraan käyttäjän tekemän muutoksen kautta esim. Tuoreet muutokset -sivulla olevan estä-painikkeen kautta.
 • Sivulla Toiminnot:Estä.

Kummallakin tavalla esiin tulee lomake, johon syötetään IP-osoite (tai käyttäjätunnus), estettävät toiminnot, eston kestoaika sekä lisävalinnat.

Toiminnot IP-osoitteita estettäessä
 • Muokkaaminen, estää muokkaamisen (tämä on aina valittuna).
 • Tunnusten luominen, jolla estetään IP-osoitteesta tulevaa käyttäjää luomasta käyttäjätunnusta eston voimassaoloaikana.
  (Kun tämä on valittu, lokissa on merkintä "tunnusten luonti estetty".)
 • Oman keskustelusivun muokkaaminen, jolloin estetystä IP-osoitteesta ei pysty muokkaamaan omaa keskustelusivua.
Lisäasetukset IP-osoitteita estettäessä
 • Estä sisäänkirjautuneita käyttäjiä muokkaamasta tästä IP-osoitteesta, jolloin aiemmin luodut käyttäjätunnukset eivät voi muokata estetystä IP-osoitteesta. (engl. hardblock)
  Huom! Tämä saattaa aiheuttaa vahinkoa myös muille käyttäjille kuin eston kohteelle, koska IP-osoite voi olla monen käyttäjän käytettävissä samanaikaisesti ja kaikki osoitteesta tulevat muokkaukset on estetty myös käyttäjätunnuksilta sen ajan kuin osoitteen esto on voimassa. Tätä käytetään yleisesti vain, kun estetään avoimet välityspalvelimet. (Kun tämä vaihtoehto on valittu, lokissa ei ole mitään merkintää asiasta. Kun tätä ei ole valittu, lokissa lukee "vain kirjautumattomat käyttäjät estetty".)
 • Tarkkaile tämän käyttäjän käyttäjä- ja keskustelusivua, jolloin IP-osoitteen keskustelusivu lisätään tarkkailulistallesi.
Toiminnot käyttäjätunnusta estettäessä
 • Muokkaaminen, estää muokkaamisen (tämä on aina valittuna).
 • Tunnusten luominen, jolla estetään käyttäjätunnusta luomasta uusia käyttäjätunnuksia 24 tunnin ajan eston alkamisesta.
  (Kun tämä on valittu, lokissa on merkintä "tunnusten luonti estetty".)
 • Estä käyttäjää lähettämästä sähköpostia, jolla estetään rekisteröitynyttä käyttäjätunnusta lähettämästä sähköpostia Toiminnot:Lähetä sähköpostia kautta
 • Oman keskustelusivun muokkaaminen, jolloin estetty käyttäjätunnus ei pysty muokkaamaan omaa keskustelusivuaan.
Lisäasetukset käyttäjätunnusta estettäessä
 • Estä automaattisesti viimeisin IP-osoite, josta käyttäjä on muokannut, sekä ne osoitteet, joista hän jatkossa yrittää muokata, jolla estetään tunnuksen käyttämä IP-osoite sekä kaikki muutkin eston aikana juuri tämän tunnuksen käyttämät IP-osoitteet aina 24 tunniksi kerrallaan tai enintään eston päättymiseen saakka. (engl. autoblock)
  (Kun tämä on valittu, lokissa ei ole mitään erityistä merkintää asiasta. Kun tätä ei ole valittu, lokissa on merkintä "ei automaattista IP-osoitteiden estoa".)
 • Tarkkaile tämän käyttäjän käyttäjä- ja keskustelusivua, jolloin käyttäjätunnuksen keskustelusivu lisätään tarkkailulistallesi.

Käyttäjän estämisestä on yleensä syytä tehdä merkintä käyttäjän keskustelusivulle {{esto}}-mallineella. Estämällä IP-osoitteen voidaan estää myös "Lähetä uusi salasana sähköpostitse" -vandalisointi.

Lisätietoja estämisestä muualla

 • mw:Manual:Block and unblock – Mediawikin ohje estämisestä ja eston poistosta (osittain käytettyjen estolauseiden osalta vanhentunut)
 • Blocking – englanninkielisessä Wikipediassa ohjeita ylläpitäjälle
 • Autoblock – Mediawikin kirjoitus IP-osoitteiden automaattisesta estosta

Avaruusesto

Jos vandaali kiertää jatkuvasti estoaan samalta IP-alueelta, voidaan asettaa avaruusesto. Keskustelusivun alareunasta löytyy whois-painike, jolla IP-osoitteen alueen saa selville. Avaruusestoja tulisi käyttää harkitusti ja niistä tulisi tehdä mahdollisimman lyhytkestoisia, koska niiden vaikutukset saattavat ulottua kymmeniin tuhansiin käyttäjiin.

Muokkauseston purkaminen ja muuttaminen

Joissain tapauksissa muokkausesto on tarpeen purkaa. Tämä tapahtuu Toiminnot:Muokkausestot alta (poista esto | muuta estoa) avulla.

Tietylle käyttäjätunnukselle annettua estoa poistettaessa tai muutettaessa kannattaa ottaa huomioon, että jos estoa annettaessa on tehty valinta ”Estä viimeisin IP-osoite, josta käyttäjä on muokannut, sekä ne osoitteet, joista hän jatkossa yrittää muokata”, ei eston purkaminen tai kyseisen valinnan poistaminen estoasetuksista poista kyseisen käyttäjän IP-osoitteelle mahdollisesti jo tullutta 24 tunnin mittaista automaattista estoa. Mahdollisen automaattisesti langenneen eston voi löytää estolistasta hakemalla tekstiä ”olet automaattisesti estetty, koska jaat IP-osoitteen käyttäjän X kanssa”. Samalta riviltä löytyy toiminto ”poista esto”.

Poistettavat sivut

Kun poistoehdotuksesta on kulunut yksi viikko, ehdotus tulee käsitellä äänestyksen mukaisesti. Jos artikkeli on päätetty poistaa, ylläpitäjä poistaa artikkelin. Jos artikkeli päätettiin säilyttää, ylläpitäjä poistaa artikkelin ylälaidasta poistettava-mallineen ja lisää artikkelin keskustelusivulle mallineen {{Säilytetty|ehdotuksen syy}}. Kummassakin tapauksessa pitää myös:

 1. Mennä kyseessä olevalle äänestysalasivulle ja lisätä koodin alkuun malline {{Poistoarkisto}}, joka ilmoittaa äänestyksen tuloksen automaattisesti. Mallineen käyttöesimerkki: {{subst:Poistoarkisto|--~~~~|Poistoa puoltaa|Poistoa vastustaa|subst:}}
 2. Poistaa asiaankuuluva rivi sivun Wikipedia:Poistoäänestykset lähdekoodista. Yhteenvedossa on hyvä mainita säilytettiinkö vai poistettiinko sivu ja millä prosenteilla, jotta äänestyksen tuloksen näkee suoraan sivuhistoriasta. Yhteenvedoksi voi merkitä esimerkiksi: - Äänestyssivun nimi: säilytetty, 25% kannatti poistoa.

Poistetun sivun palauttaminen

Jos sivu on poistettu ja äänestyksessä päätetään sivu palauttaa tai kun tilanne muuten on ratkaisevasti muuttunut (tekijänoikeusepäselvyys poistuu, merkittävyys muuttuu tai muu vastaava), voi sivun palauttaa Toiminnot:Palauta kautta.

Sivuhistorioiden korjaaminen

Joissakin tapauksissa käyttäjät saattavat tehdä leikkaa-liimaa -sivusiirtoja tai uuden artikkelin vanhan artikkelin päälle, ja pahimmassa tapauksessa sivujen palautus ei enää onnistu ilman ylläpitäjän apua. Sivuhistorian korjaamiseksi ylläpitäjän tulee olla koko ajan tietoinen mitä on tehty ja mitä on tekemässä, ja ollessaan epävarma, jättää sivuhistorian korjaaminen kokeneemman ylläpitäjän tehtäväksi.

Ota huomioon, että mikäli yhdistäminen on tehty ohjeiden mukaisesti tai kun kahden erillisen artikkelin teksti on yhdistetty toiseen artikkeliin, sivujen muokkaushistorioita ei pitäisi yhdistää alla kuvatuilla menetelmillä, koska tämä yhdistäisi kahden itsenäisen artikkelin toisistaan erilliset muokkaushistoriat yhdeksi limittäiseksi luetteloksi, mistä aiheutuu yleensä vain sekasotkua. Tarkempia ohjeita sivuhistorian korjaamisesta sekä tapauksista, joissa muokkaushistoriaa ei saa yhdistää, löytyy englanninkielisen Wikipedian ohjesivulta en:Wikipedia:How to fix cut-and-paste moves.


Erottelu

Jos tulee tilanne, jossa käyttäjä on luonut vanhan artikkelin päälle uuden, eri aiheesta olevan artikkelin, voidaan sivuhistoriat erotella seuraavasti:

 1. Oletetaan että artikkeli A on ylikirjoitettu uudella aiheella, ja uusi aihe tulisi siirtää nimelle artikkeli B
 2. Poista artikkeli A
 3. Mene sivulle Toiminnot:Palauta/artikkeli A ja palauta artikkeli B versiot
 4. Siirrä artikkeli A nimelle artikkeli B (ei uudelleenohjausta)
 5. Mene sivulle Toiminnot:Palauta/artikkeli A ja palauta loput versiot

Huom! Selkeämmät ja yksityiskohtaisemmat ohjeet englannin kielellä muokkaushistorioiden erotteluun löytyvät en-wikin ohjeista.

Esimerkkitapauksia

 • Artikkeli Lentosatama on yhdistelmä kolmesta itsenäisestä, eri aikoina luodusta artikkelista. Huolimatta siitä, että sen historiassa näkyvät kaikki eri muokkaukset, siihen tehdyt kaksi eri muokkaushistorian yhdistämistä on tehty teknisesti hyvin, koska ne ovat kronologisesti oikeassa järjestyksessä. Artikkelin 1. version muokkaaminen oli päättynyt sen jälkeen kun aiheesta luotiin 2. artikkeli ja nämä yhdistettiin. Tämän jälkeen 2. artikkelin muokkaaminen oli päättynyt, kun aiheesta kirjoitettin kolmas artikkeli, jolloin toisen artikkelin koko historia voitiin yhdistää kolmanteen artikkeliin. Versioiden erot ovat koherentteja ja yhdistämistoimenpiteistä on selkeät tiedot yhteenvedoissa.
 • Epäonnistuneita tapauksia:

Välitön poistaminen

Käyttäjien välittömästi poistettavaksi merkitsemät artikkelit ja tiedostot (pikapoisto) löytyvät luokasta Luokka:Pikapoisto. Välittömästi poistettavaksi merkityn artikkelin historiasta kannattaa tarkistaa, ettei artikkelista ole aiempia asiallisia versioita.

Poiston syy kannattaa pidempien artikkelien kohdalla kirjoittaa itse, elleivät valikosta löytyvät syyt ole tarpeeksi kuvaavia.

Poiston syy näkyy lokissa, joten lokimerkintöihin ei tule jättää viittauksia vandalismiin tai henkilökohtaisiin hyökkäyksiin.

Huomaa: Jos poistettava artikkeli sisältää arkaluontoisia tai loukkaavia tietoja, kuten esimerkiksi ihmisten yhteystietoja, niiden jättäminen poistosyy-kenttään tallettaa ne poistolokiin ja sitä kautta hakukoneisiin. Tällaisessa tapauksessa poistosyy tulee valita poistosyyvalikosta tai kirjoittaa itse. Voit myös hyödyntää poistomallineiden Ylläpitäjä-riviä jolloin kaikki mallinevalinnat periytyvät automaattisesti poistolomakkeeseen. Tämä edellyttää kuitenkin JavaScript-tukea. (Esimerkiksi {{Pikapoisto|Mihin tämä liittyy?|A1}} loisi automaattisesti poistosyyksi A1: Ei määritelmää: Mihin tämä liittyy? kun käytetään mallineen ylläpitäjäriviä poiston tekemiseksi.)

Järjestelmäviestien muokkaaminen

Katso myös: Wikipedia:Tekniikka

Wikipedian järjestelmäviestit sijaitsevat järjestelmäviestinimiavaruudessa ja näiden muokkaaminen onnistuu vain ylläpitäjiltä. Kun viestin sisällöstä ja/tai toiminnallisuudesta on saavutettu konsensus, voi ylläpitäjä tehdä tarvittavat muutokset.

Käyttöliittymän ylläpitäjyys

Eräiden käyttöliittymän teknisten osien muokkaaminen on elokuusta 2018 alkaen rajoitettu erityiselle ryhmälle käyttöliittymän ylläpitäjät (ks. ryhmän tämänhetkiset jäsenet). Näitä osia ovat sivustonlaajuiset CSS- ja JS-määritykset. Aiemmin näitä pystyi muokkaamaan kuka tahansa ylläpitäjä. Ylläpitäjä, joka haluaa itse muokata näitä osia, voi pyytää ryhmään liittämistä byrokraateilta.

Pienoisohjelmien lisääminen

Käyttöliittymän ylläpitäjät (ks. yllä) voivat lisätä asetuksista valittavia pienoisohjelmia seuraavasti:

 1. Luo järjestelmäviesti Järjestelmäviesti:Gadget-pienoisohjelma ja anna sisällöksi lyhyt, kuvaava teksti pienoisohjelmasta
 2. Luo pienoisohjelman tarvitsemat sivut: Järjestelmäviesti:Gadget-pienoisohjelma.js, Järjestelmäviesti:Gadget-pienoisohjelma.css...
 3. Lisää Järjestelmäviesti:Gadgets-definition alle oikeaan osa-alueeseen rivi * pienoisohjelma|pienoisohjelma.js|pienoisohjelma.css (erottaen pystypalkilla kaikki kohdassa kaksi luodut sivut)

Sivun suojaaminen

 • Muokkaussodan kohde tai monien käyttäjien kiivaasti vandalisoima artikkeli (kts. Wikipedia:Muokkaussota) suojataan ja merkitään {{suojattu}}-mallineella niin pitkäksi aikaa että tilanne rauhoittuu.
 • Toiminnan kannalta oleelliset sivut, kuten Etusivu, suojataan pysyvästi ja keskustelusivulle lisätään {{pysyvästi-suojattu}}-malline.
 • Mikäli suojaat jonkin sivun, on suositeltavaa lisätä se tarkkailulistalle, tarkkailla sen keskustelusivun kommentteja ja pitää huoli siitä, ettei se unohdu suojatuksi kohtuuttoman pitkäksi aikaa.

Suojatun sivun muokkaaminen

Jos suojatulle sivulle halutaan konsensuksen myötä tehdä muutoksia, ylläpitäjä voi muokata suojattua sivua kuten normaalisti.

Uudelleenluonnin esto

Jos tietty sivu luodaan aina uudestaan välittämättä Wikipedian käytännöistä, voidaan sivun uudelleenluonti estää pysyvästi suojaamalla poistettu sivu uudelleenluonnilta (joko siten että vain ylläpitäjät voivat luoda sivun [täysin suojattu] tai siten että vain uusilta ja rekisteröimättömiltä käyttäjiltä estetään sivun luonti [osittaissuojattu]). Kaikki tällä tavalla suojatut sivut löytyy Toiminnot:Suojatut sivunimet alta.

Suojauksen syyt

Suojauksen peruste voidaan useimmiten valita suoraan valikon tarjoamista vakiosyistä, jotka ovat:

 • Yleiset suojaussyyt
  • Jatkuva vandalismi  (engl. excessive vandalism)
  • Jatkuva mainoslinkkien lisääminen  (engl. excessive spamming)
  • Muokkaussota  (engl. counter-productive edit warring)
  • Suuri näkyvyys  (engl. high traffic page)
 • Erityiset suojaussyyt
  • jatkuvaa eston kiertoa
  • jatkuva uudelleenluonti

Suojauksen syyn voi kirjoittaa myös käsin, kun valitsee valikosta muun syyn. Joskus ylläpitäjät jättävät syyn kokonaan ilmoittamatta tai kirjoittavat syyksi vähän mitä mieleen kulloinkin juolahtaa, mutta tätä ei suositella, jotta lokimerkinnät pysyvät ymmärrettävinä kaikille eikä vain suojauksen asettajalle.

Piilottaminen

Version piilottaminen

 • Yhden version piilottaminen:
  • Piilota version tekstisisältö piilottaa varsinaisen muokkauksen artikkelista niin, ettei sivulle tehty muokkaus ole enää näkyvissä.
  • Piilota yhteenveto piilottaa muokkaajan kirjoittaman muokkausyhteenvedon niin, ettei sen teksti enää näy sivuhistoriassa.
  • Piilota tekijän tunnus tai IP-osoite piilottaa muokkauksen tehneen käyttäjätunnuksen tai IP-osoitteen muokkaushistoriasta.
 • Usean version piilottaminen kerralla: Voit piilottaa useita muokkauksia kerralla valitsemalla ne muokkaushistoriasta laittamalla rastin valintalaatikoihin. Sen jälkeen lomakkeella oleva vaihtoehto "Piilossa" tarkoittaa kohteen piilottamista ja "Näkyvissä" sen jäämistä näkyviin. Valinta "(älä muuta)" tarkoittaa, että kyseistä piilotusasetusta ei muuteta vaan se jää entiselleen, joko näkyviin tai piiloon, jos version näkyvyyttä on jo muutettu.

Piilota vain se osuus muokkauksesta, joka on syytä poistaa näkyviltä. Esimerkiksi jos kunnianloukkaus on vain sivun tekstissä, piilota tekstisisältö mutta älä piilota yhteenvetoa äläkä käyttäjätunnusta. Jos piilotuksen syynä on muu käytäntörikkomus kuin räikeän hyökkäävä käyttäjätunnus, ei käyttäjätunnusta ole syytä piilottaa, koska siitä näkee, kuka on syyllistynyt käytäntörikkomukseen.

Lokimerkinnän piilottaminen

Lokimerkintöjä ei yleensä saa piilottaa lukuun ottamatta piilotuskäytännössä mainittuja erityistapauksia. Jos lokimerkintä piilotetaan, näkyvyysrajoitukset tarkoittavat hieman eri asioita kuin versioiden piilottamisessa riippuen siitä, minkä lokin merkintä on kyseessä.

 • Estolokimerkintä 17. talvikuuta 2014 kello 12.34 Ylläpitäjä esti käyttäjän tai IP-osoitteen Vandaali (keskustelu | muokkaukset). Eston kesto 8 tuntia (tunnusten luonti estetty, oman keskustelusivun muokkaus estetty) ‎ (Toistuva sotkeminen.)
  • Asetus "Piilota kohde ja parametrit" piilottaa lokin seuraavasti: 17. talvikuuta 2014 kello 12.34 Ylläpitäjä esti käyttäjän tai IP-osoitteen Vandaali (keskustelu | muokkaukset). Eston kesto 8 tuntia (tunnusten luonti estetty, oman keskustelusivun muokkaus estetty) ‎ (Toistuva sotkeminen ja häiriköinti.)
  • Asetus "Piilota yhteenveto" piilottaa lokin seuraavasti: 17. talvikuuta 2014 kello 12.34 Ylläpitäjä esti käyttäjän tai IP-osoitteen Vandaali (keskustelu | muokkaukset). Eston kesto 8 tuntia (tunnusten luonti estetty, oman keskustelusivun muokkaus estetty) ‎ (Toistuva sotkeminen.)
  • Asetus "Piilota tekijän tunnus tai IP-osoite" piilottaa lokin seuraavasti: 17. talvikuuta 2014 kello 12.34 Ylläpitäjä esti käyttäjän tai IP-osoitteen Vandaali (keskustelu | muokkaukset). Eston kesto 8 tuntia (tunnusten luonti estetty, oman keskustelusivun muokkaus estetty) ‎ (Toistuva sotkeminen.)
 • Uusien käyttäjätunnusten luontilokimerkintä, jossa esiintyy räikeästi hyökkäävä käyttäjänimi, piilotetaan asetuksella "Piilota tekijän tunnus tai IP-osoite", joka riittää käyttäjätunnuksen piilottamiseen. Sisältöä ("Piilota toiminto ja kohde") ei piiloteta. Näin lokiin jää seuraava merkintä: Käyttäjätunnus (käyttäjänimi poistettu) luotiin

Katso myös