Partido Independentista Puertorriqueño

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PIP:in lippu.

Puerto Ricon itsenäisyyspuolue (esp. Partido Independentista Puertorriqueño, PIP) on vuonna 1946 perustettu puertoricolainen puolue, joka ajaa Puerto Ricon itsenäistymistä Yhdysvalloista. Se on yksi kolmesta Puerto Ricon tärkeimmästä puolueista ja toiseksi vanhin rekisteröity puolue. Puoluetta johtaa Ruben Berrios.

Puolueen perusti Gilberto Concepción de Gracia tuntiessaan alun perin itsenäisyyttä ajaneen Partido Popular Democráticon pettäneen itsenäisyysliikkeen.

PIP:n tavoitteet ovat saanut moraalista tukea useilta kansainvälisiltä tahoilta, kuten Sosialistiselta internationaalilta, Kuubalta ja Panaman presidentti Martín Torrijosilta. Puerto Ricon itsenäisyyden kannattajiin kuuluu myös useita kansainvälisesti tunnettuja henkilöitä, kuten Nobel-palkittu kolumbialainen kirjailija Gabriel García Márquez.

Puolueen tunnus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puerto Ricon lippu.

PIP:n tunnuksena toimii vihreä lippu, jossa on valkoinen risti. Puolueelle lipun vihreä merkitsee toivoa itsenäisyydestä ja valkoinen risti uhrausta ja velvoitetta demokraattisesta puolueesta.

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.