Keskustelu käyttäjästä:Jklak

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
  Hei Jklak ja tervetuloa Wikipediaan! Toivon, että Sinulle on hyötyä tästä tietolaatikosta. Voit tutustua Wikipedian viiteen keskeiseen periaatteeseen ja saat lisätietoa artikkelien muokkaamisesta ja muotoilusta. Voit myös esittää kysymyksiä kahvihuoneessa.
Wikipedian viisi pilaria Lisätietoa aiheesta
Wikipedia on tietosanakirja eikä valikoimaton kokoelma tietoa. Kaikki aiheet eivät ole riittävän merkittäviä soveltuakseen Wikipediaan.
Mitä Wikipedia ei ole
Merkittävyyden suuntaviivoja
Wikipedialla on neutraali näkökulma. Artikkeleissa esitetään kaikki merkittävät erilaiset näkemykset eikä Wikipedia valitse totuutta lukijan puolesta. Kirjoittajan on viitattava luotettaviin lähteisiin ja kerrottava, kenen näkemystä lisätty tieto edustaa. Lähteetön tieto saatetaan poistaa kysymättä. Kirjoittajan omat mielipiteet eivät kuulu Wikipediaan.
Neutraali näkökulma
Tiedon on oltava tarkistettavissa
Ei uutta tutkimusta
Wikipedia on vapaata aineistoa. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita, eikä kukaan omista yksittäistä artikkelia. Älä kopioi tekstiä tai kuvia muualta ilman lupaa, vaan kirjoita asiat omin sanoin ja noudata tiedostojen käyttösääntöjä.
Wikipedia ja tekijänoikeudet
Wikipediassakin on oltava ihmisiksi. Etsi konsensusta keskustelemalla, vältä muokkaussotia. Älä häiriköi esittääksesi kantasi, toimi hyvässä tahdossa ja oleta hyvää tahtoa myös muilta.
Käy kiinni asiaan, älä ihmisiin
Wikipedialla ei ole ehdottomia sääntöjä näitä periaatteita lukuun ottamatta. Muokkaa siis artikkeleita rohkeasti, vaikket tuntisikaan sääntöjä läpikotaisin, ja luota terveeseen järkeen. Älä pelkää möhliväsi, sillä Wikipedian ohjelmisto pitää huolen, että et voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.
Älä palvo sääntöjä
Muokkaa sivuja rohkeasti
Artikkeleiden muokkaaminen
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don’t speak Finnish?

Ulrika 11. maaliskuuta 2011 kello 15.43 (EET)[vastaa]

Jodosivuista[muokkaa wikitekstiä]

Terppa. Jodo-sivu alkaa olla jo ihan artikkelin kokoinen ja näköinen, kiitos siitä. Mutta tulehan toki treeneihinkin äläkä pelkästään virtuaalisesti sitä harjoita... ;)

Lisään kilpailuosioon jotain kuvitusta piakkoin, skannaan jonkun hyvän dian. Mitäs noi kilpailun tavoitteet olisivat? Lähinnä samaa kuin harjoittelunkin? Objektiivisesti tarkasteltunahan tuo kilpaileminen kasvattaa paineensietokykyä ja auttaa täydellisen katan kurkoittelussa kun joutuu antamaan itsestään kaiken. Fighting spiritistä voisi mainita jotain, ja myös siitä että tarkastellaan aihetta eurooppalaisesta näkökulmasta.

Jodo-sanan taivuttelusta taitoin jo vähän peistä louhikärmeksen kanssa hänen keskustelusivullaan. Olihan hänellä pointtinsa toki; valitettavasti japanin translitterointi on aina samanmoista säätämistä. Katso vaikka Jun'ichirō Koizumi ja sen keskustelusivu...

Keep up the good work. Voit poistaa tämän luettuasi. Lopossumi 19. lokakuuta 2006 kello 08.23 (UTC)

Artikkelien malli[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Tutustuthan tyylioppaaseen kun luot artikkeleita. Pitäisi muun muassa aina aloittaa artikkelit määritelmällä. -Samulili 21. lokakuuta 2006 kello 19.52 (UTC)

Jep, kiitos oikaisusta. Otetaan huomioon tästedes ja korjataan vanhat kunhan ennätän. Tarkoitatko jotakin artikkelia erityisesti. Jklak 21. lokakuuta 2006 kello 19.56 (UTC)

Kamppailulajiminityngistä[muokkaa wikitekstiä]

Moikka! Olet tehnyt erilaisista kamppailulajeista artikkeleja, mutta ensinnäkään wikipediassa ei tykätä kovin lyhyistä sivuista. Parempi tehdä kerralla kunnon sivu. Toiseksi voisit tutustua artikkelien tyyliin. Artikkeli alkaa (tai pitäisi alkaa) aina tällälailla:

Se ja se on sellainen ja sellainen juttu ja on...

Nykyisellään sivusi muistuttavat liikaa paperitietosanakirjaa. --Miihkali 21. lokakuuta 2006 kello 19.57 (UTC)

Käyttäjämallineista[muokkaa wikitekstiä]

Moi!

Käyttäjämallineita tulisi tehdä vain Wikipediaan tai sen muokkaamiseen liittyvistä aiheista. Siksi poistin tekemäsi mallineen kendokan harrastajille. Lisäksi mallineet pitäisi tehdä Malline-nimiavaruuteen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että mallinetta luotaessa nimen eteen lisätään teksti Malline:, siis esimerkiksi Malline:Kendokan harrastaja eikä Kendokan harrastaja. Mallineisiin voi silti viitata artikkelissa ilman Malline:-alkua, siis esimerkiksi {{Kendokan harrastaja}}. –Anchjo(jutskaa) 9. tammikuuta 2007 kello 15.31 (UTC)

Luokat pois hiekkalaatikosta[muokkaa wikitekstiä]

Poistaisitko luokat hiekkalaatikostasi? Nyt ne näkyvät tarpeettomasti mm. Halutut luokat -sivulla. Kiitos. --Hippophaë 17. toukokuuta 2007 kello 21.49 (UTC)

Tehty. Jklak 18. toukokuuta 2007 kello 09.49 (UTC)

Viitsisitkö kommentoida/poistaa luokat hiekkalaatikostasi? --AdaL 12. kesäkuuta 2007 kello 00.56 (UTC)

Sorry, poistettu. Jklak 12. kesäkuuta 2007 kello 06.02 (UTC)
Kiitän. --AdaL 12. kesäkuuta 2007 kello 06.03 (UTC)

Poistaisikot luokat hiekkalaatikostasi? Kiitos. --Hippophaë 14. kesäkuuta 2007 kello 12.03 (UTC)

Sorry. Oli muutama epähuomiossa jäänyt, toivottavasti hiekkalaatikkoni on nyt puhdas luokista. Aion olla tarkkaavaisempi jatkossa.Jklak 14. kesäkuuta 2007 kello 12.46 (UTC)

Hei! Olet lisännyt suomenkieliseen Wikipediaan vapaasti käytettäviä tiedostoja, mistä suuri kiitos. Vapaat tiedostot tulisi kuitenkin lisätä Wikimedia Commonsiin. Commonsin kuvat ovat kaikkien projektien (esimerkiksi myös Wikikirjaston ja Wikisanakirjan) käytössä kaikilla kielillä. Commonsissa kuvat voi myös järjestää luokkiin ja gallerioihin, jolloin muiden on helppo löytää ne.

Commons on monikielinen Wikipedian sisarhanke, jonka käyttöliittymän voi valita myös suomenkielisenä. Suomenkielisellä etusivulla on linkki sivulle, joka kertoo ohjeet kielen muuttamiseksi. Lisäksi kasvava osa ohjeista ja muusta dokumentaatiosta on myös suomeksi. Tutustu myös aloittajan ohjeisiin. Samulili 21. lokakuuta 2007 kello 11.33 (UTC)

Kiitos muistutuksesta. Olen kumminkin harkinnut tarkkaan mitä kuvia lataan suomenkieliseen wikipediaan. Jos katson että jostain lataamastani kuvasta voisi olla hyötyä wikipediassa projekteissa kansainvälisesti toki lataan ja olen ladannutkin niitä wikipedia commonsiin. Jos taasen perustellusti katson että lataamastani kuvasta on hyötyä lahinnä suomenkielisessä wikipediassa - lataan sen sinne. Jklak 21. lokakuuta 2007 kello 20.00 (UTC)
Vaikka ajattelet, että kuvasta olisi hyötyä vain suomenkielisessä Wikipediassa, se kannattaa silti tallentaa Commonsiin, jotta a) kuvaa voisi helpommin käyttää myös muissa artikkeleissa (kuva löytyy jostain luokasta) b) sitä voisi käyttää muissa suomenkielisissä projekteissa (Wikikirjasto, wikisanakirja...) ja c) sitä voisi sittenkin käyttää muunkielisissäkin Wikimedian projekteissa (esimerkiksi kuva Kuva:Shiai piste.JPG on tällainen). Samulili 22. lokakuuta 2007 kello 15.56 (UTC)

Sekalaisia tiedostoja (esim. jonkin leirin PDF-esitteitä) ei kannata tallentaa Wikipediaan. Niihin voi toki linkittää, jos se on tarpeen ja tiedostot löytyvät muualta netistä. –Ejs-80 24. lokakuuta 2007 kello 14.04 (UTC)

Arkistoa ei muokata[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Poistin Wikipedia:Poistettavat sivut/Luettelo tunnetuista hetero- ja biseksuaaleista äänesi kun äänestys on jo lopetettu (artikkeli poistettu roskana). terv.--Teveten 15. tammikuuta 2008 kello 09.58 (UTC)

Uups, moka oli minun kun en huomannut tarkastaa oliko äänestys voimassa. Jklak 15. tammikuuta 2008 kello 10.58 (UTC)
Vahinkoja sattuu ;) Miten muuten löysit tuon äänestyksen? Kaivelitko arkistoa vai miten sinne päädyit?--Teveten 15. tammikuuta 2008 kello 11.01 (UTC)
En itse asiassa tiedä miten sinne päädyin. Äänestys-sivu sattui vain avautumaan jolloin silmäilin sen nopsaan ja liiemmin empimättä äänestin?!? Jklak 15. tammikuuta 2008 kello 11.49 (UTC)

Elokuvassa oli väärä IMDb-linkki ja ehdin jo tehdä siihen muutoksia sen mukaan, kunnes tajusin. Nyt pitäisi olla kunnossa. --Ulrika 14. maaliskuuta 2008 kello 14.59 (UTC)

Tieteelliset nimet[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Tieteelliset nimet eivät ole latinaa (vaan useimmiten kreikkaa), aina ei kumpaakaan, joten ethän merkitse niitä {{k-la}}-mallineella --albval (keskustelu) 8. lokakuuta 2008 kello 15.54 (EEST)[vastaa]

Luulin, nyt tiedän. Kiitos tiedosta. Jklak 8. lokakuuta 2008 kello 18.06 (EEST)[vastaa]
Eipä mitään, hyvää työtä joka tapauksessa. yst. --albval (keskustelu) 9. lokakuuta 2008 kello 16.17 (EEST)[vastaa]

Keho vs. ruumis vs. vartalo[muokkaa wikitekstiä]

Heippa; olen jotakuinkin samoilla linjoilla kanssasi näiden sanojen käytöstä. (Tosin ruumis voi olla elävälläkin... kalmo on kuolleen ruumis.) Huomauttaisin kuitenkin että suomen kielessä ei ole sanoja kehollinen tai vartalollinen. Ruumiillinen on täysin käyttökelpoinen sana, käyttäkäämme sitä ja torjukaamme ulkolaislainojen turmeltava vaikutus ;) Vai ryhdytäänkö fyysisiksi? pitke 30. lokakuuta 2008 kello 15.14 (EET)[vastaa]

Niin että kumosin muokkauksesi artikkelissa kendō, siitä tämä purkaus. pitke 30. lokakuuta 2008 kello 15.16 (EET)[vastaa]
Olkaamme käyttämättä ruumiillinen sanaa, koska se voi aiheuttaa väärinymmärryksen miekkailusta kirjoitettaessa. Kendon harjoittelussa miekkatekniikat ovat vain symboleja väkivallasta joka pitää kohdata ja torjua. Näin budolajeissa yleisesti. Olen samaa mieltä että Suomenkieltä kannattaa suosia lainojen sijaan mutta en näe syytä käyttää vanhantavaa kieltä. Sitä paitsi kielitoimiston sanakirjan mukaan suomen kielessä on käytössä sana kehollinen. Vaihdoin ruumiillisen fyysiseksi koska sen voin sietää. Toivottavasti sinäkin. Jklak 30. lokakuuta 2008 kello 17.02 (EET)[vastaa]

Viitteiden merkitsemisestä[muokkaa wikitekstiä]

Morjens. Muutin Malaria Suomessa -artsun viitteet normaaliin muotoon. Kannattaa kokeilla käyttää tuota <ref name=viitteennimi>Viite</ref>-juttua niin jokaiseen viitteeseen voi viitata useamman kerran ilman, että viitteitä tulee useita samaan artikkeliin tai kirjan sivuun. Lisäksi se säästää hirveästi bittejä, joten maailma pelastuu, kun wikipedia ei tarvitse niin paljon levytilaa. :) --Uvainio 31. tammikuuta 2009 kello 17.32 (EET)[vastaa]

Kiitti vinkistä. Vaihdankin hetimiten viitteiden merkitsemistapani tuohon mainitsemaasi. Jklak 2. helmikuuta 2009 kello 06.46 (EET)[vastaa]
Varoitus tiedoston poistamisesta Kun latasit tiedoston 2004 Blackmore' s Night kiertuejuliste.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Tiedostoa ei voida käyttää ennen tietojen täyttämistä. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, tiedosto tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä tiedoston sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi tiedostojen tiedot.

--Musamies 29. maaliskuuta 2009 kello 10.08 (EEST)[vastaa]

Lihakarja ja kendoseurat[muokkaa wikitekstiä]

Hei, luulin ensin, että kyseessä oli joku lapsikäyttäjistämme, jolloin tuo lihanautojen dissaus olisi mennyt elämänkokemuksen ja yleissivistyksen puutteen piikkiin. Satuin kuitenkin vilkaisemaan käyttäjäsivuasi ja huomasin parit muut keskustelusivukommenttisi. En voi siksi välttyä vaikutelmalta, että tämä on häiriköintimielessä tehty poistoäänestys. Tuollaista käytöstä ei pidetä suotavana Wikipediassa (eikä se muutenkaan elämässä paljoa eteenpäin vie). Voi tietysti olla, että olen vain ymmärtänyt tarkoitusperäsi väärin ja tämä huomautus on aivan tarpeeton. Aiheesta lisää: WP:POINT. —B. Nuhanen 17. huhtikuuta 2009 kello 18.52 (EEST)[vastaa]

Maajoukkuemalline[muokkaa wikitekstiä]

Tekisitkö mallineet jodon maajoukkueesta 2008 ja 2009. ZNKR jōdō Suomessa-artikkeli on jäänyt hoitamatta sen jälkeen kun siitä tuli "hyvä". --Jodo-mikko 22. elokuuta 2009 kello 11.05 (EEST)[vastaa]

Kiitos mallineen lisäyksestä! --Jodo-mikko 24. elokuuta 2009 kello 18.43 (EEST)[vastaa]

Kuviesi otsikoista ja kuvateksteistä[muokkaa wikitekstiä]

Kuvien Yakute uchi ja Tsuki hasushi uchi nimet ovat väärin kirjoitettu. P.o. Gyakute uchi ja Tsuki hazushi uchi.

Kuvassa Honte uchi on kyse ihan toisen tekniikan, Gyakute uchin, jälkeisestä semestä. Tiedoston kuvauksessa lukeekin "yakute uchi" (sic).

Kuvassa Hiki otoshi uchi shijo on selvästi lähtenyt Hiki otoshi no kamaesta vastaanottamaan uchidachin miekkaa Kuri tsuke-nimisellä tekniikalla. Kyse ei siis ole Hiki otoshi uchi-nimisestä tekniikasta. Tämä kuva on siis ZNKR jodo-artikkelin yhteydessäkin väärän tekniikan kohdalla.

Korjaatko nimet ja poista ystävällisesti väärä kuva Hiki otoshi uchin yhteydestä artikkelissa.

--Jodo-mikko 28. syyskuuta 2009 kello 09.46 (EEST)[vastaa]

Minerva kaipaa lähteitä, ettei tarvitsisi lätkiä lähteetön-mallineita. --Ulrika 21. joulukuuta 2009 kello 12.19 (EET)[vastaa]

Joo, tulee het.Jklak 21. joulukuuta 2009 kello 12.23 (EET)[vastaa]

...kaunis! On aina mukavaa saada hieman tunnustusta ^_^ Siirrän kaijan orrelle muiden seuraan. Pitke 12. maaliskuuta 2010 kello 11.01 (EET)[vastaa]

Poistit meemi-artikkelin johdantokuvan sillä perusteella, ettei se liity meemeihin. Hyvä että edes perustelit, mutta perustelusi ei ole asiallisesti oikea. Kuvassa on paljonkin memetiikkaan suoraan liittyvää. Ensiksikin Dawkins klassisessa meemiluettelossaan mainitsee vaatetuksen. Kuvassa on siitä esimerkki. Toiseksi, meemit ovat jäljittelyn yksiköitä, mutta harva meemi leviää tasaisesti yli koko yhteisön. Pikemminkin jäljittelystä muodostuu erilaisia viiteryhmiä. Kuva kertoo eräästä tavasta pukeutua, ts. memeettisestä variaatiosta. Kolmanneksi meemit -- sikäli kuin koko käsitteellä mitään virkaa on -- ovat omimmillaan kuvatessaan sitä, miten erinäiset uutuudet joilla luodaan eroa tavanmukaiseen leviävät (virtuaali)yhteisössä. Kuva kertoo omaa kieltään tästäkin. ¶ Käsittääkseni jokaisen muutoksen tarkoituksena on parantaa artikkelia. Mielestäni kuvan poisto oli huononnus. Kun en mielelläni ryhtyisi muokkaussotaan, pyydän ystävällisesti sinua palauttamaan sen tai korvaamaan kyseisen kuvan mielestäsi oivaltavammalla kuvalla. Olet varmaan sentään yhtä mieltä siitä, että kuva elävöittää artikkelia. Tällaisenaan artikkeli näyttää arkiharmaammalta kuin ennen. --Neander 28. toukokuuta 2010 kello 23.00 (EEST)[vastaa]

Hei, tarkoitukseni ei ollut provosoida. Se että Dawkins mainitsee meemiluettelossaan vaatetuksen ei tarkoita että mikä tahansa kuva on perusteltu artikkeliin laittamaan. Olen samaa mieltä että artikkeli kaipaa kuvitusta mutta eihän geenejä käsittelevään artikkeliin liitetä sammakon kuvaa siksi että sammakossa varmasti on geenejä. Tai pistää kuvaa esim jostain kirjasta ja sanoa että kirjaan liittyy meemejä, sisältö, lukutapa sidonta, kustantaminen etc...Mielestäni kuvan poisto oli ko. artikkeliin parannus. Korvaa sen paremmalla (tai kuka tahansa saa) kun löydän. Olen kyllä pannut merkille miten olet rakentanut meemi-artikkelia ansiokkaasti. Artikkelin kuvittamisessa pitää kuitenkin mielestäni olla enemmä ideaa kuin ko. poistamassani kuvassa. Jklak 29. toukokuuta 2010 kello 10.51 (EEST)[vastaa]
Minulla meni puolisen tuntia sopivan kuvan valkkaamisessa. Siksi tuntui turhauttavalta sen poisto. Meemi on niin abstrakti olio, että sitä ei hevin saa kuvatuksi kuvaamatta sen materiaalista substraattia ("kuljetinta"). Asettamani kuva kuvaa juuri memeettistä variaatiota sen substraattipuolen kautta, kun päähäni ei pälkähdä, miten meemiä sinänsä voisi kuvata. Geeniartikkelin kuva kuvaa geeniä diagrammaattisesti sen olennaiset rakennepiirteet luetellen, mutta meemillä ei tunnu olevan yhtä selväpiirteistä rakennetta. Mitä tulee poistamaasi kuvaan, olin itsekin ajatellut poistaa sen kuvatekstistä "Vaatteet on mun aatteet" -heiton ja säilyttää vain toteamuksen memeettisestä variaatiosta. Nyt odotan mielenkiinnolla lupauksesi toteutumista, sillä kuva siihen on hyvä saada. Aluksi aioin asettaa jonkin äänitiedoston framille (Beethovenin viidennen alku; Ukko Nooa; Kissanpolkka; Happy birthday; tms) mutta en saanut toteutuspuolta riittävän näyttäväksi. --Neander 29. toukokuuta 2010 kello 15.11 (EEST)[vastaa]

Tuon Tiedosto:Jutte_kuva_cropattu_copy.jpg olisit voinut laittaa Commonsiin..--Olli 21. kesäkuuta 2010 kello 10.11 (EEST)[vastaa]

Ehkä laitankin, nyt en halunnut. Jklak 21. kesäkuuta 2010 kello 10.20 (EEST)[vastaa]

Oliko tarkoituksesi siirtää Luokka:Kendo nimelle Luokka:Kendō? Jos oli, luokan sisältö (artikkelit, alaluokat, yläluokat ja kielilinkit) pitäisi sitten siirtää tuohon uuteen luokkaan. --Silvonen 30. elokuuta 2010 kello 20.12 (EEST)[vastaa]

Joo, se oli tarkoitus mutta ko homma jäi kesken kun tuli ~kesken wikin työstämisen muuta akuuttia puuhaa. Jklak 30. elokuuta 2010 kello 21.48 (EEST)[vastaa]
Siirsin luokat ja artikkelit. --Otrfan 2. syyskuuta 2010 kello 15.26 (EEST)[vastaa]

Hei Lisäsit artikkeliin Adolf Galland yhden teoksen Lähteet-osion alle. Huomaathan kuitenkin että Lähteet-osio on ainoastaan niitä teoksia varten joista artikkelin tiedot on poimittu. Mikäli aiheesta on kirjoitettu muuta jota voisi käyttää lähteenä, se kuuluu Aiheesta muualle -osioon. Mikäli lisäämästäsi lähteestä löytyy artikkelissa olevia tietoja, olisi hyvä jos lisäisit tuohon teokseen viittaavat viitteet tietoihin. Silloin tietenkin teoksen paikka on Lähteet-luettelossa. Parempi viitteistys parantaisi artikkelia suuresti. Terv. --Riisipuuro 1. syyskuuta 2010 kello 16.25 (EEST)--[vastaa]

Hieno juttu nuo lisäämäsi viitteet, kiitokset. Kannattaa käyttää tuota Kolppasen Jukan tyyliä eli Harvard-viitteistystä, siinä Lähteet-otsikon alle merkitään teos täydellisenä, ja viitteissä riittää kunhan merkkaa tekijän, vuoden ja sivunro. Se on erityisen hyvä tapa kun samasta teoksesta on poimittu useita viitteitä. Terv. --Riisipuuro 2. syyskuuta 2010 kello 00.05 (EEST)--[vastaa]
Kiitos. Lisää viitteitä ja sisältöä tulee jahka ehdin kirjoittaa. Eilen tuli uni silmään kesken ksiken. Jklak 2. syyskuuta 2010 kello 08.04 (EEST)[vastaa]

Moi! Kun korjaat wikityksiä, on syytä katsoa lopputulos eli minne wikitys johtaa. Korjaamasi wikitys artikkelissa Zhang Ziyi ohjasi eri elokuvaan kuin mikä artikkelissa mainitaan, minkä pystyi havaitsemaan esim. vuosiluvuista tai imdb-linkkejä seuraamalla. --Lax 10. syyskuuta 2010 kello 11.38 (EEST)[vastaa]

Hupsista, sentään elokuvaan eikä käsiitteeseen. Täytyypi pykätä asap ko flikka...Jklak 10. syyskuuta 2010 kello 12.35 (EEST)[vastaa]

Falklandin sota[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Näyttää oikeasti hölmöltä, kun artikkelin johdannossa ruvetaan listaamaan vain toisen osapuolen kärsimiä kalustomenestyksiä. Sitä paitsi poistettu kohta oli harvinaisen tökerösti kirjoitettu kaikkine kirjoitusvirheineen.--130.234.68.224 17. syyskuuta 2010 kello 11.09 (EEST)[vastaa]

Noiden listausten tarkoitus oli osoittaa jo johdannossa että Falklandilla käytiin oikeaa sotaa. Helposti jää kuva että Argenttiinalaiset olivat ihan "kädettömiä" ja Britti-impeeriumin jäännös suorastaan puhalsi miehittäjät pois. Tämä on yksi johdannon ideoista. Antaa reaalinen kuva tapahtumista. Jklak 17. syyskuuta 2010 kello 12.46 (EEST)[vastaa]
Kävin katsomassa tekemiäsi muutoksia. Sehän näyttää hyvältä. Minusta olemme saavuttaneet konsensuksen - tässä asiassa. Jklak 17. syyskuuta 2010 kello 12.52 (EEST)[vastaa]
Varoitus tiedoston poistamisesta Kun latasit tiedoston 300px-Draeger.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Tiedostoa ei voida käyttää ennen tietojen täyttämistä. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, tiedosto poistetaan. Lisätietoja voi löytyä tiedoston sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi tiedostojen tiedot.

--Musamies 9. helmikuuta 2011 kello 23.33 (EET)[vastaa]

Kuvassa on väärä tekijä, tuskin omistat tuon filmin oikeuksia--Musamies 10. helmikuuta 2011 kello 00.15 (EET)[vastaa]
Enkkuvikissä ei lue kuka ko. filmin oikeudet omistaa?!? Toisissa tiedostoissa on kyseessä filmiposterit. Missä on kirjattu kuka AD, graafikko ja/tai copywriter on ko. filmiposterit tehnyt? Help. Jklak 10. helmikuuta 2011 kello 12.43 (EET)[vastaa]
Varoitus tiedoston poistamisesta
Varoitus tiedoston poistamisesta

--Musamies 19. helmikuuta 2011 kello 02.29 (EET)[vastaa]

Lisäsit lähteetöntä tietoa, joka poistuu ellei asianmukaisia lähteitä ilmene. --Ulrika 24. helmikuuta 2011 kello 11.02 (EET)[vastaa]

Mitä viime lisäyksistäni tarkoitat? Jklak 24. helmikuuta 2011 kello 11.07 (EET)[vastaa]
Keskustelu käydään aina siellä missä aloitetaan, eli poistin kommenttisi keskustelusivultani. En tiedä mitä kaikkea olet tehnyt, kun et omia muokkauksia muista, mutta Tytärsaarta tarkoitin, ja olet siihen nyt lisännytkin lähteitä. --Ulrika 24. helmikuuta 2011 kello 11.34 (EET)[vastaa]
Oletin että vastaat yhtä nopeasti kun huomautit lähteettömistä lisäyksistä. Olisi mukavaa jos vastedes koittaisit olla vähemmän tyly. Eikö mieleesi tullut että ko. artikkelin muokkaus jatkui toimestani? Asiallista olisi ollut merkitä kohdat lähteetön tagrilla eikä ensimmäiseksi uhkailla poistolla. Tyylisi on minusta turhan kulmikas ja provoisoi helposti muita wikipedian parissa puurtajia. Muitakin kuin minua. Jklak 24. helmikuuta 2011 kello 11.56 (EET)[vastaa]
Näet nyt jotakin mitä ei yllä olevassa kommentissani ole. Wikipedian käytännöissä lukee, että lähteettömät tiedot voidaan poistaa, joten kehotin lisäämään lähteet, ja poiston voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa. Tämä oli tarkoitettu avuksi, että et tee turhaa työtä. Huomautustani koskeva vastauksesi ei minusta ole erityisen ystävällinen. Ei kannata loukkaantua asiallisista ohjeista. Lisäsin nyt alkuun ohjelaatikon, josta voit tutkia käytäntöjä. - Jos on aikeissa jatkaa artikkelin kirjoittamista, kannattaa muuten lisätä malline {{Työstetään}}, jolloin muutkin tietävät, että työ on kesken. --Ulrika 11. maaliskuuta 2011 kello 15.43 (EET)[vastaa]


Suomenlahden saari -artikkeleista ja lähteistä[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olet laajennellut Tytärsaari artikkelia ja aloittanut artikkelit Narvista ja Somerista. Hienoa että aihepiiri kiinnostaa. Tytärsaariartikkeli on ansiostasi kasvanut mukavasti. Narvin ja Somerin osalta artikkeleissa on kuitenkin aika suuriakin virheitä. Narvi ja Someri eivät olleet omia kuntiaan joten lakkautettu kunta malline ei kuulu niihin. Asukasluvuksi olit ilmoittanut 5 ja viitteeksi antanut mm. Tytärsaari artikkelissa olevan viitteen. Kyseisessä lähteessä ei kuitenkaan mainita Narvia ja Someria. Eli viitteitä ei voi lisäillä umpimähkään tietämättä sen sisällöstä. Tytärsaari artikkelissa olet lisäksi viittaillut useampiin saman kirjan sivuihin, mutta käyttänyt ref namea, jolloin viite tulee ensimmäisestä viitteestä. Eli viitteeseen tekijän sukunimi (etunimen kirjain jos vaaraa sekoittua johonkin toiseen lähdeluettelossa), vuosi ja sivunro(t). Jos samaan sivuun viitataan uudestaan voi käyttää ref namea, mutta jos kyseessä on eri sivunro, niin silloin myös eri viite. Täällä Wikipedia:Merkitse lähteet on tarkemmat ohjeet asiasta. --Kyzyl 3. maaliskuuta 2011 kello 17.09 (EET)[vastaa]

Thanks, ja kiitos kurinpalautuksesta. Lupaan perehtyä viitekäytäntöön. Copypaste käytössä pitää siis olla tarkka... Jklak 3. maaliskuuta 2011 kello 17.18 (EET)[vastaa]
Eipä mitään. Nyt lisäsit artikkeliin Narvi viitteen, mutta kyseistä teosta ei ole lähdeluettelossa. Eli lähdeluetteloon ne (ja vain ne) lähteet joita artikkelissa on käytetty ja täydellisine tietoineen (lähdemallinneet hyviä tässä). Ja sitten viitteet osioon tekijä, vuosi ja sivunro. Tarkoitus on siis että artikkeliin merkitystä viitteestä selviää että mikä lähdeluettelon teos on kyseessä. --Kyzyl 3. maaliskuuta 2011 kello 17.26 (EET)[vastaa]
Ja tiedolle ei voi laittaa lähteeksi sellaista lähdettä jossa asiasta ei mainita. Vie aikalailla pohjaa koko artikkelin uskottavuudelta, jos ensimmäinen lähdeviite osoittautuu vääräksi. --Kyzyl 3. maaliskuuta 2011 kello 19.12 (EET)[vastaa]
Useissa artikkeleissa lähteenä käyttämäsi Risto Anttilan teos Lavansaari Seiskari Tytärsaari Haapasaari 1918 on kirjaston sivuilla pilkullisessa muodossa Lavansaari, Seiskari, Tytärsaari, Haapasaari 1918. Voi nyt vaikuttaa pilkun ****, mutta kumpaa tapaa kirjassa itsessään käytetään? =) --Kyzyl 3. maaliskuuta 2011 kello 19.22 (EET)[vastaa]
Katsoin Helka tietokannasta ja sielläkin on pilkut Toisaalta itse kyseisen niteen kannessa ja sisäsivuilla ei ole pilkkuja mutta taka-kannessa taas on pilkut?!?Jklak 3. maaliskuuta 2011 kello 19.31 (EET)[vastaa]

ref namen käytöstä[muokkaa wikitekstiä]

Hei, et käytä edelleenkään ref namea oikein. Esim artikkelissa Toivo Johannes Ketonen, olet viitannut useisiin eri Anttilan teoksen sivuihin, mutta koska käytät kaikissa viitteissä samaa ref namea, niin ainoastaan ensimmäinen (tässä tapauksessa s. 108) tulostuu viitteisiin. Jos viittaat eri sivuihin, tällöin pitää käyttää niille omaa viitettä, joko ref tageja tai sitten ref namea, riippuen monestiko viittaat kyseiseen sivuun/sivuihin. --Kyzyl 11. maaliskuuta 2011 kello 15.02 (EET)[vastaa]

Sori. Muutin niitä ohjeistuksesi mukaan. Ovatko nyt ko. viitteet OK? Jklak 11. maaliskuuta 2011 kello 15.34 (EET)[vastaa]
Nyt näkyvät niin kuin pitääkin. Hienoa. =) Muokkauksesi myötä toiseksi viimeinen viittaus muuttui sivuista 134-135 sivuihin 108-109. Oliko näin tarkoitettu? Viitemerkintä aloitetaan myös heti lauseen lopun jälkeen, eli pisteen (tms.) ja viitteen väliin ei jätetä tyhjää väliä. --Kyzyl 11. maaliskuuta 2011 kello 15.58 (EET)[vastaa]
Tarkasti samalla ko. viitteet lähdekirjasta ja siksi vaihdoin sen toiseksiviimeisen viittauksen korrektiksi. Jklak 11. maaliskuuta 2011 kello 16.08 (EET)[vastaa]
Ok. Varmistin vain. --Kyzyl 11. maaliskuuta 2011 kello 21.50 (EET)[vastaa]

Kielenhuoltoa[muokkaa wikitekstiä]

Muistathan, että maiden ja muiden maantieteellisten kohteiden nimet kirjoitetaan isolla, mutta asukkaat ja kielet kirjoitetaan pienellä. Eli Suomi, mutta suomalainen, Saksa, saksalainen, Venäjä, venäläinen, Suursaari, suursaarelainen, Tytärsaari, tytärsaarelainen.--BrDead 12. maaliskuuta 2011 kello 21.55 (EET)[vastaa]

Kustantajia ei kursivoida[muokkaa wikitekstiä]

Kustantajia ei kursivoida, teosten nimet kursivoidaan ainakin tekstissä, voi kursivoida myös luetteloissa. Jos olet lisännyt kustantajiin kursivointeja muuallekin kuin Katherine Mansfieldiin, olisitko kiltti ja poistaisit ne. --Ulrika 21. maaliskuuta 2011 kello 14.32 (EET)[vastaa]

Korvattu kirjamallineilla.Jklak 21. maaliskuuta 2011 kello 14.58 (EET)[vastaa]

<palkinto siirretty>

Kielenhuoltoa...[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos monista hyvistä muokkauksista. Jotta asia menisi vielä paremmin, huomaathan vastaisuudessa, että kansallisuusnimet ja vastaavat sanat kirjoitetaan suomessa aina pienillä alkukirjaimilla: siis ruotsalainen, tanskalainen, tallinnalainen, saksalainen jne...--193.111.93.44 20. kesäkuuta 2011 kello 13.57 (EEST)[vastaa]

Kiitos vinkistä. Koetan lisätä omaa oikeakielisyyttä. Jklak 20. kesäkuuta 2011 kello 13.59 (EEST)[vastaa]

Petter Sairanen[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin takemäsi sivun Petter Sairanen (kirjailija) nimelle Petter Sairanen, kun sitä sivua ei vielä ollut. En tiedä mikä tarkoitus tuolla tarkenteella oli, mutta tarkenteellista sivua ei pitäisi tehdä, jos tarkenteetonta ei ole. Siitä on muun muassa se haitta, että joku saattaa aloittaa uuden sivun samasta aiheesta, jos ei huomaa, että se on jo olemassa tarkenteellisena. --AB 22. kesäkuuta 2011 kello 14.45 (EEST)[vastaa]

Katsoin että loimaalainen teollisuusneuvos Petter Sairanen olisi merkittävämpi henkilö. Ko. henkilö on mm perustanut Sairasen suvun sukuseuran. Hänet näet oli wikitetty useassa kohdin fi-wikipediassa, mutta linkki oli punainen. En halunnut että mahdolliset ko. linkit johtaisivat kirjailijan artikkeliin. Jklak 22. kesäkuuta 2011 kello 15.17 (EEST)[vastaa]
Ajattelinkin, että joku tuollainen ajatus ehkä oli taustalla. Tämä loimaalainen Petter Sairanen kyllä löytyy tekstihaulla, mutta mielestäni kaikki punaiset linkit tarkoittivat kyllä kirjailijaa (yhtään aiempaa linkkiä en poistanut, ja nyt kaikki tarkoittavat kirjailijaa [1]). Se on kyllä ihan oikein, että uutta sivua tehdessä katsoo punaiset linkit, ettei tule vikalinkityksiä. Muuten olen sitä mieltä, että ei kannata paljon ennakoida esimerkiksi sitä, onko joku myöhemmin mahdollisesti tuleva samanniminen sivu merkittävämpi. Wikipediassa kun ei kuitenkaan voi tietää kuinka kauan se kestää, ennen kuin se merkittävämpi sivu jostain putkahtaa. Parempi laittaa nimet ja linkitykset kuntoon nykytilanteen mukaan ja tehdä tarvittavat korjaukset sitten, kun ne ovat ajankohtaisia. Mutta eipä tässä muuta, jatketaan hommia. --AB 22. kesäkuuta 2011 kello 23.34 (EEST)[vastaa]
Artikkeli Petter Sairanen (teollisuusneuvos) on nyt aloitettu. Saa laajentaa ja linkittää. Voi tosin olla, että siitä ei tule selvyyttä, onko toinen noista kahdesta eri elämänaloja edustavasta merkittävästä henkilöstä yleisesti toista tunnetumpi. Siksi voisi olla ehkä tasapuolisinta tehdä täsmenteettömästä sivunnimestä täsmennyssivu. (Vaikka nyt elokuvat ja kirjat tuottavatkin kirjailijaan enemmän linkkejä, joita vähän joutuu muokkaamaan.)--Urjanhai (keskustelu) 2. joulukuuta 2012 kello 17.46 (EET)[vastaa]

Tristan da Cunha ja Suomen Joutsen[muokkaa wikitekstiä]

Moi, lisäsit Tristan da Cunha -artikkeliin maininnan Suomen Joutsenen pysähdyksestä saarella, mutta siitä ei oikein käy selville oliko pysähdys jollakin tavoin erityinen? Nykyisellään maininta vaikuttaa kyseisen artikkelin kannalta varsin triviaalilta tiedolta, onhan saarella varmastikin historian mittaan pysähdellyt hurjan moni laiva. – Haltiamieli 29. kesäkuuta 2011 kello 13.06 (EEST)[vastaa]

Hyvä huomio sinänsä mutta itse asiassa Tristan da Cunhalla kävi englantilainenkin sotalaiva vain kerran tai kaksi vuodessa riippuen säästä. Suomen joutsenen matruusit postittivat muunmuassa kirjeitä tuolloin 1938 Tristan da Cunhan kautta suomeen ja kyseiset postit ovat filatelisteille sangen arvokkaat keräilykohteet jota voidaan näin todentaa. Ja Suomen joutsenen kaikkien 9. merimatkan pysähdyspisteet ovat kyllä merkittäviä. Jklak 29. kesäkuuta 2011 kello 14.12 (EEST)[vastaa]
Mjuu, "hurjan moni" oli kaiketi liioittelua, mutta jos SJ:n vierailu oli perinkin harvinainen ja erikoislaatuinen tapaus niin se kannattaa ilmaista artikkelissa. Jos saarella ei ollut esimerkiksi vuosikymmeneen käynyt muita kuin niitä brittien sotalaivoja silloin tällöin? Postimerkkijuttu on kieltämättä mielenkiintoinen detalji, mutta kenties enemmän SJ:n kuin TdC:n kannalta. Enkä kyllä ihan ymmärrä, mitä tarkoitat viimeisellä lauseella – et varmastikaan sitä, että joka pysähdyspaikkaa käsittelevässä artikkelissa kannattaisi mainita SJ:n visiitti? :) – Haltiamieli 29. kesäkuuta 2011 kello 15.02 (EEST)[vastaa]
Niin, en tiedä mutta kiinnostaa onkohan SJ:n ,miehistö 1938 ainoat suomalaiset jotka ovat koskaan nähneet TdC:n vaikkeivat maissa käyneetkään. Ymmärtääkseni ei kenkään suomalaisen jälka ole TdC:lle astunut. Jos joku tietää lisää niin kertokaa ihmeessä. Itselläni on fiksaatio ko. syrjäisiin paikkoihin ja mielelläni kävisin TdC:lla, Karhusaarella, Jan Mayenillä jne.Jklak 29. kesäkuuta 2011 kello 17.34 (EEST)[vastaa]

Vaihdatko käyttöoikeuden[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuonekeskusteluissa todetaan että kuvaan Tiedosto:Josef Mengele.jpg voi vaihtaa toisen käyttöoikeuden jolloin kuvaa ei tarvitse poistaa. Etsitkoö sopivan käyttöoikeuden--Musamies 11. marraskuuta 2011 kello 14.02 (EET)[vastaa]

Vaihdoin. Toivottavasti tuo uusi on oikea.Jklak 11. marraskuuta 2011 kello 14.42 (EET)[vastaa]

Seuloja-oikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinulle kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen yleisesti hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. Erityisesti haluaisin kuulla, mikäli seuloja-ryhmään lisääminen tuottaa ongelmia tai haittaa silloin kun merkittyjen versioiden -käyttöliittymä ei ole käytössä. --Zache 22. joulukuuta 2011 kello 06.34 (EET)[vastaa]

Kiitos luottamuksesta. Tutustun ko. ominaisuuteen jahka kiireet vaimenevat.Jklak 22. joulukuuta 2011 kello 10.12 (EET)[vastaa]

Toimimaton linkki[muokkaa wikitekstiä]

Hyvä Jklak!

Käyttäjäsivullasi on toimimaton linkki, http://toolserver.org/~soxred93/count/index.php?name=Jklak&lang=fi&wiki=wikipedia ei näet toimi. Kokeile vaihtaa se linkkiin http://toolserver.org/~tparis/count/index.php?name=Jklak&lang=fi&wiki=wikipedia. Ystävällisin terveisin ElmA (KeskusteluMuokkaukset) 25. maaliskuuta 2012 kello 09.28 (EEST)[vastaa]

Kiitos ElmA tiedosta. Jklak (keskustelu) 28. maaliskuuta 2012 kello 15.34 (EEST)[vastaa]

Hiekkalaatikkosi[muokkaa wikitekstiä]

Moi, hiekkalaatikossasi oli aika paljon artikkeliluonnoksia (ilmeisesti toisista wikeistä?). Halutut mallineet -lista keräilee punaisia mallinelinkkejä ja niitä mahtuu sinne vain rajallinen määrä. Pyytäisin siis poistamaan tai merkkaamaan nowiki-koodilla niitä hiekkalaatikkosi punaisia linkkejä, jotta em. listasta olisi helpompi löytää ne oikeat mallinetoiveet. Kiitos! --Velma (keskustelu) 24. toukokuuta 2012 kello 20.10 (EEST)[vastaa]

Naisbasistien tarpeellisuus[muokkaa wikitekstiä]

Hei, kyseenalaistin aikoinaan luomasi luokan Naisbasistit tarpeellisuuden. Kommentoi toki asiaa keskustelusivulla. – Haltiamieli 10. marraskuuta 2012 kello 18.26 (EET)[vastaa]

Hei! Luokkien nimissä ei voi käyttää lainausmerkkejä, koska luokan kuvauksessa täsmennetään, mitä luokka sisältää. Ehdotan että teet uuden luokan nimeltään Valkoiset venäläiset kenraalit ja luokittelet kenraalit sinne, jotta virheellisesti nimetty luokka voidaan poistaa. --Pxos (keskustelu) 14. marraskuuta 2012 kello 15.11 (EET)[vastaa]

Teinkin uuden luokan nimeltään Luokka:Venäjän valkoinen armeija ja siirsin kenraalit sinne. --Pxos (keskustelu) 14. marraskuuta 2012 kello 15.33 (EET)[vastaa]

Joo, toi on paljon parempi. Kiitos.Jklak (keskustelu) 14. marraskuuta 2012 kello 15.36 (EET)[vastaa]

Okudan luokka[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Luulenpa, että Wikipedian luokitteluohjeen mukaan luomasi Luokka:Atsuya Okuda on liian pieni. Siihen ei ilmeisesti ole tulossa kuin itse artikkeli ja kaksi albumia, joten suhteessa muihin vastaaviin luokkiin tämä taitaa valitettavasti olla liian pieni luokittelutaso. En ole kuitenkaan varma asiasta, kenties keksit toisen luokittelutavan. --Pxos (keskustelu) 8. helmikuuta 2013 kello 19.25 (EET)[vastaa]

Minustakin luokka on turhan pieni olemaan. Toisin kuin muilla muusikoilla, Okudan luokkaan ei ole tulossa esimerkiksi yhtyeeseen vuosien varrella kuuluneita muusikkoja, useita kiertueita tai ylipäätään kovin montaa albumia kun kahdenkin tekeminen on ollut niin kovan puristuksen takana. --Pitke (keskustelu) 9. helmikuuta 2013 kello 00.04 (EET)[vastaa]

Muista merkitä lähteet[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kiitos, että paransit Wikipedian sisältöä. Et kuitenkaan merkinnyt lähteitä lisäämiisi tietoihin. Lähteiden merkitseminen on erittäin tärkeää Wikipedian luotettavuuden ja käytettävyyden varmistamiseksi, ja ilman lähdeviitteitä lisätyt tiedot saatetaan helposti kyseenalaistaa ja poistaa. Apua lähteiden merkitsemiseen löytyy sivulta Wikipedia:Merkitse lähteet. Jos olet käyttänyt tietolähteenäsi vieraskielistä Wikipediaa, voit merkitä artikkelin {{käännös}}-mallineella. Kiitos! –Elena (keskustelu) 25. marraskuuta 2013 kello 13.15 (EET)[vastaa]

Kunhan kerkiän niin merkkaan lähdeviitteet. Minulla on lähteitä omassakin hyllyssä. Mutta ei tämä kyllä ole mitenkään kiistelty juttu. Jklak (keskustelu) 25. marraskuuta 2013 kello 22.22 (EET)[vastaa]

Korjaatko otsikoinnin käytännönmukaiseksi mm. Kendo-artikkelissa. Ei 1. tason otsikoita. --Pxos (keskustelu) 4. helmikuuta 2014 kello 17.33 (EET)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Oksidentofobia merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Palosirkka (keskustelu) 9. syyskuuta 2014 kello 17.07 (EEST)[vastaa]

Luomistasi artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Moro. Urheilutiedon lisääminen toki hieno homma, siitä ensinnäkin kiitokset! Mutta voisitkohan käydä noita aloittamiasi artikkeleita läpi ja korjailla niissä kielioppivirheitä? Mulla ei ainakaan pää raksuta joka kohdassa siinä suhteen mitä on mahdettu tarkoittaa, joten ehkä olisi siltä kannalta parempi että asianomainen artikkelin aloittaja fiksailee. Ei oo tarkotus moittia, mutta pistänyt vain silmään. :)--Veli Himmeä (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 22.06 (EEST)[vastaa]

Kiitos tiedosta. Pyrin tietty hyvään lopputulokseen mutta wikipedian muokkausnäkökantani on Eventualismi. Ymmärtääkseni wikipedianparissa on enemmän "kielipoliiseja" kuin sisällöntuottajia. Koetan ehtiä käymään katsomassa artikkeleiden kielioppia jos nyt mainitset viisi kipeintä tilannetta. Jklak (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 22.18 (EEST)[vastaa]
Niin jos tarkoitat Budokwai/Turun judoseura juttua niin se on aidosti sekava juttu. Kirjoitusvirheet tietty on helpompi korjata. Jklak (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 22.34 (EEST)[vastaa]
No esimerkiksi nuo mainitsemasi. En ole noita kaikkia artikkeleitasi läpi käynyt (vain niiltä osin kuin tullut vastaan), mutta jotain fiksattavaa noissa kyllä oli. En tiedä kumpaan luokkaan meinaat allekirjoittaneen luokitella (kielipoliisit vai sisällöntuottajat), mutta kyllä noita tulee totta kai korjailtua sitä mukaa kun eteen sattuu. Eikä se sinällään mikään probleemi välttämättä ole, mutta kun nyt samalta tekijältä sattunut fiksaamista vaativaa tekstiä vastaan, niin koin aiheelliseksi asiasta ilmoittaa. Totta kai nuo varmasti ajan myötä joka tapauksessa kuntoon tulisivat, mutta kannattaa silti itse myös jossain kohden vilkaista. Eventualismin hengessä siis todettakoon, että urheilufriikkinä arvosta työtäsi urheilutitietouden eteen, mutta artikkeleiden kehitystyö saattaisi joissain tapauksissa jotaa parempaan lopputulokseen.--Veli Himmeä (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 08.25 (EEST)[vastaa]

Hei, samoilla asioilla olen nyt minäkin liikenteessä. Korjailin äsken paria viime päivinä aloittamaasi artikkelia ja lisää hommaa näyttäisi riittävän. Olisitko ystävällinen ja lukisit tekstisi huolella läpi ennen julkaisua. Kaikkia pikku pilkkujuttuja ei voi aina huomata, mutta teksteissäsi on paljon hyvin karkeita virheitä, jotka haittaavat jopa tekstin ymmärrettävyyttä. Sanoista puuttuu kirjaimia tai kokonaisia tavujakin. Lauseista puuttuu sanoja tai sanat ovat niin väärissä muodoissa, että sisältö jää pahimmassa tapauksessa lukijalta ymmärtämättä. Toivoisin, että kiinnittäisit huomiota myös sellaisiin perusjuttuihin kuin artikkelin nimen lihavointi artikkelin alussa ja syntymä- ja kuolinaikojen oikea merkitsemistapa (Wikipedia:Artikkelimalli/henkilö). Hyvä tietenkin, että uutta sisältöä tulee, mutta ei ole reilua jättää sotkua jälkeensä sillä ajatuksella, että kyllä sen joku muu sieltä siivoaa kuitenkin. Yst. terv. Hanna V (keskustelu) 28. tammikuuta 2015 kello 20.33 (EET)[vastaa]

Kiitos, olin kokonaan unohtanut artikkelimallien olemassaolon. Jklak (keskustelu) 28. tammikuuta 2015 kello 20.41 (EET)[vastaa]

Invitation to Medical Translation[muokkaa wikitekstiä]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Huonosti lähteistetty ei ole hyvin lähteistetty[muokkaa wikitekstiä]

Jos artikkelit eivät ole hyvin lähteistettyjä tai varsinkin jos lähteistetyn tiedon sekaan lisätään lähteistämätöntä tietoa, niin artikkeli muuttuu huonommaksi. Silloin ei kannata merkitä niitä versioita hyvin lähteistetyiksi. --Pxos (keskustelu) 19. toukokuuta 2015 kello 14.50 (EEST)[vastaa]

Mitä artikkeleja tarkoitat? Jklak (keskustelu) 19. toukokuuta 2015 kello 15.06 (EEST)[vastaa]

Teit tässä viitausvirheen. (Korjasin sen.) Palosirkka (keskustelu) 9. maaliskuuta 2016 kello 09.43 (EET)[vastaa]