Ape Escape

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ape Escape
Kehittäjä SCE Japan Studio
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Suunnittelija Kenji Kaido
Säveltäjä Soichi Terada
Pelisarja Ape Escape
Julkaistu
  • NA 18. kesäkuuta 1999
  • JP 24. kesäkuuta 1999
  • EU 2. heinäkuuta 1999
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta PlayStation
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ape Escape on Sony Computer Entertainmentin kehittämä ja julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin 1999 yksinomaan PlayStation-pelikonsolille. Ape Escape oli ensimmäinen peli PlayStationille, joka edellytti DualShock-ohjaimen analogisia sauvaohjaimia pelaamisessa. Peliä ei siis pystynyt pelaamaan ilman uutta ohjainta. Peli uudelleentehtiin PlayStation Portable -käsikonsolille vuonna 2005 nimellä Ape Escape On The Loose.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ape Escapessa pitää kerätä karanneet apinat 18:sta eri kentästä. Avuksi apinajahtiin pelaaja saa aluksi Aikaverkon (engl. Time Net) ja Tyrmäysnuijan (engl. Stun Club). Pelin edetessä saa monenlaisia vempaimia, joista hyötyy apinoita pyydystäessä. Pelaaja joutuu usein aika-asemalle, jossa pelaaja voi edetä kenttiin, pelata mini-pelejä, tallentaa, katsella apinoita ja harjoitella vempaimilla. Ohjaaminen ja vempaimien käyttö tapahtuu analogisilla ohjaimilla. X, O, kolmio ja neliö sen sijaan ovat näppäimiä, joihin voit tallentaa vempaimet. Näin voit tallettaa neljä välinettä.

Kun kentästä pyydystää kaikki apinat, voi kokeilla Time Trialia (suom. Aikahyökkäys), jossa pitää pyydystää annettu määrä apinoita annetussa ajassa. Ajat ovat pronssi, hopea ja kulta.

Vempaimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyrmäysnuija

Hyödyllinen väline, jolla voi tuhota kentässä olevia vihollisia ja esteitä. Tällä voi myös tyrmätä apinan. Tyrmäysnuijaa voidaan myös pyörittää.

Aikaverkko

Väline, jolla pyydystetään apinoita. Tätä voi myös pyörittää.

Vesiverkko

Vesiverkko on väline, jota käytetään vedessä. Tätä ei tarvitse asettaa näppäimiin, vaan se tulee automaattisesti käyttöön veteen hypätessä. Vesiverkolla voi laukaista verkon, mikä mahdollistaa apinoiden pyydystämisen vedestä. Vesiverkolla voi uida myös nopeasti.

Apinatutka

Väline, jolla voidaan löytää piilossa olevia apinoita. Mitä lähempänä apinoita on, sitä voimakkaamin ääni kuuluu.

Ritsa

Väline, jolla voidaan ampua kaukana olevia tai luoksepääsemättömiä kohteita. Ritsassa on myös kiikaritähtäin, mikä mahdollistaa tarkan ammunnan. Ritsassa on kolmenlaisia ammuksia: Tavallisia ammuksia, joita on rajattomasti, Salama-ammukset, jotka osuessaan räjähtävät ja Ohjatut ammukset, jotka seuraavat kolmea kohdetta.

Voimarengas

Väline, joka antaa pelaajalle lisää nopeutta. käynnistäessään sen se voi tuhota viholliset osumalla niihin.

Lentolaite

Väline, jolla voi lentää korkealla ja pitkiä matkoja.

Radio-ohjattava auto

Radio-ohjattava auto on väline, jota ohjataan. Sillä voi karkottaa apinan häkistä ja painaa nappeja. Sillä voi myös tuhota vihollisia.

Taikanyrkki

Väline, jota voidaan käyttää heikkojen seinien ja esineiden tuhoamiseen, johon muut välineet eivät pysty. Se tyrmäyttää apinan pidemmäksi aikaa. Vempain on Tyrmäysnuijaa voimakkaampi ase.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.