Ape Escape

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ape Escape
Ape Escape Pal.jpg
Kehittäjä SCE Japan Studio
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Suunnittelija Kenji Kaido (en)
Säveltäjä Soichi Terada (en)
Pelisarja Ape Escape (en)
Julkaistu Yhdysvaltain lippu 18. kesäkuuta 1999
Japanin lippu 24. kesäkuuta 1999
Euroopan unionin lippu 2. heinäkuuta 1999
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Everyone
PEGI 3
USK 0
Alusta PlayStation
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ape Escape on Sony Computer Entertainmentin kehittämä ja julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin 1999 yksinomaan PlayStation-pelikonsolille. Ape Escape oli ensimmäinen peli PlayStationille, joka käytti hyödyksi DualShock-ohjaimen analogisia sauvaohjaimia pelaamisessa. Peli uudelleentehtiin PlayStation Portable-käsikonsolille vuonna 2005 nimellä Ape Escape On The Loose.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ape Escapessa pitää kerätä karanneet apinat 18:sta eri kentästä. Avuksi apinajahtiin pelaaja saa aluksi Aikaverkon (engl. Time Net) ja Tyrmäysnuijan (engl. Stun Club). Pelin edetessä saa monenlaisia vempaimia joista hyötyy apinoita pyydystäessä. Pelaaja joutuu usein aika-asemalle jossa pelaaja voi edetä kenttiin, pelata mini-pelejä, tallentaa, katsella apinoita ja harjoitella vempaimilla. Ohjaaminen ja vempaimien käyttö tapahtuu analogisilla ohjaimilla. X,O,kolmio ja neliö sen sijaan ovat näppäimiä joihin voit tallentaa vempaimet. Näin voit tallettaa neljä välinettä.

Kun kentästä pyydystää kaikki apinat, voi kokeilla Time Trialia (suom. Aikahyökkäys), jossa pitää pyydystää annettu määrä apinoita annetussa ajassa. Ajat ovat pronssi, hopea ja kulta.

Vempaimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyrmäysnuija: Hyödyllinen väline, jolla voi tuhota kentässä olevia vihollisia ja esteitä. Tällä voi myös tyrmätä apinan. Tyrmäysnuijaa voidaan myös pyörittää.

Aikaverkko: Väline, jolla pyydystetään apinoita. Tätä voi myös pyörittää.

Vesiverkko: Vesiverkko on väline, jota käytetään vedessä. Tätä ei tarvitse asettaa näppäimiin, vaan tulee automaattisesti käyttöön veteen hypätessä. Vesiverkolla voi laukaista verkon, mikä mahdollistaa apinoiden pyydystämisen vedestä. Vesiverkolla voi uida myös nopeasti.

Apinatutka: Väline, jolla voidaan löytää piilossa olevia apinoita. mitä lähempänä apinoita on, sitä voimakkaamin ääni kuuluu.

Ritsa: Väline, jolla voidaan ampua kaukana olevia tai luoksepääsemättömiä kohteita. Ritsassa on myös kiikaritähtäin, mikä mahdollistaa tarkan ammunnan. Ritsassa on kolmenlaisia ammuksia: Tavallisia ammuksia, joita on rajattomasti, Salama-ammukset, jotka osuessaan räjähtävät ja Ohjatut ammukset, jotka seuraavat 3:a kohdetta.

Voimarengas: Väline, joka antaa pelaajalle lisää nopeutta. käynnistäessään sen se voi tuhota viholliset osumalla niihin.

Lentolaite: Väline, jolla voi lentää korkealla ja pitkiä matkoja.

Radio-ohjattava auto: Radio-ohjattava auto on väline, jota ohjataan. sillä voi karkottaa apinan häkistä ja painaa nappeja. Sillä voi myös tuhota vihollisia.

Taikanyrkki: Väline, jota voidaan käyttää heikkojen seinien ja esineiden tuhoamiseen, johon muut välineet eivät pysty. Se tyrmäyttää apinan pidemmäksi aikaa. Vempain on Tyrmäysnuijaa voimakkaampi ase.

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.