Ero sivun ”Suomen unkarilaiset” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lisätään Tekijänoikeus_201009-malline
Tanár (keskustelu | muokkaukset)
Crashin diffit ok, malline pois
Rivi 1: Rivi 1:
{{Tekijänoikeus_201009|diff=300}}'''Suomenunkarilaiset''' ovat [[Suomi|Suomessa]] asuvia unkarilaisia tai heidän jälkeläisiään.{{kenen mukaan}} [[Suomi|Suomessa]] on arviolta yhteensä noin 1200 unkarilaista tai unkarinkielistä.<ref>http://www.pori.fi/twincity/asko_h.pdf </ref> Monet heistä ovat tulleet [[Transilvania]]sta (nykyisestä [[Romania]]sta).
'''Suomenunkarilaiset''' ovat [[Suomi|Suomessa]] asuvia unkarilaisia tai heidän jälkeläisiään.{{kenen mukaan}} [[Suomi|Suomessa]] on arviolta yhteensä noin 1200 unkarilaista tai unkarinkielistä.<ref>http://www.pori.fi/twincity/asko_h.pdf </ref> Monet heistä ovat tulleet [[Transilvania]]sta (nykyisestä [[Romania]]sta).


==Unkarilaiset Suomessa==
==Unkarilaiset Suomessa==

Versio 4. lokakuuta 2010 kello 20.15

Suomenunkarilaiset ovat Suomessa asuvia unkarilaisia tai heidän jälkeläisiään.kenen mukaan? Suomessa on arviolta yhteensä noin 1200 unkarilaista tai unkarinkielistä.[1] Monet heistä ovat tulleet Transilvaniasta (nykyisestä Romaniasta).

Unkarilaiset Suomessa

Unkarilaiset asuvat etupäässä Suomen eteläosassa, pääkaupunkiseudulla, sekä suuremmissa kaupungeissa (Turussa, Tampereella, Oulussa) ja pienissä kylissä. Unkarilaiset seurat ovat Helsingissä.

Unkarilaisia järjestöjä Suomessa

Bóbita ry on Suomessa oleva aktiviisin unkarilainen seura Helsingin seudulla.[2] Suomen unkarilainen kristillinen yhteisö ry on ainoa virallinen unkarilainen kristillinen seura Suomessa. Se toimii ekumeenisesti, jäsenet tapaavat säännöllisesti Alppilan evankelis-luterilaisessa kirkossa järjestetyssä jumalanpalveluksessa, kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Otaniemen kappelissa toimii tiistai iltaisin ekumeenisellä pohjalla unkarinkielinen raamattupiiri. Unkarinkielisia katolisia messuja on harvakseltaan Helsingissä Pyhän Marian tai Pyhän Henrikin kirkossa.

Vuonna 1993 perustettiin Suomenunkarilaisten Seura (FME), jonka puheenjohtaja on Gábor Nagy.[3] Helsingissä toimii Unkarin Kulttuurikeskus.[4] Samassa ositeessa on Suomi-Unkari Seuran toimisto.

Tunnettuja suomalaisia, joilla on unkarilaisia sukujuuria

Lähteet

Aiheesta muualla