Ero sivun ”Dinot New Yorkissa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Ääninäyttelijät: hahmojen alkuperäiset nimet, Larry Kingillä on cameorooli itsenään
p luokkia
Rivi 121: Rivi 121:
[[Luokka:Elokuvat aikamatkustuksesta]]
[[Luokka:Elokuvat aikamatkustuksesta]]
[[Luokka:New Yorkissa tapahtuvat elokuvat]]
[[Luokka:New Yorkissa tapahtuvat elokuvat]]
[[Luokka:Animaatioelokuvat]]
[[Luokka:Vuoden 1993 elokuva]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvat]]

Versio 3. huhtikuuta 2020 kello 10.50

Dinot New Yorkissa
We're Back! A Dinosaur's Story
Ohjaaja Dick Zondag
Ralph Zondag
Phil Nibbelink
Simon Wells
Käsikirjoittaja John Patrick Shanley
Perustuu Hudson Talbottin kirjaan We're Back! A Dinosaur's Story
Tuottaja Steve Hickner
Säveltäjä James Horner
Leikkaaja Nick Fletcher
Sim Evan-Jones
Pääosat John Goodman
Blaze Berdahl
Rhea Perlman
Jay Leno
René Le Vant
Felicity Kendal
Charles Fleischer
Walter Cronkite
Joey Shea
Julia Child
Kenneth Mars
Yeardley Smith
Martin Short
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Amblimation
Levittäjä UIP-Dunafilm
Netflix
Universal Studios
Ensi-ilta 24. marraskuuta 1993
Kesto 72 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 9,3 miljoonaa $
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Dinot New Yorkissa (engl. We’re Back! A Dinosaur’s Story) on vuonna 1993 valmistunut animaatioelokuva. Elokuva perustuu Hudson Talbottin lastenkirjaan.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Linnunpoikanen nimeltä Pallero karkaa kotoaan kyllästyttyään veljiensä käytökseen ja tapaa älykkään Tyrannosauruksen nimeltä Rex, joka pelaa golfia ja joka alkaa kertoa Pallerolle elämäntarinaansa.

Liitukaudella Rex oli vielä alkukantainen peto, joka jahtasi pienempiä dinosauruksia, kunnes Maahan saapui avaruusalus. Pieni avaruusolento nimeltä Hyrri houkuttelee Rexin alukseen ja syöttää tälle "aivoviljaa", aamiaismuroja, joiden vaikutuksesta Rex muuttuu älykkääksi. Tämän jälkeen Rexille annetaan hänen nimensä ja hän tapaa kolme muuta aivoviljaa syönyttä dinosaurusta: Triceratopsin nimeltä Woog, Pteranodonin nimeltä Elsa ja Parasaurolophusin nimeltä Dweeb. Nelikko tapaa myöhemmin kapteeni Kirkassilmän, Hyrrin isännän ja aivoviljan keksijän. Toivomusradion kautta hän näyttää kuinka nykyhetken lapset toivovat voivansa nähdä oikeita dinosauruksia ja oli toiveen täyttämiseksi antanut Rexille ja muille aivoviljaa ennen kuin veisi nämä nykyhetkeen. Hän neuvoo dinosauruksia etsimään tohtori Julia Lemmetyisen, joka työskentelee luonnontieteellisessä museossa, mutta pysymään kaukana hulluksi tulleesta kaksoisveljestään, professori Kierosilmästä.

Kirkassilmä pudottaa dinosaurukset nykyhetken Hudson-jokeen, jossa he tapaavat Louien, kotoaan karanneen pojan, joka aikoo liittyä sirkukseen. Louie lupaa opastaa dinosaurukset museoon ja he tapaavat matkan aikana Cecilian, tytön, jonka vanhemmat ovat usein poissa kotoa. Louie taivuttelee Cecilian karkaamaan myös kotoa ja auttamaan dinosauruksia pääsemään museoon.

Jotta ihmiset eivät joutuisi paniikkiin, Louie, Cecilia ja dinosaurukset soluttautuvat kiitospäivän paraatiin. Paraatin katsojissa on useita lapsia, jotka toivovat dinosaurusten olevan oikeita, jolloin Rex alkaa laulaa laulua "Roll Back the Rock (To the Dawn of Time)". Puhkaistessaan vahingossa Apatosaurus-ilmapallon, hän tulee vahingossa paljastaneeksi ihmisille olevansa oikea dinosaurus. Ihmiset jouksevat panikoituneina pois ja poliisit alkavat ajaa dinosauruksia takaa. Sillä välin Louie ja Cecilia selvittävät tiensä keskuspuistoon, jossa he tapaavat Kierosilmän, joka johtaa "karmaisevalla kiertueella" olevaa sirkusta. Tietämättöminä Kierosilmän todellisesta luonteesta, he allekirjoittavat sopimuksen, mutta dinosaurusten saapuessaa paikalle, Kierosilmä paljastaa käyttävänsä sirkustaan pelotellakseen muita ihmisiä. Kauhuradionsa avulla hän paljastaa lasten pelkäävän eniten hirviöitä ja yrittää suostutella dinosaurukset ottamaan "aivohiljaa", pillereitä, jotka kumoavat aivoviljan vaikutuksen. Kun Kierosilmä muuttaa puolikkailla pillereillä Louien ja Cecilian väliaikaisesti simpansseiksi, dinosaurukset suostuvat vastahakoisesti liittymään sirkukseen, jota Kierosilmä vapauttaisi lapset.

Seuraavan aamuna Louie ja Cecilia tapaavat omasta teatteriseurueestaan eksyneen ja Kierosilmän sirkukseen liittyneen pellen. Pelle paljastaa lapsille mitä dinosauruksille oli tapahtunut, jolloin Louie suostuttelee hänet auttamaan soluttautumaan seuraavan illan näytökseen. Näytöksen aikana Kierosilmä hypnotisoi alkukantaiseksi palautuneen Rexin saadakseen tämän tottelemaan. Mutta sitten korpit aiheuttavat ongelmia teltan valaistukseen, jolloin Rex vapautuu hypnoosista ja yrittää hyökätä Kierosilmän kimppuun. Louie menee väliin ja yrittää suostutella Rexin säästämään Kierosilmän hengen. Tällöin aivohilja menettää vaikutuksensa ja dinosaurukset muuttuvat taas älykkäiksi ja kilteiksi. Silloin Hyrri ja kapteeni Kirkassilmä saapuvat paikalle ja vievät lapset sekä dinosaurukset mukanaan pois. Pelle eroaa Kierosilmän palveluksesta ja Kierosilmä jää yksin omien korppiensa armoille, jotka hyökkäävät ja jättävät Kierosilmästä jäljelle vain hänen ruuvisilmänsä.

Kirkassilmä vie dinosaurukset museoon, jossa he tulevat viettämään lopun elämänsä. Louiesta ja Ceciliasta tulee parhaat ystävät ja he tekevät sovinnon vanhempiensa kanssa. Nykyhetkessä Rex palauttaa Palleron perheensä luokse ennen kuin palaa museoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät

Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomalainen ääninäyttelijä Rooli
John Goodman Risto Aaltonen (puhe)
Tom Wentzel (laulu)
Rex
Blaze Berdhal Liisa Paatso Pallero (Buster)
Rhea Perlman ? Äiti-lintu
Jay Leno Tommi Rinne Hyrri (Vorb)
René Le Vant Esa Saario Woog
Felicity Kendal ? Elsa
Charles Fleischer ? Viippi (Dweeb)
Walter Cronkite Seppo Kolehmainen kapteeni Kirkassilmä (Captain Neweyes)
Joey Shea Tuomas Oksanen Louie
Julia Child Eija Ahvo tohtori Julia Lemmetyinen (Dr. Julia Bleeb)
Kenneth Mars Tom Wentzel professori Kierosilmä (Professor Screweyes)
Yeardley Smith Meri Holopainen Cecilia
Martin Short Tom Wentzel pelle (Stubbs)
Larry King Seppo Kolehmainen radio-ohjelman juontaja
Nigel Pegram Seppo Kolehmainen sivuäänet
Jessica Angelson Liisa Paatso sivuäänet
Zachary Ball sivuäänet
Barbara Barnes sivuäänet
Catherine Battistone sivuäänet
Bendar Bashir sivuäänet
Michael Benz sivuäänet
Jamie Kezlarian Bolio sivuäänet
Cory Bonder sivuäänet
Dan Borek sivuäänet
Bill Capizzi sivuäänet
Jim Carter sivuäänet
Dixie Crespi sivuäänet

Elokuvassa esiintyvät dinosaurukset

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.