Meri Virta

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Meri Holopainen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Meri Virta vuonna 2018

Meri Anna ”Merica” Virta (o.s. Holopainen) (s. 29. joulukuuta 1983 Helsinki) on suomalainen ääninäyttelijä sekä laulaja ja säveltäjä/sanoittaja.

Virran ääni on tuttu muun muassa Disneyn Leijonakuninkaasta[1], Maa aikojen alussa -elokuvista, Peikko Keskuspuistossa -elokuvasta sekä lukuisista mainoksista.

Hän on tehnyt jälkiäänitystyötä vuodesta 1994 alkaen, mutta vuodesta 2008 lähtien hän on keskittynyt musiikin tekoon.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virran tunnetuimpia pseudonyymejä ovat Merica ja Afrodite. Hän on keikkaillut muun muassa Mariskan taustalaulajana vuodesta 2003 ja oli mukana Mariskan singlenäkin julkaistussa kappaleessa "Murha". Meri Virta oli myös yksi vuonna 2003 perustetun Femcees Finland naisräppäreiden vertaisverkoston perustajajäsenistä.

Virta on laulanut muun muassa seuraavien artistien ja yhtyeiden julkaisuilla: Yavis (Baggy Pants Comic 2003), Mariska (Memento Mori, 2004), Femcees Finland (Open Records Suomi Hip Hop Kokoelma 4, 2004), Kaksio (Lähikuvia, 2004), Tommy Tabermann (MulleKaikkiHetiNyt, 2004), Technicolour (People, 2006), Sunrise Avenue (Fairytale gone bad – Blush remix, 2006), Antti Tuisku (New York, 2006), Mighty 44 (Sky Rockers, 2007) ja Alex Sandunga (Sin Freno: No me apagues la luz feat Merica, 2009). Lisäksi hän on osallistunut Antti Tuiskun ja Mariskan esittämän "Hyppää kyytiin" -kappaleen laulutuotantoon, joka julkaistiin muun muassa albumilla Antti Tuisku – Aikaa – Greatest Hits Vol. 1 (2007).

Afroditellä oli Rankkurin ja Mariskan kanssa J.A.M-niminen dancehall-ryhmä vuonna 2007, mutta projekti jäi lyhytikäiseksi ja ryhmä hajosi vuoden sisällä perustamisestaan.

Äänirooleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meri Virta Elonetissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.