Meri Holopainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Meri Virta vuonna 2018

Meri Anna ”Merica” Virta (o.s. Holopainen) (s. 29. joulukuuta 1983 Helsinki) on suomalainen ääninäyttelijä sekä laulaja ja säveltäjä/sanoittaja.

Holopaisen ääni on tuttu mm. Disneyn Leijonakuninkaasta[1], Maa aikojen alussa -elokuvista, Peikko Keskuspuistossa -elokuvasta sekä lukuisista mainoksista.

Hän on tehnyt jälkiäänitystyötä vuodesta 1994 alkaen, mutta nykyään keskittyy musiikin tekoon (2008-).

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holopaisen tunnetuimpia pseudonyymejä ovat Merica ja Afrodite. Hän on keikkaillut mm. Mariskan taustalaulajana vuodesta 2003 ja oli mukana Mariskan singlenäkin julkaistussa kappaleessa Murha.

Merica Holopainen on laulanut mm. seuraavien artistien ja yhtyeiden julkaisuilla: Yavis (Baggy Pants Comic 2003), Mariska (Memento Mori, 2004), Femcees Finland (Suomi Hip Hop Kokoelma 4, 2004), Kaksio (Lähikuvia, 2004), Tommy Tabermann (MulleKaikkiHetiNyt, 2004), Technicolour (People, 2006), Sunrise Avenue (Fairytale gone bad - Blush remix, 2006), Antti Tuisku (New York, 2006), Mighty 44 (Sky Rockers, 2007, Alex Sandunga (Sin Freno: No me apagues la luz feat Merica, 2009). Lisäksi hän on osallistunut Antti Tuiskun ja Mariskan esittämän "Hyppää kyytiin" kappaleen laulutuotantoon, joka julkaistiin muun muassa albumilla Antti Tuisku - Aikaa - Greatest Hits Vol. 1 (2007).

Afroditellä oli Rankkurin ja Mariskan kanssa J.A.M-niminen dancehall-ryhmä vuonna 2007, mutta projekti jäi lyhytikäiseksi ja ryhmä hajosi vuoden sisällä perustamisestaan.

Äänirooleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meri Holopainen Elonetissä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.