Ero sivun ”Bulgarian kuningaskunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Poistettu ohjaus sivulle Bulgaria
Merkkaukset: Ohjaus on poistettu  ohjaussivu muutettu sisältösivuksi  Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Bulgarian kuningaskunta''' oli perustuslaillinen monarkia, joka perustettiin 5. lokakuuta kun [[Bulgarian ruhtinaskunta|Bulgarian ruhtinaskunnasta]] tehtiin kuningaskunta. Ferdinand I:stä tehtiin Bulgarian Tsaari maan itsenäisyysjulistuksessa.

{{Historiallisen_valtion_tiedot
{{Historiallisen_valtion_tiedot
|koko-nimi = Bulgarian kuningaskunta
|koko-nimi = Bulgarian kuningaskunta
Rivi 77: Rivi 75:
}}
}}


'''Bulgarian kuningaskunta''' oli perustuslaillinen monarkia, joka perustettiin 5. lokakuuta kun [[Bulgarian ruhtinaskunta|Bulgarian ruhtinaskunnasta]] tehtiin kuningaskunta. Ferdinand I:stä tehtiin Bulgarian Tsaari maan itsenäisyysjulistuksessa.
Olemassaolonsa aikana maa oli lähes jatkuvasti sodassa muiden maiden kanssa, jonka takia siitä käytettiin lempinimeä "Balkanin Preussi". Usean vuoden ajan Bulgarialla oli 1 miljoonan miehen vahvuinen armeija. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen [[Ympärysvallat]] lakkauttivat Bulgarian armeijan ja suunnitelmat [[Bulgarialaiset|bulgarialaisten]] asuttamien alueiden yhdistymisestä epäonnistuivat. Toisen maailmansodan aikana Bulgaria taisteli [[Akselivallat|akselivaltojen]] puolella ja yritti yhdistää bulgarialaisten asuttamat alueet. Vuonna 1944 Bulgaria kuitenkin vaihtoi puolta ja liittyi [[Liittoutuneet|liittoutuneisiin]]. Vuonna 1946 kuningaskunta lakkautetiin, sen viimeinen Tsaari karkotettiin ja [[Bulgarian kansantasavalta]] perustettiin.

Olemassaolonsa aikana maa oli lähes jatkuvasti sodassa muiden maiden kanssa, jonka takia siitä käytettiin lempinimeä "Balkanin Preussi". Usean vuoden ajan Bulgarialla oli miljoonan miehen vahvuinen armeija. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen [[Ympärysvallat]] lakkauttivat Bulgarian armeijan ja suunnitelmat [[Bulgarialaiset|bulgarialaisten]] asuttamien alueiden yhdistymisestä epäonnistuivat. Toisen maailmansodan aikana Bulgaria taisteli [[Akselivallat|akselivaltojen]] puolella ja yritti yhdistää bulgarialaisten asuttamat alueet. Vuonna 1944 Bulgaria kuitenkin vaihtoi puolta ja liittyi [[Liittoutuneet|liittoutuneisiin]]. Vuonna 1946 kuningaskunta lakkautetiin, sen viimeinen Tsaari karkotettiin ja [[Bulgarian kansantasavalta]] perustettiin.


{{Käännös|:en:Kingdom of Bulgaria}}
{{Käännös|:en:Kingdom of Bulgaria}}

Versio 7. toukokuuta 2019 kello 20.07

Bulgarian kuningaskunta
Съединението прави силата
1908–1946
lippu vaakuna

Bulgarian kuningaskunta vuonna 1942.
Bulgarian kuningaskunta vuonna 1942.

Valtiomuoto Perustuslaillinen monarkia
Tsaari (Kuningas)

Ferdinand I (1908–1918)

Boris III (1918–1943)

Simeon Sakskoburggotski (1943–1946)
Pääkaupunki Sofia
Uskonnot Bulgarian ortodoksinen kirkko
Kielet Bulgaria
Kansallislaulu Shumi Maritsa
Edeltäjä(t) Bulgarian ruhtinaskunta
Seuraaja(t) Bulgarian kansantasavalta

Bulgarian kuningaskunta oli perustuslaillinen monarkia, joka perustettiin 5. lokakuuta kun Bulgarian ruhtinaskunnasta tehtiin kuningaskunta. Ferdinand I:stä tehtiin Bulgarian Tsaari maan itsenäisyysjulistuksessa.

Olemassaolonsa aikana maa oli lähes jatkuvasti sodassa muiden maiden kanssa, jonka takia siitä käytettiin lempinimeä "Balkanin Preussi". Usean vuoden ajan Bulgarialla oli miljoonan miehen vahvuinen armeija. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Ympärysvallat lakkauttivat Bulgarian armeijan ja suunnitelmat bulgarialaisten asuttamien alueiden yhdistymisestä epäonnistuivat. Toisen maailmansodan aikana Bulgaria taisteli akselivaltojen puolella ja yritti yhdistää bulgarialaisten asuttamat alueet. Vuonna 1944 Bulgaria kuitenkin vaihtoi puolta ja liittyi liittoutuneisiin. Vuonna 1946 kuningaskunta lakkautetiin, sen viimeinen Tsaari karkotettiin ja Bulgarian kansantasavalta perustettiin.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kingdom of Bulgaria