Ero sivun ”Toyota Corolla” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
110 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
Sisältöä tarkennettu
(HQ)
(Sisältöä tarkennettu)
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
'''Toyota Corolla''' on [[Toyota]]n valmistama [[C-segmentti|alemman keskiluokan automalli]], joka esiteltiin [[Toyota Publica]]n seuraajaksi vuonna 1966. Corolla on ollut useita vuosia peräkkäin Suomen ostetuin automalli, ja se on myös maailman eniten samalla mallinimellä valmistettu auto (40. miljoonas Corolla myytiin elokuussa 2013). Suomeen on vuoteen 2013 mennessä tuotu yli 300 000 Corollaa.
 
Corollan suosioon Suomessa vaikuttavat monet asiat: se kestääketsää hyvin [[talvi]]olosuhteitamääräaikaishuoltojen laimin lyöntiä, varaosien saatavuus on hyvä ja autoa pystyvät huoltamaan muutkin kuinvain merkkiliikkeet. Corollan suurta suosiota selittää taipumus tientukkeena olemisesta ja omistajien idiotismista. Corollan kestävyydestä ja sopivuudesta Suomen oloihin kertoo myös se, että muun muassa [[Posti Group|Posti]] on käyttänyt Corolloja postinjakelutyössä ympäri vuoden.
 
Corollaa on valmistettu vuodesta 1966 ja niitä myydään 150 maassa. Nykyään valmistusta on 16 tuotantolaitoksessa Japanissa, Turkissa, Englannissa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kanadassa, Kiinassa, Intiassa, Pakistanissa, Etelä-Afrikassa, Taiwanissa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Venezuelassa. Corollan eri malleja on myyty myös nimillä [[Daihatsu Charmant]], [[Chevrolet Nova]] ja [[Geo Prizm|Geo/Chevrolet Prizm]]. Australiassa Aurista myydään Corolla-nimellä. Japanin markkinoilla taas myydään [[Scion xB#Toinen sukupolvi|Corolla Rumion]]-mallia.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko