Ero sivun ”Melissa Sue Anderson” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
33 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
p
w
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (w fix)
p (w)
 
[[Tiedosto:1974 Melissa Sue Anderson Little House on the Prairie.jpg|thumb|Melissa Sue Anderson ''Pieni talo preerialla'' -sarjan Mary Ingallsina.]]
 
'''Melissa (Sue) Anderson''' (s. [[26. syyskuuta]] [[1962]] [[Berkeley]], [[Kalifornia]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalais]]-[[Kanada|kanadalainen]] [[näyttelijä]]. Hänet tunnetaan parhaiten Maryn roolistaan [[Pieni talo preerialla]] -sarjassa vuosina [[1974]]-[[1981]].
 
== Ura ==
 
Kun Anderson oli 7-vuotias, hänen tanssinopettajansa kehotti hänen vanhempiaan hankkimaan hänelle agentin. Andersonin sanojen mukaan hän oli lapsena hyvin ujo, mutta silti koki näyttelemisen kiinnostavaksi, joten hänelle etsittiin agentti. Hän aloitti uransa avustajana (esimerkiksi [[Vaimoni on noita]] -sarjassa) ja näytteli pieniä rooleja esimerkiksi mainoksissa. Hän sai ensimmäisen varsinaisen puheroolinsa [[The Brady Bunch]] -sarjasta vuonna [[1973]], jossa hän näytteli Millicent-nimistä tyttöä.
 
Andersonin yksi tunnetuimmista elokuvarooleista on Virginia Wainwrightin rooli [[kulttielokuva|kulttielokuvassa]] [[Happy Birthday to Me]] ([[1981]]). Muita roolejaan ovat esimerkiksi Vivian Sotherlandin rooli elokuvassa [[Keskiyön uhrit]] ([[1981]]), Molly Rushin rooli elokuvassa [[An Innocent Love]] ([[1982]]) ja Toby Kingin rooli elokuvassa [[First Affair]] ([[1983]]).
 
Anderson näytteli neljässä [[Lemmenlaiva]] -sarjan jaksossa vuosina [[1978]]-[[1986]], jokaisessa eri roolia. Sen jälkeen hän näytteli Yvette Marcelin roolia [[The Equalizer (televisiosarja)|The Equalizer]] -sarjassa vuosina [[1987]]-[[1988]]. Hän on sanonut, että The Equalizerissa näytteleminen on ollut yksi hänen lempiasioistaan uransa aikana, sillä hän on itse suuri mysteeri- ja rikossarjojen ystävä.
 
Pian The Equalizerin jälkeen Anderson näytteli [[Alfred Hitchcock esittää]] -sarjan kahdessa jaksossa. Hän on sanonut, että yksi syy hänen päätöksestä mennä sarjaan mukaan oli se, että [[Michael Sloan]], hänen nykyinen aviomiehensä, oli ollut mukana tekemässä sekä sitä että The Equalizeria, mistä syystä hän päätteli senkin sarjan olevan yhtä hyvä.
 
== Omaelämäkerta ==
 
Vuonna [[2010]] Anderson julkaisi omaelämäkerran nimeltään The Way I See It – A Look Back at My Life on Little House. Siinä hän kertoo suurimmaksi osaksi Pieni talo preerialla -ajoistaan, mutta myös hieman muista rooleistaan ja yksityiselämästään.
 
== Yksityiselämä ==
 
Anderson avioitui [[Michael Sloan|Michael Sloanin]] kanssa vuonna ([[1990]]. He tapasivat [[Alfted Hitchcock esittää]] -sarjan kuvauksissa vuonna [[1988]]. Heillä on kaksi lasta: Piper (s. [[15. helmikuuta]] [[1991]]) ja Griffin (s. [[14. kesäkuuta]] [[1996]]). Heistä tuli Yhdysvaltain ja [[Kanada|Kanadan]] [[Kaksoiskansalaisuus|kaksoiskansalaisia]] vuonna [[2007]] heidän muutettuaan [[Montreal|Montrealiin]] vuonna [[2002]] Michael Sloanin töiden takia. He ovat kuitenkin muuttaneet takaisin Yhdysvaltoihin.
 
Anderson muutti hänestä julkisissa yhteyksissä käyttävän nimensä Melissa Sue Andersonista Melissa Andersoniksi 80-luvulla, jota ei ollut voinut tehdä aikaisemmin toisen Melissa Andersoniksi rekisteröityneen julkisuuden henkilön takia.
 
== Filmografia: ==
* [[Vaimoni on noita]]: [[Tabitha's First Day of School]] (1972)- Tyttö
* [[The Brady Bunch: Never Too Young]] (1973) - Millicent
* [[Earthquake in New York]] (1998) - Dr. Marilyn Blake
 
== Lähteet ==
 
==Lähteet==
* {{IMDb-h|id=0000757|nimi=Melissa Sue Anderson}}
* [http://www.melissasueandersonfan.com/ Melissa Sue Anderson Fan Page]
* The Way I See It – A Look Back at My Life on Little House
 
 
{{DEFAULTSORT:Anderson, Melissa Sue}}

Navigointivalikko