Ero sivun ”Tietoturva” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  5 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 82.128.170.101) ja palautettiin versio 15451542, jonka on tehnyt GEbot: Tietoturva on tietojen suojaamista asiattomilta, ei välttämättä ulkopuolisilta.)
Tietoturvan osa-alueita ovat [[työasema|työasemien]]-, [[palvelin]]ten- ja [[tietokoneverkko|tietokoneverkon]] tietoturva, sekä ympäristön- ja [[sovellus]]ten turvallisuus.<ref>Mika Hakala, Mika Vainio, Olli Vuorinen: Tietoturvallisuuden käsikirja.</ref>
 
Työasemien tietoturvaan kuuluu käyttäjien tunnistus ja käyttöoikeudet sekä niiden hallinta. Oma lukunsa on [[kannettava tietokone|kannettavien tietokoneiden]] tietoturva. Palvelimien tietoturvaan kuuluu em. asioiden lisäksi [[varmuuskopiointi]], levyjärjestelmien kahdennukset, [[auditointi]] ja verkon käytön rajoitukset. Verkon tietoturvaan kuuluu [[palomuuri]]t, [[NAT]]-palvelut, [[kytkin (tietoliikenne)|kytkimet]], [[reititys]], verkonhallinta ja vianselvitys. Tietoliikennettä suojataan [[VPN]]-ratkaisuilla. Oma lukunsa ovat [[wlanWLAN|langattomat verkot]]. Verkossa turvallisuutta voi testata online-palveluilla ja sopivilla ohjelmilla. Verkossa voi myös vakoilla tietoja.
 
Tietoturvaa parantavat [[salakirjoitus]]menetelmät. Niillä tieto voidaan suojata sellaiseen muotoon, ettei siitä saa selvää ilman avainta tai salausmenetelmän tuntemista. Salakirjoituksella tieto voidaan myös [[Digitaalinen allekirjoitus|allekirjoittaa]]. Esimerkiksi [[sähköposti|sähköposteissa]] viestin voi allekirjoittaa. Saaja voi olla varma, että viesti on juuri siltä lähettäjältä kuin hän sanoo olevansa ja että viestin sisältöä ei ole kukaan muuttanut välillä.
26 203

muokkausta

Navigointivalikko