Ero sivun ”American Music Awards” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
clean up, typos fixed: show:ssa → show’ssa (6) using AWB
p (kh)
(clean up, typos fixed: show:ssa → show’ssa (6) using AWB)
 
}}
 
'''American Music Award''' on American Music Awards -show:ssashow’ssa jaettava palkinto. Se on yksi suurimmista yhdysvaltalaisista musiikkipalkinnoista yhdessä [[Grammy-palkinto|Grammy-palkintojen]]jen, [[Billboard Music Awards]]ien ja Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony -palkintojen kanssa.
 
[[Dick Clark]] kehitti American Music Award -palkinnon vuonna 1973 ja ensimmäinen, [[Michael Jackson]]in, Donny Osmondin, Rodney Allen Rippyn ja Ricky Segallin juontama show järjestettiin vuonna 1974.
=== Erot muihin palkintoihin ===
 
Kun Grammy-palkinnot jaetaan viihdeteollisuuden henkilöiden antamien äänten perusteella, American Music Award jaetaan musiikin ostajien keskuudessa tehdyn äänestyksen perusteella, ja siten se myös edustaa kansan mielipidettä. American Music Awards -show:ssashow’ssa jaetaan palkintoja myös myyntilukujen ja radiosoiton perusteella.
 
Billboard Music Awards on hyvin samankaltainen kuin American Music Award, sillä sekin jaetaan suosion perusteella.
Vuonna 1996 kehitettiin uusi American Music Award -palkinto, "Vuoden suosikkiartisti". Sen voitti ensimmäisenä [[Garth Brooks]], joka piti lyhyen puheen sanoen, ettei ansainnut palkintoa vuotena jolloin ei ollut tehnyt mitään, ja jätti palkinnon korokkeelle. Myöhemmin "Vuoden suosikkiartisti" -palkintoa ei ole jaettu.
 
Vuonna 2004 American Music Awards -show:ssashow’ssa oli uusi kategoria nimeltään "T-Mobile Text-In Award", joka muistutti "Vuoden suosikkiartisti" -palkintoa. Ensimmäisen "T-Mobile Text-In" -palkinnon voitti Kenny Chesney.
 
=== Juontajat ===
 
Ensimmäisen vuosikymmenen ajan American Music Awards -show:tashow’ta juonsi monta juontajaa, jokainen edustaen yhtä musiikkityyliä. Kuitenkin viime vuosina show:llashow’lla on ollut vain yksi juontaja. Vuonna 2009 American Music Awards -show:llashow’lla ei ollut ensimmäistä kertaa juontajaa, vaan se seurasi Grammy Awardsin esimerkkiä, antaen julkisuuden henkilöiden tehdä esittelyt.
 
=== Vuoden 2000 erikoisäänestys ===
 
=== Palkitut===
<ref> {{Verkkoviite |Nimeke= American Music Awars -palkitut |Osoite= http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2280510 | Julkaisija= Ilta-Sanomat |Viitattu= 22.11.2010 }} </ref>
* Soul/R&B -albumi: [[Usher]]: [[Raymond v. Raymond]]
* Naispuolinen soul/R&B -artisti: [[Rihanna]]
10 638

muokkausta

Navigointivalikko